USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96
Oksana: Україні немає чого святкувати?
Чверть століття хвилювань, інтриг і переворотів без яких-небудь помітних ознак державного одужання – так охарактеризували 25-річну історію молодої України німецькі журналісти, при цьому нагородивши влучними епітетами чотирьох останніх українських президентів.

24 серпня 25 років тому український парламент проголосив незалежність України від СРСР. Зараз, однак, в українців, однак, немає приводу для радості, - пише видання General-Anzeiger.

Мінські угоди, здається, от-от «закінчаться кров'ю». Кількість убитих на сході країни підбирається до позначки десять тисяч. Безперспективною здається спроба відвоювати Донбас, не кажучи вже про Крим.

Незважаючи на всі свої гучні, але порожні обіцянки, уряд Петра Порошенка більше зацікавлений наповненням своїх власних кишень, ніж проведенням таких необхідних реформ. Над ювілеєм тінню державного банкрута навис борг в розмірі 67 мільярдів доларів.

Песимісти в Києві пророкують наступну вуличну революцію і громадянську війну по всій країні. У України голова йде обертом: від менталітету традиційно проєвропейського заходу країни і менталітету традиційно русофільських східних областей, від наполовину чесних виборів і побоїщ в стінах Ради, від демократії і корупції.

Україна знала таких президентів, як безцеремонний хитрун Леонід Кучма, ліберальний невдаха Віктор Ющенко і колишній авторитетний кримінальник Віктор Янукович. Вони та наближені до них збагачувалися по мірі сил, фліртували одночасно і з Москвою, і з Євросоюзом, обманювали народ за допомогою нахабних популістських методів, щоб і далі мати можливість брати хабарі.

Також і розбагатів на шоколаді Петро Порошенко, і його соратники, судячи з усього, позбавлені найменшого честолюбства, для того щоб спробувати увійти в історію як реформаторів своєї країни. Чверть століття хвилювань, інтриг і переворотів без яких-небудь помітних ознак державного одужання.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
На днях Кабмін прийняв документ про заходи з повернення Донбасу до складу України невійськовим шляхом. Про наївність такого кроку писати…
На думку першого президента України Леоніда Кравчука, Надія Савченко - це феномен для України і він підтримує деякі її кроки
Доктор Комаровский: У нас на каждом углу аптеки, где вместо лекарств продается дерьмо. Но эту тему страшно поднимать – грохнут.…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus