USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Олександр Волянюк: Що Степан Івахів робить у Кремлі?
Нещодавно вітчизняний інтернет-простір сколихнула чергова інформаційна бомба, оприлюднена у Facebook. На запит голови парламентського комітету з питань свободи слова народного депутата Вікторії Сюмар надійшла відповідь Державної прикордонної служби України. У відповіді на запит йшлося про відомі прізвища народних обранців, які упродовж 2015-2016 років літали до Москви.

Автор посту одразу зазначила, що прямого сполучення України з Росією зараз немає, тому вони змушені терпіти дискомфорт і робити пересадку у Мінську. І якщо такі депутати, як Ірина Геращенко, Ганна Гопко, Леонід Козаченко та Андрій Іванчук змушені були літати до Білорусі і залишатись там у якості переговорників у Мінському форматі, то куди із якою метою їхали усі інші?

Для усіх волинян неприємною новиною стала присутність там прізвища співвласника фінансово-олігархічної групи «Континіум», мережі автозаправних станцій «WOG», власника Інтернет-ресурсу «Волиньpost», колишнього депутата обласної ради від Партії регіонів і нинішнього народного депутата України, обраного у мажоритарному виборчому окрузі №21 з центром у місті Ковелі Степана Івахіва.

Як пише Вікторія Сюмар, бачимо цього горе-депутата у одному списку з Андрієм Артеменком, Юрієм Бойком, Михайлом Добкіним, Наталією Королевською, Євгеном Мураєвим, Сергієм Льовочкіним, Вадимом Новинським та Нестором Шуфричем.

Що цей «патріот Волині» робить серед компанії ватників, які не перестають дивувати своїми відвертими антиукраїнськими заявами про братовбивчу війну на сході, про відсутність російських військ на Донбасі і хунту в Києві? Пересічні українці чудово розуміють, що у Москві їм добряче промивають мізки ідеологи «руського міра» і «кримнаша», набивають кишені валютою для боротьби, а ті на Батьківщині щедро ллють крокодилячі сльози про зрадофілів, переслідування «апазіциї» і розіп'ятих українськими бандерівцями немовлят. Це розуміють усі, крім низки правоохоронних органів, які жодних претензій до цих колаборантів за стільки часу не висунули, а можливо дещо їм і підігрують.

Після оприлюдненого Сюмар листа, захотілося дізнатися більше про різні сторони, як виявилося згодом неефективної, а точніше абсолютно відсутньої скромної депутатської діяльності цього «лжепатріота». У Інтернеті рясніє чимало інформації про нашого олігарха-земляка, і вся вона приблизно одного і того ж змісту. Уже на першій сторінці на сайті Антикору знаходжу у статті «Степан Ивахив: волынский олигарх-регионал» безліч цікавих і, впевнений, невідомих виборцям його округу фактів. Наведу хоча б кілька, а кому буде цікаво, зможе знайти там повну версію. «Зрозуміло, що як і у 2012 команда Івахіва візьме на озброєння благодійні дарунки, помпезні відкриття майданчиків, дитячих садків... Але що за спиною нині діючого народного обранця в частині виконання його передвиборчих обіцянок? Адже лише протягом 2012-2014 системою народного контролю «Слово і Діло» було зафіксовано близько 27 його обіцянок.

Виявляється, за підсумками 2 років роботи у парламенті, за спиною волинського нардепа Івахіва куди менше виконаних обіцянок, аніж зароблених статків. А якщо бути взагалі точним, то жодної виконаної обіцянки. Також Степан Петрович не дотримав власного слова, коли говорив 1 квітня 2014 року, що якщо почнеться війна, то він одягне форму і піде на передову».

«10 жовтня у с. Любитів Ковельського району кандидат у народні депутати Степан Івахів проводив зустріч із виборцями. Він звітував про свою діяльність як народного депутата, зокрема, наголошував на тому, що не голосував за «диктаторські закони» 16 січня. Багато уваги приділяв темі АТО. Однак завершилась зустріч традиційно – роздачею подарунків та матеріальних допомог виборцям та установам.

У своєму виступі кандидат наголосив, що зараз, у період виборів, він не може особисто вручати подарунки. Степан Івахів сказав, що далі виступить його помічник Валерій Черкаска. Після цих слів кандидат покинув приміщення, де відбувалась зустріч. Далі, не перериваючи захід, перед присутніми виступив пан Черкаска, який назвався представником благодійного фонду «Патріоти Волині». Він розповів виборцям про те, що засновником благодійного фонду був саме Степан Івахів. Далі він вручив подарунки та конверти присутнім мешканцям села Любитів. Зокрема, гроші на потреби школи отримала її директор, сільському голові вручили кошти на будівництво нової огорожі довкола кладовища (15 тис), місцевому ДНЗ – іграшки, одній сім’ї передали мікрохвильову піч, а сім’ї військовослужбовця, що був у полоні – 2 тис грн.»

Описані вище факти підкупу виборців, гречкосійства, зловживання у бізнесі чомусь наведені лише на національних Інтернет-ресурсах. Чому цього стільки часу не помічають місцеві «правдоруби» і борці за справедливість, які постійно сколихують повітря гучними заявами, які базуються на їх припущеннях та здогадках? Прикметно, що й поїздки Івахіва до Кремля не викликали у місцевих «незалежних аналітиків та журналістів», які працюють на підконтрольному олігарху Інтернет-ресурсі жодної реакції чи ба, навіть коменту у Facebook, на відміну від тижневої істерії і цілого ряду публікацій хворобливих фантазій з приводу можливої зміни секретаря Луцької міської ради. Хоча можливо гавкати у сторону годувальника більший гріх, ніж іти на компроміси із своєю совістю та людською гідністю.

Не добавив жодного допису у свій LiveJournal і недопомічник депутата «відомий» блогер Денис П'ятигорець і його думка, яка раніше нікого на Волині не цікавила, і на моє глибоке переконання не буде цікавити й надалі (крім якихось міфічних журналістів), можливо тепер зацікавить СБУ. Тихенько принишкли диванні коментатори і місцеві герої-активісти, котрих активно спонсорує Континіум, які звикли голосно лаяти на опонентів шефа – Палицю та Укроп. Можливо дехто з них починає розуміти, звідки беруться гроші та інструкції, а, можливо, вони так завертілися через Вусенко, яку потрібно будь якою ціною втримати для Палагути і К* на посаді, щоб далі продовжити грабувати місто, яка потопає після зими і смерті Романюка у смітті та посміхається водіям суцільними ямами на дорогах, що поїздки «хазяїна» до Путіна лишилися банально поза увагою.

Не претендую на об'єктивність у описаної абзацом вище категорії громадян, і до честі «приватівців» віднесу роботу у 2014 році Ігоря Палиці в Одесі, учасником якої був і я, та потуги для створення і фінансування добробатів «Дніпро-1» та «Дніпро-2», форпосту у Дніпрі Ігорем Коломойським у той момент, коли Івахів виявляється отримував ц/у від кураторів Гіві та Моторол, котрі встигли уже в той час провести псевдореферендум і відбрати у нас Крим та розпочати вторгнення на Донбас (жодної згадки про поїздки у аналогічний період Палиці чи Коломойського до Путіна в Інтернеті знайти не вдалося).

Ми ще вчора з усією Україною гнівно обурювалися концертами в рашці Лорак і Повалій, таємним поїздкам у ДНР Надії Савченко для переговорів із своїми вчорашніми вертухаями, а самі чомусь тихенько проковтнули новину про нашого земляка, який у 2014 голосував за «диктаторські» закони Януковича, а потім усіляко відхрещувався від цього, прагнучи потрапити до Верховної Ради, а вже у той час у компанії Медведчуків-Бойків-Льовочкіних-Королевських та решти пропагандонів їздив в кацапстан за інструкціями.

Звичайно, що зараз його прес-служба буде усіляко заперечувати лист Державної прикордонної служби, пояснюючи це чи поїздками у московську кунсткамеру чи перебуванням олігарха у Росії у якості гастарбайтера, (як і сотні виборців його округу, що будують там вілли для ФСБшників та іншої нечисті, намагаючись хоч якось прогодувати свої родини, які на відміну від олігарха Івахіва ледве зводять кінці з кінцями, бо «благодійник» так і не перетворив межі свого округу за 5 років у «нью-васюки», як обіцяв), чи ще якимось бізнесовими нісенітницями, які не міняють суті перебування депутата Верховної Ради України у столиці країни-агресора (!!!), яка щодня вбиває кращих українських синів на Донбасі. Думаю ці виправдання будуть просто нецікавими і недоречними, бо люди вже встигли помітити фальш у діях цього зрадника.

Можливо, мій матеріал не дуже сподобається друзям «Континіуму» в обласній раді, ляльководам у ЛМР (привіт - Олені Палагуті, з якою я був на сесії міської ради=) та Богдану Гончаруку!), колишнім сепаратистам та їх колегам із «Самооборони» та інших псевдопартіотичних і аля-майданівських організацій (привіт Богдан Климчук, Саша Ніколайчук та інші!), відомим волинським журналістам (довго перелічувати усіх, тому не ображайтеся, що нема братської могили)!) і викличе хвилю «справедливої» критики та жовчі у коментарях нижче небайдужих громадян.

Лютуйте, казіться, адже деким з Вас відверто просто скористалися і викинуть у майбутньому на смітник історії, а частині треба, якось відробити гроші отримані шефом в Рашці, і спіймати крихту з барського столу. Та мене не залишає надія, що значна частина волинян нарешті задумається звідки у цього екс-регіонала такі кошти на подарунки і гречку на виборах, яку чомусь вперто не помічають незалежні аналітики (привіт Богайчук!), чому він рветься постійно до ВР за недоторканістю, і навіщо прикриваючись патріотизмом, як виявилося ворожої держави, Івахів сіє розбрат у волинському політикумі та громадському середовищі. А можливо «Континіум» і далі продувжує втілювати на Волині сценарій, який московські куратурори нав'язують українським політичним зрадникам-маріонеткам двадцять шість років на вушко.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Прочитавши на днях статтю про Юлію Вусенко, яку опублікувало Інформаційне агентство Волинські Новини, а також з огляду на ті події,…
Будь-яка виборча кампанія супроводжується «чорним піаром» та брудними виборчими технологіями. На жаль, це основний постулат політичної боротьби. Судячи з активності…
Свій допис я розпочну з окремих фактів, які запозичу у Тараса Чурила. Не знаю, хто він, але, очевидно, що Чурило…
Коментарів: 15
Так Показати IP 4 Березня 2017 08:18
Це лише початок, бо за якійсь час відкриються ще деякі подробиці бізнесу Івахіва, його партнера Єремеєва, а також кількох інших дуже відомих на Волині людей. Наприклад БПК. Можливо стане зрозумілою їхня така несподівана смерть.
Давай Показати IP 4 Березня 2017 10:44
Статтю на фейсбук, бо тут може не всі андони-активісти почитають
Луцьк до Давай Показати IP 5 Березня 2017 01:20
Чого так слабо - на фейсбук. Давайте зразу на перші сторінки усіх періодичних видань! Тоді вже точно всі андони-активісти почитають. "Стаття" дуже глибокого політичного змісту, а Волянюк просто шикарний аналітик. Не смішіть!
Vox Audit Показати IP 5 Березня 2017 00:41
Останнім часом коли читаєш волиньнюс залишається відчуття що перебуваєш на сайті ОРТ
Небайдужий Василь Показати IP 5 Березня 2017 06:47
Будьмо уважні і памятаймо!
антон Показати IP 5 Березня 2017 12:57
баба казала завжди: дають - бери, б"ють - тікай. А гроші не пахнуть!
Примітив Показати IP 6 Березня 2017 16:16
Волянюк Саша ну шо ж так примітивно. Коли ти вже включиш якийсь креатив?
член громади Показати IP 6 Березня 2017 17:28
З великими потугами передивився цю словесну діарею. З перших же абзаців так званої статі автор дає знати, що світ населяють жаби і Олександр Волянюк. Вкрай завищена самооцінка людини, які нічого в житті не зробила і робити не збирається. Десятки імен, усі погані, хороші лише він і партія «УКРОП». Стаття написана примітивно, з грубими порушеннями найелементарніших правил журналістики. Якби існував підручник з питань непрофесіоналізму, Олександр Волянюк був би повинен прикрашати його титульну сторінку. Де хоч би одне посилання на джерела "інформації"? Людина не володіє предметом розмови і кидається з одних крайнощів в інші. Це не стаття, а масова образа людей.
Олександр до член громади Показати IP 28 Серпня 2017 00:34
Ти член громади ?ти просто маленький **й а ивахив просто па*ло яке сп**дило кучу бабла у нас и купило других бабок за викна и лавочки...
саша Показати IP 7 Березня 2017 13:47
Цікаво, а "член громади" - це батько Палагути Петро Чечелюк, що усіляко змішував з лайном раніше Павла Данильчука чи ще якийсь хв**й на голову довб**ь?
Що Петруха Показати IP 7 Березня 2017 13:49
перестав пафосно підписуватись власним прізвищем і гайда захищати доцю, яка ляльководить у міськраді гончаруками-вусенками?
боря Показати IP 7 Березня 2017 22:48
я думав на Волині вже більш божевільного ніж Панасюк нема, але ні Петро, ти як завжди пробиваєш дно журналістики і здорового глузду
Мыкола Показати IP 26 Серпня 2017 12:55
fake news
Душман Показати IP 27 Серпня 2017 09:19
Cтаття заказна . Її назва " Слава УКРОПУ " .
Катерина Показати IP 8 Листопада 2017 06:36
Хай там як,але совісті вСтепана Івахіва ні на грам,так поступити з родиною того,хто витягнув його з болота -гріх і він його рано чи пізно мусить спокутувати.Слава Украіні!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus