USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94
Артем Овдієнко: Суд над мажором, який влаштував смертельну ДТП у Харкові, може перетворитись на цинічну виставу
Харківському мажору, який пролетів на червоний світлофор, протаранив Chevrolet своїм люксовим Infinity і вбив 58-річного водія, обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Тут 2 нюанси – суд дійсно обрав найсуворіший з можливих запобіжних заходів, тоді як адвокати просили домашній арешт. Однак треба розуміти, що це тюрма лише на 60 днів і через ці от 2 місяці суд знову збиратиметься і знову обиратиме йому запобіжний захід, і не факт, що це знову буде тюрма.

Взагалі це нормальна процедура, так завжди відбувається з усіма підозрюваними, що їм кожні 2 місяці заново обирають запобіжний захід. Єдине що, самі розумієте, в якийсь із цих наступних судових засідань Феміда раптом може проявити людяність і відправить підозрюваного у вбивстві не в тюрму, а додому.

Однак я певен, що у разі дійсно пом’якшення запобіжного заходу, це станеться не через велике і добре суддівське серце, а через його велику кишеню. Утім не буду все ж таки завчасно зраду розводити, бо такого поки не сталося.

Мажор відмовився співпрацювати зі слідством

А що сталося – сталося те, що мажор відмовився співпрацювати зі слідством і відмовився давати будь-які свідчення – і насправді він тут у своєму праві. Його адвокати, як ми бачимо, не дарма їдять свій хліб з ікрою, вони дуже оперативно змогли свого клієнта зорієнтувати.

І от єдине, що ми від підозрюваного маємо – так це його промову в суді: «Приношу вибачення родичам і повністю шкодую, що так вийшло».

От знаєте, щодо другої частини його речення в мене сумнівів немає жодних – дійсно шкодує. Ну бо це ж тепер все розгрібати доведеться, машину ремонтувати, адвокатам платити, а може не тільки адвокатам. Але от щодо першої частини його промови, маю сумніви у щирості його вибачень, навіть не знаю чому, кілька разів переслухав, і ділюся виключно власним суб’єктивним враженням.

Мажор попросився додому

Найбільше вразило, що цей 16-річний мажор просив суддю його додому відпустити, мовляв, не вірте прокурору, що я можу від слідства ховатися, адже – каже – ніколи іще такого в мене в житті не було, щоби я ховався від слідства. «Я завжди приходив», – кінець цитати.

Ну і адвокати його запевняють, що підліток готовий нести покарання, єдине що, він не впевнений, що це він за кермом був. Мовляв, не пам’ятає такого, щоби це він кермував в момент ДТП. Прокурори ж пояснили, що це така от лінія захисту, якою, зокрема, і батьки мажора нині дотримуються. Мовляв, не було їхнього сина за кермом і крапка.

То хтось інший гнав Infinity 180 кілометрів на годину, то хтось інший хизувався перед друзяками, що він крутий, що йому плювати на правила дорожнього руху і на поліцейських, адже від них він легко відкуповується кожного разу 100 доларами.

І це, мовляв, для нього звична практика, адже він через вік навіть водійського посвідчення не мав, а отже не мав права на водіння цієї автівки, яку йому купили батьки.
Суд може перетворитись на цинічну виставу

Раніше я думав, що то у ДТП з мажоркою Зайцевою, яка своїм Lexus 6 на смерть збила людей, всі межі цинізму було перейдено. Однак бачу, що суд над цим 16-річним харківським юнаком може перетворитися на ще більш цинічну виставу. І щоби такого не сталося, нам з вами варто не дати цій справі замилитися та забутися.

Текст опубліковано з 24 каналу.

Артем Овдієнко - журналіст, автор і ведучий
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Обвинувальний акт у справі про смертельну ДТП у Харкові направили до суду. Кримінальне провадження відкрито щодо 20-річної водійки Олени Зайцевої…
16-річний водій Infiniti Микола Харківський, який скоїв 26 жовтня смертельну ДТП у Харкові, їхав зі швидкістю 180 км/год.
Справа Зайцевої та Дронова отримала новий поворот: їх можуть відпустити
Коментарів: 1
Степан (Крымчанин) Показати IP 18 Листопада 2021 19:44
А будут ли судить Катю Алферову? Отец ее очень не простой пацан. Родом из Сибири "А он пролез, он сибиряк-настырные они..." (В.Высоцкий) В своё время Таня Кривицкая (дочка мэра) утверждала, что именно Алферов "заказал" её мужа Дениса. Мажоры во все времена отмазывались.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus