USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98
Саша Никитенко: Чому Ілля Токаренко правий або як я пішов працювати з Волинь24
Людське життя – постійний пошук себе, справедливості, свого місця і призначення у суспільстві. Перед молодою людиною відкривається багато можливостей, спокус і шляхів і як вибрати Той Один Правильний, щоб потім не розчарувати рідних, друзів і самого себе зрештою? На цьому тернистому шляху і доводиться терпіти маленькі поразки, робити помилки і знову рухатися вперед намагаючись уникати їх у майбутньому.

Одна з таких помилок трапилася зі мною і моїми одногрупниками нещодавно. Старші люди кажуть, що не гарно виносити сміття з дому, але можливо моя історія і гіркий досвід допоможуть багатьом моїм одноліткам і колегам не потрапити в це багно. Прагнучи, як більшість студентів підзаробити, щоб полегшити навантаження на сімейний бюджет і мати на кишенькові витрати, я потрапив на гачок вбогого з вигляду чоловіка, який прийшов на історичний факультет рекрутувати довірливих у «велику журналістику» через редакцію новоствореного проекту ФБРівця Володимира Пащенка Волинь24. Амбітні плани власника на завоювання медіа-ринку і наповнення його неупередженою інформацією, новий колектив із молодих людей – одразу припали до душі. Головний редактор – відданий тенісисту-ресторатору Юрій Ричук, позиціонував себе як місцева «акула пера», який мав визначати редакційну політику сайту, а нас усього навчати і спрямовувати у «правильне русло». Робота випускового редактора, за його словами, обіцяла бути супер цікавою і приносити стабільний дохід.

Та вже за короткий проміжок часу вдалося перевірити справжність слів «начальника», коли на роботу довелося носити з дому особисті ноутбуки, бо Пащенко не міг забезпечити власних працівників навіть офісною технікою, а добрий Юра Ричук змилувався і замість 7 гривень за зроблену новину пообіцяв платити аж 10 (!) працюючи щодня, фактично без вихідних, по 10-12 годин на добу. Перше, що тоді нам усім спало на думку: «Це перемога!». Правда одній нашій колезі пощастило більше – їй пообіцяли доплачувати 500 гривень, якщо вона буде видаляти десятки негативних коментарів під різними новинами у яких читачі писали дуже приємні речі і думки, що про Пащенка, що про головного редактора (зараз ми розуміємо чому їх залишали у такій кількості). І це при тому, що фактично усі журналісти були офіційно непрацевлаштовані за винятком кількох наближених до Ричука і отримували заробітну плату у конвертах. Ситуація в усіх виданнях, які належать Митрофановичу, чи вірніше сказати олігарху Степану Івахіву, і працюють під керівництвом Юри, наскільки мені відомо не змінилася й досі, але це вже питання до правоохоронних органів і Володимира Пащенка, як підприємця, який не сплачує податки ні до державного бюджету, ні міста, яке так палко любить. Та й коли ситуація навіть доходила до виплати коштів, а краще сказати цих копійок, Юрій Ричук скромно дивився водночас у різні кутки кімнати і знизував плечима.

Та навіть не це дратувало найбільше. Юрій Ричук постійно ставив завдання від ФБРівця Пащенка робити негативні новини і матеріали про голову Волинської обласної ради Ігоря Палицю і усе що з ним пов'язано – Фонд «Тільки разом», партію «Укроп», Ігоря Поліщука, Олександра Товстенюка, Тиводара, Волянюка, «Варту порядку» і водночас виспівувати оди їхнім опонентам – соратникам Степана Івахіва. Найбільше у цьому «преуспела» однойменна газета, редактором якої є Святослав Лесюк, де кожна перша сторінка фактично присвячена Палиці і його «злочинам». Її за 30 гривень при нормі 300-350 екземплярів роздають безкоштовно лучанам у різних районах нашого міста неповнолітні школярі. Кому це вигідно і де тут мораль – риторичне питання. Та останньою краплею стало повідомлення Ричука, що шукають людину, може у нас хтось є на прикметі, яка буде полювати і переслідувати голову обласної ради, створювати Ігорю Палиці усілякі неприємності і незручності на роботі, але за це вона буде отримувати невелику доплату. У таких випадках завжди знайдеться якийсь Вася чи Іуда, який поведеться на кілька монет зверху і буде виконувати грязну «заказуху», щоб потішити чиєсь самолюбство.

Чому усі інтернет-видання Володимира Пащенка і новоспечений 12 канал, під де-факто керівництвом Юрія Ричука поливають Ігоря Палицю брудом і виконують політичні замовлення Континіуму ні мені, ні колегам які просто забралися і пішли звідти, щоб не іти на компроміси із своїм сумлінням невідомо. Де обіцяні спочатку цими медіалузерами незаангажованість, оперативність і неупередженість? Їх ніколи не було і не могло бути. Це звичайний бізнес під вибори мера, який більш рентабельний, особливо у руках циніків, ніж будь який недолугий ресторан. Тому Ілля Токаренко, який не злякався поїхати в лігво ворога і висловити свою українську позицію заслуговує на велику повагу, на відміну від невдахи-редактора, який може лише поговорити з неадекватом на його ж рівні чи написати кілька матюків боту і бігти в поліцію, щоб створити інфопривід навколо своєї нікому непримітної особи.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Заняття спортом та фізичною культурою для діток з інвалідністю – це не лише підтримка їхнього здоров’я й реабілітації. Дуже часто…
Серед малюнків, талановито виконаних у різних техніках та стилях, обрати переможця було досить важко. Проте увагу всіх працівників поліції, які…
«Хабар» для технічного кандидата Юрія Тимошенка – афера і вистава команди Петра Порошенка. Тарас Костанчук, якого спіймали буцімто на спробі…
Коментарів: 11
Саша Показати IP 26 Вересня 2017 11:45
Нічого нового, мізерні зарплати у конвертах, якщо пощастить, а може й боргувати місяцями. Людина ходить, кляне на горе-ресторатора і себе довірливого, а згодом опустить руки, а це би?ло за ці гроші купує машини, путівки за кордон і все таке....
Микола Показати IP 26 Вересня 2017 13:48
Я б радив ВН не опускатись на дно V-24, будьте просто джерелом інформації, не відповідайте на бруд брудом. Лучани добре знають хто є хто, а тим більше хто є Пащенко. 12 канал це пшик загорнутий у дорогу обгортку куплену на віджате бабло Єремеєва. Мені шкода тільки що журналістика перетворилась на проституцію, причому на брудну, вуличну та вульгарну.
Станіслав Показати IP 26 Вересня 2017 13:56
Чув про випадок, як одного із співробітників "Волинь24" нагло (обманом) "кинули" на гроші!!!
Олег Показати IP 26 Вересня 2017 14:18
Є факти невиплати обіцяного на 12 каналі, от тільки чи скажуть про це працівники, навряд чи... Бо в кожного сім'я і свої клопоти.
Суровий Показати IP 26 Вересня 2017 15:10
Пащенко вважається вхожим у всі дирки і думає що йому все дозволено і ненаказуємо. Але він перець поки що і тут. Є Божа кара, не поможуть ніхто ні гроші, ні вілли, ні континіуми, ні заказні писульки. Дивує тільки одне чого він ходить в церкву? Бо модно. Для піару. Показати з себе примєрну сім'ю? Не вийде. Люди знають про нього більше чим він думає. І знають правду.
Працівник 12 каналу Показати IP 26 Вересня 2017 16:03
Факти в студію!
Сашка до Працівник 12 каналу Показати IP 26 Вересня 2017 19:09
Та, ви ж ті факти в студії й підтераєте.. клоуни..
Петро Показати IP 26 Вересня 2017 16:25
Світлана Головачук (прес-секретар губернатора) написала у фейсбуці: "...у жовтні 2013-го я, стежачи за медіа-рухами партії регіонів, казала: це агонія, товариші. І невдовзі все скінчилося. Сьогодні ж почитавши ОЦЕ, сказала те саме..." Світлана, ви заблудились!!! При владі зараз БПП, так як тоді регіони... тому виходячи з вашої логіки агонія і невдовзі все скінчиться для БПП? Ваш шеф знає по вашу позицію що до провладної партії? І як він поставиться до того що ви ще й регочете від цього всього?
Степан(Крымчанин) Показати IP 26 Вересня 2017 21:35
Александру Никитенко. Я знаю атмосферу очень многих редакций на Украине. Стаж работы в журналистике более 25 лет. Вы никогда не будете журналистом. Логика проста-никто, никогда Вам не будет доверять после сегодняшнего поста. Зарегистрировали блог и тут же нагадили на коллег. Обращайтесь в суд. Это законное право человека. А выносить, как Вы сами написали, "сор из избы" не порядочно. В любой редакции есть свои кулуарные тайны. В любой, без исключения. Вам нельзя доверять. Вам, что-то не нравиться-уйдите с достоинством. Боритесь за правоту, а Вы сводите счёты, примитивно, по детски. Примитив.
Олег до Степан(Крымчанин) Показати IP 26 Вересня 2017 22:48
Шановний знаючий атмосферу редакцій України, ви покурили щось чи не виспались. 1. До чого тут Саша Никитенко? Мова йде про Іллю Токаренко. 2."..никогда Вам не будет доверять..." Сучасним журналістам нас**ть на чиюсь довіру. Бабло попереду всього. 3. Журналістика тепер як та вулична вульгарна шалава, Зайдіть на V-24 почитайте і ви переконаєтесь.
Степан(Крымчанин) до Олег Показати IP 27 Вересня 2017 15:02
Мне очень понравился Ваш ответ. Не лукавлю. Абсолютно серьёзно. В Вашем тексте ключевая фраза-"Сучасним журналістам нас**ть на чиюсь довіру. Бабло попереду всього. 3. Журналістика тепер як та вулична вульгарна ша?ава". Согласен с Вами. Но, журналистика это зеркало общества. Вывод прост: продажная журналистика-продажные украинцы. Такое государство обречено на развал. Лично Вы сегодня "украинский националист", завтра -социалист, или социал демократ-всё зависит от того кто купит власть. Каждый народ достоин правителя которого имеет.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus