USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Андрій Осіпов: Чи поверне мер гроші, що сплачені лучанами за його помилки?
“Межа зловживання владою будь-якого
чиновника встановлюється не його сумлінням,
а тільки пильним суспільним контролем” - Макс Вебер


Задля уникнення закидів в упередженій критиці Луцького міського голови Романюка М.Я. нижче мною будуть використані виключно факти, встановлені судовими рішеннями, що ухвалені у відповідності із законом та набули чинності.


Судами різних інстанцій встановлено, що Луцький міський голова Микола Романюк допустив порушення закону – не своєчасно виконав рішення суду про поновлення працівника на роботі. Рішення підлягало негайному виконанню, але було виконано Романюком М.Я. майже через три місяці. Пригадую, що виконання рішення суду було здійснено лише під тиском прокуратури, під загрозою порушення кримінальної справи.
Така бездіяльність Романюка М.Я. потягла за собою збитки для територіальної громади в розмірі 14 430,04 грн. Ці гроші сплатять з кишені лучан. Ось таку шкоду лучанам було завдано безпідставною і протиправною амбіційністю Миколи Романюка, його запопадливістю та правовим невіглаством.
Варто звернути увагу, що за цією ж справою, Романюком М.Я. вже раніше виплачено із місцевого бюджету майже 30 тис.грн. Також органами Державної виконавчої служби було пред’явлено більше як 2 000 грн. стягнень та штрафів за порушення при виконанні рішення суду.
Цілком очевидно, що в описаному випадку немає жодного значення ні обставини справи, ні прізвище позивача. Для оцінювання дій Романюка М.Я. достатньо лише вимог закону.
У цій ситуації немає ніяких виправдань такій безглуздій поведінці міського голови. Вимоги закону треба виконувати. Програв суд – май мужність прийняти поразку і підкоритись вимогам судочинства. Більш того, міський голова служить територіальній громаді і в своїй роботі повинен керуватись інтересами лучан, а не власними емоціями чи мстивими намірами.
Ще й через свою недалекоглядність Романюк М.Я. ледь не потрапив за ґрати. Адже за частиною 3 статті 382 Кримінального кодексу України передбачено позбавлення волі на строк до 8 років. Врятувало Миколу Романюка від криміналу лише те, що він займає таку високу посаду. Та й прокурори були не надто принциповими.

Загальний рахунок незаконної діяльності Миколи Романюка в окремо взятій ситуації, що описана вище, становить більше як 35 000 гривень. І це якщо не оцінювати шкоди завданої авторитету міської ради та авторитету органів правосуддя. Ця шкода сягає кількох мільйонів гривень. Також Романюк М.Я. повинен подякувати позивачці у справі за те, що вона не пред’явила до міської ради вимог про відшкодування моральної шкоди, на стягнення якої мала повне право. Ця людина пошкодувала місцевий бюджет і спільні гроші лучан.

Таким чином, більш як 35 000 гривень за помилку і впертість міського голови. Ці гроші будуть сплачені спільним міським коштом. Кожен лучанин, в т.ч. і діти, заплатять десь по 0,20 грн. Але це ж несправедливо!

Луцький міський голова людина заможна. Тож пропоную йому з власної кишені добровільно сплатити до міського бюджету усі грошові кошти, що було присуджено за судовим рішенням Луцького міськрайонного суду від 16.09.2013р. у справі №2а-6554/11 (суддя Олексюк А.В.), судовим рішенням Луцького міськрайонного суду від 20.03.2012р. у справі № 0308/2262/2012 (суддя Іщук Л.П.), постановами державної виконавчої служби від 20.10.2011р. та 31.10.2011р., а також іншими виконавчими документами, винесеними у цій справі.
У випадку невиконання цієї пропозиції – пропоную усім бажаючим лучанам приєднатись до спільного судового позову про стягнення з Миколи Романюка в користь територіальної громади міста Луцька збитків, завданих його незаконними діями і бездіяльністю.

P.S. Хотілось би знати скільки всього збитків лучанам спричинено незаконною діяльністю мера Романюка М.Я. та його команди? Як дорого стане місту каденція цього керманича?
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
За кілька днів виповниться рік від початку роботи нового складу Луцької міської ради. Вже є що поставити раді у заслугу,…
Чимало справ можна зрозуміти, порівнявши одну з іншою. Так би мовити, оцінити за аналогією. Порівняння є найдоступнішим способом пізнання. Дискусія…
Далеко не всі користувачі послугами банку знають про його роботу. Воно й не обов’язково, особливо, якщо до банку звертаються коли…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus