USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Лілія Княжа: Що значить зустріч Волкера та Суркова?
Керівники зовнішньополітичних відомств Росії та США на саміті АСЕАН у Манілі домовилися про зустріч спецпредставника Держдепартаменту по Україні Курта Волкера з помічником президента Росії Владиславом Сурковим, які обміняються думками про ситуацію в Україні.

В українських реаліях ця інформація сприймається традиційно негативно, оскільки побутує думка, що під час подібних зустрічей "Україну здають". Дозволю собі аргументовано не погодитися з цим та нагадати про існуючі реалії, пише Євген Магда для 24tv.ua.

Мінський процес буксує за визнанням всіх його учасників, хіба що крім Росії. Найгірше, що тривають обстріли та далі гинуть і отримують поранення українські захисники. Не зрушує з місця і процес обміну полоненими та заручниками, адже у Кремлі добре розуміють, наскільки це чутлива тема. Разом із тим про необхідність дотримуватися Мінських домовленостей на Заході говорять впевнено.

Сам факт появи у США спецпредставника з питань України є позитивним, оскільки засвідчує про усвідомлення у Вашингтоні не лише масштабу проблеми, але і значення нашої держави для європейської безпеки. І Курт Волкер вже встиг не лише поспілкуватися у високих кабінетах, але і побувати в Авдіївці, де на власні очі переконався, що відбувається.

Разом з тим не варто жити ілюзіями, ніби Росія та особисто Путін легко залишать Україну в спокої. На жаль, це не відповідає їхнім інтересам. Тим паче зараз – напередодні президентської кампанії у Росії, яку Путін має намір виграти з показником не менше ніж 70-відсоткової підтримки за 70-відсоткової явки виборців.

Повернення контролю над Донбасом та Кримом – складний та тривалий процес. Сурков, який є одним з ініціаторів гібридної агресії, навряд чи зможе ефективно брехати в очі підготовленому співрозмовнику. Тому не поспішайте вірити у #зраду та не забувайте, що доля України залишить насамперед від її громадян.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Гадаю, після того, як Трамп підписав нові санкції щодо Росії, Україні має бути соромно.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus