USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.45
  • PLN 10.00 10.25
Микола Нікітюк: Заява ВПГ. Чи сфальшована справа г.Воробей? Хто за цим стоїть?

1. Заява додається.
2. На наше переконання  справа  сфальшована. Рішення Луцького міськрайонного суду не справедливее.
Воробей затримали без мотивовано . КПК передбачає  при яких  обставинах  затримується особа. Ні одної обставини на момент її затримання не існувало.
Вона має невроважену психіку тому і стала жертвою кримінального злочинця Бекеші, який її бив і примусив написати зізнання. Бекешу сьогодні судять в м.Дубно. Мотив – забрати квартиру у її батька – інваліда. Про що батько заявляв своєю заявою на імя прокурора області.
Докази її вини :   впізнання її потерпілою і покупцем телефону Ю. Мехом
Докази її невинуватості:
 - в момент нападу на квартиру потерпілої вона була у своєї сусідки і по телефону шукала роботу. Підтверджуеться показами сусідки, роздруківкою телефонних розмов, працівником бару, куда вона дзвонила. Ухвала апеляц суду 24.10.08 р.
- експертиза не  встановила,  що замок до квартири пошкоджений або відкривався постороннім предметом.
-  в момент продажі викраденого телефона вона знаходилася в  Горохівському районі. Покази свідків. Ухвала апеляц суду 24.10.08 р.
-  покази покупця телефону Ю.Меха добуті незаконним шляхом. Він спочатку вказував, що не впізнае того, хто продав йому телефон, а потім коли йому показали її фото, альбом і запись на компютері, то він її впізнав
-  потерпіла в момент нападу на неї дзвонила з телефона іншої модифікації, ніж той,  який по версії слідства був в неї викрадений. Суд засумніввався чи дійсно був телефон викрадений?
- по заяві потерпілої  нападники принесли скотч і його тримала Воробей. Експертиза на скотчі виявила сліди  потерпілої і її матері. Тоб-то скотч був дома, а не принесений. Чому була сказана не правда?
- в цей день 26.05.06 р. потерпіла не вперше говорила неправду. Вона обманула своє керівництво на роботі, щоб залишитися дома.
- ніхто з сусідів потерпілої нічого не бачив
- в Воробей не знайшли ні одної вкраденої речі
- два протоколи були заготовлені за дві неділі до злочину.
Помилка суду в тому, що судді не знають і не виконують  практики Міжнародного суду. Повинен бути адвокат. В  Модавії це передбачено законом
 хто за цим стоїть? Нам повинен відповісти начальник УМВС області і прокурор області .
 Начальник УМВС своїм наказом відсторонив слідчого Шипа від виконання посадових обовязків – заступника начальника слідчого віддділу МВ УМВС в звязку з тим, що проти нього була порушена кримінальна справа. Після цього  начальник слідчого управління області доручив вести справу Воробей слідчому Шипу. Він не мав права цього робити, бо призначити  на посаду і відсторнити  слідчого  має право тільки начальник УМВС.
Тому ми повинні його попросити провести розслідування і дати нам відповідь.
ХТО?. ЧОМУ? МОТИВИ? ПРИЙНЯТІ МІРИ? В противному випадку ніхто з нас не застрахований від подібного.
Можна зрозуміти людей, які можуть виправляти помилки. Позиція прокуратури не зрозуміла. Це не буде злочином, якщо суд перегляне її справу з адвокатом. Якщо не перегляне,  то це буде злочином проти наших співвітчизників.
 
 
 
 
 
 
 
             Волинська правозахисна група
      Свідоцтво про реєстрацію № 627,  Головне   управління юстиції. 
                         Волинська обл.,  м. Луцьк, проспект Молоді, 14.
                                                             Тел. 80677228455
      №12  від   8  грудня   2008р.
                                          Голові Волинської державної адміністрації М.Я. Романюку
                                               Прокурору Волинської області А.І.Гілю
Шановні панове !
Ми заявляємо протест на незаконні дії  керівництва Волинської прокуратури по справі  громадян України Г. Воробей, І.Зеленяка та В.Репецького.
Прокуратура здійснює тиск на слідство,  суд з метою прийняття незаконних рішень, які повинні привести до незаконного засудження молодих громадян нашої держави .  Про це говорить те, що  прокурор області А.Гіль  ще задовго до рішення суду в своєму інтерв’ю газеті «Волинь» 22 травня 2008р.  заявив,  що «виявлено ще двох спільників розбійного нападу, які висунули алібі, але вони спростовані» по справі Воробей Г.  , а також  представник прокуратури області  Романчук П.І. в программі В.Арєва на телебаченні за 25.08.2008 р. на першому національному телеканалі. 
Ми про це заявили на пресконференції 29. 05.2008 р.. Керівництво області ніяких заходів  не прийняло.
Ухвала апеляційного  суду Волинської області від 24.10.2008 р.  підтвердила наші припущення про те, що справи цих молодих людей могли бути сфальшовані і ведуться  з грубим порушенням Законів України, а Г.Воробей  засуджена з грубим порушенням її прав.
Замість того, щоб зробити висновки, розібратися в мотивах і причинах порушення цих справ, що б унеможливити  подібне  в майбутньому  по відношенню до жителів нашої області, прокуратура  продовжує тиснути на суд.
Так в інтерв’ю газеті «Відомості» №48  27 листопада – 3 грудня 2008 р. «Якщо суд виправдає обвинувачених – на лаву підсудних сяде потерпіла за наклеп?» прокурор міста О.Решетник  заявив «Якби була передбачена процедура її  оскарження(ухвали апеляційного суду області від 24.10 2008 р по справі .),  вона була б скасована. Я вважаю, що вона несправедлива і незаконна».
Це є  позиція Волинської  прокуратури - продовжувати тиснути на слідство. Ніхто не давав права посадовій особі держави сумніватися в рішеннях наших судів. Після такої заяви ця посадова особа повинна бути негайно звільнена з посади за власною заявою чи рішенням того, хто її призначив, бо вона своїми діями підриває основу стабільності держави .
Шановний голово державної адміністрації!
Ми вимагаємо від Вас припинити беззаконня в нашій області зі сторони прокуратури по відношенню до громадян України. Це знищує авторитет Президента держави, як гаранта дотримання прав людини, який особисто призначає начальника Головного слідчого управління МВС держави і несе перед народом України особисту відповідальність за його роботу.
Вашу відповідь просимо опублікувати в ЗМІ  і вислати на нашу адресу.
 
 Голова ВПГ  кандидат юридичних наук, доцент                               
                                                                                               Степан  Василюк
Голова Ради громадських організацій з прав людини
 
                                                                                     Микола Нікітюк
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
  window.google_render_ad();     У липні цього року Волинський прес-клуб за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» розпочав реалізацію проекту, спрямованого на висвітлення…
На сьогодні ми констатуємо, що економіка, фінанси в державі перейшли в приватні руки і в багатьох випадках  не представників корінної…
Мав зустріч з суддею апеляційного суду Одеської області Василем Дмитровичем  Балан, який  виніс оправдальний вирок по справі  ковельчанина Артюшенко. Він…
Коментарів: 8
Журналіст Показати IP 11 Грудня 2008 10:57
Не могли хоча б вичитати текст, перед тим, як посилати на публікацію?
Анонім Показати IP 11 Грудня 2008 16:53
Романюк, Грицюк АУ АУ АУ, Ви де? Чому лише правозахисна група займається цим резонансним питанням, а від ВАС шановні пани нічого не чути?
Зрячий Показати IP 11 Грудня 2008 18:42
А прокуратурі і суддям не до того. Вони свої нові кабінети "засівають" мільйонами.
Анонім Показати IP 11 Грудня 2008 21:13
Андрій іванович істановив--- підстав для хвилювання немає....
Галина Олексіївна Показати IP 12 Грудня 2008 00:19
Журналістові. Не шукайте помилок у тексті заяв правозахисників! Ці заяви - крик душі. Вчитайтесь! Вони не про помилки під час проведення досудового та судового слідства, а про злочини проти правосуддя посадовими особами у відношенні наших молодих, не захищених дітей, співвітчизників!!! Можливо Ви напишете і донесете до читачів, а головне - до високопосаловців все це краще, якщо Ви насправді журналіст і, якщо не "поріже" Ваші статті Ваш редактор! Проти прокурора області та начальника міліції навряд чи Ви взялися б написати - видно по коментарю. А якщо Ви сміливий журналіст - дерзайте! Як кажуть в народі - флаг Вам в руки!
Анонім Показати IP 12 Грудня 2008 10:46
Ніхто не давав права посадовій особі держави сумніватися в рішеннях наших судів.... А чому???А якщо суд (три інстанції) у змові з іншою посадовою особою чи корумпований???
Colonel Показати IP 12 Грудня 2008 17:20
Повністю підтримую Галину О. Один корумпований мент приносить суспільству шкоди в десятки разів більше за іншого корумпованого клерка. В його руках Доля Людини. А він за "бобло" закриває явний кримінал, та відкриває по тій же причині явно висмоктані з пальця справи. Хочеться вірити що правосуддя все-таки переможе. А злочинці в погонах отримають по заслузі.
М.Н. Показати IP 13 Грудня 2008 20:58
Коли люди йдуть до прокурора з скаргою на несправедливе судочинство, то він говорить рішення суду - є закон. А коли суд чуть чуть надрізав ракову пухлину досудового слідства і прокурорського нагляду, то тут заява: несправедливо, незаконно. Після такої заяви прокурор повинен порушити справу про винесення завідомо неправосудного рішення, або подати у відставку. Сьогодні слідство тисне на учасників процесу заявами : я впевнений в злочині на 100%. другий говорить на 1100%. Англійський філософ Текерей пояснював чому розумні люди не приходять до влади, бо вони сумніваються,що зможуть дати очікуване людям, а дурні впевнено роздають обіцянки, бо натовп хоче їх слухати. Повірте, якби в судах Волині не працювало б 50 % бувших працівників прокуратури і міліції, то рішень подібних тому, яке було винесене апеляційним судом, було б більше. мало хто може уявити скільки було зроблено праці для цього рішення : журналістів, громадських діячів, простих людей? Влада безвідповідальна перед людьми, громадою. А натовпом вона крутить, як лисиця хвостом.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus