USD 40.00 40.50
  • USD 40.00 40.50
  • EUR 40.30 40.60
  • PLN 10.00 10.25
Олександр Пирожик: Гайда у Коктебель – на море вина і джазу!
«Оксамитовий» пляжний сезон на південному березі Криму знову стане для любителів джазу «морем» подвійного відпочинку. В «Країні коньяків» Коктебелі 12-15 вересня 2013 року вже водинадцяте відбуватиметься Міжнародний фестиваль «Джаз Коктебель».

Волею Божою мені уже вчетверте доводиться представляти волинську журналістську братію на цьому воістину незабутньому дійстві. А воно справді кожен раз по-своєму незабутнє. Скажімо, на десятому, ювілейному «Джаз Коктебелі» справжній фурор серед гостей та глядачів творили джазмен світової величини, сербохорват Горан Брегович та відома грузинська джазова співачка Ніно Катамадзе. Серед його учасників були гості з багатьох країн, зокрема з Британії, Франції, Нідерландів, Німеччини, США, близького зарубіжжя.

На «ДжазКоктебелі»-2013 організатори обіцяли показати ще й кубинський джаз. І свого слова дотримують: серед гостей фестивалю – запальний джазовий скрипаль із кубинськими корінням Омар Пуенте, який виступить у складі латино-квартету.

Особливістю цьогорічного «Джаз Коктебелю» буде те, що власне джазовому дійству передуватиме арт-фестиваль сучасного мистецтва Artishock, що розпочнеться 9 вересня 2013 року.

– Чотирьох днів, які триває музичний фестиваль, для багатьох замало, вони готові приїжджати на «оксамитовий» сезон у Коктебель на тиждень-два, – розповідає президент фестивалю Лілія Млинарич. – Artishock триватиме сім днів. Він безкоштовно проходитиме під відкритим небом у різних точках селища. Арт-фестиваль торкнеться всіх видів і жанрів сучасного мистецтва – від ленд-арту та світло-арту до літератури та незалежного кіно.

Вже за традицією, «Джаз Коктебель» проходитиме на трьох фестивальних сценах: головній – Nu Jazz, камерній Волошинській, розташованій у саду Будинку-музею Максиміліана Волошина, та експериментальній Open Stage.

На головній фестивальній сцені, розташованій на самісінькому березі моря, де полюбляють ніжитися під коктебельським сонцем нудисти, виступлять її цьогорічні хедлайнери – британський електронщик Саймон Грін (Bonobo), французький трубач Ерік Трюффаз, його колега-експериментатор із Норвегії Нільс Петер Мольваер, французи Telepopmusik. Із вітчизняних музикантів – неординарний «український швейцарець» Луї Франк, група The Hardkiss та «останні романтики пітерської сцени» Billy's Band.

Буде на коктебельських пагорбах і багато іншої британської музики. Глядачів Nu Jazz здивують спецпроектом The Selector Party. На сцену піднімуться також яскраві представники нової британської музики: групи British Sea Power і Submotion Orchestra, мультиінструменталіст Patrick Wolf та спеціальні гості проекту – Red Snapper.

Серед учасників-хедлайнерів Волошинської сцени цього року – Herbie's EXPLO 3000, Jacob Karlzon Trio, Plaistow, David Helbock, Yuko Okamoto Quartet, Zoe Gilby. Словом, джазу вистачатиме на всі смаки!

Поза всяким сумнівом, милуватимуть око відвідувачів «Джаз Коктебелю» й неповторні краєвиди цього прекрасного куточка Криму, який досі залишається чи не найбільш таємничим та прекрасним на півострові. Особливий феномен Коктебелю можна вловити навіть на чуттєвому рівні. Саме тут по-справжньому переживаєш найяскравіші і незабутні емоції, вловлюєш усю повноту життя.

Унікальність «Країни Коктебель» подарована вулканом Кара-Даг, який виник ще у юрський період близько 150 мільйонів років тому і багато в чому сформував екологію Коктебеля. Вулканічні породи вплинули на склад місцевих ґрунтів, збагативши їх мінералами та мікроелементами. Такі ґрунти вважаються ідеальними для вирощування виноградної лози. Виноробству також сприяє м’який клімат, адже гори захищають місцевість від холодних північно-західних вітрів.

З 1879 року, від самого заснування в Коктебелі виноградарства та виноробства, коньяки та вина «Коктебель» виробляються за класичною технологією на основі унікальних рецептур. Коктебелівські майстри ретельно дотримуються багаторічних традицій, до яких із 2002 року долучили ще одну, особливу – ТМ «Коктебель» стала незмінним партнером Міжнародного фестивалю «Джаз Коктебель».

Зрештою, в цьому немає нічого дивного, адже натуральні коньяки та вина «Коктебель», як і хороший джаз, – близькі за настроєм, емоціями, станом душі, вони доповнюють один одного. А з поєднання традицій та імпровізації власне й народжується справжнє мистецтво.

Стародавній вулкан Кара-Даг, свіжий морський бриз, якісний джаз і, звичайно ж, вишукані коньяки та вина від ТМ «Коктебель» – ось рецепт успіху фестивалю, який здобув славу найбільш значущого у Східній Європі. Коктебель – Щастя є!
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Теперішня українська влада намагається «провести» через парламент законопроект «Про суспільну мораль». Найперше запитання, яке логічно постає у зв'язку з цим:…
Цікаво спостерігати в останні місяці за подіями і тенденціями, які відбуваються в ковельському Інтернет-просторі – й однозначно свідчать про формування…
Такої кількості маніпуляцій регламентом, як під час 17-ї сесії Волинської обласної ради 15 лютого 2013 року, мабуть, іще не було.…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus