USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Oksana: Бізнес на крові: Як Пашинський, Чорновол і Ко «взули» армію
Шлях від героя Майдану до депутата-«кнопкодава» і парламентського «рішали» зайняв всього два роки, - пише видання Аргумент.

Між волонтерами, які займаються реформуванням сектора закупівель Міністерства оборони України, і декількома депутатами-«патріотами» спалахнув скандал. Волонтери, які створили принципово нову систему закупівель речового постачання для потреб МО і одягли армію в сучасну форму, обурені депутатським «бізнесом» буквально на крові вбитих і поранених воїнів.

Суть скандалу в наступному: депутат Іван Винник (БПП) і депутат Тетяна Чорновол (Народний фронт) намагаються нав'язати армії закупівлю 20 тисяч комплектів польової форми для військовослужбовців. Форма - погана і навіть дуже погана, тому що горить, хоча горіти в принципі не повинна. Це не зупиняє депутатів- «патріотів», які, діючи у зв'язці з казнокрадом і шахраєм, фігурантом низки кримінальних справ ще з часів Кучми Сергієм Пашинським, намагаються пролобіювати чийсь бізнес-інтерес. Інтерес, який обернеться загибеллю сотень воїнів на фронті.

Особливо мерзенним в цій історії виглядає участь в черговій афері казнокрада і рейдера Пашинського «полум'яна революціонерка» Тетяни Чорновол. Шлях від активного активіста Революції Гідності, героя Майдану до шахрая- «кнопкодава», парламентського «рішали» і «шістки» на побігеньках у професійного шахрая Пашинського зайняв всього два роки.

Дивлячись на таке, починаєш вірити, що у Верховної Ради дійсно погана аура.

Наживатися на крові, на смерті ще вчора бойових побратимів - треба бути зовсім аморальною людиною.

Нижче - слово волонтерам.

***

Роман Доник (23 травня о 18:30):

Для тих, хто зовсім не розуміє, що там з Чорновіл і Вінником, я в двох словах на пальцях. Під гарантії нардепів, які мають блати в МО, було зшита 20 тисяч комплектів літньої форми для ЗСУ. Зшито і на склад завезено. Ціну дали нижче любої можливої. Але відмовилися робити перевірки тканини і документи. Тканина - пластмаса. Справжня. Як стара гелетейка, тільки тонше. сумнозвісна 2701.

Тільки пошита за новими розкрійками. Спалахувати буде миттєво. Це перший, пробний шар. Потім вони хочуть всю армію в це одягнути. Депутат давав гарантії, що все пройде через військову примірку. Але виявилося, що повз Марченко (Марчела з 79, якщо хто забув) ці пластмасові вироби пройти не змогли. І тут почалося. Почали мочити Марчелу і всю його команду. За те, що хабарі не беруть. За те, що знає по собі, що таке пластмасова форма. І я пам'ятаю. Коли вивозили на Дніпро поранених в ДАП десантників з 79. І пам'ятаю, як відривали шматки форми з м'ясом. В прямому сенсі. І не з шкірою, а з запекшимся м'ясом.

Якщо щось і погубить Україну, так це патогенна зона під назвою Верховна Рада.

Ось знаєте, для мене завжди було загадкою, як скромний журналіст, хоч і досить імпульсивний, за два роки стає лобістом тієї системи, на боротьбі з якою зробив собі ім'я і починає мати якийсь «свій інтерес в бізнесі».

Юрій Бірюков (23 травня о 18:05):
Коли народний обранець ... Хоча ні: коли два народних обранця на весь світ чорне називають білим, а біле - чорним, просто бере острах. Ну навіщо ж ТАК нахабно брехати? Хоча, в даному випадку, коли це солодка парочка - Винник і Чорновіл, все стає на свої місця. Як же, як же, знамениті «борцуни».

Другий фоткою я виклав те, що Таня Чорновіл всіляко нас змушувала купувати для армії.
«Літні» берци «від Винника і Чорновіл»

Воно ж дешевше, воно само не Талан. Потрібні ще коментарі?

А є коментарі, так. Адже всі ці події відбуваються КОЖЕН раз, коли Міністерство оборони України що-небудь купує. Це у нас таке ось «тендерну загострення». Так було і в минулому році, так відбувається і в нинішньому: мільярди гривень на речове забезпечення не дають спокою цим двом депутатам. І найогидніше - співробітники МОУ зобов'язані приділяти час цим ось ... обранцям, відповідати на їхні листи та відповідати на їхні запити.

Запитав Винник про камуфляж, хоч абсолютно нічого в ньому не розуміє - хтось в МО повинен відповісти. І неважливо, що Винник отримавши відповідь - збреше знову і знову. Спорт ... Так і з берцями. Ну ось приходили вони до нас, ну ось витрачали ми на них час. Сиділи якісь артільники, зі своїми склеєно-прошитими берцями, нили-скиглили. Їм сказали - приносите партію, ось на сайті МО є технічне завдання, ми візьмемо їх в експериментальну носку, будуть краще - не питання, купимо. Скільки фірм принесло свої берці для експериментальної шкарпетки? А? Скільки? Правильна відповідь - ОДНА фірма. Яка? Невже підвальна артіль? Ні. Знову - Талан, нову версію. Ау? Постачальники? Де ви? Немає відповіді, лише одні розмови народних обранців ...

Знаєте чому? А тому, що ні Konstantin Lesnik, ні Yuriy Husyev, ні Dmitry Marchenko не брали хабарі. Упс ... А коли немає можливості «домовитися» - немає сенсу приносити всякий непотріб на експериментальну носку, не пройде. Можна і далі в Фейсбуці розганяти зраду, підраховуючи з розумним виглядом процентне відношення нових берців на фотках.

Наші «любимчики» знайшли інший механізм, так їм здавалося. Легко виграючи з неймовірно-заниженими цінами на Prozorro, вони розраховували запхати в армію непотріб через «домовленість» на етапі військового приймання. Чи не в лоб, так по лобі. Але і тут облом: у Центрі розробки і супроводу є функціонал з вибіркового контролю якості продукції на складах. І ось тут ми підійшли до свіжого ...
На склад надійшло близько 20 000 комплектів форми від низки постачальників. Які якось дуже дивно виграли, поставивши ціну НИЖЧЕ орієнтовною собівартості. І все б було непогано (для них), але ось Діма хабарів не бере. І Полторак теж не бере. І не допоможуть народним депутатам їх брифінги та гучні слова - Тимофійович підписав доручення на проведення перевірки та, найголовніше, на припинення платежів за цими 20 000 комплектів форми.

На кону «дрібниця» для народних обранців, 12 мільйонів гривень. А для нас це справа принципу.

Світлана Самбірська (23 травня о 18:25):

Чорновіл перебанила всіх, хто нишпорив її пост (з брехливою прес-конференцією щодо забезпечення в МО -
https://www.youtube.com/watch?v=X8lHqyTMOHc) з коментарем Сержа Марко. Відповідно, убилися все репости і текст Сержа.

Але, як відомо, рукописи не горять, тому ось текст:

Serg Marco

Ну ось і результат.

Як і говорилося, маріонетка Пашинського виступає за закриття ЦРСМО.

Знаєте скільки правди в її словах на тему цін і закупівель?

Нуль!

Весь пост складений з нахабної брехні.

Танюшин патрон дуже образився коли виявилося що Олег Свірко, засланий Пашинським козачок в Міністерстві оборони, не справляється з якісної посадкою на потоки.

Чому саме зараз все це відбувається?

Тому що на складах МО зараз лежить 20 000 комплектів польової форми, виконаних не по ТУ. Тому, що воєнпримірка прийняла цю форму.

Тому, що треба забрати функції Центру з контролю якості та виплатити неякісного виробнику гроші.

20 000 комплектів з незрозумілої тканини, замість ХБ який закладений по ТУ.

І Таня буде щосили сьогодні відпрацьовувати гроші.

Петро Олексійович, сьогодні знищують реформи в МО. Сьогодні хочуть одягнути армію в лайно не даючи провести лабораторні дослідження. Якщо це сьогодні станеться - особисто я пересвідчуся, що нікому до біса армія не потрібна. Ні вам, ні Полтораку, ні нашим продажним псевдопатріотичним депутатам.

І ще продажна Тетяна Чорновіл, яку не поважаю. ЦРСМО - це дітище Ричкової, а не Бірюкова.

Хоча після того як твій бос безкарно нажився на паливі Курченка - надії на це небагато.

Павло Марценюк:

Я думав, що зради стало менше, але щоб ви не попалися на гачок зрадофілів, які розганяють тему «нашим хлопцям небхідні літні бєрці бо жарко.

Я розумію, що ви не повірите мені. І не повірете Костянтин Лєсніку і тим паче не повірите Талану

Але є Магнум. Є Белівілі, в яких я воював в 14 и в 15 роках. Це не літні, це пустиня.

І розкажіть, що ваш швець того вартує. Або скажіть мені, що в них ноги почуваються, як у кімнатних капцях.

Але ж берці це взуття, яка має зберігати ногу при гасанні по рівчаках, по битому бетоні и по арматурі, на яку можна, щоб гепнувся товариш 120 кг в бронежилеті або 45 кг снаряд і ви щоб того не відчули.

Берці це передусім захист ноги й ступні, а вже десь там далеко це провітрювання.

Для комфорту існують шкарпетки и антишокові устілки, без них ніякі берці не працюють. Берці це як шолом чи бронежилет.

Ви чули про літній шолом?

Від в бронежилетів взимку тепліше, а в спеку .... не чув я про бронежилети з дірками для провітрювання.

Те саме й з берцями.

І не слухайте людей Які торгують взуттям на базарі. Слухайте людей Які займаються тактичним спорядження.

Схожі історії відбуваються і з іншими тендерами і особами пише Max Kolezznikov з Serg Marco:

Я зараз вам розповім, як Військово-Медичний Департамент Міністерства оборони під керівництвом генерала Верби вбиває наших солдатів. У прямому сенсі слова не залишає їм шансів на виживання. Набридли обмовки, мовчання, тому буду називати речі своїми іменами.

Минулої осені МО закупило 30 тисяч кровозупинних турнікетів у компанії АВ Фарма. Турнікет - це САМИЙ головний елемент в аптечці бійця. При пораненні кінцівок - єдина надія не померти від втрати крові. Целокси, все інше - це якщо пощастить правильно накласти турнікет.

На тестах в жовтні-листопаді волонтери з'ясовують, що ці турнікети рвуться і ламаються при спробі їх використовувати. В середньому - 60%. розумієте, більше половини нових турнікетів - нікуди не придатний непотріб, більше половини поранених, які спробують використовувати ці турнікети - приречені загинути.

Волонтери йдуть в ВМД. Верба матом посилає їх куди подалі. Непридатні турнікети залишаються в армії.

У квітні 2016 року МО оголошує новий тендер на покупку таких же турнікетів, тільки вже 50 тисяч штук. Волонтери об'єднуються, йдуть до міністра Полторака, їм обіцяють багато всього гарного і скасування всього поганого. Але, незважаючи на обіцянку, тендер спокійно собі йде за тими ж технічними умовами. 12 травня розкриті конверти від учасників тендеру, ніякі зауваження громадськості не враховані, а 17 травня на засіданні робочої групи волонтерам і представникам проектного офісу реформ заявлено - у вас немає права розробляти технічні умови на виріб медичного призначення. В результаті будуть закуплені ті ж рвуться даремні турнікети.

Причина проста. Я знайомий з людьми, яким пропонувалися мільйонні відкати за те, щоб вони пропхнули ці турнікети в МО. Ці люди відмовилися, в цілях безпеки я не стану їх називати. Але очевидно знайшлися інші, які готові наплювати на те, що загинуть люди.

Це межа цинізму. Це треба зупинити, обов'язково і негайно. Тому - прошу репост. Прошу не мовчати. Прошу журналістів, які мене читають, видання, які мене публікують, всіх, хто тільки може - підключайтеся. Спроба вирішити це з міністром Полторак по тихому провалилася. Його обіцянка не виконана. Тому треба винести це на світ Божий, тільки так це можна зупинити. Мені плювати, з ким зіпсуються стосунки, якщо в результаті через цю покупки загине хоч одна людина. А якщо купити ці «турнікети» - від втрати крові можуть загинути тисячі.

Update. Тендер скасований. Величезне спасибі всім!
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Медведчук, кум Путіна, один з генераторів українського хаосу останні 2 роки; тіньовий ділок, занадто посвячений в таємниці вітчизняної політики останніх…
Доктор Комаровский: У нас на каждом углу аптеки, где вместо лекарств продается дерьмо. Но эту тему страшно поднимать – грохнут.…
Коментарів: 2
Анонім Показати IP 27 Травня 2016 18:13
Що хотіти з зашмарканої Чорновол?
саня Показати IP 2 Червня 2016 11:28
Чорноволиху разом з пашинським давно уже треба садити років на 15 в камеру з циганами де їм і місце)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus