USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Григорій Пустовіт: Прапор поручика Ржевського
Фільм Ельдара Рязанова «Гусарська балада» подарував нам не лише цікаву історію, але й героя багатьох анекдотів радянського періоду «поручика Ржевського».

Події там розгорталися в маєтку відставного майора Азарова, однофамільця відомого «кровосісі», ще одного героя анекдотів, тільки вже часів незалежності.

Так, саме завдяки цьому фільмові ми вперше побачили мундир Маріупольського полку на тому ж Ржевському та мундир Сумського полку на Шурочці Азаровій.

Читаючи на днях Програму економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2016-2017 роки, я згадав один анекдот про поручика Ржевського.

Якось поручик Ржевський підходить до командира полку і каже: «Пане полковнику, я тут гімн полку написав, подивіться будь-ласка». Командир полку підтримав підлеглого: «Молодець, поручику! Я знав, що з тебе толк буде. А то все ти лише про горілку та жінок думав. Це добре, що ти виправляєшся і про службу згадав». Та, читаючи текст запропонованого гімну, командир полку здивовано спитав: «Зачекай, так тут же одні матюки!» На що Ржевський миттєво відреагував: «Чому лише одні матюки? А ось подивіться: у третьому куплеті другий рядок – там є слово «прапор»!»

Коли я прочитав вступ до Програми економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2016-2017 роки, то здивувався, адже це був слово в слово вступ до Програми економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2014-2015 роки. Але я помилився, у сьомому абзаці, в другому реченні з’явилися п’ять нових слів: «коштів державного фонду регіонального розвитку» і змінили декілька чисел.

І якщо поручику Ржевському ще можна було пробачити використання заяложених матюків, то Миколі Ярославовичу та його молодій команді повинно бути соромно за такий підхід до створення найсерйознішого документу на два найближчі роки. Невже не можна було написати вступ, виходячи з наших сьогоденних реалій, а не переписувати слово в слово, до речі, не найвдаліший вступ з попередньої Програми. Невже з 516 чоловік апарату міської ради та її виконавчих органів не знайшлося жодного(!) посадовця, хто зміг би написати адекватний викликам наших днів вступ до Програми?

Чому ніхто із 516 посадовців міської ради не прочитав Програму, не вник у її зміст, не побачив відвертий маразм на кшталт: «Основні цілі і завдання Програми на 2016-2017 роки ґрунтуються на положеннях державної Стратегії сталого розвитку «Україна – 2020» з урахуванням результатів та тенденцій розвитку міста у 2015 році, наявних проблем та впливу очікуваних змін зовнішньоекономічної ситуації на економіку».

Та ніхто сьогодні не знає, яких зовнішньоекономічних змін очікувати. Ми живемо у найнепередбачуваніший період історії України. Але Нострадамуси, Вольфи Мессінги та баби Ванги луцької міської ради знають, яких змін зовнішньоекономічної ситуації слід очікувати. Тут не до Програми економічного та соціального розвитку, коли вся міськрада медитує щоб увійти в астрал для ознайомлення з майбутніми змінами. Хоча, при чому тут вони. Це ж одкровення про очікувані зміни взяли ще з попередньої Програми.

Непрофесіоналізм – саме це слово сьогодні напрошується як характеристика нової команди Миколи Ярославовича. І ще є одна дуже серйозна вада – невизнання власних помилок.

На попередньому пленарному засіданні я наполягав на обов’язковості затвердження міською радою штату апарату ради та її виконавчого комітету відповідно до вимог статті 42 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні, де чітко сказано, що міський голова «вносить на розгляд ради пропозиції щодо структури виконавчих органів ради, апарату ради та її виконавчого комітету, ЇХ ШТАТІВ, встановлених відповідно до типових штатів, затверджених Кабінетом Міністрів України».

Та міський голова і його молода команда кістьми лягли, а не погодились затверджувати штат. Коли ж прийшло усвідомлення того, що затвердження штату міським головою, а не сесією ради призведе до порушення Закону з усіма витікаючими звідси наслідками, то з’явилось Розпорядження міського голови

№1.1 – 26/92 від 11.01.2016, де мова йде про якісь міфічні зміни в законодавстві, про «децентралізацію у сфері реєстрації місця проживання фізичних осіб та у галузі державного земельного кадастру» і т.д. і на підставі цього міський голова прийняв рішення внести на затвердження на ЛЮТНЕВУ сесію міської ради перелік посад та їх чисельність. Що і потрібно було довести.

Але це непереборне бажання будь-якою ціною не визнати свою неправоту ставить міського голову у непривабливе становище, коли виправлення однієї помилки йде шляхом фактичного підриву авторитету. Та цікаво інше, як керівництво міста збирається без затвердженого штату виплачувати зарплату працівникам у січні та лютому згідно цього нового штату? Миколо Ярославовичу, Вас підставляють! Хоча, у сьомому абзаці, в другому реченні вступу до Програми економічного і соціального розвитку міста Луцька на 2016-2017 роки таки з’явилися п’ять нових слів: «коштів державного фонду регіонального розвитку», хтось же їх туди вписав. Так що не все ще втрачено.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
31 серпня, як завжди, з великим тріумфом завершилась чергова сесія Луцької міської ради
Колись мені розповіли притчу. Імператор Олександр ІІ, прогулюючись Петергофським Нижнім парком, звернув увагу на солдата-чатового, що стояв досить-таки недоречно посеред…
Коментарів: 4
дідо Показати IP 14 Січня 2016 07:34
Секта БЮТ "керувала" міськрадою з 2005 по 2015 роки, і до чого довели місто.
Слідчий до дідо Показати IP 14 Січня 2016 09:14
Дідо, ти все ще не можеш заспокоїтися, що тебе за хабар з мєнтовки поперли?
Нінок Показати IP 16 Січня 2016 20:25
Ой-йо-йой, економіст "великий" обізвався, сам нуль по фазі, протирав крісло в міськраді, потім проліз в ОДА , де від нього теж толку не було, а зараз оцінку дає програмі, а сам хоч одне слово написав? Мовчав би і не позорився!
Сергій до Нінок Показати IP 17 Січня 2016 11:14
Нінок, дивне в тебе паганяло, такі тільки дєвочькам на Рівненській дають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus