USD 40.00 40.40
  • USD 40.00 40.40
  • EUR 40.25 40.60
  • PLN 10.00 10.25
Олександр Пирожик: На визначення «фашистської» сили в Україні найбільше заслуговує Партія регіонів
Неокомуністичний міф Партії регіонів про «фашизм» опозиції в Україні зазнає краху. Навіть донеччани не повелися на заклики влади «боротися з фашизмом» і вийшли на 4-тисячну акцію протесту «Вставай, Україно!». Суспільство починає розуміти, для чого Партія регіонів раптом стала витягати з шухляд припилені сталінські конспекти і хто насправді сьогодні найбільше підпадає під ознаки «фашистської сили».

Намагаючись приховати власну управлінську бездарність і стрімке падіння рівня життя українців, побоюючись зростання опозиційних настроїв, Партія регіонів вдалася до безпрецедентного кроку – розпочала штучне нагнітання у суспільстві антифашистської істерії.

На роль «фашистів» у позачерговому порядку влада «призначила» опозиційні політичні сили та їх прихильників. Усі, хто становить реальну загрозу пануванню олігархічного корумпованого колоніального режиму на чолі з верховним правителем Януковичем, автоматично носіями «фашизму». Головним же своїм ворогом і опонентом нинішня влада чітко назвала націоналістів та ВО «Свобода».

Виконуючи вказівку своїх партійних босів, 14 травня волинські «регіонали» на чолі з керівництвом облдержадміністрації влаштували театралізоване видовище під назвою «антифашистський мітинг». Цинічно використовуючи адмінресурс, партія влади звезла на цю акцію працівників бюджетних установ. Прикриваючись учителями, медиками, держслужбовцями, які змушені не жити, а виживати через цілковито непрофесійну політику Кабміну Азарова та поглиблення соціальної несправедливості в країні, влада «кинула в маси» заїжджене гасло: «Фашизм не пройде!».

Фашистський маніфест, який був зачитаний функціонерами Партії регіонів, свідчить про подальшу деградацію нинішньої влади. Гарячково прагнучи уникнути відповідальності за поглиблення економічної кризи, замороження пенсій і зарплат, зростання безробіття, корупції на всіх рівнях, податкового і «правоохоронного» безладу, режим Януковича вирішив запустити «стару платівку» про «загрози фашизму» – як останню надію втриматися при владі.

Безумство і маячня Партії регіонів досягли загрозливих меж. Правлячий режим Януковича 18 травня продемонстрував свій звірячий оскал, коли бандити напали на акцію опозиції та побили журналістів. Молодики в спортивних костюмах, окремі з яких, за інформацією ЗМІ, мають судимості, стали символом «антифашистського» мітингу влади. І постраждали від рук цих провокаторів – не міфічні вигадані фашисти, а люди, котрі прийшли на акцію опозиції, та журналісти, які висвітлювали події. Агресія «гопників», серед яких журналісти та очевидці впізнали колишніх учасників серії інших бандитських нападів на громадян, та бездіяльність міліції і «Беркуту» стали шоком для всієї країни.

Ще більше обурює цинічна брехня, яка лунає з вуст міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка. Схоже, що міліція вирішила взяти «під своє крило» «регіональних» братків-спортсменів і, попри численні та неспростовні докази причетності Вадима Тітушка і його компанії до провокацій, організованих за сприяння влади, прагне перекласти всю провину на опозицію. Це ще раз доводить, що Янукович і Партія регіонів побудували в Україні режим, який все більше набуває ознак бандитського і несе пряму загрозу для усіх громадян.

Голова Волинської облдержадміністрації Борис Клімчук, як колишній комуніст-ленінець, а тепер – «регіонал», та інші функціонери правлячої партії мали би знати, що фашизм, за одним доволі поширеним визначенням, є диктатурою найбільш реакційних сил фінансового-монополістичного капіталу, який здійснює політику визиску та експлуатації народу і спирається на розгалужений репресивний апарат. Щось подібне сьогодні в Україні якраз і створила Партія регіонів.

Економічною основою режиму Януковича є панування великих фінансово-олігархічних груп, які монополізували контроль над економікою країни і володіють найбільшими багатствами. Доходи декількох десятків олігархів перевищують доходи 45 мільйонів українців. Суди, прокуратура, міліція та СБУ, завдяки Партії регіонів, перетворилися в інструменти репресій та втрачають рештки довіри у громадян. Узурпація влади сягнула апогею. То хто ж, як не Партія регіонів, з-поміж усіх політичних сил в Україні сьогодні чи не найбільше містить у собі ознаки «фашистської»?

14 травня 2013 року Борис Клімчук, прагнучи приховати всю штучність і примусовість «антифашистської» акції, замовленої Януковичем, вирішив блиснути розумом і зацитувати самого Вінстона Черчілля. Проте посадовець чомусь забув про іншу, набагато відомішу фразу англійського політика: «фашисти майбутнього будуть називати себе антифашистами». Схоже, з появою в Україні «регіональних антифашистів» ці слова починають набувати цілком реального змісту.

Отже, замість задекларованого «покращення життя» Партія регіонів змогла запропонувати українцям лише фальшивий «антифашизм» власного виробництва. На більше пануюча колоніальна влада просто не здатна. Спроби таврування всіх, хто не сприймає політику олігархічно-кримінального режиму на чолі з Януковичем, свідчать про його агонію. Але й вони вже не врятують цю владу від неминучості настання відповідальності перед українською нацією та народом.

Олександр ПИРОЖИК,
заступник голови Волинської «Свободи»,
депутат Волинської обласної ради
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Сумно і прикро, що на 18-му році незалежності України на священній землі, де зродилась УПА, в славному західноукраїнському місті Луцьку…
8 вересня 2009 року Волинська обласна громадська організація «Захист дітей війни» зініціювала і провела акцію, анонсовану як «громадські слухання на…
Сьогоднішній свій запис в Інтернет-щоденнику я присвячую тим, кого «гордо кримчанами звуть», – викладачам і студентам Володимир-Волинського педагогічного училища імені…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus