USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10
Микола Нікітюк: Свідомо знищується житловий фонд
Відповідно до Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про житлово-комунальні послуги» міські ради та їх виконкоми наділені делегованими повноваженнями від держави управляти, утримувати, ремонтувати житловий фонд.
За послідні десятиріччя житловий фонд був приватизований та перейшов в власність громадян, але механізм утримання будинків залишився той же. ОСББ, не зважаючи на певні права дані йому законом, не приживалися. Потрібно було підготовити управлінський персонал, прийнятий чіткий механізм передачі будинків та виконання на них ремонту, дати певні гарантії та підтримку роботи ОСББ, провести роз’яснення серед населення.
Чи хотіло цього місцеве чиновництво?
За самими скромними підрахунками міськими ЖКП, відповідно до тарифів закріплених виконкомом міської ради з населення нашого міста збиралося в послідні роки 10-14 млн. гривень на виконання поточного ремонту будинків, внутрібудинкових мереж та димовентиляційних каналів.
Сказати сьогодні куди дівалися ці кошти повинна була б прокуратура, бо на будинки вони не повернулися в формі виконаних ремонтів.
Контролю з сторони міської ради, виконкому за використанням цих коштів не було ні при Кривицькому, ні при Шибі і не має його сьогодні.
Для прикладу приведу роботу Луцьктепло по виконанню рішення виконкому міської ради про підготовку систем опалення та постачання гарячої води в будинках до зимового сезону 2009-2010 р.р. По буд 47 на пр.. Відродження Луцьктепло направило МЖК лист з переліком 20 пунктів, які потрібно було перевірити та виконати. В акті перевірки виконання дали оцінку 2 пунктам і виявили дрібні пошкодження утеплення систем. Не виявили при цьому, що в елеваторах не працюють вентилі, не працює 80% кранів на стояках, десятки метрів трубопроводів потребують заміни а з 10 батарей в під’їздах працює тільки дві.
Процеси руйнації будинків почалися. Не так давно завалився вхід до одного із будинків, які обслуговує МЖК. Нас хочуть довести до банкрутства і віддати в пазурі інвесторів.
Чи піднімає ці питання місцева преса?
Чи піднімають ці питання політичні партії, яких ми обрали до міської ради?
Чи піднімають ці питання громадські організації?
Чи піднімають ці питання самі мешканці?
Ми повинні отримати відповідь : куди дівалися та діваються ці кошти?
З власного досвіду управління будинком можу сказати, що якби ці кошти поверталися на будинки, то вони не були б в такому занедбаному стані.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Шановна пані Богдано.   В державі є прекрасні Присяга  працівника МВС,  Присяга воїна Збройних сил України, клятва Гіппократа,  Присяга судді,…
  window.google_render_ad();     У липні цього року Волинський прес-клуб за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» розпочав реалізацію проекту, спрямованого на висвітлення…
В листопаді минулого року міністр МВС через газету «Сільські вісті» звернувся до читачів з проханням задати йому запитання. ВПГ направила:…
Коментарів: 12
ЖКГ Показати IP 29 Серпня 2011 10:46
А нам все по барабану, хай все валиться головне щоб зарплату платили.
Я Показати IP 29 Серпня 2011 12:39
Чому Ви як депутат міської ради при Шибі не контролювали всі ці знищення житлового фонду...Бо тоді мали доступ до коритця а зараз ні.........
м до Я Показати IP 29 Серпня 2011 12:56
підтримую вас, він тоді добре з корита хрюкав, гаражі строїв, обламалось тепер.
777 Показати IP 29 Серпня 2011 14:48
Нікітюк пише правду.
злодюга з ЖКГ. Показати IP 29 Серпня 2011 16:22
Трохи не так. Свідомо - це коли до будинку підганяють бульдозер і він валить житло. Тут справа в іншому: держава забула, що в неї є житло і люди, в якому вони живуть. Гроші на утримання викачуються і осідають в кишенях монстра під назвою ЖКГ. ЖКГ - сектор, де можна найбільше вкрасти. Нікітюк, пиши грамотніше - немає розділових знаків і можна зрозуміти, що "...помиловать, нельзя казнить". Чи ти в школу зовсім не ходив?
Ганьба! до злодюга з ЖКГ. Показати IP 29 Серпня 2011 18:29
Ще один варіант: замість бульдозеру "піднімати питання" та кидати їх на будинок :) - оце і буде свідома руйнація. Замиість того, щоб просторікувати "куди діваються кошти", "підготОвку" та "повернення на будинки в формі виконаних ремонтів" - вчи українську мову, чувак, або проси, щоб хтось писав тексти. Геть безграмотні руки від клавіатури!!
Перехожий Показати IP 29 Серпня 2011 19:54
Чому не піднімали ці питання напряму на міську владу, чи через прокуратуру? А може Романюк "замітить" та й візьме під крило? І не стидно?
М. Показати IP 29 Серпня 2011 22:22
коли був депутатом, то працював в комісії з прав людини. І тоді ми не пустили в тюрму молодих лучан З, і Р., а Воробей за моїм клопотанням була достроково звільнена, бо була незаконно засуджена. 6 рік тягнеться ця справа в судах. Посадять Гіля і тоді ми зможемо дізнатися про те, скільки волинян з його подачі незаконно було засуджено. Те, що я робив, будучи депутатом, ні Я, ні М, ні Ж в своєму житті не зроблять - тонка кишка.
прораб Показати IP 31 Серпня 2011 07:53
Зовсім неграмотний мужик. На рівні муляра - навіть не дотягує до поганенького виконроба. І чого, питається, лізти до ПРЕСИ? Щоб обкакатись по самі вуха? Сидів би собі тихо і сопів в три дірки.
м. Показати IP 31 Серпня 2011 20:22
панове. я не проффесор, не кандидат і не прораб, але ніколи не боявся писати в пресі під своїм іменем. Біда України , що у нас майже 4 влади не має. Більшість тих, хто лізе до преси: прораби, Я,М, Ж ....
м Показати IP 2 Вересня 2011 10:11
ти помиляєшся "дружище",і ліпи з себе ангела, бо піднебіння чорне
м.. Показати IP 11 Вересня 2011 16:50
м. - це я Микола Нікітюк. Анонім: прораб, я,м,ж, - хуже педофіла. протоирей Всеволод Чаплин. internetua

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus