USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.90
Профіль користувача
mega
Дата реєстрації: 30 Травня 2016 10:44
Коментарів: 0
Відповідь юриста:
Мати без згоди сина зможе зареєструвати його місце проживання за адресою реєстрації свого місця проживання лише за умови, що син є неповнолітним, коли діятиме від його імені як законний представник. У разі, якщо він повнолітній, така реєстрація можлива за умови наявності на те належно оформленої довіреності від сина.
Відповідь юриста:
Доброго дня! Така справа буде підсудна місцевому суду, а не господарському.

Вам тут стануть у пригоді рекомендації Постанови Пленуму Вищого спеціалізованого суду України з розгляду цивільних і кримінальних справ України від 01.03.2013 № 3 "Про деякі питання юрисдикції загальних судів та визначення підсудності цивільних справ".
Відповідь юриста:
Доброго дня! Дії продавця однозначно неправомірні, оскільки вони продають річ, яка, на їх переконання, не зможе функціонувати за цільовим призначенням. Це вкрай недобросовісний маркетинговий хід, який викликаний або в цілому політикою власника магазину, або недобросовісними діями конкретного продавця. Раз і назавжди тут крапку поставити важко, однак можливо як мінімум звернутись в інспекцію з прав захисту споживачів, для проведення ними перевірки за цим фактом, та притягнення підприємця, на кому магазин, до відповідальності.

Звичайно можна позиватись до суду до власника магазину, однак це буде затяжна процедура.
Відповідь юриста:
Доброго дня! В мене саме такої практики немає. А знайти її можна на сайті Єдиний державний реєстрі судових рішень за цим посиланням. При цьому в критеріях пошуку бажано зазначати суди касаційної інстанції та Верховний Суд (оскільки це праоворієнтуюча практика).
Відповідь юриста:
Доброго дня! Можна, якщо вона при пам'яті, тобто дієздатна і усвідомлює реальність. Найпростіше буде отримати від неї нотаріально посвідчену довіреність на когось, хто буде її представляти в центрі надання адмінпослуг при відповідній міській раді, і в такій довіреності крім загальних фраз щодо представництва її інтересів, чітко прописати, що представник має право в тому числі, але не обмежуючись, надавати від її імені згоду на реєстрацію в належному їй на праві власності житлі (зазначити чітку адресу) будь-кого з фізичних осіб на свій розсуд. І вже з довіреністю та документами, що підтверджують право власності на житло, прийти в ЦНАП, заповнити заяву, взяти документи, в які ставляться відмітки про реєстрацію місця проживання (паспорт і будинкова книги), і подати такий пакет документів. При цьому всьому, якщо така бабця рухома, можна приїхати разом із нею в ЦНАП, де вона власноруч посвідчить згоду на реєстрацію місця проживання відповідної особи в її помешканні.
Система Orphus