USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85
Лучанин в Раді Європи: Експерименти на лучанах за їх рахунок мусять припинитися

Прокуратура міста винесла протест на рішення виконкому Луцькради про встановлення тарифу розміром у 2 гривні на проїзд у маршрутках
Яскравим прикладом того, як міська влада обласного центру дотримується законів та дбає про добробут лучан є не тільки стан виконання міських програм, а й нещодавне підвищення вартості проїзду в луцьких маршрутках. На основі висновків, наданих обласним відділенням Антимонопольного комітету, я неодноразово заявляв про те, що тариф на проїзд в розмірі 2 грн. встановлений незаконно. З цього приводу був направлений депутатський запит в прокуратуру міста Луцька.
У відповіді від 11.12.09 р. йдеться: «Перевіркою прокуратури міста із залученням відповідних органів контролю встановлено, що виконавчим комітетом міської ради під час прийняття рішення № 794-1 від 02.11.09 не дотримано передбачених чинним законодавством вимог для прийняття регуляторних актів, зокрема, з метою обговорення , одержання пропозицій та зауважень проект рішення не був оприлюднений, аналіз його регуляторного впливу не розроблявся.
Прокуратурою міста з метою скасування зазначеного рішення виконавчого комітету міської ради в частині погодження для перевізників граничного тарифу на перевезення одного пасажира на  міському автобусному маршруті в режимі маршрутного таксі в розмірі 2 гривень принесено протест.»
Дозволю нагадати, що згідно ст. 21 Закону України «Про прокуратуру», «Протест прокурора зупиняє дію опротестованого акта і підлягає обов’язковому розгляду відповідним органом або посадовою особою у десятиденний строк після його надходження. Про наслідки розгляду протесту в цей же строк повідомляється прокурору».
Таким чином, протест зупинив дію рішення виконкому, а тому приватні перевізники з 11 грудня не вправі брати з лучан 2 гривні за проїзд в маршрутці.
Крім того, мною подано позовну заяву до Луцького міськрайонного cуду, в інтересах територіальної громади міста Луцька, про визнання нечинними рішень виконавчого комітету Луцької міської ради про встановлення тарифів в маршрутних таксі і тролейбусах Луцького підприємства електротранспорту, а також маршрутках приватних перевізників.
Для тих, хто апелює до того, що в інших містах тариф встановлений в межах 2-х гривень, повідомляю, що, для прикладу, у Львові вартість проїзду становить 1,75грн., в Рівному – 1,50 грн., в Ковелі – 1,50 грн. Чому лучани мають платити більше? Чи можливо у Львові чи Рівному перевізники заливають в баки дешевший бензин? Чи ціни на запчастини у них нижчі?
Приватники запевняють, що як тільки зросте вартість проїзду, якість і комфорт перевезень стануть на порядок вищі. Чи побачили ми якісні зміни в луцьких маршрутки за останніх півтора місяця? Ні. З розумінням ставлюсь до їхніх вимог щодо захисту свого бізнесу, проте лучани аж надто часто скаржаться на неякісне обслуговування в маршрутках, а подекуди відверто хамське ставлення до себе.  Адже, якість перевезення – не економічна величина, тому її не можна розрахувати у вартості проїзду.
Що стосується рішення виконкому, то ще раз наголошую, що такі дії влади по відношенню до лучан є неприпустимими. Зі своєї сторони я зроблю все від мене залежне і як громадянин, адвокат, і як депутат, щоб в подальшому  експерименти на громаді Луцька і за її рахунок не повторювались.
 
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
  «Твоя сім\'я — це не тільки батько й мати. Це й ви, діти. Це твоя поведінка, твої вчинки. Запитуй…
Таким є висновок Волинського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України у відповідь на моє звернення щодо правомірності рішень виконавчого комітету…
  «Зробимо наше місто затишним» - під такою назвою розпочинається цьогорічна екологічна кампанія активістів організації «Громадська ініціатива». Перетворити Луцьк на…
Коментарів: 44
Юка Показати IP 15 Грудня 2009 11:20
пане андрію, вчепилися ви до того рішення як п'явка! подумайте головою (якщо в ній є щось на зразок мізків)і тоді зрозумієте, що все одно ця боротьба марна. До речі, вчорашній прямий ефір на Аверсі виявився розгромний для вас. Поважаю Ларису Миколаївну, взула гавкаючого песика!!!
Юка Показати IP 15 Грудня 2009 11:21
а таки може ви справді запропонуєте свою кандидатуру на місце начальника підприємства електротранспорту (думаю Патракеєв не заперечуватиме) і покажете власним прикладом як треба ПРАЦЮВАТИ, а не розводити демагогію!!!
Vlad2009 Показати IP 15 Грудня 2009 11:25
А мені Андрій імпонує своєю незалежною думкою і свіжим поглядом на речі.
Savur Показати IP 15 Грудня 2009 11:27
ціна на проїзд зросла а якість дійсно не змінилась, і здається навіть кількість маршруток зменшилась
Savur Показати IP 15 Грудня 2009 11:31
ДО ЮКА: а як на мене вчора саме Андрій виглядав краще, а пані Соколовська виглядала як член команди яка скоро програє... напевно вона сама розуміє що Шибі другий термін несвітить але як порядна людина захищає свого боса. Але майбутнє за молодими, а ці шановні комсомольці-молодці Шиба, Кривицький, Банада мають піти на пенсію чай пити. Владу молодим
sven Показати IP 15 Грудня 2009 11:40
Правильно Андрію Ніде такого дорогого проїзду немає. Це знущання якесь з людей! А захищати такі тарифи можуть тільки лоббісти від маршрутчиків та інших перевізників.
Лучанин Показати IP 15 Грудня 2009 11:42
Погоджуюсь із Юкою. Дайте хлопцю хоч якусь роботу і через три дні почуєте зовсім іншу мову.
Лучанин Показати IP 15 Грудня 2009 11:48
До Козюри!!! Скільки бере за годину роботи адвокат Козюра і яка в нього зарплата? Скільки раз на цю зарплату можна проїхати в маршрутці (питання чисто риторичне)?
дідо Показати IP 15 Грудня 2009 12:38
Козюра забагато бере за годину авокатської допомоги...требе ,відрегулювати його тариф, бо лучани з мінімвльною зарплатою не можуть скористатись коцюриними послугами ...НЕХАЙ КОЗЮРА ВІДЧУЄ, КОЛИ ХТОСЬ ПРИХОДИТЬ І ПОЧИНАЄ СУВАТИ МЕБЛЯМИ В ТВОЇЙ КВАРТИРІ...міськвиконком має повне право встановлювати тарифи такі,які вважає за потрібні...
Марина Показати IP 15 Грудня 2009 13:12
Як би там не було і ставитись до Козюри можна по різному, але пані Соколовська учора на ефірі виглядала м"яко кажучи як капризна дамочка, а для заступниці мера це не припустимо. І цей демонстративний скептицизм,який вона учора проявляла на дзвінки лучан, їй як представнику команди Шиби, який таки планує ще раз йти на вибори, просто ганебний.
Простий Показати IP 15 Грудня 2009 13:23
До Олександра. Перед тим як писати погано про жінку, згадай свою мати. До модератора. Коментарі із образами честі та гідності людини повинні видалятися.
sven Показати IP 15 Грудня 2009 13:27
в Козюри приватна практика юридична, а не комунальна. а я так розумію, тут всіх влаштовує проїзд по 2 грн? ну-ну одні перевізники зібрались і з тролейбусного ДЕПО ) або працівники виконавчого комітету? ;) Працюйте ідіть, а не коменти тут залишаєте. Ви з бюджету гроші отримуєте і маєте нас, мешканців міста, возити дешево та якісно!
Той самий Показати IP 15 Грудня 2009 13:28
Юка підібрала найточніші слова - Взула гавкаючого песика! ))))))
sven Показати IP 15 Грудня 2009 13:29
ага да пане Олександре, ми ще Вашого обличча не бачили... цыкаво що на ньому написано? ;)
Олександр Показати IP 15 Грудня 2009 13:41
Вартість проїзду не обгрунтована і завищена. Ви тут так всі поважаєте Соколовську, я тільки не розумію за що? Чи, можливо, тут пів міської ради, які просто лестять їй? Взагалі на сьогоднішній день в міській раді мало людей, яких варто поважати, я знаю десь троьх-чотирьох таких.
Юка Показати IP 15 Грудня 2009 14:38
До Олександра: не можна судити про роботу людей, не знаючи тієї всієї кухні, де вони працюють. чи по вашому Лариса Миколаївна тільки те й робить, що перед відеокамерами хизується, по закордонах невідь зна чого їздить... Вона мовчки робить свою роботу і не влаштовує з того показуху (мов, дивіться, яка я і те зробила, і те, а ви мене похваліть). Людина здатна мислити адекватно і аналізувати зможе розібратися хто робить, а хто тільки байдики б'є! (знаю, виглядає як ода жінці-заступнику міського голови, але, повірте, її є за що поважати)
Юка Показати IP 15 Грудня 2009 14:47
До Savur: зерно правди у вашому коментарі є, але пускати амбітну молодь до влади дуже нерозумно і необдумано (циплятам ще досвіду треба набратися, навчитися думати про добробут людей, а не власних кишень,стримуватися, а не навпаки, провокувати на безглузді суперечки (що можна було спостерігати вчора під час ефіру на "аверсі"). скажіть, як можна довірити 30-річному приватному адвокатові без досвіду роботи управлінцем долю лучан? якщо ви так не поважаєте людей, то хоча б про місто подумайте, він же його перетворить на сміттєзвалище!
Savur Показати IP 15 Грудня 2009 15:02
До ЮКА. Саме молодим і треба давати владу, бо поки вони наберуться того досвіду про який ви говорите то стануть такими самими як ті хто зараз керує країною. А відносно некомпетентності молоді, то скажу так, молодий успішний бізнесмен це точно талановитий керівник, оскільки щоб створити прибутковий бізенс потрібно проявити себе як керівника в першу чергу. Андрій наскільки я знаю є успішним по луцьких мірках підприємцем і адвокатом, тому досвід у нього є.
Олександр Показати IP 15 Грудня 2009 15:13
До Юка. Ви подруга (друг) Соколовської або ж сама Соколовська. Те, що вона робить і чого не робить вже давно багатьом відомо. Користі від неї для міста точно мало, хіба що для Палича толк є! Павлики Морозови завжди потрібні ефективним господарникам і архітекторам.
Юка Показати IP 15 Грудня 2009 15:33
До Олександра: я не є ані другом Лариси Миколаївни, ані нею самою. Просто мені відома не лише вершина айсберга, а й те, що під водою. і повірте, краще спати спокійно і не знати достеменно того "під", ніж знати і розуміти, що не можна нічого змінити :(
до Юки Показати IP 15 Грудня 2009 16:03
хто Ви така?? Я в шоці!! Звісно. у нас демократія і навіть Президента можна називати - безголовим, це вже наша норма життя. Але ще раз питаю - хто Ви така, щоб розмірковувати про мізки Козюри?! Це ж смішно. Андрій Григорович - чи не єдиний депутат міськради, хто сповна дружить зі своїми мізками і вміє ними працювати! А як хочете мобілку а халяву - то пишіть щось варте уваги читачів
Лучанин Показати IP 15 Грудня 2009 16:16
Дєвушка,шось ви справді загналися. Ви або пишете всякі фігню в коментах, аби перемогти в конкурсі, або оце ото гоните. Не соромно потім буде такій "переможниці" в очі читачам дивитися, як приз отримуватимете?
Лучанин Показати IP 15 Грудня 2009 16:27
Да, не уточнив - це я до Юки.
Юка Показати IP 15 Грудня 2009 17:15
ДО до Юки, 15 грудня, 16:03: якщо мої коментарі викликають такі бурні емоції у інших, значить їх читають, погоджуються чи не погоджуються. А відтак, вони значить варті уваги, бо у протилежному випадку їх просто-на-просто ігнорували б.
Юка Показати IP 15 Грудня 2009 17:17
До Лучанина: я маю власну думку і позицію, за яку мені не соромно
Ладомир Показати IP 15 Грудня 2009 17:18
Особисто з Козюрою не знайомий. Але він молодець, що піднімає це питання! МОЛОДЕЦЬ! Якщо в нього щось вийде я його особисто привітаю і вважатиму що ця людина все таке щось може зробити в цьому місті. Думаю, що багато хто зі мною погодиться. А судячи з коментів, то можна зробити елементарний висновок – хлопцю заздрять чорною захдрістю, якраз у дусі поліщуків!
Юка Показати IP 15 Грудня 2009 17:21
ДО до юки: шкода мені Вас, пане, якщо окрім розпіареного Козюри із депутатського корпусу міськради ви нікого більше особисто не знаєте! Не заперечую, що є там люди не зовсім на своєму місці, але й мудрих народних обранців теж вистачає!
Лучанин Показати IP 15 Грудня 2009 17:26
"подумайте головою (якщо в ній є щось на зразок мізків", "гавкаючий песик".... Це демонстрація власної думки? Ну ну. А оці коментарі: "да, я згідна", "ой, як погано", "вважаю, що зробили правильно"... Це називається ШОНІБУТЬ а не власна думкаю І ще: людина, яка має власну позицію, за яку їй не соромно, не підписується незрозумілим ніком. Вона представляється своїм іменем-прізвищем.
Ладомир Показати IP 15 Грудня 2009 17:42
ЛУЧАНИНУ! КОГО ти маєш на увазі говорячи "під незрозумілим ніком"? КОГО? У тебе з самого незрозумілий нік :)
editor Показати IP 15 Грудня 2009 17:44
Шановні. Ну припиніть врешті дорікати одне одному, за те, що хтось "ховаєтся" за ніком. Ви не на офіційному прийомі. Не в міліції. Інтернет любить здорову приватність і анонімність. Ніки в інтернеті - це норма. Чули, сажуть "сєтєвое імя"? Оце якраз про ніки. Ви ж в "сєті" ;-)
Інформований Показати IP 15 Грудня 2009 17:45
Лучани!Ліпше всього поважайте і шануйте самі себе,бо існуюча влада некомпетентних та недолугих експериментаторів оббирає ваші гаманці і ставить в категорію "лохів".Ось цього дуже не хочеться,а те ,що є хоча б декілька депутатів,які в міру своїх сил намагаються допомогти лучанам -то це плюс,бо Шибанутий не всіх зумів купити посадами,грамотами та похвалами...Андрій виглядав на передачі "Аверсу" мудріше Л.М.,а це великий мінус для виконкому ради,який депутатам треба розпускати,як такий ,що не справляється з роботою (навіть в кількості 13 осіб)!
Лучанин Показати IP 15 Грудня 2009 17:49
До Ладомира: ну я ж тут не рву на груді рубашку: мол яка це у мене власна і принципова позиція. Да нік - але наїжджаю тільки на того, в кого такий самий нік. Обсирати Козюру чи Шибу не буду - саме тому, що вважаю, що критикувати когось, коли ти не в рівних з ним ситуаціях - неправильно
Ладомир Показати IP 15 Грудня 2009 17:57
кумедний ти Лучанин :)ну да ладно. а за шо козюру критикувати? Ладно не козюру, а принаймні особу, що хоче "замутити" проїзд маршрутки по 1,5 грн. Шо тут можна критикувати?
Vic Показати IP 15 Грудня 2009 19:24
На мою думку, тариф 2 гривні явно роздутий, тому Андрій - молодець, успіху йому з цією справою. І, до речі, я теж вважаю, що пора до влади вести молодих людей, а не пенсіонерів, які окрім, як внуків більше ні за кого не думають.
seal Показати IP 15 Грудня 2009 19:35
Питання по суті (не хочу ні з ким сперечатись на тему Козюра-Шиба. у кожного з них є свої мінуси і плюси). Перше: Якщо протест прокурора зупинив дію рішення виконкому, а тому приватні перевізники з 11 грудня не вправі брати з лучан 2 гривні за проїзд в маршрутці, то чому ми ще досі цих 2 грн платимо? І хто мені поверне переплачені кошти (розумію, що ніхто, але так заради принципу?) І друге: А що, протест прокурора стосується лише приватних перевізників? А луцьке підприємство електротранспорту тут ні при чому (маршрутки №15 і №9)?
Паса жир Показати IP 15 Грудня 2009 23:32
Відверто кажучи, мало хто з пасажирів підіймає питання вартості проїзду. І це тому, що в місті Луцьку вирішено питання забезпечення людей громади оперативним перевезенням. Це дуже складне питання. Декого, як кажуть, жаба душить, що Шиба домігся правильності і забезпечив людей громади правильним рухом, який дає прибутки пасажирам у вигляді їх основних потреб :економія часу, забезпечення психологічного, біологічного здоров’я, своєчасність прибуття на роботу тощо…. Дуже важливо те що не треба довго стояти, чекаючи транспорт, відносні доступність доїду до роботи, до дому, комфортабельність та вибір маршрутів, правильне вирішення питання розташування зупинок. Оперативна реакція влади на прохання їх збільшення, у разі забезпечення потреби зручності посадки і висадки. В своїй уяві пасажир платить не за потреби перевізника(йому це до лампочки), а за спрямування владою напрямку руху(правильне визначення маршрутів) цього перевізника для забезпечення оперативного доїзду у місце самопризначення. І це питання в Луцьку вирішено. Тому ціна на маршрутки пасажирами обраховується за своєю власною технологіею розрахунку: - є у мене оперативний, своєчасний, доступний, комфортабельний рух, то є і буде прибуток.І це так є. І заплачені мною(пасажиром)дві гривні дадуть мені певний дохід.
Юрист Показати IP 16 Грудня 2009 09:46
З Козюри такий юрист, що мені аж соромно! Протест прокурора - на рішення виконкому, а він просовує його розгляд через сесію. На жаль, політик Козюра переміг юриста Козюру! Вимдать, нічого путнього вже з нього не буде. А непогані надії подавав колега...
Л. Яворська Показати IP 16 Грудня 2009 09:49
думаю, в ситуації винна не тільки влада, яка звикла напихати бюджет чужими грошима, а сама на те і здатна, що продати три приміщення за 70 тис. грн., але не про це... винні люди, які насправді байдужі і з усім легко миряться. Побурчать-посваряться і зрештою приймають за норму. Згадайте, як всі обурювалися, коли маршруок №15 стало вдвічі, а то й втричі менше... і досі проблемою стало добратися, до прикладу, від "Променя" на Відродження... але всі мовчать. І про 2 грн. вже пізно щось вирішувати, бо лучани вже змирилися. А річ (чи послугу) ніхто не буде продавати дешевше, ніж за неї готові заплатити - це істина
Ольга Показати IP 16 Грудня 2009 10:37
Може, Козюра й не їздить маршрутками, як і не знає суті проблеми. Але він виграв вже в очах лучан підняттям гострого питання. І якщо він добється зменшення ціни хоча би на півроку, мешканці міста підтримають його на виборах до ради. А хіба ж не цей фактор головний для пана Андрія?
Пішохід Показати IP 16 Грудня 2009 11:12
Паса жир 15 грудня, 23:32 явно їздить не в так званих "маршрутних таксі", а в мерседесі, або їздить в маршрутках десь на Марсі чи Тау Кита. Не зрозуміло, чому за півгодини їзди на роботу і з роботи, затиснутий, як оселедець в бочці в скотовозах №№ 10,11,9 я повинен платити 2 гривні? Щоб ще хтось купив собі новіший мерседес чи "Гаммер", чи збудував віллу не на 3, а на 5 поверхів? У місті, яке займає останнє місце по рівню зарплат серед обласних центрів України проїзд в так званих "маршрутних таксі(?)" один з найвищих.
тімоті Показати IP 16 Грудня 2009 11:33
Респект і ууважуха Козюрі!!! Шибу з його холуями в Сомалі!!!
так Показати IP 16 Грудня 2009 11:39
не в Сомалі, а мослом в Туніс
123 Показати IP 17 Грудня 2009 11:39
Це популізм. Приватні перевізники можуть встановлювати вільні ціни ДО 2 ГРН, а зниженню вартості має сприяти конкуренція. І ще: чому ДЕПУТАТИ не вирішують ці питання, а тільки говорять що є така проблема?
Юрисконсульт Показати IP 17 Грудня 2009 14:32
До "Юрист 16 грудня, 09:46". Слабенький ти юрист. Прочитай уважно ст. 26 ЗУ "Про місцеве самоврядування в Україні" і ти для себе з'ясуєш, що рада має право скасовувати незаконні рішення виконкому.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus