USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93
Олексій Давиденко: Китайська істерія: в Україні за останній тиждень купили 1,5 млн медичних масок
Якесь божевілля. Від понеділка в нас почалася гонитва за масками й термометрами. Тільки за останній тиждень і тільки в одного великого українського оптовика купили 1,5 млн медичних масок.

У мирний час – це річний обсяг продажів медичних масок у нашій країні. У мирний час одна маска коштує в закупівлі на опті 30 к., у середині минулого тижня ціна вже була 50 к., цього понеділка ціни на опті зросли до 70 к., а сьогодні в деяких оптовиків – упевнено перевищили 1 грн/шт. Повторюється істерія часів пташиного грипу.

Лише за один вчорашній день в мережу наших магазинів надійшло замовлень більше ніж на 5 тис. медичних масок. У мирний час це тримісячний обсяг продажів масок у нашій мережі.

На сучасний момент. У більшості імпортерів і оптовиків масок або вже немає взагалі, або в мізерних залишках. Із такою швидкістю скуповування українцями масок ще за кілька тижнів їх може в комерційній мережі не залишитися взагалі. І це тоді як на сучасний момент в Україні не зареєстровано жодного офіційного випадку виявлення китайського коронавірусу 2019-nCoV.

Колеги зателефонували в Узбекистан. Там стоїть завод із виробництва одноразових медичних виробів, і масок зокрема. Там масок немає і протягом найближчих трьох місяців не буде – узбецький завод повністю працює зараз на Китай.

Зателефонували в Китай. Про маски навіть не розмовляють – самі шукають у всьому світі. І готові везти літаками. Ось так. Смішний за своєю банальністю і простотою виріб в одну мить знову став дефіцитом.

Ну нехай Китай. Там хоча б зрозуміла причина цього шаленого попиту, що перевищує пропозицію. А в нас звідки ця паніка – на сьогодні немає ні приводу, ні передумов. Відверто кажучи, із таким попитом і ажіотажем на випередження мені навіть страшно собі уявити, що буде, якщо, не дай бог, виявлять хоча б один випадок цього вірусу в Україні.

Люди, тримайте себе в руках. Не треба брати по 100 штук в одні руки. Не давайте спекулянтам на собі заробити. Вам ці маски в такій кількості не потрібні. І якщо ви раптом не знаєте - маски потрібні передусім тим, хто хворіє, а не здоровим. Тож бережіть нерви і гроші!

Олексій Давиденко - бізнесмен, ексдепутат Київради.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Міністерство закордонних справ Китаю опублікувало «мирний план» врегулювання війни рф проти України. Пекін закликає до переговорів.
«Я хочу почути від МОН, як перепрошити систему підготовки студентів іноземної філології. Це питання підготовки та навчання вчителів та викладачів.…
Російські окупанти розпочали масове мародерство в Україні. У пошуках легкої наживи вони стають неконтрольованими.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus