USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Чат з Анатолієм Грицюком
11 Листопада 2009 11:00
0
У чат-конференції на «Волинських новинах» бере участь  голова Волинської обласної ради, голова Волинської обласної організації ВО «Батьківщина» Анатолій Грицюк.
editor: Ви зараз у відпустці. Чи не було у вас бажання чи потреби у складний час, коли на Волині лютує епідемія, повернутися до виконання службових обов'язків?
Коли виникла ситуація і був оголошений стан епідемії на Волині, я долучався до реальної оцінки ситуації. Спілкувався зі штабом, спілкувався із лікарями провідних лікарень, а також провів декілька зустрічей із фармацевтами, наприклад, Півнюком і Шайко, які мають найбільшу розгалужену систему аптек. А також ми направляли в контролюючі органи запити про цінову політику. Вдалося залучили до 97 тисяч гривень на закупілю медикаментів, а також депутат Волиньради Чорнуха виготовив до 5 тисяч пов’язок, а Свирида виготовив до 10 тисяч пов’язок. У загальному зусиллями наших депутатів ми привезли медикаментів на загальну суму близько 300 тисяч, зокрема: на 75 тисяч – обласній інфекційній лікарні і 75 тисяч – Волинській обласній дитячій лікарні. Ще є гуманітарна допомога, яку ми хочемо розподілити між лікарнями Волинської області. Я працював із головами районних рад, котрі володіли ситуацією у районах. Будичи у відпустці, я володів ситуацією.
Саша: Коли в місті, а саме: на вул.Данила Галицького, район 14 гімназії, ДПЗ будуть закінчені ремонти доріг??? Пан Шиба на сайті "Волинських новин" пообіцяв це зробити ще минулого місяця. З приходом карантину всі чиновники кинулись на вирішення проблем,пов"язаних з цим, а про обіцянки забулись. Дякую.
Я в цій ситуації можу сказати одне: питання будівництва доріг у місті Луцьку – це питання Луцькради. Обов’язок мера, виконкому – ці питання вирішувати. Щодо комунальних обласних доріг в області, то ми визначили обсяги робіт, які ми маємо побудувати. Робота триває в частині щебеневих доріг. Наразі триває заготівля щебеню.
Iryna: Ви багато розповідаєте про те, що підтримуєте село. А чи відомо Вам, що у Жидичині в одній „черзі” сьогодні пасеться 17 корів, а в іншій – 18. А були часи (років 2-3 тому), коли тут паслося відповідно 120 і 150 корів. То що в такому разі дає селянам Ваша присутність у волинській владі?
Я проблему села Жидичин дуже добре знаю, тому що до 2007 року навіть і сам тримав корівку. На жаль, це дійсно так, що в кількісному відношенні зменшилася кількість корів. Мої дії: перше – ми прийняли програму про підтримку селян-одноосібників. Через неї селяни можуть придбати міні-техніку чи доїльні апарати. Друге – Волиньрада виступила з ініціативою створення сільськогосподарських кооперативів. Їх створення дає можливість об’єднуватися, аби продавати молоко не перекупникам, а самим визначати ціну. Як результат створений кооператив у селі Самійловичі Шацького району. Він створений не з ініціативи Волиньради. Мені вдалося переконати Юлію Володимирівну у важливості таких кооперативів. Адже селяни зможуть вирішувати свої питання. Також ми були ініціаторами Асоціації сільських голів. Ми підтримуємо і популяризуємо за межами Волині м’ясну волинську породу. Наприклад, в Маневицькому та Ківерцівському районі є декілька табунів цієї породи. І найважливіше: ми сприяємо розвитку м'ясної і молочної галузей через програми, які приймають на рівні Волинської обласної  ради. Прийнята програма про переоснащення машинного парку. Бюджет цієї програми становить близько 7 мільйонів гривень.
Alex IQ: Я чув, що Тимошенко збільшила бібліотекарям заробітну плату на 50%, чи виплачують це підвищення на Волині?
В п’ятницю, 13 листопада, відбудеться сесія Волиньради, котра розглядатиме зміни до бюджету. Мета: ми перерозподілимо 47 мільйонів державних коштів через субвенції районам, серед них питання – виділення коштів бібліотекарям, працівникам органів місцевого самоврядування.
Українець: Підняття тарифів на проїзд у громадському транспорті. Чи справедлива ціна 2,00 гривні на маршрутку для Луцька? Чи може нас, лучан, хтось захистити хоча б в кризу? Мер вирішує питання депо за рахунок лучан?
Питання фінансування вирішення питань по заборгованості тролейбусного парку було питанням обговорення 3-ї сесії. Ми виділи понад 440 тисяч коштів для тролейбусного депо для ліквідації заборгованості. Обласний і державний бюджети розрахувалися з міським бюджетом у цьому питанні. На мою думку, мабуть, виконком міської ради, мотивуючи перерахунки кошторисних витрат по цьому підприємству, виходив із таких цифр. Я не готовий сказати, чи ці дві гривні вирішують рентабельну роботу тролейбусного парку. Я вважаю, що це завелика кількість коштів.
Коля з Ковеля: Шановний Анатолію Петровичу! Усі балакають про проблему озера Світязь, яке через будівництво кар'єру білорусами може катастрофічно обміліти. Що зробила обласна рада і ВИ ОСОБИСТО для того, аби цієї біди не сталося? Перше, що я зробив, я був ініціатором звернення вищих органів влади, наприклад, до керівництва Білорусі, в частині Міністерства, аби сісти за стіл переговорів по недопущенню ймовірної загрози для каскаду озер. Були реагування, були відповідні виступи. Більше того, нас запросили на громадські слухання із білоруською стороною. Від Волині поїде три представники, зокрема, науковці, аби привернути увагу білоруської сторони до нашої проблеми, «брильянта нашої держави».
Bojko: Шановний пане Анатолій, скажіть будь ласка, яка різниця в заробітній платі між Вами і головним спеціалістом будь-якого управліня облдержадміністрації (для того щоб Ви не шукали яка З/плата у простого працівника скажу відразу 900-1000 грн. ) . Яка з/плата у Вас і скажіть будь ласка, чи це є нормально, якщо між мною і Вами різниця 20 а то і в 30 разів. Чекаю відповіді
Моя заробітна плата 9 тисяч 900 гривень. Якщо аналізувати заробітну платню суддів, прокурорів, то я її ніколи не ревізував, але знаю, що вона значно вища. Дійсно, різниця несправедлива. Але 30-40% зарплати я віддаю на церкви. Якщо ви сумніваєтеся у цьому, запитайте мого головного бухгалтера.
Volynjanyn: Коли на Волині врешті з'явиться завод з переробки сміття? Якщо не можете назвати хоча б приблизної дати - скажіть чесно: не знаю. Не розповідайте про "певні напрацювання" та "питання перебуває на постійному контролі"...
Крок, який зробив я і мої депутати, які ініціювали будівництво переробного заводу, на жаль, довго дискутується. Мною, Гоцалюком Петром і заступником голови Володимир-Волинської районної ради була підписана угода зі шведами про будівництво двох заводів у Брищі та Володимирі-Волинському. 18 листопада цього року Кобринчук Віктор, який вклав 20 мільйонів, їде в Донецьк, де шведи будуть презентувати своє перше інвестиційне вкладення, а потім буде Волинь.
gpu: Ви, як колишній керівник сільгосппідприємства, особисто обізнані в тваринництві, навіть утримували звіроферму. Чи можливо відродити на Волині розведення цінного хутрового звіра?
Дійсно, на Волині була найбільша звіроферма при облспоживспілці. Наш регіон достатньо сприятливий для розведення песця, норки та чорно-бурої лисиці. Це дає імпульс для бізнесу, що можна, треба і доцільно відновити цю цікаву і прибуткову галузь. Коли я працював головою колгоспу, ми мали близько 6 тисяч хутрового звіра, це дозволяло нам розвивати всі галузі сільськогосподарства. Рентабельність колгоспу завдяки цьому становила 500%. Я готовий стати консультантом у цьому питанні.
Volynjanyn: Колись ви розповідали, що 2009-й рік проголошений роком комунального майна та медицини. Що волинська влада зробила саме для СІЛЬСЬКОЇ медицини у цьому році?
З ініціативи депутатів обласної ради і особисто Дремуха, Дівнича була підтримана депутатським корпусом ініціатива щодо виділення 30% коштів від перевиконання обласного бюджету на охорону здоров’я. Було рекомендовано районним радам прийняти аналогічне рішення. Що це дало? Міністр охорони здоров’я декілька місяців тому, відвідуючи Волинь, був у захопленні, наскільки добре виглядають обласні лікарні, преважна більшість районних лікарень, у тому числі в частині лікарських амбулаторій і фапів. Для прикладу, у 2007 році були виділені кошти на закупівлю швидких допомог для сіл Колки, Голоби та Дерно. Ми постійно контролюємо вкладання коштів у медицину – багато лікарень зробили переобладнання та переоснащення, і в принципі у медицині щорічно відбувається акредитація лікарських амбулаторів та фапів. Вони в доброму стані. У селах, які не мають фапів, завдяки державній програмі, в 2010 році з’являться близько 10 фапів. Наприклад, йде мова про відновлення у селі Сокіль Рожищенського району районної лікарні.
Галина Бєлова: Чи зробили Ви щеплення від грипу і коли?
Якщо відверто, то робив щеплення у минулому році. Дочка працює в обласній клінічній лікарні головною медсестрою чорнобильського відділення і в нашій сім'ї саме вона рекомендує вакцинацію.
Alex IQ: Ваш політичний прогноз на майбутні вибори?
Президентом нашої держави буде Юлія Тимошенко.
Дмитро Тимощук: Пане Анатолію, як, на вашу думку закінчиться протистояння футбольних збірних України та Греції?
Ви знаєте, років десять тому я був фанатичним вболівальником усіх матчів. На жаль, тепер переглядаю не всі матчі, але намагаюся спостерігати закінчення поєдинків. Патріотично скажу: українські спортсмени мають зробити все, щоб перемогти.
назар: пане Грицюк , я чув що Ю.Тимошенко видала постанову, що дозволяє отримати безкоштовний акт на землю. Чи виконується дана постанова на Волині? І якщо так, то скільки на даний момент вже видано таких актів? дякую
На Волині 182 тисячі 700 громадян мають право на отримання безкоштовних актів на землю. Постанова виконується. На сьогоднішній день більше 5 тисяч уже вручено власникам і зібрано понад 52 тисячі заяв. Ми цю роботу проводимо системно. Зобов’язали голів районних рад через сільських голів інформувати населення про цю постанову.
Petro: Чому представницька влада Маневицького району не виконує указ Президента України про знесення імперської символіки?
Це питання декілька разів обговорювалося на сесії Волиньради. Відповідь місцевої влади Маневич така, що, провівши референдум, виявили, що більшість жителів Маневич проти зняття пам’ятника. Тому для нас воля народу є законом.
petro petrovich: Шановний Анатолію Петровичу! Чи справедливо обмежувати луцьких освітян в їх зарплаті на період карантину? Невже цей мізер, який буде зекономлено, співставний з тим негативом, який отримають "будівничі дитячих душ"? Окрім того, вчителі змушені будуть наднормово працювати після карантину, щоб надолужити прогаяне.
Причин для обмеження немає, тому що прем’єрка чітко заявила: вчителі в повному обсязі отримають заробітну плату за час карантину. Адже карантин оголошено не з їхньої вини. Сьогодні відбувається засідання Кабміну, і його рішення буде донесене до виконавчих структур. На жаль, опоненти Тимошенко фальсифікують ситуацію і поширюють шантажне повідомлення, що люди отримають тільки дві третини зарплати. Це неправда.
Олександр Пирожик: Чим закінчилися Ваші суди з Бондарем і Столярем, котрі заявили, що вимагатимуть від Вас компенсації завданої їм моральної шкоди?
Із Столяром суд завершився. Із близько 7 чи 9 пунктів позовної заяви суд зобов’язав мене спростувати лише декілька. На жаль, неспростована інформація щодо вілл, побудованих фігурантами справи. Я не зумів довести суду, хоча я свої аргументи підтверджував певною кошторисною документацією. Суд не визнав мою аргументацію щодо двох заводів продовольчих товарів у Рожищі та Ківерцях, які належать Столяру. Хоча пересічні громадяни знають, кому належать ці заводи. У вчорашньому номері газети «Волинь-нова» хтось розмістив спростування, призначене судом, хоча я його не подавав. Але я повертаюся до своєї офіційної заяви: злодійським схемам на Волині строку давності не буде.
alex: Коли закінчиться благоустрій площі перед Волинською облдержадміністрацією? Дякую.
Я думаю, що ремонт площі перед Волинською ОДА повинен завершитися в цьому році. Це територія Луцькради, і в міському бюджеті для цього передбачені кошти.
SpiritoWind: Як ви сприяєте у розвитку Волинських громадських організацій?
На Волині досить велика кількість громадських організацій. Ми співпрацюємо із усіма. З бюджету області виділяються кошти для їх підтримки, наприклад, статутної діяльності. Найпотужніша – ветерани війни та виробництва. Вона у свої ряди приймає всі категорії людей, незалежно від політичних поглядів чи віросповідання. Вона є однією з домінуючих на Волині. Її керівництво бере участь в усіх святах в області. Ми також працюємо із тими громадськими організаціями, які пропонують цікаві теми. Я готовий до діалогу та співпраці.
Jurij: Який ваш прогноз щодо виборів луцького міського голови - хто може стати наступним мером? І чи визначилися ви уже з симпатіями - кого підтримуватимете, за кого порадите лучанам голосувати?
Я впевнений, що мером Луцька люди виберуть енергійну, ділову людину, людину-господарника, яка знає проблеми Луцька, для якої Луцьк дійсно рідний дім. Наша політична сила буде підтримувати трьох претендентів. Але за 20 до виборів ми оцінимо, в кого із них буде найвищий рейтинг і будемо просити лучан, аби вони підтримали цю кандидатуру. Два наступні претенденти будуть працювати в команді новообраного мера. Відкриваю Вам ці імена: Банада Володимир, Кучеренко Микола, а ось третю кандидатуру для інтриги залишимо у секреті. :-)
Дмитро Тимощук: Чи підтримуєте ви кандидатуру Володимира Бондара на посаду мера?
Ні!!!
MassimoUA: А це правда, що від БЮТа кандидат в мери Віктор Чорнуха?
Віктор Чорнуха досить сильна, потужна особистість, яка знає господарський комплекс, проблеми міста. І тому ми хочемо  просити його згоди балотуватися на посаду міського голови від нашої політичної сили.
Volynjanyn: Що ви їли сьогодні на сніданок? Ми, простий народ, хочемо знатиСкажу щиро і відверто: дружина щоранку мені готує сніданки – овочеві салати, перші страви... І чесно скажу, я дуже полюбляю яєчню. Ми вдома тримаємо 30 курей, непогане господарство, інших тварин, тому в принципі наш раціон, меню практично на 95 % – це продукція із власної присадибної ділянки і господарства.
Jurij: Розкажіть, будь ласка, чи селянин, який отримав майновий пай (землю), має право претендувати на компенсацію на придбання сільгосптехніки? Я чув, це вирішує якась спеціально створена комісія. Якщо це правда, куди порадите звернутися жителю Ківерцівського району, який хоч скористатися цим правом?
У нас в обласній програмі щодо підтримки одноосібного селянина в нинішньому році передбачений 1 мільйон гривень. Це дає селянам право звертатися до обласного управління сільського господарства за підтримкою. У цьому році активність одноосібників досить висока, будемо пропонувати депутатам Волиньради збільшити кількість коштів у цій програмі, а також рекомендуватимемо районним радам прийняти аналогічні програми.
Дмитро Тимощук: Якщо пам'ятаєте, у санаторії матері і дитини "Турія" (Ковельський район) було госпіталізовано 18 дітей з високою температурою. Яка їх доля і чи покарані винні?Дійсно, у санаторії «Турія» перебували діти і матері із Волинської, Рівненської, Житомирської та інших областей (всього близько восьми регіонів). Дітки почали температурити.
Мені здається, що факт критичної ситуації перебільшили. Коли захворіло 18-20 дітей, головний лікар Музичук Неля прийняла рішення і дала вказівки лікарям-терапевтам вирішувати цю проблему в межах санаторію. Розуміючи, що кількість дітей, хворих на ГРЗ, почала збільшуватися, лікар звернулася до вищих медичних служб, які надали відповідні консультації.
На мою думку, санстанція там дещо «згустила фарби» щодо оцінки некваліфікованого підходу в організації лікування. Я особисто в цей період по чотири рази на день спілкувався із головним лікарем «Турії», і ситуація там, повірте, нормальна. А те, що заявив Романюк про звільнення головного лікаря... Така категоричність неправильна. Ситуація там під контролем.
Тетянка: Чи маєте амбіції стати губернатором Волині або мером Луцька? Тільки чесно.
Я людина команди. І тому щодо кадрових питань в нас рішення приймається колегіально. Я заявляю однозначно: що наступним головою Волинської ОДА буде представник БЮТу, людина знана у волинському краї, і він створить потужну команду однодумців.
Богдана Стельмах: Пане Анатолію, Ви абсолютно впевнено заявляєте, що майбутнім президентом буде Юлія Тимошенко, і це зрозуміло. Якими будуть Ваші дії, якщо надії не справдяться?
Я навіть на 200% впевнений, що Тимошенко стане президентом, тому розглядати інші варіанти немає доцільності.
Jurij: Чи зручний для вас як для користувача сайт Волинської обласної ради? ЧИ задоволені ви його роботою? Для чого взагалі, на вашу думку, органи влади створюють власні сайти?
На сьогодні сайт Волинської обласної ради незалежною корпорацією, яка моніторить сайти, визнаний на друговому місці серед сайтів рад в Україні. Цьому я завдячую Лукашук Оксані, котра змоделювала зміст нашого сайту, підібрала групу однодумців, котрі їй сприяють. Хоча місяців 10 тому наш сайт за змістом був слабенький. Мені телефонують колеги із різних міст України і чимало цікавих питань беруть у зміст роботи своїх обласних рад. Не подумайте, що я самовихваляюся, але ми намагаємося через сайт прозоро подавати роботу депутатів, і в цій роботі є багато інновацій. Для прикладу, ми створили відділ, який займається методикою навчань представників міст і районів щодо участі у проектах. І як результат – минулоріч ми виграли 6 всеукраїнських проектів, у цьому році – теж 6 проектів.
Jurij: Ви знаєте, шо таке "грицюкізми"?
Я не знаю, що в зміст цього слова вкладає журналіст Віталій Буряк, але це його право якраз спостерігати за мною, робити для себе висновки. Дійсно, в моїй мові часто трапляються російські слова, слова місцевих діалектів, але я не беру це в докір, тому що це є наслідком того, що я спілкуюся із людьми волинського краю та читаю російську класику.
Українець: Яка подальша доля луцьких ринків,зокрема "Варшавського"? Мер займає якусь не зрозумілу позицію.
За мера і його позицію я сьогодні щось говорити не можу. Ми буквально місяць тому зустрілися із асоціацією представників всіх ринків, котрі є на Волині. Вони хочуть викласти нам свої судження щодо роботи ринків у місті Луцьку, і, виходячи із їх міркувань, ми будемо проводити політику підтримки людей, які працюють на ринках. Через наших депутатів у міській раді ми будемо жорстко відстоювати інтереси торгівців.
Julianna: Як ви любите відпочивати?
В даний час я взяв відпустку і долучаюся до агітаційної роботи за Тимошенко. Я керівник штабу. Тому поїхати кудись немає можливості. Але коли вона є, намагаюся із власним батьком поїхати десь в санаторії України, аби відпочити і поспілкуватися. Найоригінальніший мій відпочинок – це у моєму рідному селі Домашів, де наче й не існує проблем.
Дмитро Тимощук: На вашу думку, чи реальним є в найближчих півроку конфлікт з Росією? І які, на вашу думку, прем'єр міністр повинна зробити кроки, щоб не допустити агресії з боку Росії?
Росія для України, можна сказати, сусід, із яким Тимошенко, майбутній Президент, буде налагоджувати дружні економічні стосунки на паритетних взаємовідносинах. Росія не повинна для нас бути «старшим братом», має бути добрим сусідом.
Iryna: Жидичинська громада УПЦ КП, що проводить богослужіння у приміщенні школі, нині „на ладан дише”. Багато людей звідси, розчарувавшись, пішли молитися монастиря. А тут залишилися два десятки бабусь і дідусів. А їм же треба заплатити зарплату священикові, за оренду приміщення... Чи є майбутнє, на Вашу думку, у цієї громади?
Я сам сприяв і допомагав вирішувати міжконфесійні протиріччя у селі Жидичин, аби знайти приміщення для парафіян. Хоча були прокурорські втручання… Особисто я все зробив для того, щоб люди мали приміщення. А що стосується нинішньої фінансової ситуації, то це вже питання самих парафіян щодо утримання приміщення чи плати священику. Я впевнений, що в недалекому майбутньому ми всі об’єднаємося, адже Бог – один.
Мандрівник: Чи висуватиме БЮТ альтернативних кандидатів нинішнім мерам Ковеля, Володимира-Волинського, Нововолинська? Чи Олег Кіндер буде балотуватися від БЮТ на посаду мера Ковеля? Чи є інші кандидати?
БЮТ в Ковелі буде висувати Байцима Василя. Саганюк Петро і Сапожніков Віктор є членами нашої команди, а тому ми будемо їх підтримувати на наступних виборах до місцевих рад. По Луцьку ситуацію я окреслив.
Саша: Чи займаєтесь Ви спортом,якщо так,то яким?
Моїм улюбленим видом спорту був і є волейбол. Але коли трапляється можливість, мої друзі запрошують пограти в теніс, хоча такі моменти рідко трапляються. Проте, на моє переконання, я непогано граю у теніс і волейбол.
Iryna: Дорогу на Вишкові, яка Вам явно не байдужа, ремонтували довго і нудно, і врешті під саму зиму щось вималювалося. Чи не дадуться взнаки роботи, які проводилися у дощову погоду, і чи не розвалиться той асфальт вже до весни? (Знаю, що моє запитання Ви переадресуєте п. Шибі, але хочеться знати і Вашу думку.)
Якщо врахувати, що там працювало професійне підприємство, яке має досвід дорожніх робіт, то я впевнений, що роботи виконані якісно. Хоча по вишівській дорозі є суттєва загроза: Стир, підмиваючи береги, в деякій мірі, обрушує і осаджує грунт, адже дорога підходить на 50-60 метрів до річки. Працівники досить правильно зробили технологію ремонту цієї дороги, адже вони поклали великий шар асфальту і щебеню. Гарантую, що ця дорога стоятиме без ремонту і втручання років із десять
MassimoUA: який рейтинг у Юлії Володимирівни, як кандидата в президента на Волині?
Серед усіх кандидатів на пост Президента у Тимошенко на Волині рейтинг найвищий. Такі результати показують при опитуванні респондентів, які давали свої відповіді технологам соціологічних компаній. Скільки в процентному відношенні – це конфіденційна інформація. Проте якщо ви долучитеся – зробите правильний вибір.
Julianna: Скажіть, будь ласка, на яку допомогу від держави можуть розраховувати молоді сім"ї? Наприклад, у покупці чи отриманні житла.
В області діють дві програми щодо підтримки індивідуального будівництва: одна програма молодіжного будівництва, котра чітко працює, але має невеликий фінансовий ресурс, для розв’язання цієї проблеми. І ми відчуваємо, що це одне із проблемних питань роботи для нас як влади. Хоча ми стараємося це дофінансовувати через обласний бюджетний фонд, котрий очолює пан Максимчук. І в цьому році 26 квартир ми видали для лучан. Другий фонд – фонд «Власний дім», який працює набагато краще, оскільки він фінансується із державної казни і дофінансовується із обласного бюджету. Уже за нашої каденції ми добитися, щоб і на райони виділяли кошти для фонду. Для прикладу, понад 350 хат побудовано, куплено і відремонтовано. Також пенсіонери та інші категорії громадян мають можливість взяти кошти для вирішення своїх проблем, наприклад підведення води. Його очолює Корнєйчик Володимир, який працює над тим, як раціонально спрямувати ці кошти.
Мантіс: Як ви ставитесь до провокаційних матеріалів підготованих департаментом інформаційної політики Луцької міськради щодо майнового конфлікту навколо санаторію "Круча"?
Я скажу відверто: я людина, яка працюючи в команді, завжди, приймаючи те чи інше питання, хоче аби його результативність працювала для людей, а тому я впевнено заявляю, що гуртожиток на вулиці Дубнівська, 26 належить обласній територіальній громаді. І в нас є пропозиції, аби цю установу передати або для Луцького медичного коледжу, котрому потрібні аудиторії. Я думаю, що із приходом нового мера ми безконфліктно розв’яжемо цю проблему. На жаль, це приміщення пустує і розвалюється. Мені прикро, що в міській раді створений департамент, який не розв’язує проблеми, а створює конфлікти у ЗМІ, стикаючи владу «лобами». Краще б міський голова створив би відділ, який би займався проблемами дахів, каналізаційними комунікаціями, покращенням життя лучан, а не створити команду кляузників, які шукають шпаринки, аби лише народжувати протистояння.
Vlad2009: Ваша мрія?
Побачити нашу Україну єдиною, соборною, без слів, які трактують політики «Схід і Захід», побачити багатий український народ, який із певністю і посмішкою буде крокувати у майбутнє.
Вестик: Лучан, які підтримують Юлію Володимирівну цікавить, чи відбудеться чистка кадрів в місцевому БЮТі?
Безперечно, ми вже сьогодні працюючи в організаці виборчого процесу Президента України, до своєї агітаційної роботи не залучаємо людей, котрі себе зганьбили містечковими міщанськими інтересами, які напряму або дотично приймали учать у дерибані землі, майна і інших матеріальних цінностей. Ми очистимося і очищаємося від цього бруду. Ми цей злісний бур’ян викоренимо із наших рядів. Сьогодні я даю можливість на бюро обговорювати кожну кандидатуру майбутніх претендентів на різні посади. Ми зробили для себе висновки і максимально очистимося від тих, хто паразитував на чистому тілі наших партійних організацій.
Тетянка: Скільки коштує ваш годинник?
Цей годинник мені подарували друзі на 50-річчя. І хто цікавиться, я можу дати поносити його і, якщо він йому сподобається, я його уступлю.
Мантіс: Чи відомо вам про результати перевірки ГоловКРУ луцької міської ради та міських установ?Безперечно, коли виникали проблеми, я отримував копії цих матеріалів. Я ці матеріали на засіданні бюро і фракції показував депутатам, ми їх аналізували, тому я володію проблемою. Але хочу сказати: коли я заявив, що селі Ростань Шацького району та Любомлі є нераціональне використання бюджетних коштів і в деяких людей був сумнів, наприклад, в депутата Слабенка, то хочу сказати, що на сайті є копії цих документів, що підтверджують мою правоту.
Iryna: Чому Ви не їздите разом зі своєю дружиною у кульчинській маршрутці? (Чи, може, вже вона не їздить? Бо ще влітку і в маршрутці, і на зупинці її доводилося бачити.)
Моя дружина, як їздила, так і їздить маршруткою, проте у неї змінився розпорядок дня, через те і такі зміни. Вона працює в обласному виборчому штабі, розпорядок роботи якого дещо змінився.
Тетянка: У вас три дочки: хто ж рід буде продовжувати?
Рід будуть продовжувати мої внуки, який у мене четверо. Це хлопчики, якими я горджуся і шаную. Прізвище Грицюк не втратиться. Тому що в мене є два брати, котрі мають синів.
Petro: У Вас не вірна інформація стосовно референдуму по імперській символіці. Комуно-бютівська більшість у Маневицькій Рай Раді не може позбутись комплексу меншовартості і повністю відсутня поняття патріотизму.Звинувачувати БЮТ у Маневицькому районі за непатріотичність – це неправильно. Адже, на минулих виборах цей район за нашу політичну силу дав найвищий показник по державі. І тому, бути чи не бути пам’ятнику, я вважаю, це питання ми повинні віддати на розсуд жителів.
Jurij: Анатолію Петровичу, зізнайтеся, чи допомагає ваш досвід роботи головою колгоспу у теперішній роботі?
Я зізнаюся, що господарство, яке я очолював, було досить багатогалузевим, до нього входило 4 населені пункти і воно працювало досить ефективно. В той час, на поліських землях, ми вирощували чудові урожаї. І роки перебування на цій посаді  були одними із найкращих в моєму житті. Ці посади дали мені хороший досвід спілкування із людьми і сьогодні, приїжджаючи на цю територію, радісно спілкуюся із тамтешніми людьми. Дехто закидає мені моє головування колгоспом у недолік. В той час на посади голів обирали людей, які були добре підготовлені. І, коли мої опоненти навіть не були єфрейторами в армії, а єфрейтор – це відмінний солдат, не очолювали колектив хоча із 5 людей, а потім ставили до керма обласної влади, закидали мені докір моє головування колгоспом, то повірте, вони є дилетантами у порівняні із колишнім головою колгоспу. Олександр Пирожик: Шановний пане Мантіс, ставлю до Вашого відома, що ЖОДНИХ матеріалів по "Кручі" працівники мого департаменту не готували. А пану Грицюку - запитання: чи правда, що пан Євген Кирильчук на цих виборах уже не буде очолювати обласний штаб БЮТ?
В даній ситуації рішенням центрального штабу, мене призначено керівником штабу у Волинській області.
Iryna: Чи подорожчає найближчим часом проїзд у приміських маршрутках?
Просто так говорити про ці речі я не хочу. Є кілька управлінь, котрі вирішують ці проблеми, а також відповідна комісія, яка займається тендерами та маршрутами на Волині. Вони, заключаючи договори із перевізником, у договорі обумовлюються якою має бути ціна за оплату квитка. Перевізники при подорожчанні бензину мають саме із ними обговорювати ці питання. Непідтверджені розрахунками цифри не будуть братися до уваги. Кучеренко буде чітким експертом у питанні збільшення ціни на квитки.
Мандрівник: Останнім часом чиновники ВОР, ВОДА та мерії Луцька (Мирослава Радавська) намагаються не впускати журналістів на офіційні та робочі заходи органів влади. На сесію, 13 листопада, така практика продовжиться?
Це надумане питання, яке не має під собою ніякого підгрунття. Всі журналісти, які акредитовані на сесію та депкомісії, безперешкодно приходять на ці події. Коли ці питання задав один із депутатів під час минулої сесії, він не мав конкретного факту, хто саме жалівся, що його не впустили на сесію. Депутат Ігор Гузь також не підтвердив ім’я цієї персони.
Дмитро Тимощук: Ваш улюблений фільм?Мій улюблений фільм «Граф Монте-Крісто». Це старий фільм, хоча він має декілька варіантів. Моя улюблена книга – «Мартін Іден» Джека Лондона, а улюблена артистка – Софія Ротару.
Галина Бєлова: - Чи не турбує Вас, Анатолію Петровичу, той факт, що на участь у торгах із продажу контрольного пакету акцій Луцького авіапідриємства наразі ніхто з інвесторів не подав офіційної заявки? Чи можна це розцінювати як свідомий зрив торгів з метою «збити» стартову ціну?Безумовно, турбує. Ми розраховували, що 24 листопада відбудуться торги щодо луцького аеропорту. На мою думку, депкомісія і робоча комісія досить кваліфіковано підійшла до висвітлення цього аукціону. Також вони гарно висвітлили умови тендеру. На жаль, досі немає претендентів, хоча Василь Байцим запевняв мене, що є інтерес…Триває процес уточнення, мене хвилює те, що бізнесмени Волині, які на зустрічі схвально показати бажання приймати участь і підтримати задум Волиньради щодо розбудови терміналу, сьогодні, можливо, ігнорують участь у тендері. Якщо хтось думає, що купить пакет за копійки, то ми цього не дозволимо. Ми залучимо кошти державного бюджету та обласного (якщо насправді не виявиться претендента) і виконаємо завдання поставлені до ЄВРО-2012 самі.
Volynjanyn: Скільки Волинска обласна рада тратить в місяць грошей на утримання свого автопарку і бензин? І скільки автомоблів є у автогосподарстві Волинскої обласної ради? Хто, крім голови, має особистий службовий автомобіль?
Крім голови, службовий автомобіль має заступник, керуючий справами, який є третьою особою в обласній раді. Крім цього є чотири автомашини, якими при необхідності користуються начальники відділів, радники, головні спеціалісти. У нас розроблений ліміт коштів по використанню автотранспорту і тому, ми користуємося послугами автомобільного господарства. Воно переживає складні часи, тому що ОДА заборгувала перед автопарком біля 800 тисяч гривень, що створює дискомфорт цього комунального підприємства. Є й борги у інших користувачів нашого автопарку. Це болісне питання, для мене як голови Волиньради, адже ми щомісяця звертаємося до боржників.
Прес-служба ПФ Скорпіон-сервіс: Як Ви вважаєте, чи має право Луцький міський голова ігнорувати постанову Вищого господарського суду України, яка підтверджує право ПФ «Скорпіон-сервіс» на довгострокову оренду земельних ділянок, і передавати їх в оренду комунальному підприємству «АвтоПаркСервіс»?
Я думаю, що коли є рішення суду – немає права. Якщо не погоджуються, то варто було Луцькій міській раді апелювати до вищих інстанцій.
Мантіс: Тобто ви кажете, що Никитюка, Григоренка, Дубовика, Давидова, Павлося, Павлюка та інших вже не буде в міському списку БЮТ?
Ви знаєте, кому бути – це вирішує партійна організація, зокрема, бюро і далеко несправедливо називають прізвища, які є в цьому списку. Пустовіт Григорій працює із кожною людиною на предмет укладання політичної угоди.
Дмитро Тимощук: Чи погоджуєтесь ви з твердженням, що епідемія грипу в Україні - штучно роздута ЗМІ?
Уряд нашої держави, Юлія Тимошенко чітко дала відповідь на це питання. Грип був прогнозований, до нього готувалися. А якщо хтось на місцях показав свою неоперативність і почав політизувати, то мені здається, що це неправильно. Юлія Володимирівна продемонтувала свою присутність у процесі, давала чіткі вказівки, виділяючи фінансову підтримку. А ось Ющенко і інші, які бездіють, починають коментувати слабкість уряду в мінімізації наслідківL
Дмитро Тимощук: Президент України Віктор Ющенко під час прямої телефонної лінії газети Комсомольська правда в Україні заявив, що «українці при Президентові-Ющенку прожили найкращі 4,5 роки свого українського життя». Ви згідні з Президентом?
Я глибоко вірив кандидату на пост Президента Ющенку в 2004 році і очолював штаб, і одним із перших був на Майдані. На жаль, мої сподівання Віктор Андрійович не виправдав. Як і переважної кількості моїх друзів, та й зрештою українського народу. Тому не треба видавати бажане за дійсне.
Volynjanyn: Пане Анатолію, якби вам дали можливість на один день стати головю Верховної Ради України, що б ви зробили передусім?
Питання досить цікаве: але мій задум за один не зможу зреалізувати. Чому? Тому що, перш за все, зібрав би всіх депутатів і сказав би: «Буде дисципліна чи не буде!?». Якщо не буде, то треба покидати Верховну Раду, але, повірте, це жарт. За один день…практично можна посидіти в кріслі, так, це дуже цікаво, але не прагматично.
Оленяточко: Від якого дизайнера одягається?
Взагалі підбором мого одягу - сорочок, галстуків, костюмів, -  займається моя дружина. Коли в нас є вільна хвилина, ми їдемо на ринок чи в магазин, де вона попередньо щось надивилася…
Мантіс: Чи правда, що умовою підтримки БЮТом кандидата в луцькі мери є суттєвий фінансовий внесок керівництву обласної організації?
Можна, звичайно, фантазувати… Але наша партійна організація працює сьогодні в режимі партійних внесків і пожертвувань. Тому ніхто нікого не примушує давати кошти. Адже це право кожної людини, вирішувати чи потрібно ці гроші давати. І зрештою, людина, яка задала це запитання, безумовно має право на свою буйну фантазію.
Дмитро Тимощук: За словами заступника голови ДПА у Волинській області Ігоря Вандо  жодна аптека на Волині не виконала вимог Кабміну. Як облрада буде на це реагувати? І чи реагуватиме взагалі?
Питання контролю цін і цінової по
Своєрідний "чат-марафон" на "Волинських новинах" розпочинає чат з волинським політологом і журналістом Тарасом Літковцем. Просимо задавати питання.
У чат-конференції інтернет-видання "Волинські новини" бере участь народний артист України Валерій Маренич.
Гість чату - відомий письменник, автор творів детективного жанру Сергій Бортніков
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus