USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.85 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Ігор Дмитришин: Олімпіада в Пекіні. Дванадцять днів позаду

Ще раз прочитав прогнози експертів стосовно участі українських спортсменів в пекінській Олімпіаді, які були висловлені до початку цього дійства. Багато хто, а це Микола Томенко, Ельбрус Тедеєв, Стелла Захарова та інші висловлювали занепокоєння станом фізичної культури та масового спорту на Україні.
 
Погоджуюсь з ними, що в цій сфері є дуже багато проблем, які накопичувались роками і будуть вирішені не за один день. Але незважаючи на це ми маємо 5 золотих, 5 срібних та 9 бронзових медалей. Отже результат є і песимістичні прогнози не справдились.
 
На мою думку для покращення ситуації в спорті високих досягнень потрібно зробити кілька речей, а саме реформувати спортивні товариства та сприяти розвитку федерацій з видів спорту. Такі спортивні товариства як “Колос”, “Спартак”, “Динамо”, “Україна” потрібно об’єднати в одне спорттовариство, у якому будуть відділи по роботі з сільською молоддю, розвитку сільського спорта, спортивній роботі на виробництві. Тоді не буде такого явища, коли один спортсмен виступає за кілька товариств і вони його досягнення ставлять собі у залік та проходить дублювання спортивних результатів.
 
Також потрібно розширити повноваження спортивних федерацій, збільшити кошти на їх діяльність, добавити штати. Успішним прикладом такого кроку є те, що додаткові повноваження щодо участі Олімпійської збірної, а також її підготовки були надані Національному Олімпійському Комітету, який очолює Сергій Бубка. І як бачимо це спрацювало.
 
Передбачаю що реакцією на мій виступ будуть побажання по розвитку масового спорту, спортивній роботі з дітьми, починаючи з дитячого садочка, побудові спортивних майданчиків та плавальних басейнів. Наперед з ними згідний. Але Олімпіада в спорті, це як вершина айсберга. І в даному випадку я говорю про спорт високих досягнень, а не про масовий спорт. Хоча один з другим є дуже тісно взаємопов’язаний.
 
Окремо про участь волинських олімпійців, а це Надія Боровська (спортивна ходьба), Надія Миронюк (важка атлетика), Оксана Ващук та Юлія Остапчук (вільна боротьба). 9-те місце Надії Миронюк є досить високим досягненням. Оксана Ващук та Юлія Остапчук віком по 19 років і є досить молодими спортсменками. Також треба врахувати, що Оксана програла іспанці, яка в подальшому змагалась в поєдинку за бронзові медалі, а Юля програла американці, яка стала бронзовим призером Олімпіади. Надія Боровська вчора зайняла 34-місце. Підсумовуючи хочу сказати, що ніколи за історію волинського спорту у нас не було аж чотири олімпійці. Саме по собі це вже є вагомим результатом.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Українці Антон Дукач та Андрій Мандзій завершили свої виступи в одиночних змаганнях з санного спорту на XXIV зимових Олімпійських іграх.…
На Олімпійських іграх у Пекіні був розіграний перший комплект нагород. Жінки повели боротьбу в скіатлоні
33-річний український фристайліст Олександр Абраменко здобув срібну медаль у змаганнях з лижної акробатики на ХХIV зимовій Олімпіаді у Пекіні.
Коментарів: 3
Економ Показати IP 23 Серпня 2008 13:02
Відчувається, що про спорт високих досягнень пише дуже далека від цього людина:реформувати, об'єднати, розширити повноваження - дурня це все. Професійний спорт у сільській місцевості,спортивна робота на виробнициві - це мені нагадує слова типового чиновника СРСР і викликає лише іронію. Рецепт є тільки один - збільшувати цільове фінансування професійного спорту, і не в рази, а десятки раз!!! Сільський спорт - це у бабці на городі з лопатою.
Анонім Показати IP 24 Серпня 2008 00:22
Але прикро, Ігоре, що в нас спортсмени тренуються у свинарниках. Які тоді до них можна вимоги ставити?
Катя я Показати IP 25 Серпня 2008 17:41
Але як класно, що люди при такому ставленні влади до цих ігор вибороли своє нехай навіть 11 місце. Я звичайну думаю що вони робили це швидше для себе. І правильно робили. ВІТАЮ !!!!!!!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus