USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Лілія Княжа: Іловайська трагедія: що необхідно усвідомити
Що сталося 29 серпня 3 роки тому? Почалася найбільша трагедія за історію незалежності України. З того дня кордон між Росією і Україною намальований кров'ю, пише Соломія Подільська для 24tv.ua.

"Це була дика, просто жахлива картина, коли навколо все горить і вибухає, автобуси і вантажівки, паруючи простреленими радіаторами, ледве волочачи на пробитих, іноді чадячих їдким димом колесах, пораненого водія, якого прямо на ходу змінює черговий сміливець, а зовсім поруч за цим кривавим дійством спостерігають з відчуженим поглядом люди похилого віку. Просто сидять на лавці і лузають насіння …У перший наш автобус прилетіла ракета РПГ і той зупинився. Двигун вирвало з м'ясом, на його місці зяяла чорна, розпалена вогнем діра, люди спішно залишали машину, відстрілювалися, намагалися витягати поранених. З'явилися перші загиблі…"

Бій під Іловайськом коштував загибелі 366 українців. 429 воїнів отримали поранення. 300 військовослужбовців потрапили в полон. В новітній історії України події серпня 2014 року запишуться, як жахливий кремлівський злочин.

Що треба знати про Іловайську трагедію:

1. Внаслідок підступного введення 24 серпня 2014 року російських військ на нашу територію, українські військовослужбовці, добровольці і мобілізовані потрапили в оточення та під вогонь ракетно-артилерійських систем. Іловайськ став точкою відліку чи межею, після якої АТО закінчилось і всім стало зрозуміло: проти України російські війська, які в безкрайніх полях під Іловайськом втратили останні краплі совісті і честі.

2. Важливо розуміти, що в умовах гібридної війни проти України ті дні можуть використовуватись ворогом для маніпуляції українською свідомістю з метою досягнення певних цілей. (відволікання уваги населення від якихось важливих подій, дискредитації певних осіб і т.п.) Проте рано чи пізно ворог буде покараним, адже такі злочини не мають строку давності ні в моральному, ні в юридичному плані.

3. Іловайська історія для українців – це, з однієї сторони – трагедія, а з іншої сторони – це історія про величезний подвиг дуже багатьох людей. І ми маємо пам'ятати його та вшановувати пам'ять як загиблих, так і тих, кому вдалось вижити.

Немає ціни героїзму та мужності бійців, що боронять нашу землю сьогодні. Співчуття родинам усіх загиблих воїнів…
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Вибачте, що руйную практично ідеальну "зраду" про будівництво Керченського моста в Крим. Ось бачите - побудували міст, кажуть!
Впродовж років українці витрачають понад половину доходів на харчі. Міністр соціальної політики каже, що це від особливої «культури харчування»
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus