USD 39.63 40.00
  • USD 39.63 40.00
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.70 9.90
Ольга Коритнєва: «В Одноклассниках нас нет!»

Ні, я не надала перевагу російській мові, підбираючи назву для щоденника, просто ніяк не можу викинути з голови мотив однієї попсової пісні, котру цілодобово транслюють по усіх FM-станціях. Та, власне, хотіла б порозмірковувати про інше...
Кожного ранку розпочинаю свій день з того, що перевіряю електронну пошту, переглядаю останні новини. Здається – це стало звичною нормою сучасного існування. Звичайно, адже маємо велику кількість переваг: можливість поспілкуватися з тими, з ким немає фізичної змоги зустрітись; бути завжди в курсі останніх подій; в зручному режимі обмінюватись інформацією та працювати з документацією...але чи насправді світова глобалізація так позитивно впливає на кожного з нас?
„Одноклассники”, „Контакты” та безліч подібних сайтів вже давно перестали бути чимось новим для пересічних користувачів Інтернету. „Як, тебе досі немає на „Одноклассниках”?!”, – нещодавно щиро здивувалась моя знайома. І тут питання навіть не в тому, що, безперечно, –  це відмінна можливість знайти друзів, котрі, за збігом певних життєвих обставин, опинились в іншому місті чи державі, не в тому, що це привід для нових знайомств, кохання, а в тому, що паралельно, нас втягнув зовсім інший світ –віртуальний.
Окей, можливо хтось назве зазначені сайти чимось несерйозним. Давайте проаналізуємо будь-яке Інтернет-видання,  та хоча б те, на сторінках якого ми зараз перебуваємо. Певна кількість людей ретельно спостерігає за стрічкою новин, докладаючи чималих зусиль, щоб там з’явилась інформація про самого себе. І це нормально, адже PR, як відомо, –  могутня річ, панове! Ми подаємо інформацію про себе у блогах, з певною періодичністю поновлюючи власні щоденники... і активно критикуємо один одного. В мене взагалі складається враження, що це певний клуб давно знайомих між собою людей, де кожен може прочитавши будь-яку статтю (її зміст, переважно, значення немає), з легкістю вилити бруд і сказати людині (зазвичай використовуючи якийсь безглуздий псевдонім) те, чого б не посмів висловити віч-на-віч. Ну чим Вам  не „Одноклассники”?!
Найгірше, що в гонитві за славою, грошима, владою, використовуючи новітні технології, ми часто не помічаємо один-одного, не звертаємо увагу на тих, хто поряд.
Прикро… 
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Провівши заходи до Дня Європи, прогулювалась з подругою Центральним парком імені Лесі Українки. Випадково зустріла знайомих, котрі, побачивши мене заявили,…
Якось до рук потрапила стаття, в якій одна молода дівчина розповідала про відчай, котрий їй довелось пережити, коли їй поставили…
Життя дуже не передбачувана річ. Особливо якщо ти молодий. Особливо якщо маєш хоч якесь відношення до громадсько-політичного руху. З дитинства…
Коментарів: 17
Сава Вітер Показати IP 18 Серпня 2008 14:21
А ще, окрім цього всього, ми використовуємо новомодні слова типу "Окей", забуваючи про українські відповідники...
Богдана Показати IP 18 Серпня 2008 14:51
А скажіть, будь ласка, хто кому заважає спілкуватися українською, не жити у віртуальному світі, зависаючи в "Однокласниках" чи сайтах знайомств, чи форумах? Олю, за інформаційними технологіями - майбутнє, і це неминуче. Але все залежить від духовного наповнення особистості, яка сама обирає, де їй жити - у віртуалі чи в реальному житті, дивлячись знайомим у вічі, посміхаючись, кохаючи серцем реальну людину, пригортаючи до грудей дитину... Я знаю, Ви обираєте саме це :-)
Дядечко Показати IP 18 Серпня 2008 16:11
Так і книги і кіно можна назвати віртуальним світом.
Олександр Показати IP 18 Серпня 2008 16:23
Віртуальний світ - абсолютно неоднорідний. У ньому є не лише "Одноклассники", "Вконтакте", "ЖЖ", "Я.ру" і так далі і тому подібне. Для когось Інтернет - місце роботи або навіть успішного бізнесу. А для творчих людей це часто буває найкращим місцем для самовираження. Багато кому простіше публікувати, наприклад, вірші в Інтернеті, ніж переконувати у своєму таланті літературних авторитетів, раз за разом "порєшать" щодо публікації із редакторами паперових видань тощо... Так що головне - бути мислячою людиною і використовувати Інтернет не для деградації та марнування часу, а для розвитку й користі.
Однокласник Показати IP 18 Серпня 2008 17:12
Оля розумниця! Щиро і від душі! Погоджуюсь. А найцікавіший сайт в "Однокласниках" це сайт Шиби Богдана Павловича. Він, напевно, і сам не підозрював, що має стільки друзів та шанувальників його політичного таланту!
Лихий Показати IP 18 Серпня 2008 17:32
Оленька, всі тебе помічають і в житті і в інтернеті:)))
Оля Максим\'як Показати IP 18 Серпня 2008 22:06
Олічка, я от ще років два тому думала, як і ти. Але так трапилося, що, працюючи у "Віче-інформ", дуже багато писала про людей з особливими потребами. І як не прикро це казати, але для цих людей найчастіше інтернет - це єдина ниточка із зовнішнім світом. Саме віртуальний світ дозволяє цим знедоленим людям на якусь мить відчути себе щаслисвими. І не через те, що вони не хочуть помічати тих, хто поряд, а через те, що їх наш реальний світ не готовий прийняти такими, якими вони є. А "Однокласники" - це класно. Питання "Як ти ще не на Однокласниках"? часто ставлю і своїм друзям. Мені спілкування на цьому сайті абсолютно не заважає спілкуватися з цими ж людьми у реальному житті :) Просто все залежить від людини. Залежність від нету - це психологічний захист від світу, який, часто не поспішає визнавати нас такими, якимими ми є. А нет приймає усіх. Тут усе просто. Тут можна бути тим, ким хочеш бути ти.
Анонім для Сави Показати IP 18 Серпня 2008 22:08
Сава Вітер, а ти, замість "окей" кажеш "гаразд"? А замість "прівєт" - добрий день? А лаєшся ти, використовуючи українські відповідники?
Анонім Показати IP 23 Серпня 2008 09:59
«В Одноклассниках нас нет!» - зате є Шиба Богдан Павлович
Анонім Показати IP 28 Серпня 2008 17:09
Біда Олечка! Мабуть вранці чимось не тим поснідала...
Володимир Павлюк Показати IP 2 Вересня 2008 14:05
Враховуючи скільки я особисто і багато моїх колег часу віддають роботі, спілкування через інтернет є чи не єдиною можливістю постійно спілкуватись з друзями....і це добре що таке можливо... Головне дійсно не втрачати межі і незабувати про живе спілкування.
Анонім Показати IP 5 Жовтня 2008 15:24
Девушка, а для чего вы здесь ведете свой блог? Если лезете в публичные люди, то будьте добры, подставляйте голову под ведро помоев.
Анонім Показати IP 5 Жовтня 2008 19:41
odnoklassniki.ua - чим проблема спілкуватись тут українською?
Анонім Показати IP 5 Листопада 2008 01:21
А у чому проблема панове? одна... гм... білявка... не зрозуміла навіщо "однокласники" - ну і звідки стільки шуму?
Гном Показати IP 21 Листопада 2008 19:01
Поверь мне "Однокласники" это не самое плохое, что есть в и-нете.
Аноним Показати IP 25 Листопада 2008 15:58
Отличная фамилия для западного региона)))
Cправедливый Показати IP 2 Січня 2009 02:18
Оля, вам напевно не було про що написати, ось написали цю статтю, яка нічого не відображає. Зокрема в аналозі "Вконтакті", верніше "Вконтакті", аналог "Фейсбуку", в якому налічується близько 48 мільйонів користувачів. Це місце де можна поспілкуватися з друзями, але повірте мені що ці сайти вимруть скоро самі по собі. Й буде винайдено щось більш цікавіше й прогресивніше. Люди навіть не знають хто мешкає в них за стіною, й не цікавляться взагалі, а ви пишете що сидять на таких сайтах й один одного не замічають у реальному житті, так і є, просто не ставиться за ціль знати хто живе поруч тебе до тих пір поки тебе не затоплять або треба буде зібрати кошти на ремонт під’їзду. Такі сервіси просто "косять" гроші, й у великих кількостях, й збирають потрібну інформацію про всіх, зараз не потрібно бути шпигуном чи мати зв'язки в "органах" достатньо найти "сліди" потрібної людини в інтернеті, й можна отримати практично будь-яку інформацію. В основному сидять «офісні працівники» в робочий час, «вбивають» робочі будні, й домогосподарки яким взагалі нема куди себе подіти коли вся хатня робота зроблена. При зустрічі на вулиці не видно взагалі людини, яка вона є на справді, видно тільки її зовнішність, а тут розкривається людина повністю, це ще один привід познайомитись, або «вбити» час. PS: Де свобода слова :) чому вже айпішки показуються всім на цьому сайті?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus