USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.75 40.10
  • PLN 9.85 10.10
Олександр Пирожик: «Альтернатива» нокаутувала «Ковельську правду»?

Цікаво спостерігати в останні місяці за подіями і тенденціями, які відбуваються в ковельському Інтернет-просторі – й однозначно свідчать про формування в ньому реального конкурентного середовища. Однак деякі тенденції є досить тривожними…
В Луцьку появу сайту «Ковельська правда» «інтернетчики» зустріли досить привітно, луцькі Інтернет-видання привітали ковельчан зі стартом, навіть поблажливо робили на «КП» посилання.
Однак згодом інтерес лучан до «КП» дещо охолов: надто вже часто на «КП» почали з’являлися не лише гострі та цікаві критичні публікації, а й «Інтернет-фішки» відверто негативного забарвлення, навіть статті анонімного характеру, з арсеналу «чорного піару», що на етапі розкрути сайту є речами просто недопустимими. Це зрештою й зробило свою «чорну справу» – сформувало цьому інтернет-виданню досить специфічний та умовно привабливий імідж…
Десь приблизно в листопаді в ковельському Інтернет-просторі «засвітився» новий сайт «Альтернатива». «Засвітився» досить несподівано для «Ковельської правди» – у коментарях до однієї зі статей на «КП». Мовляв, «Альтернатива» краща. Реакція «Ковельської правди» виявилась просто шокуючою – «КП» видала «на гора» інформацію, що в «КП» змінюється власник…
Після цього «КП» почала подавати публікації кардинального протилежного забарвлення, ніж було досі. Кого ганьбили – стали хвалити, причому це настільки дисгармоніювало з попередніми публікаціями, що Інтернет-читачі тільки розводили руками від подиву. Однак що ж відбувається, вони так і не дізналися: «КП» так і залишилася «темною конячкою», не назвавши ні своїх засновників, ні нових власників. Тобто, кажучи нині модним словом, не «легалізувалася».
Тим часом «Альтернатива» проявила значно вищий рівень самосвідомості та ідентифікації. 17 грудня сайт оголосив про свій офіційний старт і назвав засновника – громадське об\'єднання «Альтернатива», що зорганізувало в своїх лавах представників малого та середнього бізнесу.
 
Схоже, це остаточно «нокаутувало» «Ковельську правду», бо на сайті практично перестали з’являтися оновлення. Складається враження, що сайтом зараз узагалі ніхто не займається. Невже колишні засновники, утримувачі та модератори кинули його напризволяще?
З огляду на те, що майбутнє в медіа-просторі – саме за Інтернет-виданнями, це було б непрощенною недалекоглядністю з їхнього боку, адже сайт уже здобув певну аудиторію. Зрештою – це перше на Ковельщині Інтернет-видання, і цим воно вже ввійшло в історію. Хоча сподіватися через це на якусь його унікальність, нічого надалі не роблячи, – справа ілюзорна. Конкуренція, панове…
Щоб це зрозуміти, достатньо проаналізувати розвиток Інтернет-видань на прикладі Луцька. Перше Волинське незалежне Інтернет-видання «Волинська правда», що з’явилося як аматорський проект декількох журналістів-ентузіастів, понад півтора року було практично монополістом на луцькому ринку новинних Інтернет-видань. Звичайно, якщо не брати до уваги доволі читабельних довідкових сайтів та Інтернет-версій деяких провідних волинських газет.
Логічним етапом у розвитку Інтернет-простору на луцьких теренах стала поява «альтернативного» (бачте, наскільки схоже на ковельський сценарій!) новинного Інтернет-видання «Волинські Новини», яке репрезентує себе вже як комерційний медіа-проект. Розкрученіша на той час «Волинська правда» зважилася на ребрендинг і за рахунок цього зуміла не лише не втратити позиції лідера, а й «обійти» за відвідуваністю сайт газети «Волинь-нова», вийшовши в лідери серед новинних сайтів Волинського регіону.
Це, в свою чергу, мабуть, не на жарт «зачепило за живе» комп\'ютерників газети «Волинь-нова», бо сайт «Волині» швидко перейшов на оновлення в день виходу найтиражнішої в області газети – і зробив значний ривок уперед, повернувши собі втрачені позиції.
Разом із тим, лідерство «ВП» не лише не зупинило прогресуючого поступу «ВН», а навпаки, додало наймолодшому і наразі чи не найамбітнішому волинському Інтернет-проекту додаткового азарту. Значною мірою за рахунок своєї багатофункціональності та багатьох «Інтернет-фішок» «Волинські Новини» таки досягли свого, здобуваючи все більшу кількість Інтернет-користувачів…
Таким чином, на кінець минулого року серед волинських новинних Інтернет-ресурсів чітко сформувалася трійка лідерів першого плану. Сайт газети «Сім’я і дім. Народна трибуна» не витримав конкуренції з трьома іншими «китами» і, схоже, відходить у конкурентній боротьбі на другий план. Або ж знову змушений буде вдаватися до якихось неординарних ходів задля завоювання Інтернет-читачів.
Безумовно, аби не втратити свого читача, «Ковельській правді» доведеться теж вдаватися до якихось нових форм і методів роботи, а найперше – до практично щоденних оновлень, навіть якщо це попервах будуть просто цікаві передруки-дайджести з інших видань. Але найперше, чого хотів би побажати «Ковельській правді», – якомога швидше визначитися з відносинами власності та модерації, й почати нарешті працювати. Іншими словами – ВИЗНАЧИТИСЬ, ХТО Ж ТУТ МАЄ ПРАЦЮВАТИ?
Тим більше, враховуючи прогресуючий розвиток Інтернет-простору в Україні загалом і на Волині зокрема, неважко прогнозувати, що невдовзі на Ковельщині може з’явитись іще одне-два потенційно потужні Інтернет-видання. І тоді ковельський Інтернет-«піонер» узагалі ризикує взагалі відійти на другий план. Дуже цього не хотілося б. Як і того, щоб у конкуренції між «Ковельською правдою» та «Альтернативою» справді доходило до нокаутів...
Чесно кажучи, спершу хотів запропонувати такі свої думки саме «Ковельській правді», сподіваючись, що це пробудить «правдівців» від груднево-січневої сплячки. Однак, як на мене, ці міркування претендують швидше на власні спостереження та суб’єктивні судження, ніж на якесь аналітичне дослідження. І за формою викладу швидше підходять під інтернет-щоденник. На жаль, «Ковельська правда» блогів не практикує, тому переадресовую цю статтю тим, хто передбачив це в своїх «арсеналах».
Сподіваюся, в «Альтернативі» не відмовляться завести собі ще одного блогера, хай і не з середовища місцевого бізнесу та громадського активу, і навіть не з Ковеля. Але моя рідна Турійщина, погодьтеся, трохи ближча до Ковеля, ніж до Луцька, і тому це місто для мене – не чуже.
Хотів би побажати «Альтернативі» подальшого поступу й терпіння, адже успіх не приходить одразу. Головне – не збитися на манівці, не втратити чіткі орієнтири та розуміння своєї потрібності людям…
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Прочитав у «Волині-новій» від 28 березня маніпулятивну статтю за підписом нардепа Степана Івахіва «Опозиція ледь не «поховала» законопроект про ціни…
Апологети теперішнього антиукраїнського політичного режиму роблять усе можливе, аби вкотре одурити людей, перекрутити історичну правду, вселити в їхні мізки думку,…
Проведення першої повноформатної Інтернет-конференції на «Волинських Новинах» засвідчило перехід волинської Інтернет-журналістики на якісно вищий рівень у її розвитку. З цього…
Коментарів: 30
Анонім Показати IP 5 Січня 2009 12:58
ой, ВП в лідерах? а я думав, ВН її вже нокаутулвали
nd/// Показати IP 5 Січня 2009 13:26
ну і в цій фразі: "Тим більше, враховуючи прогресуючий розвиток Інтернет-простору в Україні загалом і на Волині зокрема, неважко прогнозувати, що невдовзі на Ковельщині може з’явитись іще одне-два потенційно потужні Інтернет-видання." - Пирожик проаноснував свій новий сайтик http://perec.in.ua/ - "Перець по-ковельськи" - потенційно-потужний сайт, через який "ковельський Інтернет-«піонер» узагалі ризикує взагалі відійти на другий план..." успіхів тобі, Саша... далі - Перець по-старовижівськи, любомильськи, маневицьки - яка вдала назва :)
Олександр Показати IP 5 Січня 2009 14:32
Аноніму. ВП таки у трійці лідерів, а звідки у Вас думки про її нокаут - не розумію. Вихід ВН на перше місце і вилежування ВП у нокауті - таки не одне й те саме. А щодо "Ковельської правди" і цього запису - думаю, Пирожик правильно зробив, бо в "КП" навряд чи є з ким говорити (на мою суб'єктивну думку, звісно). І ще одне: якщо Олександр Веніамінович хочуть "переїжджати" зі своїм онлайн-щоденником з ВН на "Альтернативу" - діло хазяйське, але я б цього не робив.
Студент Показати IP 5 Січня 2009 15:50
Думаю, нікуди "переїжджати" Пирожик не збирається, просто хоче бути присутнім в інформаційному просторі максимально. Зважте на його теперішню посаду... А якщо він й справді фахово допомагає ковельчанам підкорювати Інтернет-простір, то не зацікавлений, щоб на зміну одному монополісту ("Ковельська правда") прийшов інший (та ж "Альтернатива"). Тому, мабуть, в такий спосіб й стимулює і тих, і інших працювати
Допитливий Показати IP 5 Січня 2009 16:45
Можливо в робочий час краще вирішувати питання інформаційної політики, а не писати в блогах, використовуючи компютерну техніку та інтернет коштом міської громади?
Vlad Показати IP 5 Січня 2009 18:46
Написала цю статтю людина, яка в темі, коментарі зайві.
Анонім Показати IP 5 Січня 2009 20:45
"Волинські новини" скоро загнуться, бо допустили в коментарях роздруківку айпі-адрес. Цього немає у жодному інтернет-виданні. Мало того, айпі-адреси належать до приватної інформації і не підлягають розголошенню. "ВН" ще хтось до відповідальності притягне і вставить в декілька десятків тисяч гривень за моральну шкоду. Порядні видання, які не обслуговують силові структури айпі-адреси нікому не надають. Почитайте "Українську правду"http://pravda.com.ua/news/2008/12/24/86755.htm "Заява Кореспондент.net і "Української правди" щодо запитань Інтернет-користувачів президенту". Так от УП відмовило всім у наданні айпі-адрес. Оце повага до користувачів! Учіться.
Рудий Показати IP 5 Січня 2009 22:35
А чим саме "Альтернатива" Н О К А У Т У В А Л А "Ковельську правду"? Тим, що використала її сторінки для власної реклами-оголошення? Чи може гострим документальним матеріалом? Якщо проаналізувати статистику "КП" то навіть в період "застою" кількість її відвідувачів на голову випереджає черговий Кошаруковий медіапроект розкольницького щодо захисту інтересів підприємців проекту "Альтернатива" очолюваний його кумом Сидоруком. До "Ковельської правди" - хватить спати. Невже Правда на Ковельщині закінчилась?
Уважний Показати IP 6 Січня 2009 10:55
Допитливому: В робочий час – дійсно. Але блог, судячи з усього, писаний у неділю чи суботу. Подивіться, коли його виставила «Альтернатива»: http://alternatuva.com/archives/585 Чи, може, хтось комусь забороняє щось робити у вільний від роботи час? Автор не перший рік в Інтернет-просторі, щоб не мати персонального компа з нетом…
Vlad Показати IP 6 Січня 2009 11:42
Волинські новини вже загнулись. Їх ніхто нечитає крім тих нероб, що пишуть тут коментарі. Їх рейтинг -300 хостів в день. Вони недають можливість строчити коментарі під різними ніками та анонімно ГАНЬБА! Солідарний з усіма АНОНІмами Геть таке видання з інтернет простору. Я хочу облити когось брудом але анонімно і як тепер це зробити? Я Вас питаю панове з редакції.
Ковельчанин Показати IP 6 Січня 2009 11:51
До Рудий. Н О К А У Т У В А Л А самим фактом своєї появи. «Ковельська правда» виявилася не готова до появи конкурента і втрати інформаційної Інтернет-монополії. І автор правий: їм би відразу «легалізуватися» або теж вдатися до ребрендингу. А вони, як страус, – голову в пісок… Але й після нокаутів життя продовжується. Нехай швидше виходять з «лікарняного», бо без конкуренції справді буде нецікаво
Анонім Показати IP 6 Січня 2009 12:03
до анонім 05 січня 20:45 да ну)) на форумі УП оприлюднюється ІР
Sid Vicious Показати IP 6 Січня 2009 14:33
А в чому проблема IP? Якшо брати луцьких провайдерів Фотаком да Візор, то на них обох взятих два десятка айпішніків буде. За IP, яке тут публікується фізичної адреси автора виясніть ніззя, бо любий провайдер не може дати користувачу окремий айпішнік (хіба для якихось ВІП або солідних організацій). На одну IP адресу може припадати кілька тисяч користувачів, які при тому мають внутрішні мережеві IP провайдера, які при виході трансформуються в один з тих IP, які наприклад тут опубліковані. Ото і усьо. Афтара мона найти тільки якщо його буде відслідковувати сам провайдер по своїй мережі. Так шо, пани аноніми, лучани, допитливі і інші дюньділі - велкам за клавіатуру! А на рахунок ВП і ВН, то особисто для мене ВН у кількасот разів кращі за ШибоПравду, тому що працюють як звичайний незациклений на фігні новинний ресурс. А ВП уже давним давно відома як піар-сайт Шиби/Грицюка і великого Славіка/Семена-[вирізано - політична цензура] з Луцького замку.
Анонім Показати IP 6 Січня 2009 21:55
«Альтернатива» нокаутувала «Ковельську правду»? Досить риторичне питання.... Таких сайтів як Волинські новини, Волинська правда, «Альтернатива» і т.д. можна робити і запускати хоч щотижня....Проблема в не цьому.... я думаю... Проблема в їх якісному обслуговуванні і в незалежності їх від органів держ влади, Якщо навіть такі сайти як «Ковельська правда», «Волинська правда» працюють на скриптах, що скачені безкоштовно з інтернету, то про який професійний підхід до роботи можна говорити??? Про який професійний підхід до роботи можна говорити, якщо на сайтах (внизу) містяться якісь незрозумілі посилання на інші сайти на шквалт "Богдан-Зиновій Хмельницький / Богдан-Зиновий Хмельницкий (2008) - фільм онлайн" і т. д. А ще дуже мало фахових журналітських статтей... практично немає... Також не зрозуміло мені мету діяльності, фінансування цих інтернет видань, на відміну від газети Волинь. Хто власники? Юридичні чи фізичні особи? Хто ставить пластинку та замовляє музику? Не думаю, що так просто зібралися і вирішили писати "Новини", бо немає що робити... Навіть Аверс потужна інформаційна телекомпанія і то не бажає таким займатися... Хотілоося б все-таки почути думку цих видань про їх правовий статус у нашій державі....
колега Показати IP 7 Січня 2009 11:32
Конкуренція розродилася не лише в Ковелі. Бачу, самозакохані ВП та ВН вперто не помічають своїх луцьких конкурентів. Скажімо, сайти Лучеськ, Посто Луцьк. Такі собі дайджести, бо переважно лише передруковують публікації з інших видань. Хоча віднедавна з'явився новий інформаційний сайт "Резонанс.Волинь" http://www.rezonans.volyn.net/із кримінальним спрямуванням. там публікують найсвіжішу інфо про злочини, бо засновники мають безпосередній вихід на оперативну кримінальну хроніку обласного УМВС та можуть почути нюанси злочинів від слідчих. Чого нам, журналюгам, і треба...
Аноніму Показати IP 8 Січня 2009 10:20
Щодо правового статусу Інтернет-ЗМІ в Україні була досить непогана стаття на тій же "Альтернативі". Див. http://alternatuva.com/archives/448
Невідомий, який чомусь підписався ім’ям Олександра Пирожика Показати IP 8 Січня 2009 12:02
Раз, аноніме, пішла мова про самозакоханість ресурсів. Ось місячна відвідуваність у хостах названих Вами ресурсів і ще кількох, про які Ви не подумали. Для коректності – в дужках за минулі 7 днів 1. ВН – 38000 2. Газета Волинь – 23300 3. Бізнес портал Луцька – 20100 4. ВП – 14400 5. Газета Сім’я і дім – 9000 6. РБП-Волинь – 7300 7. Просто.Луцьк – 5300 8. Лучеськ – 5100 9. Неофіційний портал Луцька – 4300 10. Сіті Лайф – 3800 11. Газета Віче – до 3000 12. Газета Волинська газета – до 3000 13. Ковельська правда – 2500 14. Молодіжний портал Волині – 2100 (252) 15. Луцьк неформатний – 1500 (368) 16. Альтернатива – 667 (161) 17. Варта громади – 438 (62) 18. Резонанс. Волинь – 409 (84)
Невідомому Показати IP 8 Січня 2009 13:57
Ну що ви про хости говорите?..... є новинні хости у яких набагато білье хостів... Це не головне... Головне якість...доступність і оперативність, правдивість ..... Цікаво ....стільки журналістів у цих інтернет виданнях працюють А якщо писати як баба вареники варила...то це вже не новини... Переконаний, що якщо захотіти, то можна хостів хоч 10000 в день зробить..
Знаючий Показати IP 8 Січня 2009 14:24
Вже сайт "СіД" спробував заробити багато хостів суто технічними ходами... І що, помогло? Це те ж саме, що спамити - спершу хтось, може, й поведеться, зате далі тільки плюватиметься... Пропоную продовжувати дискусії, все-таки цікаву й потрібну тему порушив автор!
Анонім Показати IP 8 Січня 2009 15:08
Технічними ходами спамити....Навіщо? Це дасть ефект тільки на деякий час...тиждень . ну місяць. Треба сайт оновлювати шохвилини...і цікавими правдивими відостями..тоді будуть ходить на сайт....а так..... Професійна людина баче завжди результат
Sid Vicious Показати IP 8 Січня 2009 18:03
Да, дятлів у нас ще вистачає... 2Невідомий. Якщо закоцаєте за просто так без всяких фокусів протягом тижня на новий ресурс 10000 хостів - ставлю пляшку і кабанчика на закуску
Анонім Показати IP 8 Січня 2009 18:27
Sid Vicious...Ну якщо хтось нового кабанчика за тиждень закоцає, за просто так без всяких фокусів, то ставлю бідон горілки :).
Ковельчанин Показати IP 9 Січня 2009 15:39
Таки допоміг блог Пирожика!Після тривалого мовчання (з 16 грудня ще минулого року) нарешті розродилась публікацією "Ковельська правда"! Є ще одне нововвведення - відсьогодні власники "КП" закрили будь-яку можливість для коментарів. В НОКАУТІ...
Колезі Показати IP 9 Січня 2009 17:32
Саша Н-т, не хвали себе. "Там публікують найсвіжішу інфо про злочини, бо засновники мають безпосередній вихід на оперативну кримінальну хроніку обласного УМВС та можуть почути нюанси злочинів від слідчих". Там роблять інформації з прес-релізів, опублікованих на сайті УМВС у області. І все. Без жодних уточнень.
Анонім Показати IP 9 Січня 2009 17:46
Колезі...А як же таємниця слідства???
Колега Показати IP 12 Січня 2009 23:34
М-м-да,підловили - таємничий наш анонім. Проти таємниці слідства не попреш. УгРо - це серйозна інстанція. А ось чому досі є таємницею імена справжніх засновники сайтів ВП та ВН? Хіба то таємниця слідства? Скажімо, сайт "Резонанс. Волинь" не приховує, що його татко - Сашко Н-т. А хто папаши ВолПра та ВолНи?
КОВЕЛЬЧАНИ, Показати IP 13 Січня 2009 01:38
Ковельська правда вже має трійню!!! Є що почитати!!! КЛЛАААААССССС! Саші Пирожику - привіт! Допоможіть їм ще розблокувати коментарі! Щиро вдячні КОВЕЛЬЧАНИ,
Анонім Показати IP 14 Січня 2009 23:34
а яка потвора дозволила собі підписатися моїм ніком? це просто огидно - ви краще мені ще й свою зарплату тоді віддайте
Анонім Показати IP 27 Січня 2009 15:34
2 Sid Viciousz: хлопче до твого відома у Візора можна придбати білу IP всього за 24/міс.
Юзер Показати IP 18 Грудня 2011 13:53
"Волинські новини" скоро загнуться, бо допустили в коментарях роздруківку айпі-адрес. Цього немає у жодному інтернет-виданні. Мало того, айпі-адреси належать до приватної інформації і не підлягають розголошенню. "ВН" ще хтось до відповідальності притягне і вставить в декілька десятків тисяч гривень за моральну шкоду. Порядні видання, які не обслуговують силові структури айпі-адреси нікому не надають. Щоб вирахувати IP адресу підключеного абонента, не потрібно бути хакером. Достатньо бути впевненим користувачем. Пишіть коректно і без матюків і образ не треба буде труситись за ip адресу. А якщо ви зі свового Компа щось ляпаєте, то кому треба Вас у момент вирахують. Наївні...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus