USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86
Анатолій Вітів: Анатолій Вітів: Чия перемога, Богдане Павловичу?

Волинська обласна організація ВО «Свобода» вважає неприпустимою реакцію міського голови Луцька Богдана Шиби з приводу вимог оргкомітету з відзначення 100-річчя Степана Бандери на Волині.
 
Пан Шиба на прес-конференції 24 червня розказував про «створення протистояння на рівному місці», «стикання людей лобами», «створення провокацій», коментуючи пункти звернення оргкомітету, які стосувалися встановлення майбутнього пам’ятника Степану Бандері та перейменування проспекту Перемоги на проспект С. Бандери.
 
Невже провокаційними є вимоги членів оргкомітету з відзначення 100-річчя з дня народження Головного Провідника ОУН Степана Бандери – Волинських обласних організацій Братства вояків ОУН-УПА, ВО « Свобода», КУН, УРП « Собор», НРУ, Молодіжного націоналістичного конгресу, Всеукраїнського об’єднання ветеранів, відомого науковця-історика, кавалера ордену «За заслуги 3-го ступеня» Володимира Дмитрука та інших достойних людей, котрі підтримали вищевказане звернення?
 
У Волинської обласної організації ВО «Свобода» виникає логічне питання: як «націонал-демократ» Шиба збирається долати спадщину тоталітаризму, не відмовляючись від одного з основоположних міфів окупаційної пропаганди – про «нашу Пабєду»? Адже, як правильно сказав на засіданні організаційного комітету з відзначення 100-річчя Степана Бандери у Волинській області його голова Василь Кушнір, «це – не наша перемога. Наша війна тривала і в 50-ті, і в 60-ті роки».
 
Невже українці повинні забути розстріляних у Луцькій тюрмі чи «пабєдоносний» указ №0078/42 про «виселення у віддалені краї СССР всіх українців, котрі проживали під владою німецьких окупантів» від 22 червня 1944 року? Чи повинні забути сотні тисяч українців-бандерівців, котрі боролися в лавах УПА після 9 травня 1945-го (так званої «Пабєди») і віддали своє молоде життя за Україну? Чи ми маємо забути Голодомор 1946-1947 років, мільйони українців, виселених у Сибір, які так і не повернулись на Батьківщину? Невже ми маєм забути Стуса, Тихого та тисяч українців, репресованих у 60-их роках? Невже це наша перемога?
 
Тому для нас щонайменше є незрозумілою позиція мера Луцька Богдана Шиби, котрий фактично відмовляється від перейменування проспекту Перемоги на проспект Степана Бандери – людини-символу визвольної боротьби українців, Головного Провідника ОУН. Для гідного вшанування пам’яті Степана Бандери треба назвати на його честь не просто одну з вулиць Луцька, а центральний проспект.
 
Міському голові Луцька потрібно дослухатись до думки ветеранів ОУН-УПА та національно-патріотичних сил, а не йти на поводу в соціаліста Чап’юка, «регіонала» Горбатюка і комуніста Пхиденка. Бо, як висловився Тарас Шевченко, «у своїй хаті своя правда, і сила, і воля!»
 
Заступник голови оргкомітету з відзначення 100-річчя з дня народження
Головного Провідника ОУН Степана Бандери на Волині,
Голова Волинської обласної організації ВО «Свобода»
Анатолій Вітів
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
18 вересня 2012 року з подачі Партії регіонів та за підтримки її васалів – комуністів, литвинівців і «тушок», Верховна Рада…
Візит Ірини Фаріон у дитячий садочок Львова наробив чимало резонансу. Цю тему обговорюють, сперечаються, дискутують… При цьому багато засобів масової…
Вельмишановне журналістське товариство! 6 червня українські журналісти відзначають професійне свято. Як перша суспільна влада, Ви завжди стоїте на передньому краї…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus