USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94
Валерій Задорожний: Кому Кремль погрожує зброєю з ОРДЛО?
Гучні заяви Путіна про миротворчу місію в ОРДЛО і постачання американської зброї українській армії свідчать про одне. Володимир Путін серйозно нервує, пише Тарас Березовець для Gazeta.ua.

Криза на Донбасі безумовно негативно впливає на ситуацію в Україні. Але всі путінські плани і багатоходовочки щодо окупованих районів Донецької та Луганської областей поки обернулися проти нього самого.

Ідея запхати терористичні республіки до складу України на умовах федералізації, змін до Конституції і проведення виборів з тріском провалилася. Утримання ОРДЛО обходиться в незначні $2 млрд щорічно, але ціна прайсу непомірно зросла - і в першу чергу через жорсткість санкцій.

План "порішати" все з Трампом також голосно провалився, як і інші "геніальні" затії ВВП. Щодо озвученої загрози, що зброя з ОРДЛО потрапить в інші регіони. Цитую: "Є ще один момент, на який слід звернути увагу. У самопроголошених республік досить зброї, в тому числі захопленоої у протиборчої сторони - у націоналістичних батальйонів і так далі. І якщо американська зброя буде надходити в зону конфлікту, буде важко сказати, як будуть діяти проголошені республіки. Може, вони направлять наявну в них зброю в інші зони конфлікту, чутливі для тих, хто створює проблеми для них".

Розшифруємо путінський новояз. Де ці регіони? В першу чергу, це Сирія, враховуючи хто контролює Керченську протоку і теплі відносини з Туреччиною. Тобто ВВП натякає, що "стволи" з ОРДЛО можуть виплисти там.

Далі. Відмітаємо Придністров'я як складний логістично варіант. Залишається Північна Корея. У неї сухопутний кордон із РФ. І тут це буде особливо боляче для американців. І сюди російський гібридний "супермаркет" може поставити все, а особливо системи залпового вогню проти Південної Кореї.

Володимир Володимирович явно загрався. Трамп це поки ще не Рейган, але Путін вже точно не Брежнєв або Андропов, а нинішня Росія не рівня пізньому СРСР.

Одна справа вислати американських дипломатів з РФ, інша - кинути виклик, погрожуючи кишеньковими терористами з ОРДЛО. І найважливіше. Нервозність Путіна говорить про те, що Україна впритул наблизилася до отримання американської летальної зброї.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Якщо ніяк не реагувати або просто імітувати покарання, ми ризикуємо наступати на ті ж граблі, і так до повної перемоги…
Світ допомагає Україні не тому, що любить Україну, а тому, що дбає про власну безпеку. Справжнє досягнення української дипломатії в…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus