USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Михайло Імберовський: Якщо забрати у народних депутатів вплив на розподіл фінансового ресурсу, олігархи у парламент більше не підуть
Дочасні вибори до Верховної Ради відбуваються за змішаною виборчою системою, а у парламенті тим часом триває робота над Виборчим кодексом, який передбачає відкриті партійні списки як до Верховної, так і обласної рад.

На сьогодні розглянуто 4 150 правок з поданих депутатами 4 568. Отож, існує певна ймовірність, що цей кодекс буде прийнято. В українському політикумі тривають дискусії, яка виборча система краща, і який депутат ефективніший: «старий» чи «нове обличчя».

Свої думки з цього приводу висловив депутат Волинської обласної ради від УКРОПу Михайло Імберовський.

При існуючій системі розподілу фінансового ресурсу, не має різниці, яка виборча система, чи це закриті списки чи відкриті.

Якщо у відкриті списки, наприклад в якомусь окрузі у Волинській області, заходять «грошовиті мішки», такі як зараз на мажоритарці, і зайду я, з обмеженим фінансовим ресурсом та з якимись хорошими ідеями, і в парламенті ще не був, то за використання медіа, бордів і з «гречкою» той, що з грішми - виграє, і за відкритими списками знову зайде у парламент.

Тому це не панацея – відкриті списки. Я виступаю за сильне місцеве самоврядування. Реформа з децентралізації мала бути проведена ще у 2017 році. Ми на попередніх місцевих виборах говорили, що каденція буде лише два роки, до змін територіально-адміністративного устрою.

Облдержадміністрації мали бути вже ліквідовані. І дорогами займалися б виконавчі комітети, сформовані обласними радами, яких вибирають люди, а не «губернатори», призначені президентом. Адже зараз людей не питають, а голова облдержадміністрації ще в січні поставив свій підпис під списком доріг по Волині і відправив в отой парламент затверджувати.

То який вплив може мати людина з ОТГ, які дороги робити, при такому порядку? Це треба прибрати, як і субвенцію на соціально-економічний розвиток. Цей своєрідний хабар депутатам за «правильні» голосування, що створений ще при Азарову.

Варто зазначити, що область отримала цього року 500 мільйонів гривень на дороги, але як вони використовуються - не видно. «Волинь має отримати 235 мільйонів гривень з державного фонду регіонального розвитку, але там ще «кінь не валявся».

Школа у селі Любохини готова до відкриття хоч завтра, 26 мільйонів виділено, але уряд не підписує розпорядження. І багато таких об’єктів сьогодні на Волині стоять, тому що все зацентралізовано.

Якщо ми позбавимо депутатів недоторканості, заберемо у парламенті вплив на розподіл фінансового ресурсу та передамо кошти на місця, то не потрібно буде і відкритих списків, а олігархи у парламент більше не підуть.

Людям, які не зможуть «порішати» для свого бізнесу, Верховна Рада стане нецікавою і туди зайдуть люди, які вміють і будуть писати потрібні суспільству законопроекти.

Я закликаю людей прийти на вибори і підтримати тих, хто захищає місцеве самоврядування, щоб гроші розподілялись не між декількома олігархами, а залежно від кількості населення, території громад і їх потреб!
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Принаймні є з п’ять достойних кандидатів з посеред яких одного та й можна вибрати. Адже перший тур це свого роду…
Коментарів: 2
Народна прокуратура Показати IP 15 Липня 2019 16:55
Аналогічна мотивація і у місцевих депутатів: дерибан землі, розподіл фінансових потоків, лобіювання власного бізнесу.
Навуходоносор Показати IP 15 Липня 2019 20:04
Процитую Фейсбук: "Украинские воры в законе имеют своих представителей во всех государственных учреждениях, энергетических компаниях и правоохранительных органах". Об этом на своей странице нескошлько дней назад сообщил замглавы Нацполиции Украины Вячеслав Аброськин. Але ж це вирок нашій державності!!! Може вже пізно боротися з впливом на росподіл фінресурсів? Може врятувати країну допоможе введення (термінове!) в кримінальний кодекс "розстрільної" статті для казнокрадів? Причому судити їх треба не за коррупцію, а за державну зраду!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus