USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92
Михайло Шелеп: Чи безпечний Луцьк?
У середу на засіданні громадської ради при міському голові розглядалось питання про маршрутні перевезення у Луцьку по якому доповідав пан Миронюк.

Я підняв питання щодо квитків у маршрутках.

Чи є ті листочки які іноді видають водії маршруток квитками і чи виплачуються по них страхові виплати у випадку ДТП? Питання актуальне в контексті частих ДТП за участь маршруток.

На перше питання відповідь чиновника підтвердила мої сумніви - ці папірчики не відповідають вимогам законодавства і їх квитками називати не можна. Управління транспорту ніби працює в цьому напрямку, щоб перевізники виробляли нові квитки, але як на мене то реакція на цю проблему дуже запізніла.

Складніше з другим питанням - міські чиновники не знають чи страхові фірми виплачують людям страхівки у випадках ДТП у маршрутках. Не володіють цією інформацією бо це нібито не їх компетенція.

А це важливе питання. Було б добре якби журналісти та депутати міськради дізналися, яким чином пасажири маршруток, що стали учасниками ДТП, отримали компенсацію чи виплату на лікування. Адже кожен пасажир повинен автоматично отримати страхування під час поїздки, це вимога законодавства. Але для цього треба мати квиток!

Бо я підозрюю, що саме через такі "ліві" квитки у людей можуть виникнути проблеми із страхівкою. Адже цей нібито квиток ніяк не докаже що людина була пасажиром саме цієї маршрутки.

Ще одна проблема - навіть ці "ліві" квитки ніхто з водіїв не видає. Вже з десяток раз були ситуації коли я оплачуючи проїзд у маршрутці просив про квиток. З першого разу ніхто з водіїв не розумів, що я від них хочу. Доводилось повторювати. Лиш після цього водії діставали із схованок оберемок квитків і розпаковували їх!!!

Тобто вже декілька раз я був ПЕРШИМ пасажиром який вимагав квиток. І це не має значення в якій порі я їхав. Крім водія дивувалися і пасажири. Це було видно по виразу їх обличчя. Вони мабуть думали, що я іногородній раз прошу квитки.

І що виходить? Водії маршруток нікому не видають квитків. А це їх обовязок! За цим ж хтось має слідкувати, в т.ч і пасажири які часто забувають про це.

А що буде у випадку ДТП?

Вважаю, що проблема потребує детальнішого вивчення і більшої участі посадовців та депутатів міськради

Долучайтесь
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Усі без виключення політики, що сьогодні завзято “б’ються” між собою, дискредитували себе. Хто б що не говорив у виправдання своїх…
Я, як і кожен хто уважно вчив всесвітню історію у школі, знаю як розпочиналась Друга світова війна. Тоді, в 30-их…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus