USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Тарас Чурило : Хто відповість за такий менеджмент на ЛПЕ?
Луцьке підприємство електротранспорту на межі… Чому з колись доволі потужного підприємства ЛПЕ перетворилось на «жебрака з протягнутою рукою»? Що це невиконання міською владою своїх службових обов’язків, поганий менеджмент і головне, хто понесе за це відповідальність?
Чим потужнішим стає підприємство, тим активніше його власники шукають можливості якось застрахувати себе від помилок менеджерів. Адже елементарний недогляд чи перевищення повноважень можуть коштувати фірмі існування, та це не у випадку з тролейбусним депо, адже проблеми давно давали про себе знати, та весь менеджмент зводився до того, що просто банально підвищувалась вартість проїзду.
Менеджери також люди і тому навіть найкращі професіонали можуть помилитися. Утім, їхні помилки можуть виливатися для підприємств у мільйонні, а іноді мільярдні суми. Таких прикладів уже чимало. Але й відповідальність вони несуть неабияку, у випадку ЛПЕ - просто звільнявся директор, а проблеми залишалися ті самі.
Менеджерська помилка – це не обов'язково має бути якесь екстраординарне рішення, яке згодом може призвести до кризи на підприємстві. Найчастіше йдеться про звичайнісінький недогляд. Лише 20 відсотків усіх менеджерських помилок стосуються неправильних розрахунків чи помилкових ділових рішень. Решта 80 відсотків трапляється через те, що керівництво щось недогледіло, або просто зловживало своїми службовими обов’язками.
І ще, чому ми продаємо нові тролейбуси до інших областей, а купуємо старенькі, польські, які там певно вже списали? Позаяк ми купуємо старі польські тролейбуси за ціною металобрухту, а вартість проїзду постійно збільшується, то із заробітною платою працівників ЛПЕ мало б бути все гаразд, однак і тут «засада». Цифри колосальні, люди не отримують зарплати вже кілька місяців.
Нещодавно, депутат міської Ігор Поліщук проінформував: йому відомі факти махінацій із зарплатами керівництва підприємства. Так, згідно з положенням «Про виплату надбавок до посадових окладів за високі досягнення в праці керівникам, професіоналам, фахівцям та технічним службовцям Луцького підприємства електротранспорту», розмір надбавки не повинен перевищувати 50% посадового окладу. Втім, деяким працівникам підприємства встановлюють надбавки у 100%. Поліщук також додав, що Польща частини до тролейбусів віддає Луцьку безплатно. Але після фінансових махінацій КП «ЛПЕ» їх купує.
То що це – поганий менеджмент чи матеріали кримінальної справи?
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Згідно з розрахунками депутата Віктора Пинзеника, зарплата судді Верховного суду може в 200 разів перевищувати мінімальну зарплату, а середню -…
Останнім часом на мене та й на всіх, хто справедливо критикує роботу органів місцевого самоврядування посипався шквал критики, мовляв «боти»…
Суспільство вже два роки вимагає притягнути до відповідальності тих, хто ухвалив диктаторські закони.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus