USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94
Олена Ксантопулос: Зустріч Трампа і Путіна: лицем в бруд
Так, такого Сполучені Штати ще не переживали! Можливо, тільки Уотергейт, та тоді це була внутрішня ганьба. Розбірки між двома незмінними партіями, що узурпували владу в Америці. Все, що триває довго, рано чи пізно, якщо не видозмінюється, вироджується. Двопартійна система в США перетворилася в клановість і великі гроші. Інститути, які вони створили, все ще працюють. На них і надія.

Яскравий представник політичного дна - це Трамп. Я писала про нього саме так, коли за нього проголосувала Америка (а чи проголосувала ?). Шість разів банкрут, але його чомусь, називають видатним бізнесменом, який вміє вести переговори. Саме так колись говорили і про Порошенка. Бізнесмени були за часів Голсуорсі і Драйзера, зараз надмірно багаті люди - це бариги. Ніякі великі гроші не можуть бути чесними і чистими в нашому сьогоднішньому світі, де вбивають, де вмирають, голодують, не можуть дихати чистим повітрям і пити чисту воду.

Зараз згадала, як один бізнесмен Порошенко заплатив іншому підприємцю Трампу за 7 хвилин фотосесії 400 тис. доларів.

Так ось, сьогодні зустрілися на своєму першому саміті дві одіозні особистості. Одному, після його шостого банкрутства, 95 мільйонів позичив російський олігарх Риболовлєв, купивши за завищеною ціною віллу Трампа у Флориді, в якій було повно цвілі. Риболовлєв ніколи в цій віллі не жив. Але він був близький до Путіна і так треба було. Після того, як Трамп став президентом, і Путін поклав собі в кишеню ще один геополітичний залік, Риболовлєв став переслідувати Трампа, щоб той віддав йому борг. Трамп розрахувався з росіянином через Саудівського принца, який купив одну з картин, що належала Риболовлєву, з переплатою в чотири з половиною рази. Коли Трампу дозволили провести Конкурс Краси в Москві, він аж кип’яточком пісяв, так хотів зустрітися особисто з Путіним. Кажуть, Путін з ним не зустрівся, але передав через своїх, що дружити хоче і буде. І, звичайно, зібрав досить компромату на майбутнього американського президента для того, щоб дружба була особливо міцною. Так що зв'язки з Росією були і є.

Але чи варто так пикою в ганьбу?

Так, сьогодні Америка переживає ганьбу міжнародну. Їх президент, після більш, ніж двогодинної розмови з російським вождем за закритими дверима (а що зроблять з перекладачами - розстріляють?), виходить на прес-конференцію і заявляє, що пан Путін переконливо і «сильно» спростував втручання Росії у вибори і що він вірить Путіну, а не власній розвідці та спеціальному прокурору Мюллеру. Путін тут же підхоплює - давайте створимо комісію, під час якої ми допитаємо всіх дванадцятьох учасників, нібито, замішаних в цій історії. Нехай американські експерти будуть присутні.

Путін - це уособлення брехні і зради, тероризму та шантажу. Що він може запропонувати світу?

Ймовірно, Трамп заявив, що вірить Путіну, щоб врятувати своє обличчя, щоб вибори 2016 року залишалися, хоча б на поверхні, легітимними. Якщо він визнає російське втручання, в США треба оголошувати нові вибори. Заявивши про свою віру Путіну, Трамп все одно втратив своє обличчя.

Поки він летить додому в США, там, на його рідній землі, вже закипає бульйон. Проти нього не тільки люто налаштовані демократи, яким сьогоднішньою зустріччю з Путіним, Трамп підніс подарунок на проміжні вибори. Проти президента налаштовані його однопартійці, соратники, радники і члени уряду. Жодного слова критики в сторону Путіна, після того, як Конгрес ввів нові санкції проти Росії, після того, як проголосував за летальну зброю для України, після того, як виступив проти будівництва Північного потоку 2! Наступні кілька тижнів будуть цікавими для Трампа, я в цьому не сумніваюся! Республіканцям доведеться вибирати між Америкою і Трампом.

У Великобританії, на ВВС, два маститих кореспондента, коментуючи сьогоднішній день в Гельсінкі, сказали «ми не знаємо, як Америка буде жити далі після сьогоднішнього дня». Америка буде жити, тільки ось з Трампом або без нього, поки невідомо.

Росія, без сумніву, буде продовжувати жити з Путіним. Коли Путін переміг на своїх перших виборах, Сурков виголосив тост «За божественність влади!» Тоді багато хто,зі штабом Путіна включно, здивувалися. Але цей тост зумовив не тільки політичне довголіття Суркова, але і безсмертя самого Путіна. З божественним його влада не має нічого спільного, путінські політтехнологи мали на увазі інше - поворот від держави і народу, до невразливої влади, до гегемонії влади. Це їм вдалося в повній мірі. Тепер ці політтехнологи звільнені, але влада Путіна жива і продовжує вражати.

Зарубіжні експерти кажуть, що Трамп, з самого початку виглядав як хлопчик перед удавом. Вони задавали собі питання - як президент країни зі слабкою економікою, може бути настільки всесильним? Я відповім. Спочатку Європа дозволила Путіну захоплювати території, які йому не належали. Путін спробував спочатку несміливо, потім все впевненіше, порушити статус кво, що склався в Європі після війни. Європа йому дозволила все - від Молдови, Грузії, Криму і України до Сирії. Сполучені Штати в особі Трампа, дали сьогодні Путіну зелене світло на глобальне хакерство, на втручання у вибори і будь-які інші цифрові процеси суверенних країн світу, а також, на безперешкодне поширення геббельсівської пропаганди.

Ви скажіть, Путіна боятися через те, що у нього є ядерна зброя. У США теж - ядерна зброя. І що? Колись нам говорили, що ядерна зброя - це гарантія миру. Нікому не прийде в голову її використовувати. Сьогодні, в еру Путіна, такі висновки здаються смішними. Світ боїться не ядерної зброї, світ боїться непередбачуваності поведінки неадекватних вождів. Це одна причина. А друга причина - це безмежна, неконтрольована жага грошей. Європа вже вичерпалася, у Америки величезний борг, а Росія все ще дає можливість заробити.

Саме тому, було створено стільки шуму навколо сьогоднішнього саміту в Гельсінкі, де зустрілися дві психічно хворі людини. Ті, хто ще зберіг розум, в шоці від їх прес-конференції, але шок поглиблюється в міру того, як мозок повною мірою починає усвідомлювати той факт, що долі світу знаходяться в руках брудних махінаторів, один з яких все життя розтягував закони, як гумку, живучи і загрібаючи свої капітали на межі пристойності, а другий - відвертий злодій, газовий шантажист і вбивця.

Джон Маккейн назвав сьогоднішній саміт Путіна і Трампа «трагічною помилкою». Він сказав: «Сьогоднішня прес-конференція в Гельсінкі була одним з найганебніших виступів американського президента на пам'яті людей». Я з ним абсолютно згодна.

Трамп за м'яч з рук Путіна віддав все, а, головне, гідність американців.

Пару слів про наше непорозуміння на посаді президента - Петра Порошенка. Його понесло сьогодні виступати на борту «Гетьмана Сагайдачного» перед командним складом ЗСУ і ВМС України. І, як абсолютно вірно написав Валентин Бушанський, Порошенко піддавався там мазохізму в повну силу. Росія посилила в Криму нові підрозділи ударної авіації. Росія розмістила в Криму нові системи протиракетної оборони. Росія не пропускає судно під українським прапором в Азовське море. Що ще? А що ти зробив, щоб агресії Росії протистояти? Збільшив мережу магазинів «Рошен»? Порошенко нагнітає істерію страху перед могутнім сусідом спеціально. Він хоче проскочити на другий термін без виборів.

Ну, добре, Трамп здав сьогодні Америку за м'яч з рук Путіна, а за що здав Україну Порошенко? За владу, яка дає можливість примножити вже поцуплене. Згадайте моє слово - цієї осені ми дізнаємося, як віддавали Крим і Донбас за можливість провести вибори, щоб утвердитися у владі ...

Ганьби буде багато ...

Вже сьогодні, 17 липня, річниця катастрофи Малайзійського Боїнга МН17. Ні слова ... Сенцов і інші політв'язні в російських в'язницях? Ані слова...



Джерело: публікація Олени Ксантопулос у Фейсбуці
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
В американській газеті The New York Times 9 травня вийшла стаття з назвою «Володимир Путін – найнебезпечніший дурень у світі».…
Путін заявив, що просування нинішньої лінії фронту вглиб України є найважливішою метою російських військ по всій лінії фронту. Швидше за…
Під час консультацій радника президента США з питань національної безпеки Джона Болтона в Росії досягнута попередня домовленість про зустріч президента…
Коментарів: 2
Пастор Шланг Показати IP 17 Липня 2018 21:11
Ах, які Ви інформовані. ЦРУ ФСБ СБУ моссад нервово покурюють в стороні.
АНАТОЛЬ_ Показати IP 24 Липня 2018 22:27
Начальству виднiше. Ми люди маленьки, то не нашого хлопського розуму справа

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus