USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97
Валерій Задорожний: Якщо власники нелегальної зброї прийдуть під Раду...
Питання перестає бути риторичним і виходить на новий етап взаємовідносин: "євробляхи vs кияни", який плавно перетікає у "євробляхери vs українці, пише Володимир Мартиненко для Обозреватель.UA.

Автомобілів на єврономерах набралося чимало, хоча і в десятки разів менше, ніж про те заявляють їх власники. За офіційними цифрами ДФС в Україні зараз знаходиться близько 65 тисяч автомобілів з порушенням митного законодавства. Вчора частина з них вийшла на вулиці Києва на акції протесту, перекривши Урядовий квартал і створивши транспортний колапс. Європейська столиця потонула у корках, які, за обіцянкою організаторів акції, продовжаться ще надовго. Бо вимоги протестантів писані під процес, а не результат, а стояти обіцяють аж до їх виконання. Особливо вселяє надію оте "дієвий механізм введення в правове поле України вже завезених авто". Тобто обходячи всі норми права намагання "впихнути невпихуєме". Легалізувати те, що було зроблено незаконно? Заднім числом? По-моєму, це все одно, що після згвалтування вимагати визнати такі дії актом великого кохання.

Я є одним з послідовних лобістів зниження вартості розмитнення автомобілів для українців. Але для ВСІХ! Не тільки для тих, хто намагається легалізувати контрабанду, бо саме контрабандою є незаконний ввіз транспортних засобів.

Пікет під порожньою Верховною Радою з незрозумілими вимогами вирішити питання з голосу, у супереч закону і Регламенту – не спроба знайти вихід по зниженню ціни розмитнення. Це звичайнісіньке політичне шоу. З’явилась можливість підтягнути електорат - знову наобіцяти три короби і "відправити на поле чудес в країну дурнів".

Як бути з цими автівками, які вже завезені в Україну? Цю задачу доведеться вирішувати законодавцю ще довго. І метати бісер з обіцянками.

Давайте на секунду уявимо, що власники нелегальної зброї прийдуть з ним під Раду з вимогою не чіпати їх, бо їх багато, воно їм потрібне, в країні і без того "жопа" і як це "не можна?". Перекриють дороги, займуть вулиці і будуть вимагати легалізувати їх права. Не підходить? А з євробляхами нормально?

Я - за розумне і доступне розмитнення автомобілів. З обмеженнями їх ввозу з країни-агресору і рівними умовами для всіх українців. Над цим давайте працювати. Разом.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Якщо ніяк не реагувати або просто імітувати покарання, ми ризикуємо наступати на ті ж граблі, і так до повної перемоги…
Світ допомагає Україні не тому, що любить Україну, а тому, що дбає про власну безпеку. Справжнє досягнення української дипломатії в…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus