USD 40.00 40.35
  • USD 40.00 40.35
  • EUR 40.10 40.35
  • PLN 10.00 10.20
Володимир Данилюк: Веселе літо 2009-го

 
Уеф, ти коли-небудь бачив,
щоб такий маленький пацак
був таким меркантильним кю!?
З фільму „Кін-дза-дза”
 
Вища людина щира і послідовна
у найзвичайніших справах, вона
обережна у своїх словах, і, якщо є який-
небудь недолік в її житті,
вона звинувачує в цьому лише себе.
 Конфуцій (за книгою „Чжун-Ю”)
 
 
            Найменше прагну, щоб цей запис хтось розцінив, як елемент якоїсь інформаційної кампанії, шукав тут „підводних течій”, натяків, політичних стратегій і всього такого. Нічого подібного. Лише кілька вражень. Добрих і веселих. На фоні літньої розмореності, в очікуванні осінньо-зимової політичної спеки – ні краплі агресії.
 
            Отож, враження перше: кінофестиваль „Молодість”. Ні-ні, кіномани і мистецтвознавці можуть розслабитись, так я назвав для себе ситуацію з однойменним комунальним підприємством, звільненням-призначенням його директорів, гаслами-плакатами, позовами-заявами і всім іншим. Ну, бо ж дійсно якось несерйозно: міський голова-бютівець (на той час) призначає директором комунального підприємства депутатку міськради від БЮТ, відповідна фракція ухвалює рішення, що регламентують діяльність, в тому числі, вказаного підприємства, виконком, де мають визначальний вплив представники БЮТ, ухвалює інші рішення... Врешті, після обміну публічними люб’язностями, міський голова (вже не бютівець) звільняє депутатку-директорку і, після відомої шахової комбінації, призначає на осиротілу посаду...депутата-бютівця. Тим часом громада, змінивши через кризу щорічні Світязі-Турції на дачі-парки, змушена слухати  і читати про „рейдерство”, „дерибан” і тому подібні страшні речі.
 
Банальне запитання: а не можна було б якось в кабінетно-фракційних межах з’ясувати „хто кому невістка” і не морочити голову лучанам банальним питанням управління далеко не ключовим комунальним підприємством? От, аби всі питання набували такого публічного розголосу. Уявляю чиєсь представницьке авто когось з моїх колег з величезним банером „Мені не потрібна безкоштовна земельна ділянка!” або іншого колегу під міськрадою з плакатом „Голодую! Не хочу лобіювати бізнесових питань!” Хоча, даруйте, це вже не дуже весело...
 
Враження друге: всі на боротьбу з бур’янами! Аплодую щирим зусиллям Бориса Гнатовича Сороки (заступника міського голови) щодо наведення в місті елементарного порядку. Може воно і правильно – щоб зрозуміти, що таке порядок, потрібно належним чином відчути, що таке безлад. Ще з весни місто почало активно заростати лободою, лопухами і ще казна-якими зразками дикої флори, тротуари і пішохідні доріжки, не зважаючи на титанічну роботу прогресивних „електровіників” замість двірників, стали перетворюватись у легкі стихійні смітники...І тут раптом – упс, День Незалежності за тиждень-другий! Жорсткі наради, об’їзди міста, навіть, виявили і звільнили чергового „крайнього”. Є влада в місті! А ви що думали? 
 
Враження третє: помилочка вийшла. На останньому сесійному засіданні ми з надцятого голосування протягнули рішення, котрим „привели у відповідність” документацію із забезпечення лізингових платежів за комунальні „маршрутки”. Бо інакше, зі слів міського голови, луцький бюджет мав би „пожертвувати” до державного десь 3-4 мільйони гривень. Така от була помилочка. Цікаво, аби вказану суму з власної кишені оплатив автор цієї помилочки... Хоча, це теж невесело, хай собі людина живе спокійно. Бо треба бути добрими – літо, сонце... посміхнімось.
      Блоги є видом матеріалу, який відображає винятково точку зору автора. Вона не претендує на об'єктивність та всебічність висвітлення теми, про яку йдеться.
      Точка зору редакції Інформаційного агентства Волинські Новини може не збігатися з точкою зору автора. Редакція не відповідає за достовірність та тлумачення наведеної інформації і виконує роль носія.
Якщо ще до вчорашнього дня я сумнівався, чи потрібні дострокові вибори, то відтепер остаточно утвердився в думці. Потрібні! Причому, не…
  Сумно і прикро було спостерігати вчора на сесії міської ради, як міський голова Богдан Шиба та представники його команди…
Агресивна розбудова партії «Єдиний центр» не призведе до створення політичної сили, що користуватиметься народною підтримкою. Єдине, що можна стверджувати –…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus