USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Психолог Ольга Созонік: Як ви хвалите дівчину? І що з цього вийде?
Коли батьки хвалять дівчинку за перемоги і здобутки, вони прагнуть заохочувати її та підвищувати її самооцінку. Але виявляється роблять абсолютно протилежне. У дівчинки може сформуватися уявлення про те, що любов – потрібно заслуговувати. Доросла жінка часто забирає із собою цю схему із дитинства і постійно завойовує любов чоловіка.

Беручи її за основу поведінки дружина, готує смачний борщ, не просто тому, що вона отримує від цього радість і ділиться нею. Вона робить це, щоб бути особливою і щоб чоловік мав причини її любити. Часто чоловік навіть не здогадується про гру, яку вона веде, але гра є досить виснажливою для жінки.

Керуючись цим принципом, жінка вважає себе недостойною просити допомоги, тому багато бере на себе. З часом замість того, щоб попросити допомоги у чоловіка, вона кидає йому докори за те, що його ніколи немає поруч і все висить на ній.

Коли ми вчимо дівчинку бути незалежною від чоловіка, то також вкладаємо певну програму у її свідомість. Вона призводить до того, що жінка у собі розвиває силу і не дозволяє собі бути слабкою, приймати допомогу і підтримку. Коли кажемо, що для жінки – головне краса, то навпаки призупиняємо розвиток її вольових якостей, спонукаючи заслуговувати любов своєю зовнішністю.

Щоб дівчинка у майбутньому стала щасливою жінкою, варто говорити їй, що ви любите її у будь-якому випадку. Незалежно від оцінок чи досягнень. Слід спонукати її захоплюватися і насолоджуватися тим, що вона робить. В такому випадку у неї сформується належна самооцінка, віра у себе, в міру вольовий характер. Це дозволить їй обирати стосунки, в яких вона отримує радість та задоволення, в першу чергу, тому що вона почуває себе достойною цього.
Як ви хвалите дівчинку?
Проголосувало: 183
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Багатьом українським школярам виконувати домашнє завдання допомагає вся родина. За зошити беруться мама, тато й навіть дідусі та бабусі. Коли…
Головна функція нашого мозку – думати і аналізувати. У час кризи – якою б вона не була, чи то фінансовою,…
По добрій традиції у першу неділю лютого відбулась зустріч однокласників. Минуло десять років після останнього дзвоника
Коментарів: 2
Наталя Показати IP 10 Березня 2017 20:24
А що за дискримінація за статевою приналежністю? Дтину слід любити і хвалити не залежно від статі. І ви цією статею хочете сказати, що не слід хвалити? А напишіть будласка альтернативу похвалі і що робити батькам. А то критика є, а що робити нема.
Юлія до Наталя Показати IP 14 Березня 2017 09:53
Наталія, відповідь на питання, що робити, в останньому абзаці. Уважніше читайте. А на рахунок "статевої дискримінації", то трохи не в тему, оскільки є різниця в вихованні дівчаток та хлопчиків, ми не одностатеві створіння.=)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus