USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25
Микола Нікітюк: Лист Генпрокурору Медведьку

Генеральному прокурору України О.І. Медведько
 
Шановний Олександре Івановичу!
 
Я, як депутат Луцької міської ради, член депутатської комісії з прав людини і законності, неодноразово звертався до  прокуратури м.Луцька, Волинської області, Генеральної прокуратури з питання незаконного засудження мого виборця, молодої лучанки, сироти Воробей Г.В., яка утримувала паралізованого батька-інваліда. Молода українка, яка має проблеми з психічним здоров’ям, повинна була перебувати під наглядом психіатра, але виписка з психіатричної лікарні, де вона лікувалася не поступила до школи-інтернату в якій вона навчалася. Після закінчення школи-інтернату держава направила її на п’ять років до тюрми по фальшованій справі (за переконанням громадського правозахисного активу області).
 
Я неодноразово звертався з заявами до Генеральної прокуратури де приводив незаперечні докази, які ставлять під сумнів об’єктивність слідства і суду над нею. Ні по одній моїй заяві не проводилась кваліфікована перевірка. Ні один перевіряючий моєї заяви  не зустрічався особисто зі мною. Ні  в одній відповіді не дана оцінка тому, що справа Г.Воробей за погодженням прокуратури міста, була передана від слідчого І.Петришиної, яка виразила сумнів в причетності її до злочину,  слідчому Шипу В.Я., який перед цим скоїв кримінальний злочин і був відсторонений від виконання посадових обов’язків.
 
Ніхто з перевіряючих  не зустрівся з першим слідчим по справі І.Петришиною і не зясував обставини її відсторонення від ведення справи Г.Воробей.
 
Ніхто не дав оцінки дій слідчого Шипа В.Я., який допускав не законні методи слідства: перед впізнанням свідком Ю.Мехом Г.Воробей, йому показали її фото, альбом і запись на комп’ютері. Фактично його наштовхнули на її впізнання, бо до цього він заявляв, що її не впізнає. Ніхто не дав оцінки факту, що молоду особу осудили без адвоката. Ніхто не звернув увагу на той факт, що потерпіла переконувала слідство і суд про те, що скотч, яким її зв’язували, принесла Г.Воробей, але експертиза засвідчила, що на ньому є сліди самої потерпілої і її матері  і не має слідів Г.Воробей.
 
Ніхто не дав оцінки тому, що два протоколи в справі Г.Воробей сфальшовані, бо написані за дві неділі до злочину.
 
Ніхто не дав оцінку тому факту, що при розгляді справи оговорених  Г. Ворбей І.Зеленяка та В.Репецького зясувалися нові обставини, які ставлять під сумнів причетність Г.Воробей до злочину, який їй інкримінується.
 
Ніхто не дав оцінки тому, що прокурор області А.Гіль здійснював тиск на суд, щоб суд виніс обвинувальний вирок І.Зеленяку та В.Репецькому, яких під тиском слідства оговорила Г.Воробей . Так в  своєму інтерв’ю газеті «Волинь» 22 травня 2008р. він  заявив,  що «виявлено ще двох спільників розбійного нападу, які висунули алібі, але вони спростовані» по справі Воробей Г.
 
Ніхто не звертає уваги на висновок депутатської комісії з прав людини і законності Луцької міської ради про порушення прав людини Г. Воробей при проведенні слідства по інкримінованому їй злочину.
 
Не бажання прокуратури області і Генеральної прокуратури дати відповідну оцінку приведеним фактам,  підривають довіру серед українців до прокуратури, як державної інституції  державної влади в Україні.
 
Якщо прокуратура звернеться до суду про перегляд справи Г.Ворбей за новими обставинам, то це злочином не буде, а якщо не звернеться і не дасть можливості переглянути її справу за участю адвоката по новим обставинам, які з’ясувалися при розгляді справи І.Зеленяка та  В. Репецького. (по їх справі 24 жовтня 2008 р. апеляційний суд скасував вирок Луцького міськрайонного суду і направив матеріали до прокуратури області), то це можна розцінювати посадовим злочином, який  має свої мотиви.
 
Прошу Вас  особисто прийняти рішення про перегляд справи мого виборця  Г.В. Воробей за нововиявленими   обставинам. Визначити відповідальних осіб і термін подачі заяви до суду.
 
Для того, щоб попередити грубі порушення закону до жителів міста Луцька , подібного до справи Г.Воробей, І.Зеленяка та В.Репецького,  прошу Вас провести службове розслідування,  та дати оцінку діям керівників  прокуратури  міста Луцька та Волинської області.  До перевірки прошу долучити мене, як члена депутатської комісії з прав людини Луцької міської ради. Про результати перевірки прошу повідомити депутатську комісію Луцької міської ради з прав людини.
 
Додається:
     1. ухвала апеляційного суду Волинської області від 24.10.2008 р.          
1.     копія мого  звернення до Генеральної прокуратури
2.     епікриз Воробей Г.В. з психіатричної лікарні
3.     довідка з Люблінецької школи інтернату
4.     висновок  депутатської комісії Луцької міської ради  
5.   пояснення   свідка Меха                       
6.   копії сфальшованих протоколів                                       
7.  протокол допиту Г. Воробей від 08.06.2006 р.                                              8.  інтерв’ю прокурора області А.Гіля газеті «Волинь» 22.05.2008 р.        
 
                                                                 
                                                                                                 М.Нікітюк
 
5 листопада особисто вручив п.Медведько. До цих пір його рішення не знаю. Подав до суду заяву про невиконання прокурором області А.І.Гілем закону України «Про прокуратуру».
 
Якщо таким чином в державі розглядаються заяви депутатів місцевих рад, то українці повинні чітко уявляти,  що шлях залишився один – об’єднання в ВПГ. 
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Демократія й релігія є інструментами за допомогою яких надія на справедливе суспільство та віра в Бога-Творця у людей використовується для…
                                                  В зв’язку з тим, що при керівництві нашим містом видатним  управлінцем        минулого    століття  КАФ  продавалося  і розбазарювалося  все,…
Другий раз читаю інтерв’ю прокурора області  п. Андрія Гіля і дивуюсь. Поважна посада, генеральські погони. В першому він переконував журналістів…
Коментарів: 4
Анонім Показати IP 4 Грудня 2008 20:05
Ну і що....???? Жалко, що ви не бачили шоу у судах.... Писали ми апеляцію і касацію, і в суді правоту довели, і документи кажуть шо ми праві... і в судді руки ходили, коли рішення завідомо неправомірне виносила... І апеляційний суд слухав справу...і судді там казали- сідайте...ми вас поняли...а верховний суд зовсім обгналів... свою ухвалу ффальшиву не надіслав... Ви в них ручку ж не заберете..... і пишуть іменем україни..що хочуть.. А прокуратура дурку клеє....Підстав для хвилювання нимає.
Анонім Показати IP 5 Грудня 2008 10:27
Боріться іпоборите!
Ігор:) Показати IP 5 Грудня 2008 10:48
Коля многабукафф я ніасіліл нопєйсал би проста: "ПРЄВЄД, МЄДВЄД!"
Анонім Показати IP 5 Грудня 2008 11:05
Микола, ти робиш потрібну справу! Успіхів тобі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus