USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Лучанин в Раді Європи: Коли комунальні підприємства стануть прибутковими?

Те, що фактично всі комунальні підприємства Луцька перебувають у глибокій борговій ямі не потребує зайвих доказів. Неодноразово на сесії Луцької міської ради виносились питання про порятунок то одного, то іншого підприємства. Кошти, передбачені з держбюджету на покриття збитків підприємств надходять несвоєчасно, що значною мірою впливає на їх рентабельність. Подібна ситуація повторюється з року в рік, проте жодних реальних кроків для подолання збитковості цих підприємств так і не було зроблено.
 
Наприкінці 2007 року за кошти міського бюджету для Луцького підприємства електротранспорту було придбано 46 (сорок шість) автобусів та 3 (три) тролейбуси. Таким чином планувалося вирішити проблему збитковості Луцького підприємства електротранспорту і, окрім цього, створити близько двохсот робочих місць. Однак, навіть після того як Луцьке підприємство електротранспорту отримало в обслуговування привабливі з економічної точки зору маршрути №№ 9, 9а та 15, 15а, підприємство продовжувало залишатись збитковим.
 
Згодом, на розгляд сесії Луцької міської ради директор Луцького підприємства електротранспорту, спільно з департаментом економіки Луцької міської ради представив звіт з розрахунками, згідно яких нібито вдавалося вирішити питання про пільгове перевезення пасажирів і перевезення пасажирів за регульованими тарифами.
 
Однак, нещодавно ми стали свідками страйку працівників Луцького підприємства електротранспорту, а це свідчить про те що підприємство і надалі перебуває в скрутному фінансовому становищі, і його збитковості так і не вдалося подолати.
 
Окрім цього, 13 травня 2009 року на позачерговій сесії Луцької міської ради було прийнято рішення “Про здійснення внутрішнього запозичення до бюджету м. Луцька”. Відповідно до вказаного рішення запозичені кошти, у сумі 23 мільйони гривень, мають бути перераховані ДКП “Луцьктепло” як внесок до статутного фонду з метою погашення заборгованості за спожитий природний газ, яка утворилася станом на 01 квітня 2009 року перед НАК “Нафтогаз України”. Це вже не перший випадок, коли Луцька міська рада виділяє кошти для того аби покрити борги ДКП “Луцьктепло”.
 
Тож на черговій сесії Луцької міської ради мною був озвучений запит з пропозицією заслухати звіти директорів двох комунальних підприємств міста, а саме КП “Луцьке підприємство електротранспорту” та ДКП “Луцьктепло” ” із пропозиціями щодо ліквідації збитковості зазначених підприємств та подальшого їх розвитку.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Прокуратура міста винесла протест на рішення виконкому Луцькради про встановлення тарифу розміром у 2 гривні на проїзд у маршрутках Яскравим…
Перший Інвестиційний форум на Волині розпочнеться з відкриття Волинського обласного бізнес-інкубатору 24 жовтня 2008 року о 9:00 год, за адресою:…
В умовах глобальної економічної  кризи, що на Волині дала поштовх до спаду промислового виробництва на 60% в лютому 2009 до…
Коментарів: 14
Вінстон Показати IP 29 Травня 2009 09:23
Коли реально прокуратура почне працювати разом з ДПА?
Анонім Показати IP 1 Червня 2009 10:11
Відповідь на запитання Козюри: тоді, коли знімуть Шибу.
Анонім Показати IP 1 Червня 2009 10:13
Ну, а де ж реальна порада? Який вихід? Депутат не придумав нічого нового, лише сказав те, що й усі знають.
Анонімище Показати IP 1 Червня 2009 10:14
Чё ты мелеш, поп?! Кому вішаєш лапшу? Ми з тобою прекрасно знаємо, що комунальна сфера сьогодні як і в радянські часи залишається територією для відмивання грошей. Щодо Луцького підприємства електротранспорту - давай без популізму. Наведи конкретні цифри. Отоді люди запитають, куди ділися такі гроші? Щодо Луцьктепла і т. п. Куди вони дівають гроші? Якщо не вміють господарювати, то гнати їх в шию.
Анонім Показати IP 1 Червня 2009 10:22
Андрій з фракцією напевно голосував за всі рішення, які зараз критикує. Потім вирішив йти на мера і почав імітірувати апозиціонера!
Анонім Показати IP 1 Червня 2009 10:49
Наприкінці 2007 року, за вказівкою п. Шиби було закуплено, зазначені 46 (сорок шість) автобусів та 3 (три) тролейбуси в лізинг і це мало б покрити збитки від перевезення пасажирів. Водії та кондуктори тільки маршрутних таксі здають біля 80 тис. грн. в день (на місяць - близько 2,5 млн. грн.)- за словами працівників ЛПЕТ. А чиї, насправді, маршрути 15, 15а, 9, 9а люди теж здогадуються...Лізингові платежі по взятих маршрутках "Богданах" виплачує міська влада з місцевого бюджету... 100% - ця проблема ще вилізе Шибі боком. Привикли працювати в стані пожежної частини, гасити, коли люди вже почали страйкувати...
свідок Показати IP 1 Червня 2009 12:20
Аноніму № 3(знизу)за фракцію не скажу, а те що Козюра голосував проти - факт, засвідчений протоколм голосування. тут яку б статтю не написав, знайдуться Аноніми і Анонімища, які напишуть в коментах купу гадості на автора, бо на більше не здатні. Козюра нормальний пацан і знає чого хоче.Жаль, що такі коментатори не бачать в ньому перспективи. А вона, повірте таки є. А щодо Шиби, то чує Богдан Палич, що молодий і амбіційний в потилицю дихає, вот і метушиться на всі боки, дірки латає, в Стиру плаває, футбол грає, а газету "луцький замок" взагалі пертворив на "Замок Шиби", аж читати противно. А що реально зробив? Де обіцяний перехід над залізницею? Де фонтани в центрі міста? Де реально поремонтовані дороги?Що в місті змінилося за 3 роки? А нічого! Такий мер - ганьба для Луцька!А не виправдана надія!!!
Анонім Показати IP 1 Червня 2009 12:34
Ключове попереднього поста - пацани, Козюра нормальний (реальний)"пацан";)))
Анонімус Показати IP 1 Червня 2009 14:15
Якби не було Волинських новин, то куди б рєальні "пацани" могли писать хвігню, а аноніми "купу гадості"? (Вапрос на зисыпку)
свідок Показати IP 1 Червня 2009 17:08
якщо Анонімус вважає, що дерибан бюджетних коштів, які могли б піти на ремонт доріг чи благоустрій міста - це фігня і про це писати не треба, то ми точно далеко заїдемо з Шибою і такими дописувачами як анонімище.
Невірюбрехунам Показати IP 1 Червня 2009 21:03
Андрію, навряд чи ви почуєте реальний звіт, швидше за все, як завжди - брехню
Анонім Показати IP 2 Червня 2009 07:38
Козюра - просто [вирізано - цензура], який возомнив себе новим Мессією. Але якби не авторитет його батька, фіг би він що зумів. Просто повезло чуваку, що Пархом'юк, пішовши в заступники до Шиби, звільнив йому депутатське місце. Інакше хто б коли про нього щось чув? Толік, мабуть, вже не раз через те одне місце чухав...
Справедливый Показати IP 15 Вересня 2009 14:23
так вы же депутаты и делаете их банкротами :) и как могут они быть банкротами если обычные люди платят регулярно, только вот как правило те, у кого есть деньги не платят вообще, потому как не считают за нужное. Подсказываю вам идею, нужно сделать сообщества в каждом доме, чтобы сами жильцы планировали свои же деньги, куда они идут, только вопрос в нашем менталитете, когда все скидываются на ремонт лифта, второй этаж говорит, а он нам вообще не нужен, когда скидываются все на двери в подвал, верхние этажи кричат, а нам они не нужны вообще. Как тут быть? Был бы я мером, я бы организовал единую информационную систему, где каждый житель через интернет смог бы увидить куда были потрачены деньги до копейки.Вот все просто, и не реально, потому как все депутаты хотят ездить на дорогих машинах при зарплате (пусть там в пять тысяч грн официально не знаю сколько получают) и на отдых ездить в Тунис :)
Cii Показати IP 30 Квітня 2012 12:34
I was seroiulsy at DefCon 5 until I saw this post.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus