USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Oksana: Від корупції гине більше людей, ніж на війні
Корупція є головною проблемою України. Не війна. І не Росія. А саме корупція. І тому так логічно звучить фраза від держдепу, що немає сенсу боротися за тіло України, коли її душу може відняти корупція. У цій фразі можна прочитати: ми не підтримуватимемо Україну, дипломатично або надаючи зброю, якщо боротьба з корупцією буксуватиме. Залежність від МВФ знижується і знижуватиметься. У міру зростання економіки. А ось загроза від Росії буде залишатися. І це загроза турбуватиме владу. І змушуватиме продовжувати слідувати шляху реформ. На жаль, інші мотиватори не працюють, пише інфвестиційний банкір Сергій Фурса.

«Немає сенсу боротися за тіло України, коли її душу може відняти корупція»

І для нас боротьба з корупцією важливіша зараз, ніж боротьба з Росією. Звичайно ж, якби Росія перейшла до відвертого та масштабного наступу, рівень корупції вже не мав би великого значення. Але поки цей сценарій малоймовірний. А значить ми побачимо ту ж саму гібридну війну. І в такій війні боротьба з корупцією важливіша. Перш все, тому що її можна виграти. Не в силах українців взяти Москву. Це просто не реально. Принаймні поки. Але в силах українців посилити боротьбу з корупцією. Лінія розмежування на Донбасі не зазнає поки значних змін, а ось лінія фронту боротьби з корупцією може змінюватися постійно. Варто посадити одного Насирова, і корупція відступить углиб своєї території. І її треба переслідувати далі. Аж до результативної роботи антикорупційного суду. Але варто дати слабину і дозволити системі взяти під контроль НАБУ - і лінія фронту боротьби з корупцією пересунеться глибоко до нас в тил. Але головне, що все в наших руках. На відміну від взяття Москви.

«Боротьба з корупцією в наших руках. На відміну від взяття Москви»

Від Корупції гине набагато більше людей, ніж від війни з Росією. Це звучить цинічно. Порівнювати загибель героїв і смерть звичайних людей в звичайних обставинах. Але це правда. Щодня десятки людей помирають від корупції.

Хтось помирає від корупції в медицині, тому що не вистачає ліків або просто лікарів, хтось гине на дорогах через корупцію в Укравтодорі або завдяки тому факту, що досі не встановлені камери на дорогах, чому немає логічного пояснення. Знову таки, крім корупції і популізму. Багато хто помирає від бідності, яка підриває здоров'я і психіку, і теж є наслідком корупції. І смерті від корупції гірші, ніж загибель героїв. Людина на війні вмирає з честю. І його проводжають стоячи на колінах. Людина від корупції вмирає тихо, забута й нікому не потрібна.

Корупція, а не війна, заважає зростанню економіки. Поточний конфлікт на Сході зовсім не сприймається інвесторами як перешкода для інвестування. Капіталісти багаті й цинічні. І вони сприймають лінію фронту на Донбасі як черговий заморожений конфлікт. І перестрілки там не лякають їх, адже вони знають, що лінія фронту не зрушиться. А значить вони б інвестували в Україну, тим більше і настрої інвесторів зростають. Але їм заважає корупція.

«Судова система - це головна претензія інвесторів. Головний стримуючий фактор. Поряд з іншими проявами корупції».

Відсутність інвесторів стримує зростання нашої економіки та обороноздатності. Тому що військовий дух це прекрасно, але військовий бюджет набагато важливіше. І чим краще буде рости економіка, тим більшим буде військовий бюджет. А економіка ростиме високими темпами, тільки коли прийдуть інвестори. А інвестори ніколи не прийдуть туди, де їх право власності не гарантують. Це може зробити тільки чесний суд. Але сьогодні судова система України - це концентрована корупція.

«Інвесторів стримує не війна, а корупція»

Боротьба з корупцією важливіша, ніж боротьба з Росією ще й тому, що корупція - головний союзник Росії в Україні. Не заслані козачки і навіть не диверсанти. Корупція - це та сама п'ята колона. Саме вона може повернутися нас знову в "русский мир". І боротьба з нею - це гарантія того, що ми більше туди ні ногою.

Саме корупція дозволила Росії захопити Донецьк і Луганськ. Не танки і не кулемети, а банальна корупція, яка не дозволила задавити гідру інтервенції на самому початку. До відкритого вторгнення. І вона ж знову зможе поставити нас під удар, якщо ми пропустимо контратаку на внутрішньому фронті боротьби.

«Корупція - головний союзник Росії в Україні»

Тиск США з приводу боротьби з корупцією набагато важливіший поставок летального зброї. Будьмо чесні, поставки зброї зараз нічого принципово не змінять. Від слова "взагалі". Це буде важливо психологічно, демонструватиме підтримку і злити росіянів, але ніяк не вплине на хід кампанії. Водночас, введення Антикорупційного суду, сформованого під контролем держдепу, що можливо тільки під дуже сильним тиском ззовні, здатне відправити за ґрати сотні негідників і ще тисячу змусить зачаїтися. Це правда. Нехай і цинічна.

Ну і найголовніше. Корупціонери – це гірше росіянів. Тому що росіяни - чужі, а корупціонери - свої. Зрадники. І в усі часи зрадників зневажали і ненавиділи набагато більше, ніж ворога на полі бою. Навіть якщо він веде гібридну війну.

Джерело: Gazeta.ua.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Автор: Ігор МАСКАЛЕВИЧ Джерело: ZN.UA Рік, що минає, в енергетиці можна без найменшого перебільшення вважати втраченим. У ньому не відбувалося…
У 2014 році, в момент перемоги Майдану і втечі президента Віктора Януковича, Україна була трагічно роз'єднаною нацією. Майдан охопив половину…
Москва платитиме все вищу ціну за свою політику щодо України
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus