USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.90
Лілія Княжа: Як отримати компенсацію за травми через неприбраний сніг та ожеледицю?
Сфотографуйте місце події, щоб чітко було видно неналежне очищення від снігу/накрижень/бурульок з прив’язкою до місцевості (таблички, вивіски тощо).

Пошукайте свідків. Запишіть їхні контактні дані, принаймні номер телефону.

Пошукайте відео-спостереження, якщо поблизу розташована банківська установа, магазин, можна буде взяти відеозапис із камер зовнішнього спостереження.

Викличте швидку допомогу. Вимагайте, щоб було зафіксовано причину (падіння на слизькій ділянці), місце та час травмування, можна записати дані бригади медиків.

Зверніться до травмпункту (лікувально-профілактичного закладу) для діагностики ступеня травми, детально опишіть де і за яких обставин отримана травма, отримайте довідку чи листок непрацездатності.

Зберігайте усі документи. Що підтверджують факт лікування та його вартість (рецепти, виписки з історії хвороби, чеки аптек, рахунки, квитанції тощо).

З’ясуйте, хто відповідальний за утримання тротуару чи дороги, де сталося травмування (ЖЕК/ОСББ, комунальна служба/господарство, приватне підприємство тощо), надіславши інформаційний запит до місцевої влади.

Зверніться з претензією до установи, на обслуговуванні якої перебуває ділянка, на якій травмувалися. Зазначте суму понесених витрат (кошти на лікування, за пошкоджене майно, наприклад, розбитий телефон тощо).

Подайте позов до суду про відшкодування шкоди, завданої ушкодженням здоровׄ’я, за місцезнаходженням відповідача або за місцем проживання (судовий збір у таких випадках не сплачується).

За безоплатною допомогою у складенні заяв, скарг, звернень ви можете звернутися до фахівців центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

Луцький місцевий центр з надання безоплатної вторинної правової допомоги знаходиться за адресою: м. Луцьк, вул. Прогресу, 7; тел. (0332) 770717, e-mail: [email protected]

Єдиний телефонний номер цілодобового доступу громадян до безоплатної правової допомоги: 0-800-213-103 (безкоштовно зі стаціонарних та мобільних телефонів по всій території України).
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Я – прихильник зменшення частки державної власності в економіці України. Цього не треба боятися, бо держава – просто поганий бізнесмен…
Економічний лібералізм – це "вільне приватне підприємство". Економічні ліберали вважають, що ринок не потребує державного регулювання (допускається регулюванню у випадку…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus