USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Oksana: Ні вегетаріанці, ні вегани: Чим особливі люди, які не їдять м'яса, тому що не хочеться
Споживати м'ясо або відмовитися від нього, залишити у своєму раціоні продукти тваринного походження чи позбавитися їх на користь веганства – вибір "між чорним і білим", вважають редутаріанці, які не споживають м'яса просто тому, що їм не хочеться, пише Українська правда.

Одним із засновників руху редутаріанців (reducetarian movement) у Великій Британії є Браян Кейтман, йдеться на The Guardian.

Його головна ідея – не відмовлятися цілковито від м'яса, а просто їсти менше, щоби дбати про екологію в цілому та своє здоров'я зокрема.

"Вегетаріанці та вегани, які повністю відмовилися від споживання продуктів тваринного походження, є частиною великого спектру із тими, кому не до вподоби масштаби та негативний ефект промислового тваринництва, тож вони майже не їдять м'яса", – говорить Браян.

Згідно із поглядами редутаріанців, їсти менше м'яса – досягнення. Однак перехопити шматочок курятини – це не зрада і не поразка, оскільки не можна зазнати невдачі, коли ти намагаєшся зробити своє харчування кращим. Ніхто не лицемір і не слабак, якщо старається для себе.
Редутаріанці не споживають м'яса просто тому, що їм не хочеться. Фото photographee.eu/Depositphotos

"Кожен із нас робить вибір щодо їжі щодня. Коли друг дав мені книгу Петера Сінгера та Джима Мейсона "Етика продуктів, які ми їмо", я жував гамбургер, – розповідає Кейтман.

Тоді я не думав, що тваринництво спричинює кліматичні зміни й зменшення біорізноманіття у природі, провокуючи серцево судинні захворювання, рак та ожиріння у людей. Якби зменшити промислове виробництво м'яса на 10%, цих наслідків можна було б запобігти".
Одним із засновників руху редутаріанців (reducetarian movement) є Браян Кейтман. Фото heritageradionetwork.org

До скорочення споживання м'яса Браян прийшов сам – він виріс у родині, де стейки і смажені крильця були неодмінним атрибутом обіднього столу. В університетські роки юнак зрозумів, що не хоче продовжувати цієї родинної традиції і став вегетаріанцем.

Коли сестра покликала його поїсти індички на День подяки, він відмовився, пояснивши, що не збирається стати ідеальним – швидше йшлося про те, що варто їсти різноманітні продукти, які мають користь для організму людини й планети в цілому.

"Я за натурою утилітарний – більше цікавлюся результатами, ніж процесом. Причина, чому люди їдять менше м'яса ­– не для статусу чи маркера у суспільстві, вони просто осмислюють, які наслідки це може дати світові", – розповідає Кейтман.

Представники руху редутаріанців вважають, що зі зростанням популярності Instagram-блогів, порції із веганськими салатами стали швидше іміджевою складовою, ніж просто вчинком, який має значення.

"Більшість тих, хто відмовився від м'яса, розуміють, що стосовно їжі потрібно бути прагматичним. Ми тішимося рішенню кожної людини зменшувати кількість продуктів тваринного походження у раціоні – мотивація менш важлива для нас, ніж результат", – додає Браян.

Раніше також ішлося про родину бретаріанців, які використовують "енергію, яка існує у всесвіті та у них самих" замість звичного фізичного споживання їжі.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Сьогодні послухала запис розмови заступник голови Нацбанку з деякими власниками банків і службовцями з тієї ж сфери. Прийшла думка: мені…
На днях Кабмін прийняв документ про заходи з повернення Донбасу до складу України невійськовим шляхом. Про наївність такого кроку писати…
Два Майдани – один результат
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus