USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90
Віктор Олійник: Чому влада знищує малий та середній бізнес
Минулого тижня Україна отримала Податковий кодекс – документ, проти прийняття якого виступили опозиція і підприємці.
І зрозуміло чому: після того, як він набере чинності, Україна перетвориться на «бананову» республіку – країну, де мешкатимуть дві касти людей – олігархи та їх обслуговуючий персонал. Середній клас, який є основою існування в демократичних країнах і який почав ставати на ноги і в Україні, зникне. Прийняттям цього кодексу влада чітко заявила: їй не потрібні незалежні, думаючі, забезпечені громадяни. Їй потрібні раби, біомаса, якою зручно керувати.
Так Президент Янукович помстився людям, які відстоювали свої права за чесні вибори у 2004 році. Ці ж люди не були серед прихильників нинішнього глави держави у 2010 році.
Чому ж все таки бізнес проти податкових нововведень? Влада в особі Прем’єра та Президента стверджує, що громадяни просто не хочуть платити податки. Який цинізм!
Та просто за рахунок збільшення надходжень від тих, які платили податки за спрощеною системою, владні чиновники хочуть компенсувати недоотримані податки з близьких до влади підприємств.
Вони діють за принципом: з миру - по нитці, олігархові - мільярд. Адже якби влада дійсно дбала про надходження до бюджету, то перш за все перекрила б можливості для відмивання грошей в офшорних зонах. Тільки один приклад: статистика свідчить, що розмір інвестицій в Донецькій області сягнув 1,58 млрд. грн., тоді як Донецька область інвестувала за кордон (в основному в економіку Кіпру) 5,9 млрд. грн. От де зарплати вчителів, медиків, пенсії пенсіонерам.
Натомість влада забрала, можна сказати, останнє у тих, кого у 90-х роках держава викинула на вулицю, позбавивши їх місця роботи. Ці люди не стали в черги за подачками від держави, а зробили самі свій невеличкий бізнес — магазин, взуттєву майстерню, столярний цех, перукарню тощо. З роками стали на ноги і утворили основу середнього класу, працевлаштували себе і дали роботу іншим. Більшість із них вели свою діяльність на основі спрощеної системи оподаткування, зокрема, фіксованого і єдиного податків. У Податковому Кодексі Януковича фіксований податок взагалі скасовується.
Для спрощенців залишається єдиний податок, плюс додаткові пенсійні збори — від 300 гривень. Тепер платити єдиний податок зможуть ті, чий річний валовий дохід не перевищує 300 тисяч гривень, хоча раніше у 1999 році було встановлено суму доходу 500 тис. грн. Для тих, хто встановить касовий апарат, сума доходу може сягати 600 тисяч грн. Але ж якщо встановити касовий апарат, то ціни на ринку стануть фіксованими. Тут уже не поторгуєшся!
Як порахували самі підприємці, в результаті таких «податкових канікул» для малого і середнього бізнесу, які обіцяв кандидат в Президенти Янукович, тепер щомісяця доведеться платити у бюджет від тисячі до трьох тисяч гривень. Цим рішенням влада практично заганяє малий бізнес у тінь, не дає йому розвиватися.
Але й цього авторам Кодексу здалося замало. Понад 20 видів підприємницької діяльності для тих, хто хоче працювати на спрощеній системі оподаткування взагалі, заборонено. Зокрема, рекламна діяльність, оренда торгових точок, оптова торгівля, бухгалтерські послуги, правова діяльність та інші віднині є недоступні для фізичних осіб - підприємців. Аби не дати остаточно можливості «підняти» голову такому ненависному їм середньому класу, влада заклала у документ ще одну норму: з 1 січня 2011 року юридичним особам буде заборонено включати до складу витрат витрати на придбання товарів (робіт, послуг) у фізичних осіб, які працюють на єдиному податку.
Як наслідок - підприємствам на загальній системі оподатковування стане невигідним співробітництво з «єдинщиками". Їм доведеться шукати постачальників тих же послуг серед більших компаній, де зазвичай ціни суттєво вищі. А це відіб’ється і на кінцевій вартості продукції. Тому заплатять за ці «новації» споживачі - ті ж вчителі, лікарі, пенсіонери, за доходи яких так дбають власники високих київських кабінетів. А щоб зробити підприємців більш зговірливими автори Кодексу вирішили надати майже необмежені права податковій інспекції. Тепер податківці мають право без попередження перевіряти «єдинщиків» (дотепер вони не могли цього робити). Більше того, їм дано право без рішення суду накладати арешт на майно підозрюваного від ухилення сплати податків, в тому числі на особисте майно. З поняттям презумції невинності розробники Податкового Кодексу, очевидно, не знайомі.
Поповнити казну автори революційного, як вони стверджують, документа хочуть не лише за рахунок малого бізнесу, а навіть соціально незахищених верств. До прикладу, не пройшла поправка щодо пільг в оподаткуванні матерів-одиначок та годувальників багатодітних родин. «Ви знаєте, скільки недоотримає бюджет!» — вигукнув один із депутатів-регіоналів. Водночас, у Кодекс введено норму про те, що при ввозі культурних цінностей на територію України не треба платити податку на додану вартість. А хто купує у нашій державі ці цінності, які вартують мільйони гривень, — добре відомо. Це точно не студенти, вчителі та лікарі.
Якщо підсумувати прийнятий документ, то його ідеологія проста: менше податків платитимуть власники великих підприємств, літаків, яхт, культурних цінностей. Їх у нашій державі декілька десятків. За них заплатять мільйони дрібних підприємців та й зрештою, кожен українець.
22 листопада на Майдані Незалежності 50 тисяч протестуючих підприємців прийняли звернення – ультиматум до Президента з вимогою щодо негайного накладення вето на цей документ. Також створено ініціативну групу з метою збору підписів за розпуск парламенту, який 269 голосами (голосувала Партія регіонів, комуністи, Блок Литвина) прийняв Податковий Кодекс. Жоден з волинських депутатів, членів фракції «БЮТ – Батьківщина» за цей кодекс не голосував.

Народний депутат України (фракція БЮТ-Батьківщина) Віктор Олійник
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
    Українське село додатково отримає до кінця цього року 1 мільярд 715 тисяч гривень. З цих коштів 1 млрд.…
Я знав, що у парламенті буде важко працювати, але настільки важко  —  уявити не міг. Прикро, що серед депутатів цього…
15 травня було прийнято Закон «Про заборону грального бізнесу в Україні». Він викликав неабиякий резонанс у нашому суспільстві. У неділю…
Коментарів: 21
VSC Показати IP 24 Листопада 2010 12:15
Для кого это написано? Тем кто "в теме" это не интересно, а остальные все равно не понимают, почему предприниматели бунтуют. Где прогнозы развития событий, пути решения проблемы, роль партии им. Юлии Владимировны в этом процессе? Кстати, друг и соратник ЮВТ, некто Пинзенык, тоже весь и весьма недолюбливал единщиков, тоже хотел лапти нам сплести.
goodok Показати IP 24 Листопада 2010 12:56
народ, не ведіться на партії, всі вони заодно. Відстоюйте свої права і свободи. Загляньте сюди http://www.volynnews.com/messages/655/ а 25 листопада виходьте на майдан
Журналіст Показати IP 24 Листопада 2010 15:03
Колишній вчитель і бізнесмен-невдаха по вчительській наївності розповідає банальні речі, які можна розповідати в старшій групі дитсадка. "Коні їдять овес, а Волга впадає в Чор..., ой, вибачте, в Каспійське море". Це ж треба стільки розуму, щоб видати "на гора" такі "граблі". До речі, середній бізнес не платить єдиного податку - це ті, хто має "тєплоходи", "пароходи", заводи і "невеликі свічкові фабрики". Сумно, що "школа" старого губошльопа Кирильчука наплодила "чікагських мальчиків" по-волинськи - без гордості, без інтелекту, без ерудиції, без елементарних знань економіки, навіть без поваги до самого себе.
Helge до Журналіст Показати IP 25 Листопада 2010 23:11
все пройдет - и ЭТО тоже.....
poison Показати IP 24 Листопада 2010 19:09
У Віті ні харизми, ні позиції, ні власної думки. Стандартні фрази, всі теми "на злобу дня". Виходить штучно та нудно. По мажоритарці у 2012 у ВРУ точно не пройде, це йому не список, де посади віддавались за відданість Багінє та місцевому божку Кирильчуку
Сьцьопа Показати IP 25 Листопада 2010 09:06
Олійники, мельники, бондарі, пасічники, гончарі, кушніри, ковалі, ткачі (прізвища – від роду занять) сидять у Верховній Раді за наші податки і отримують зарплату 20-30 тисяч гривень. Вони нічого не роблять і навіть не можуть за вказівками свого патрона в спідниці блокувати трибуни – кволі, їх там розтопчуть. Ці «кнопконатискувачі» (неологізм, який народився у ВР), після чергових висиджувань в Києві приїжджають на Волинь, виступають в вузькому колі журналістів, вдають з себе святих себастьянів і намагаються створити ефект, що все позитивне - їхні заслуги. В споруді під куполом зявляється усе більше мерзоти – типів, які викликають блювоту. Брати Стругацькі писали: там, де торжествує сірість, до влади приходять чорні. Тому персонаж, прізвище якого походить від вичавлювання олії - частинка нашого суспільства, яке стрімко змінюється в гіршу сторону. Якщо прибрати з грядки культурні рослини, виростають буряни, в тому числі й ядовиті. Буряни витісняють культурні рослини, а там, де росте борщовик, інше нічого не росте. Цей персонаж, схоже, з борщовиків. На Волині їх вирощує Кирильчук. Це і є причиною того, що в людей, які сьогодні стоять на Майдані і відстоюють своє право на шматок хліба, немає ніяких почуттів до цих гермафродитів і політичних імпотентів. Ніщо – воно і є ніщо. Такі сурогати ведуть Україну до трагедії. Вони – жебраки розумово, чому й не можуть зосередитись на елементарно важливих речах. Завтра вони виступлять в блогах і будуть розповідати вам, що крокодили не повзають, а літають. Щоправда, дуже низько над землею. А щодо "харизми", то вона була у Ющенка і чим закінчилася, коментувати не треба. А поки Вітя доживе до наступних виборів, то з його партії залишаться ріжки та ніжки (навіть не ніжки, а рештки пазурів).
poison до Сьцьопа Показати IP 25 Листопада 2010 10:59
Bravo! Читаль - плакаль...
Митя-скептик Показати IP 25 Листопада 2010 11:58
Харизма - для жінок. Ющенку справді присутня харизма - йому повірили люди. Проте за кілька років він її розтринькав до неможливого. А його "харизма" наклепала двом дружинам купу дітей, і ще з десяток байстрюків по світу. Жінки люблять харизму. Харизму мав Гітлер - за ним пішли маси і він протягом 10 років відправив в потойбічний світ пів-Європи. Харизму має Фідель Кастро і зберіг донині комунізм, де середня зарплата - 15 доларів. Харизма - це не розум. Харизма - це "рицар на час".
Helge до Митя-скептик Показати IP 25 Листопада 2010 23:06
у человека-ющенко никогда не было харизмы - он всегда был серым и достаточно морально убогим - в среде где он воспитывался и работал ХАРИЗМА не появляется))) На майдане-2004 он банально сработал под образ "терпилы" и опущ... ой - обиженного - вот из кого тогда перла харизма так это от Юли - шо ядерный реактор)))) Вспоминаю момент, когда в прямом эфире он пердложила майдану пойти к администрации президента - оператор случайно показал в этот момент опешившего ющенко - жаль, что не показ ниже - дцмаю, он тогда обмочился прямо в штаны ))))
poison Показати IP 25 Листопада 2010 12:25
Нє, ну все-таки: є тупі, але з харизмою, і за них голосують. Бо: 1. Вміє по столу грюкнуть, сказать правду-матку в ліцо. 2. Може розпачливо розказать про народні біди. 3. Просто сімпатічний, обходітєльний, говорить гарно. Ну і так далі... А у Віті конкурентних переваг ніяких, окрім собачої відданості Багінє.
продавщиня Показати IP 25 Листопада 2010 17:11
Щось не чути галіціяки Пизи (Пиз.ди). Він все розставляє акценти і крапки. над всіма коментами. а сказати нічого не вміє. Повчає, як жити на світі і які коментариї писати. Гуцул хуюв. От зараз шось нацарапає і скаще що все не так. Навіщо на таких людей жіноча лохань тріщала?
Helge до продавщиня Показати IP 25 Листопада 2010 23:09
)) Пиза свою работу сделал - провел в депутаты несколько молодых и перспективных политиков - Кварцяного, Кравчука..... Интересно - когда они официально сменят название на "ФРОНТ ИЗМЕН"?
вражена Показати IP 26 Листопада 2010 10:12
Це з скільки у Вас злоби, панове коментатори, щоб власними руками набирати такі брудні коментарі. Звичайно комусь напевно дуже неприємно , що Олійник не перебіг тушкою на другий бік, не зрадив інтересів сотен тисяч людей, які віддали свої голоси за БЮТ. А хтось просто обурений, що Олійник займається округом, що в нього постійно працює три громадських приймальні на Волині, де кожне звернення від громадян розглядається. А ось тЕ, що Олійник розробляє як законодавець і вносить до Парламенту нові закони, подає правки на друге читання, пише депутатські запити, пише аналітичні статті, робить свою роботу на відмінно взагалі не в які ворота не лізе. Це не деферамби Олійнику! НІ! Я просто не люблю підкущевих шавок, які без усяких фактів та доказів обливають брудом дійсно нормальну людину. Це не демократія. ЦЕ ХАМОКРАТІЯ!
з майдану Показати IP 26 Листопада 2010 10:20
Податковий кодекс дійсно лайно. І те, що є підприємці які знайшли у собі сили і сміливість сказати НІ в наш пофіговий час просто вражає. Вчора випадково потрапили на майдан у Києві. Там стоять зовсім інші люди ніж у 2004 році. Якщо тоді над Майданом був дух Свободи то сьогодні ми віддчули дух війни. Ті дрібні підприємці що вирішили не дати нідіти на себе податкові кайдани готові взятися до зброї щоб захистити свій шматок хлібу. Доречі, ми не побачили там ніякої політики. Усім займається комітет підприємців. Закликаю волинян теж протистояти НОВОМУ Податковому Кодексу. Ми не проти змін, але вони мають бути для людей а не для олігархів!! Депутату Олійнику щира подяка за те, що доносить до волинян справжній стан речей у державі!
дурак Показати IP 26 Листопада 2010 10:24
Наші правителі це ті, кого МИ вибрали. Наші правителі - це МИ. наша влада має наші обличчя. Нибори місцевих влад ще раз довели, що волиняки БИДЛО і ДУРНІ.
Нововолинка Показати IP 26 Листопада 2010 10:28
Будемо заступатися за Олійника і голосувати за нього на наступних виборах бо він, що обіцяє те й виконує. НАПЕВНО НАЖАЛЬ НІН НЕ ВИПЯЧУЄТЬСЯ І НЕ КРИЧИТЬ на кожному перехресті про свою роботу як інші депутати -балакуни. А просто щиро допомагає. ФАКТ. Моя дитина ходить в Нововолинську гімназію, де замінили на нові ВСІ вікна завдяки Олійнику. Ось тепер перепріть що він в Раді зря!
село Показати IP 26 Листопада 2010 10:31
хочеться морду набити тим. хто триндить на Віктора Степановича МИ в селі на нього молимося. Бо тіль завдяки йому нам у цьому році провели газ у Красностав. За Олійником підемо і підприємців відстоювати. Бо він як скаже, то залізно.
cin Показати IP 26 Листопада 2010 10:44
Депутат правий. Податковий кодекс дійсно ГІВно. А поки гівно не прибрати воно буде смердіти. Давайте прибирати. Досить терпіти знущання. Нас доять як тих гірних кіз. Олігархи зробили той кодекс під себе щоб отримати дешеву робочу силу. Я з вищою освітю вже 12 років підприємець. Маю маленький продуктовий магазин. Пишаюся постійними клієнтами. Всі 12 років пашу без вихідних. Заробив на нормальне життя для родини. А тепер почитав кодекс і розумію - з моїм бізнесом ці налоги не потягну. Залишатися буде у кишені біля 1500 гривень. А проблем ціла купа. Так от. Магазин у селі закрию і поїду за кордон на заробітки. Діти студенти, хочу дати освіту. Кодекс Азарова чума для економіки
245 Показати IP 26 Листопада 2010 10:48
Наш номер 245 ( на тєлогрєєчке). Вже 5 мільйонів українцій виїхали з України за правління Януковича. Це найкращі українці. Що буде далі? Цікаво, а де в Україні буде Гулаг. Олійник, тримайся . На дебілів каркаючих не звертай уваги. Працюй і ми тебе оберемо ще.
трудяга Показати IP 26 Листопада 2010 16:00
Податковий кодекс, закон про вибори... А мене цікавить трудовий кодекс. Знову підстава для простих людей. Паши 48 годин на тиждень. Повністю залеж від господаря, ніяких соцгарантій. Ця влада прийшла на довго, так що всі нагнулись і приготувались...
poison Показати IP 12 Грудня 2010 17:52
Це все емоції. А ось факти: за час депутатства наш герой був автором чи співавтором 14 законопроектів. Депутатських запитів - 31. Виступів - 30. Як на мене - трохи замало як для "відмінної" роботи, чи не так?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus