USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Олег Павлось: ЖКГ і люди або Мені зовсім не соромно

Перед тим, як купити, обміняти чи отримати квартиру у спадок, то спочатку вам треба обдивитись добре – чи бодай сантиметр сантехнічної труби там не закрито плиткою чи замуровано. Інакше халепа. Така, як сталася нещодавно зі мною.
Ситуація проста. Але не до геніального, а до банального. Прийшла ввечері моя сусідка знизу і сказала, що я її заливаю водою. Серце похололо і я побіг у туалет і кухню дивитися, де ж в мене калюжа води по коліно. Але в мене все було сухо…
Можливо, протікає десь труба в самій стіні – зробив я логічне припущення. І навіть відчув гордість за свої розумові здібності до логіки. Але робити все ж таки щось треба.
Наш будинок обслуговує таке собі ТзОВ «Товариство М.Ж.К.». Я подзвонив їм і там мені сказали що зараз пришлють аварійну бригаду. Не пройшло і півтори години як бригада в складі 2-х осіб (одна з яких була на підпитку) прибула. І ось тут починається цікаве.
У моєму туалеті частинка простору за унітазом, де йде вивідна труба з унітазу до стіни, залита бетоном і закладена  плиткою. Побачивши це, бригадир відразу заявив що нічого зробити не може бо доступу до труби нема.
– Що ж тепер, власне, робити?
– Розбивати, – заявив бригадир.
– А ще десь подивитись не можна? Ну там, в стояку через аварійні люки, чи ще щось? До сусідів збоку зайти глянути?
– Ні! Спочатку розбивайте, а тоді будемо дивитись де треба!
– Добре, – погодився я, –розбивайте. Як треба то треба...
– Ееее ніііі. Це ви розбивайте (!), а тоді ми будемо шукати протікання.
– ??? Але я не вмію розбивати і інструменту для цього ніякого не маю….
– Нічого не знаю! Власник має забезпечити доступ до труби. Ви не мали права закладати її плиткою і бетонувати.
– Але я не закладав. Так вже було до мене…
– Нічого не знаю. Треба було дивитись, коли поселялись в квартиру(!). Дзвоніть завтра в контору, – прийдуть інші люди і розіб’ють.
– А якби там зараз вода лилась як з водопаду?
– Тоді ми просто перекрили б воду по всьому стояку.
От так.
Завтра.
Дзвоню в «контору». Начальниця каже: «Ми такого не робимо, дайте доступ до труби».
– Не вмію я бетон розбивати та і не маю чим… що робити?
– Ну якби це ще жінка якась говорила, я б могла зрозуміти а от чоловікові має бути соромно!
– А мені зовсім не соромно – кожен має робити те, що вміє. Я от спеціаліст з інформаційних технологій і в розбиванні бетону ніц не розумію. Прошу вас, нехай ваші майстри мені його розіб’ють а я заплачу за роботу.
– Не треба їм нічого платити, там і так одні п’яниці…
Прийшлось обдзвонювати всіх знайомих, шукати людей які вміють це робити.
Сервіс. І нічого не вдієш, бо то ТзОВ, а не комунальна структура.
І кому має бути соромно, що спеціальна служба не може виконати всього об’єму робіт (навіть за гроші клієнта) й оперативно усунути аварійну ситуацію? Це те саме, як би ви, скажімо, прийшли купувати хліб, а вам сказали принести борошно, тоді, мовляв, і хліб купите, як напечемо. Або купили ви, приміром, пральну машину і вам її привезли під під’їзд і залишили – тягніть самі на 4 поверх. Але ж даси 15-20 гривень – і занесуть, і поставлять, де треба. То чому ж тут так не можна?
От вам і…
P.S.Видовбали за півдня.
Прийшов нарешті майстер і виявилось... що довбати той бетон і не потрібно було, бо була забита труба на кухні і причина не в тому місці, де довбали бетон.
От так.
Зичу всього найкращого некваліфікованим робітникам ТзОВ «Товариство М.Ж.К.», які чергували ввечері 5 листопада, а також керівниці цієї установи – за правильне вирішення питання – спочатку довбати, а потім присилати кваліфікованого майстра.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Оскільки «Волинські Новини» набирають все більших обертів, а я завжди відчував легку схильність до графоманства, то доклав зусиль, щоб відкрити…
У дослідженні взяли участь 40 людей і 15 домашніх собак. Завдяки цьому експерименту дослідники вперше довели, що собаки, як і…
Переглянути можливість продажу алкоголю у Луцьку вночі просять міські владу. Відповідну петицію зареєстрував на сайті Єдиної системи місцевих петицій 9…
Коментарів: 32
Анонім Показати IP 6 Листопада 2008 16:19
ну і не надовбай таким спеціалістам голови ?
mass Показати IP 6 Листопада 2008 16:52
Аноніму 16:19 Я хотів був спочатку надовбати а потім загадав, що я ж поважний депутат міської ради і віирішив написати гнівний депутатський запит. А потім охолов і плюнув - тільки нерви собі псувати:)
Ігор:) Показати IP 6 Листопада 2008 17:28
Лише Закон про вільний доступ кожного до нарізної вогнепальної зброї вбезпечить нас від такого мудацтва (як і від тих, хто вишиває зі швидкість 200 км год). Застрелити мудака, і все. А в законі прописати, що убивство працівника ЖКГ не є кримінальним злочином, а лише адміністративним)))))).
Анонім Показати IP 6 Листопада 2008 17:47
і таких "контор" по луцьку дуже багато! ех.. нам би закони такі як в гамериці, і конкуренцію таку-ж, всі б належним чином працювали бо боялися б щось не так зробити!
mass Показати IP 6 Листопада 2008 18:29
Повністю підтримую нижческазане Анонімами :)
небайдужа Показати IP 6 Листопада 2008 23:12
мжк каантора---------повний вiдстiй!
Анонімка Показати IP 7 Листопада 2008 08:52
Я ремонт роболю...така ж ситуація сссссс-пеціалісти
Vlad Показати IP 7 Листопада 2008 08:57
Так, тема ЖКГ дуже актуальна. Треба бити в дзвони і витягувати щурів з контор, управлінь, теплих насиджених місць на світло. :)
Анонім Показати IP 7 Листопада 2008 10:18
інтілігєнти х...ві. кусок цегли не видовбає. а працівники жеку праві - не їхня робота бетон довбати. Поважному депутату влом в себе в квартирі безплатно продовбати стіну (бо сантехніки засміють шо таким займається), а чого це має робити майстер ЖЕКу? чи всі хто не програміст нижчі рангом?
Анонім Показати IP 7 Листопада 2008 10:43
До чого ми докотилися, БЮТ бере в депутати кого попало, аби були "ручнікі" (керувались в ручному режимі). ЖАХ хто луцьким править...
Анонім Показати IP 7 Листопада 2008 11:30
Цей депутат,ще ненаписав жодного запиту,а на сесii ходить,щоб за винагороду проголосувати по вказiвцi.Треба гнати таких депутатiв,якi думають за свiй кран в туалетi,а неза громаду мiста.
mass Показати IP 7 Листопада 2008 11:41
Анонімам:) 1. Так - я вважаю себе інтелігентом і горджусь цим. 2. Так бетон видовбали не працівники ЖЕКу а я і мої приятелі. 3. Зверніться в канцелярію міської ради і запитайте точне число моїх депутатських запитів і звернень і не кажіть неправди. 4. БЮТ далеко не "править" на Волині.
знаючий. Показати IP 7 Листопада 2008 11:43
Це не поважний депутат,а продажний депутат Бют.
mass Показати IP 7 Листопада 2008 11:53
Аноніму 11:30. В туалетів крану нема:) І в цій ситуації я якраз думав про свою сусідку знизу, яку заливало. І я як депутат - я турбуюсь за громаду міста, а як людина - я турбуюсь за протікання труб у свої квартирі. І це нормально.
Анонім Показати IP 7 Листопада 2008 11:59
Олег то добре, що гордитесь,але ВИ бiльше схожi на працiвника ЖЕКу.
Анонім Показати IP 7 Листопада 2008 12:44
Все ж вважаю, що кожен повинен займатися своєю справою і робити це на належному рівні.
mass Показати IP 7 Листопада 2008 12:47
А ще я схожий на багато кого:) Це наслідок важкої молодості:)
Анонім Показати IP 7 Листопада 2008 13:24
ти диви - він ще й гордиться тим шо він результат важкого дитинства... Не розібравшись в тому хто чим має займатись, зводить наклепи на працівників ЖКП , а на них і так всі бочку котять, часто не заслужено. Ото подивіться кого вибрали в депутати! До чого приводить голосування по партійних списках.
mass Показати IP 7 Листопада 2008 14:18
Аноніму 13:24. Та які ж наклепи? Передав розмови слово в слово і ситуацію змалював як була.
Ал1на Показати IP 7 Листопада 2008 16:28
Як це характерно для нашо1 ментальност1: будь-яку побутову проблему перетворювати в пол1тичн1 дебати!
Ромко Показати IP 7 Листопада 2008 21:05
Е-е-ех, аблом. А так інтригуюче починалося: "...Прийшла ввечері моя сусідка знизу і сказала, що я її заливаю водою. Серце похололо і я побіг у туалет..."
Олексій ДУДИЧ Показати IP 10 Листопада 2008 11:08
Олег, а що цікавіше писати: блоги чи запити? :)
mass Показати IP 10 Листопада 2008 17:33
Олексію. Звісно цікавіше писати блог - які тут сумніви:) Але запити - дієвіше. Хоч і не набагато, бо у більшості випадків відповідь на запит є просто бюрократичною відпискою.
Sid Vicious Показати IP 11 Листопада 2008 14:04
Да-а-а-а... Якщо хто хоч коли-небудь переймався вирішенням домашніх проблем сантехінки і всіляких труб, то явно зробить два висновки: 1. Наші люди справжні ідіоти, бо пхають куди не треба те, що явно туди пхати не можна. Як приклад, один осел робив у себе ремонт і цемент з піском, які після нього залишилися змив в унітаз... 2.Наші комунікації - це страх і ужос. Треба знайти їх афтара і розстріляти нах.
Наталя Показати IP 18 Листопада 2008 11:38
Особисто я впевнена, що у ТзОВ «Товариство М.Ж.К.» всі працівники некваліфіковані, бо тільки писати й уміють і просити передзвонити до директора, якого (і всі про це знають) ніколи немає на місці. Пояснюю. Відколи всі ЗМІ протрубили на всю Україну, що в Луцьку опалювальний сезон тріумфально почався, у нашому скромному будиночку 47 по вулиці Гордіюк (який ціле літо мився не дуже гарячою водою, бо її не подавала котельня на Карбишева 2) його так тріумфально і не включили. Тобто його включили, але про 18 квартир забули... там, бачите, теж якийсь мудрий набудував - і стояк розвоздушується не на 9 поверсі, а в підвалі та ще й сантехніками, кожного року. І якби ж їм дали про це забути! Ні. Кожного дня телефонні дзвінки отримують диспетчерська МЖК. Неодноразово - служба "оперативного" реагування (який мудрий дав їй таку назву, там тільки писати та передавати й уміють). Цікаво, про що розмовляють на оперативках у МЖК. Чи там теж старанно переписують наші скарги? А головне, скільки особисто я дзвонила, вони так старанно дивуються, що є така проблема, ніби вперше про це чують. І далі старанно розпитують, записують... А віз і нині там...
Наталя Показати IP 18 Листопада 2008 12:11
Щоб не трагізувати. Забула уточнити, що не обігрівається "всього-навсього" одна кімната... Щоправда, для декого це половина квартири, а ще у декого є маленькі діти... А ще за це все треба потім платити. Чи не платити?
mass Показати IP 19 Листопада 2008 17:59
Наталі. Ми з вами практично в однаковому становищі... Мене рятує тільки те, що в мене нема дітей а коту не холодно)
Справедливый Показати IP 9 Січня 2009 13:40
Якщо взяти реально, то це ваша проблема, що ви не можете надати доступ до труби потрібним службам. А розбивати вони не хочуть, тому що ви можете виставити притензії "мол коли ваш робітник розбивав, кусок плитки впав в унітаз, а він коштує його 100 заробітних плат"...
Альберт Вениаминыч Показати IP 17 Жовтня 2009 14:09
...особенно умилила фраза о том, что один из автослесарей был выпимши...
КАПО Показати IP 9 Листопада 2009 00:08
Ромко 7 листопада, 21:05 193.109.145.105 Е-е-ех, аблом. А так інтригуюче починалося: "...Прийшла ввечері моя сусідка знизу і сказала, що я її заливаю водою. Серце похололо і я побіг у туалет..." Ромко? Ти єдиний хто тут правий. Але цікаво скільки ти дірок пробив? І поділись з автором. Може продовжуеш довбати? Mоже вже сходинки на з свого поверху на поверх нижче побудував?
КАПО Показати IP 9 Листопада 2009 00:15
Ромко 7 листопада, 21:05 193.109.145.105 Е-е-ех, аблом. А так інтригуюче починалося: "...Прийшла ввечері моя сусідка знизу і сказала, що я її заливаю водою. Серце похололо і я побіг у туалет..." Ромко? Ти єдиний хто тут правий. Але цікаво скільки ти дірок пробив? Поділись з автором. Може продовжуеш довбати? Mоже вже сходинки з свого поверху на поверх нижче побудував? Розкажи Олегу. Я думаю що після цього Олег навчиться довбати, подякує МЖК і напише нове оповідання.
Решетник Показати IP 14 Березня 2010 12:39
Так я не зрозумів! Ви купили, обміняли квартиру чи отримали у спадок? Зайдете, напишете пояснення, за які гроші, якщо купили. Ага, жаба жме!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus