USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94
Іван Примаченко: Що показала вакханалія навколо коронавірусу та українців
Ми побачили справжню глибину освітньої кризи в країні!

Сон розуму народжує чудовиськ. Вакханалія навколо евакуації українців з Уханя демонструє справжню глибину освітньої кризи в країні.

Але чи справді ми щиро здивовані тим, що відбувається, якщо:

– частина населення не вірить у вакцинацію, зате вірить в те, що перехворів на кір – отримаєш пожиттєвий імунітет від раку.

– лікує нежить антибіотиками, які «приписує» собі сама, не розуміючи, що антибіотики не вбивають вірус.

– дивиться на телебаченні шоу екстрасенсів, «лікується» гомеопатією і фуфломіцинами, а до науки ставиться як до різновиду нумерології.

– не хоче мислити критично, проаналізувати елементарну статистику і зрозуміти, що на наразі звичайний грип є більшою загрозою для життя українців, ніж новий коронавірус. Тим більше, від цієї загрози є ефективний захист.

– настільки зневажає і не розуміє потреби в спроможних державних інституціях, що коли наступає час «Ч» просто не вірить, що держава здатна перевезти сотню людей з аеропорту в лікарню і ефективно утримувати їх там на карантині два тижні. І підіймає бунт.

– не володіє медіаграмотністю, щоб спокійно ставитися до страшилок про коронавірус, якими купа ЗМІ накачувала громадян останній місяць.

Тому не варто дивуватися. Варто лікувати українську освіту! Критичне мислення і медіаграмотність, базова біологія і математика, основи держави і права, розвиток емпатії і науковий метод. Ліки давно відомі. Залишилося почати приймати їх у суворій відповідності до рекомендацій лікаря.

Іван Примаченко - співзасновник освітніх курсів Prometheus

Текст опубліковано з інформаційного джерела Новое Время.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Попри закиди про те, що в Україні надто багато свят і занадто тривалі відпустки, виявляється, що в Європі ми зовсім…
Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов сподівається, що Суперліга командного чемпіонату Європи з багатоборства у 2019 році, яка відбудеться…
Польща добре розуміє: якщо Україна впаде, то не лише отримає Росію на своїх кордонах, а й пряму загрозу військового вторгнення,…
Коментарів: 2
Петро Показати IP 20 Лютого 2020 15:54
У 1986 році я з колегами та учнями школи за годину організували прийом та розселення жителів Прип'яті, Кожне домогосподарство прийняло у свої сім'ї одну-дві-три сім'ї евакуйованих.Не можна перекладати проблеми суспільства на школу, звинувачуючи її у сучасних проблемах українців.Корінь проблем у суспільному устрої, який базується на приципі - влаштовувати свій благоустрій за рахунок інших членів суспільства
Я Показати IP 28 Лютого 2020 15:01
Іване, трішки тупенько мислиш, скинувши все на навчених Чорнобилем, жителів. Тотальне радянське змовчування бід, змусило людей перестрахуватись. Винна недолуга влада, заздалегідь не визначивши прибулим з Китаю спецзаклад.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus