USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Чат з Анатолієм Грицюком
Гість чату на "Волинських новинах" - голова Волинської обласної ради, голова Волинської обласної організації ВО "Батьківщина", кандидат на посаду луцького міського голови Анатолій Грицюк.

Марія: Чи будуть, на Вашу думку, випадки фальсифікації на цих виборах?

Безумовно. Навіть уже попередня робота обласної ТВК, події, які відбуваються у самій комісії змушують нас задуматись і прогнозувати те, що фальсифікація буде. І вчора на основі 4 актів, які я вважаю, складені Партією регіонів, послугували причиною, що ЦВК звільнила з посади голови ТВК представника нашої політичної сили. Ми будемо вирішувати цей скандальний прецедент у судовому порядку.
Але кроки, які сьогодні робляться, це вже початок підготовки до фальсифікацій на майбутніх виборах. Коли сам голова ВОДА Борис Клімчук зі свого кабінету керує членами комісії, розказуючи, шо їм робити, це говорить про те, що влада, сумніваючись у своїм можливостях, починає робити підготовчі кроки, щоб мінімізувати присутність представників демократичних партій у комісіях. Це змушує закликати всі партії для об"єднання і захисту виборів. Тому фальсифікації уже почались.

Степан Ковальчук: Чи була з боку Романюка якась реакція після вашої пропозиції подебатувати?

Після моєї офіційної заяви по «Аверсу» попередньо мої довірені особи спілкувалися з представниками штабу Миколи Ярославовича. Але домовленості не було досягнути. Тому я зателефонував йому особисто і запропонував зустрітись на дебатах телеканалу «Аверс» для того, щоб лучанам запропонувати для порівняння програми двох кандидатів – мене і Романюка. Микола Ярославовича у відповіді посилався на те, що він відносить себе до позапартійних кандидатів, посилався на зайнятість, пообіцяв подумати і пере телефонувати.

Володимир55: Доброго дня! Скажіть будь ласка, у разі якщо Вас оберуть мером Луцька, як і чи будуть вирішуватись питання надання житла молодим сім"ям?

Сьогодні в області діє 2 програми – програма молодіжного будівництва, яка в основному зосереджена на будівництві житла для молоді в містах. Друцга програма – «Власний дім» - розрахована виключно на жителів сільської місцевості, у тому числі сіл з невеликою кількістю жителів. Ця програма дієвіша. Менш дієва програма молодіжного будівництва, бо є менше коштів, та й вартість житла у містах дорожча.

На цьому тижні мною буде запропонована програма молодіжного будівництва в Луцьку і не лише по побажанню молодих сімей через проект, який ми хочемо презентувати через ЗМІ.

Це буде на цьому тижні. Я сьогодні їду спілкуватись з компанією, яка буде займатись цим проектом. В будь-якому разі ми озвучимо умови фінансування будівництва для молодих сімей. Знаю, що це сьогодні проблема номер один для людей, які створюють сімї. Ми будемо його вирішувати як одне із пріоритетних.

Луцький: Чи зможуть кандидати в мери від демократичних сил об'єднатись і підтримати єдиного? І що робити з псевдодемократами (сателітами регіоналів)такими як кандидат в мери від ПОРИ?

Я з шаною ставлюсь до усіх кандидатів. Коли говорити про місто, то думаю, що кожна людина має право бути обраною. Вважаю, що всі не пройдуть.
Тому наша політсила публічно заявляє через мою особу, оскільки я представляю «Батьківщину» на Волині, щоб чітко дати сигнал – ми готові поєднати зусилля для інтересів Волині, України. Треба об’єднуватися в районах, у Луцьку на посаду мера.
Я ще раз заявляю, якщо будуть кандидати з найбільшим рейтингом, я готовий звернутись до лучан із проханням підтримати саме цього демократичного кандидата.

Зараз так звана «Сильна Україна» Тігіпка, Народна Партія (Блок Литвина), КПУ, СПУ та інші йдуть під прикриттям Партії регіонів сьогодні висунули єдиного кандидата – Романюка Миколу Ярославовича.
Навколо цієї кандидатури всі політичні опоненти демократичних сил будуть створювати ілюзію, що це найкращий кандидат.
Для чого це? Це роблять для того, щоб об"єднати банківський капітал із олігархічним, створити підґрунтя в Луцьку і на Волині для входження донецького бандитського капіталу і перерозподіл зон впливу в секторі економіки Волині.
Всі повинні усвідомити цю загрозу. І те, що навколо Романюка створюють ілюзію «великого господарника» розвіється відразу після виборів.
Його рекомендують на цю посаду, щоб він створив плацдарм для входження капіталу Тігіпка в основні сектори економіки Волині.
Впевнений, що відбудуться «наїзди» на малий, середній і великий бізнес провідних підприємств будівельної індустрії, промислового виробництва, лісопереробки. Тому прошу – будьте всі пильні.

Юрій: Який з районів міста Луцька ви вважаєте найбільш проблемним?

Це район цукрового заводу. По-перше, вкрай знищена інфраструктура дорожнього господарства. Практично з нуля треба робити всі дороги. На 80% зруйнований житловий фонд. Проблеми дитячого дозвілля.
На жаль, цукровий завод, який раніше вирішував соціальні проблеми мікрорайону, сьогодні відмежувався від проблем жителів. Хоча раніше ця місія була покладена на це крупне підприємство.
Недавно я там був, відкриваючи дитмайданчик для дітей тих батьків, які працюють на заводі. Здивувався станом мікрорайону.
Вважаю, що є проблеми і інших околиць міста. Прикро, що колись Луцьк був взірцем і флагманом ошатності, краси, вигравав перші місця. А сьогодні уступає Рівному, Тернополю та іншим обласним центрам західного регіону.
В програмі нашої команди чітко накреслені кроки, які треба зробити за 4-5 років, щоб Луцьк став містом європейського рівня.
Моя недавня зустріч із керівництвом Рівненської області ще раз переконала мене, що ми по багатьох питаннях ЖКГ, дорожнього господарства, утилізації побутових і промислових відходів, автотранспортних, особливо тролейбусних, перевезень, відстаємо набагато.

Zheniok: йдучи на вибори мера Луцька, ви певно усвідомлюєте, що вам може дістатись господарство Богдана Шиби, за які справи з розбудови Луцька, ви би могли подякувати Богдану Шибі?

Коли сьогодні аналізувати фінансовий стан бюджету Луцька, то він далеко невтішний. За 9 місяців бюджет виконано лише на 87, 9%.

Це катастрофічна ситуація перед початком опалювального сезону і входження міста в осінньо-зимовий період. Великі борги міського бюджету – це погана спадщина.

Позитивним у роботі Богдана Павловича було активне проведення конкурсів, фестивалів, національно-патріотичних заходів. Це теж важливо, повірте, як для Луцька, там і для держави загалом. Перейменування вулиць. Все це добре.

Але слабка команда поставила економіку Луцька на коліна. Тому підходи до господарсько-фінансової організації заходів у Луцька треба діаметрально змінити.

Юрій: Ви кажете, що знімете свою кандидатуру, якщо «за соціологічними дослідженнями» у вас буде нижчий рейтинг, ніж у іншого демократичного кандидата. За який час до виборів ви будете це оцінювати, і КИМ ЗРОБЛЕНІ соцдослідження будете при цьому враховувати?

Наша політ сила буде проводити в області соціологічні дослідження з допомогою київської фірми, яка має хорошу репутацію і неупереджено підходить до оцінки респондентів. 31 жовтня проводитимемо екзит-пол по всій Волині, щоб порівняти результати виборів зі своїми спостереженнями. Тому до початку виборів у нас будуть дані соціологічного дослідження, яке допоможе прийняти рішення чи знімати свою кандидатуру на користь іншого чи ні. Сьогодні, на жаль, публікують результати замовних соцдосліджень, показуючи ніби-то мій низький рейтинг. Я цим заява переважно не вірю, бо орієнтуюсь хто ці рейтинги складає.

qwert: Які у Вас стосунки з Гузем, колись ви були опонентами, нині стали політичними соратниками. Це правда, що ви підтримуєте його на Старовижівщині як кандидата в депутати облради??

Знаєте, вороги і друзі не бувають вічні. Вічними є лише людські проблеми. І коли сьогодні Волинь, Україна стоїть перед загрозою знищення місцевого самоврядування, розумні люди, патріоти об’єднуються, забуваючи про чвари. Тому ми сьогодні об"єдналися під девізом «Україна понад усе». Дійсно наша політична сила підтримує Гузя на Старовиживщині як кандидата в депутати до обласної ради. І наша політична сила буде все робити для того, щоб він отримав мандат депутата.

Юрій: Скільки коштувала реконструкція сайту облради?

Якщо відверто, не пригадаю. Це відбулося декілька днів тому. Якщо хочете, зателефонуйте через 2 години на мій мобільний 050 339 73 15. І я дам вам вичерпну відповідь. А як на вашу думку, наш сайт став цікавішим? Чи правильно ми зробили, що модернізувати сторінку?

кубік: Знаєте, от не вистачає у наших чиновників толерантності. От недавно приходив до одного в "Білий дім", так він заставив мене чекати. А коли я не витримав і зайшов у кабінет сам, побачив, що він собі сидить і читає газету? Може пора провети якусь люстрацію у наших органах місцевого самоврядування? чи змінюватимете весь апарат міської ради, маю на увазі департаменти і т.п., якщо станете головою, звісно?

Я б хотів, щоб ви спершу сказали хто під час роботи читає газети. Прізвище, ім"я. Цікаво хто нехтує виконанням службових обов’язків. Сьогодні спілкуюсь з багатьма працівниками міськради. Гадаю, що там солідна команда професіоналів. Але треба вирішити питання з заступниками міського голови, директорами департаментів. А спеціалісти структурних підрозділів, я не сумніваюсь, гарні працівники. А от ІАЦ «Луцьк», я вважаю, даремно проїдають великі гроші платників податків, популяризуючи лише одну персону.

qwert: Кого окрім "Батьківщини" на Волині ви вважаєте дієвою опозиційною партією?

На Волині 8 політичних партій підписали декларацію про співпрацю на виборчих процесах, при утвореннях ДВК, не оборювання під час публічних виступів, дискусій, в пресі, на ТБ. Тому саме ці 8 політпартій є силами демократичного фронду, які сьогодні налаштовані єдиною командою діяти проти влади в особі її сателітів. Ця заява була озвучена у ЗМІ. Представники цих політичних сил там названі поіменно. «Батьківщина», ВО «Свобода», «За Україну», «Наша Україна», Народний рух. Народна самооборона, Українська соціал-демократична партія, КУН. Ми разом готові працювати проти нинішньої влади.

Zheniok: Ви збираєтесь зробити з Луцька Європейське місто за 4-5 років? Ви майже стільки ж часу голова обласної ради - чому Волинь досі не європейська область? Адже умови були кращі, ніж зараз, криза тільки-но насувалась, та й центральна влада була більш лояльна.

Я не можу погодитися з вами. Повірте, якщо аналізувати цю депутатську каденцію, то облрада зробила дуже багато. Побудовано 10 шкіл. Так само будувались дитсадки, ремонтувались школи. В галузі медицини ми плідно попрацювали.

Ми сьогодні гордимося комунальними закладами: Волинська обласна клінічна лікарня, обласна інфекційна лікарня, протитуберкульозний диспансер і обласна дитяча лікарня. Зроблена поліклініка в Ківерцях, майже завершена лікарня в Любомлі. Система газифікації Волині покращена – за 4 роки в багатьох районах збільшилась кількість газифікованих сіл і підготували до газифікацїі.

Працюють інвестиційні проекти. І це напрацювання депутатського корпусу. Нестле, Кромбер і Шуберт, СКФ Україна, Електротермометрія, багато добрих справ у корпорації Богдан. В галузі сільської медицини і інших зроблено ряд кроків. Волинь має стратегію розвитку. Є напрацювання на перспективу. Якщо вас цікавить, можна на сайт облради прочитати мій конкретний звіт по усіх галузях.

Юрій: Сайт не став цікавішим – наповнення не змінилося. Став трохи сучаснішим, тобто зручнішим. Але багато речей мені як користувачу просто незрозумілі (як наприклад пейзажні фото на головній сторінці, які не мають ніякого практичного значення). Рекомендую відкрити постійну рубрику «питання-відповідь». Яка б працювала постійно, і відповіді чиновників там би з"являлися щодня. Сайт органу влади має не просто бути "ознайомчою сторінкою". Він має бути інструментом спілкування влади і людей. А щодо ціни - можу припустити: подібна реконструкція як правило коштує 3-4 тисячі гривень. Вгадав?

Ні, не вгадали. Мені вже доповіли, що реконструкція коштувала близько 6 тисяч гривень. А ваші цікаві і цінні пропозиції ми обговоримо і врахуємо. Приходьте модератором.

Леонід: Є інформація, що Свобода та Тягнибок вже давно фінансуються Партією Регіонів яка ставить за завдання змаргіналізувати електорат на Західній Україні і показати, що патріоти це такі як Ірина Фаріон та інші національно стурбовані. Що Ви думаєте з цього приводу?

Я не досліджував цієї теми. Я не можу оцінювати хто і звідки фінансується.

Олеся1: Романюк найкращий!Але якщо вже ви його таки завалите своїм антипіаром, то тоді виграє Бондар! Нам колгосп в Луцьку не потрібен!

В Луцьку є 4 барани, які постійно спекулюють на темі мого минулого, яким я пишаюся. Посада голови колгоспу в період радянської доби була номенклатурою найвищих органів влади. І просто так на цю посаду, повірте, ніхто не потрапляв.

Вважаю, що мені в житті поталанило, тому що за роки перебування на цій посаді мені довелось працювати в багатогалузевому господарстві, а це – рослинництво, тваринництво, механізація, будівництво, дорожне будівництво, розбудова інфраструктури населених пунктів, садочки, магазини, будинки для вчителів, бібліотеки, клуби, проведення водопроводів і багато інших господарсько-виробничих питань. Вважаю, що це була сильна школа досвіду і життя.

А давайте ми оцінимо біографії моїх опонентів?.. Хоч один із них працював на серйозній господарській роботі?

Маркіян: А Ви лишите в своїй команді Іванюка?

Іванюк Микола Ігорович (якщо ви маєте на увазі його) буде обраний депутатом обласної ради і працюватиме там.

qwert: Ви ухилилися від питання. Більшість перерахованих партій недієві. Кого з вказаних Вами сил ви вважєет актми які здатні на конретні дії, здатні вивести людей при потребі на вулицю і мають політиків, які здатні відповідати настроям тих чи інших верств суспільства?

Кожна із перерахованих вище мною партій у волинському політикумі серед електорату має певну нішу. Тому ми ще раз заявляємо – ми йдемо на вибори єдиним фронтом.

anatolij: Коли,у разі вашої перемоги,добудують пішохідний міст біля залізничного вокзалу?

В даний час ми спрямували лист начальнику Львівської залізниці, щоб врегулювати і досягти домовленості щодо розв"занням даного питання. Є бачення, є гарні виконавці. Головне домовитись про надання технічних умов. Впевнений, що порозуміння буде і міст зробимо. Тим більше, що чую і від пана Чижика, що він хоче долучились до цього.

rusych: Хто фінансує вашу виборчу кампанію на пост міського голови? І скільки ви вже потратили грошей?

Ми відкрили передвиборчий рахунок кандидата. Поки що йдуть кошторисні розрахунки щодо виготовлення агітаційних матеріалів. Перший внесок на сьогодні зробив я. Зарплата в мене достатня. Щомісяця я отримую 10 тисяч гривень.

Zheniok: Тимошенко йдучи з посади прем'єра, традиційно писала послання своєму наступнику, а ви щось напишете для Бориса Петровича прощаючись з кріслом голови облради?

Впевнений, що Борис Петрович програє цю виборчу кампанію. Враховуючи його пенсійний вік, буде просто рядовим депутатом в облраді. Буде консультувати прийняття окремих соціальних програм. В нього є досвід.

Юрій: Про кого з кандидатів на посаду луцького мера почувши, ви сміялися найбільше?

Я ще раз повторюю – я з усією серйозністю ставлюсь до усіх кандидатів, якій йдуть на посаду мера. Ми всі будемо дискутувати. Сміху не було.

Mirna: Анатолію Петровичу, скажіть, під яку музику ви "відривались" у молодості і яку любите зараз?

На жаль, я невміло танцюю. Хоча, будучи студентом, ходив на танці, як і всі. В молодості подобались пісні того періоду. Конкретно когось назвати не можу.

Хоча моя улюблена артистка – це Софія Ротару. Коли служив у Чернівцях, то її сестри часто в нашому полку виступали. А ще - Поплавський.

Zheniok: Петрович, хто краще радить Банада чи Григоренко?

Враховуючи, що ви звертаєтесь до мене «Петрович», це значить, що у нас з вами теплі стосунки. Тому приходьте до мене в кабінет, я вам розкажу все. Ця розповідь займе багато часу.

Дядечко: В разі обрання вас міським головою, яка буде ваша кадрова політика, щодо чиновників різних рівнів та керівників комунальних підприємств?

Я знаю одне – майже всі працівники, які сьогодні працюють, залишаться на своїх місцях, окрім заступників міського голови. Бо вони не у повній мірі вирішують сьогодні покладені на них завдання.

Дядечко: Чи запросите ви на якусь керівну посаду Шибу?

Богдан Павлович має певний досвід роботи. Впевнений, що всім бажаючим знайдеться місце, щоб долучитися до втілення в життя і поєднання цікавих програм тих кандидатів, до яких Господь буде немилостивий.

Розочка: Скажіть, будь ласка, якщо у Вас з паном Романюком повториться ситуація щодо дебатів, така як у Тимошенко з Януковичем, коли Янукович на дебати не з"явився, але Президентом все таки став Янукович, чи будете Ви головою облради? Чи підтримаєте акції протесту Київської, Львівської "Батьківщини", яких не допускають до участі у виборах, якщо так то яким чином?

Я впевнений, що Романюк на дебати прийде. У нас з ним ніколи не було ворожих стосунків. На тому етапі, коли він був головою ВОДА, разом працювали і завжди намагались приймати узгоджені рішення. Тому йому немає сенсу не приходити на дебати. Ми б там претендували кожен своє бачення розвитку Луцька. Думаю, що він таки прийме мою пропозицію. Мені навіть дуже цікаво під яким кутом зору він оцінює багато питанб по Луцьку.

Щодо того, чи стану я головою облради, то мені прогнозувати які будуть кроки, не варто. Вважаю, що я і моя команда будемо усе робити, щоб волиняни підтримали мою програму і мій курс. Тому необхідність в іншій посаді відпадає. Навіщо мені дві посади?

Тепер щодо акцій протесту "Батьківщини". Якщо сьогодні оцінювати дії ЦВК, які не вкладаються ні в яку логіку і законодавство, тому що превдокерівники рейдерського захвалених політичних організацій, вони сьогодні імітують що є керівництво Батьківщини. І коли ЦВК, судові інстанції не хочуть почути нашу політичну силу, то ми змушені проводити голодування, щоб привернути увагу громадськості, а також дипломатів, а також європейську громадськість до тотального порушення демократії в нашій державі. Якщо Янукович як гарант Конституції не може припинити це свавілля, то лише європейські структури можуть зреагувати. І вже сьогодні є зави ПАРЄ, які засуджують кроки української влади у змінах до Конституції, а також свавілля у законодавстві про місцеві вибори. Обласна партія «Батьківщина» підтримує ці акції в інших регіонах.

Zheniok: Анатолій Петрович, це не я звертаюсь, це компьютер глючить), в мене прохання, якщо ви таки станете міським головою, зробіть дорогу по вулиці клима савура, неможливо їхати по тим окопам, а це ледь не єдина дорога обїхати центр

Я знаю про цей проблемний відрізок дороги. Вона передбачена в програмі реконструкції доріг як одна з пріоритетних. Тому підтримуйте мене, і невдовзі будете кататись по ідеальній дорозі.

YA1: Що Вам нагадують "письма трудящихся" з проханням до М.Романюка стати мером?

Це з далекого минулого, один із комсомольських трюків. Нагадує листи до Брєжнєва щодо схвалення політики партії.
Тема замовна. Особисто я, коли читав, то аж сльози котилися.

Луцький: Що у Вашій програмі передбачено для покращення надання комунальних послуг жителям міста?

Питання ЖКГ, його розвиток і реорганізація, зміна підходів до роботи жеків, сьогодні першочергове питання. Звертаючись до досвіду інших українських міст, я змінюватиму порядок надання послуг, своєчасність, якість. Це найболючіше питання в господарському комплексі міста.

rusych: Зараз інтернетом гуляє відео де Ляшко зізнається що він гомосексуаліст. Як ви вважаєте такі політики як Ляшко повинні бути в "Батьківщині"?

Ляшко, наскільки мені відомо, проживає в Чернігівщині. Я з ним слабо знайомий. Це поки що плітки. Уже неодноразово аналогічні звинувачення лунали на адресу багатьох представників нашої політичної сили. Потім ці факти не підтверджувалися. Потрібний Ляшко чи ні у 2012 році скаже виборець.

mass: Чому у Вас немає інтернет-кампанії? Або ж хоча б персонального сайту кандидата у мери? Для прикладу, Барак Обама на виборах 2008 року задіяв майже усі відомі інтернет-ресурси США, що на думку експертів зіграло суттєву роль.

Я організовую свою виборчу кампанію, виходячи із наявних реальних ресурсів. Сьогодні ми працюємо за допомогою людей, які практично на волонтерських засадах сприяють рознесенню агітаційної продукції.

Я намагаюся зустрічатись з людьми особисто, щоб люди побачили що я хочу і можу зробити.

Вважаю, що ваша рекомендація по американському президенту для мене неприйнятна.

Дядечко: Розкажіть будь ласка про свою сім'ю. Чим займається ваша дружина, ваші діти?

Дружина 58 року народження. Працює помічником-консультантом народного депутата. Старша дочка Іванна 77 року народження працює директором спецшколи села Липляни Ківерцівського району.

Середня дочка Оксана 79 року народження мешкає у селі Жидичин і працює старшою медичною сестрою в обласній клінічній лікарні. Найменша донька 85 року народження – юрист. До речі, у старшого внука Віталія сьогодні день народження. Його я й вітаю!

YA1: Як Ви думаєте під чиїм прикриттям Тигіпка чи Нацбанку Приватбанк під керівництвом Романюка збирає комісію в 20 грн.(найбільшу серед усіх банків) з плати за навчання студентів. Це "людяність та відповідальність"?

Це відповідальність перед Тігіпком за накопичення капіталу ПриватБанку.

Дядечко: Що ви думаєте про "зерновий скандал", яке ваше ставлення до ролі у ньому фігурантів цього скандалу?

Мені вже неодноразово задавали це питання журналісти. Казав це і кореспонденту «України молодої». Вважаю, що в області повинна бути покладена відповідальність на певних осіб за державні ресурси, державні резерви. І тому коли 72 тисячі тонн зерна пропадають із області просто так – це халатність, безвідповідальність перших посадових осіб виконавчої гілки влади, а також фіскальних контролюючих органів. В пресі написано, що ця кількість зерна, а це 1440 вагонів, покинула області ніхто нічого не знає.

Всі створюють видимість розслідувань, інвентаризації. Найсмішніше буде в кінці, коли скажуть, що ні губернатор, ні керівник КХП №2 не винні, а зерно з"їли миші. Я переконаний, що ці кошти йдуть на чиюсь виборчу кампанію. Така кількість зерна не могла бути непоміченою відповідними службами, які дбають за національну безпеку.

Користуючись можливістю, ще раз питаю прокуратуру, службу безпеки: хто все ж таки вкрав зерно, хто "винуватець торжества"?

Олеся1: Юлія Тимошенко насправді вас не підтримує. і ви це чудово знаєте. Ви з паном Кирильчуком придумали самі, що вона за вас. А лучани то знають правду! З Юлю голосувати буду, а за самознанців - ні за що! Вам не соромно? Чи влада превише всього?

Якщо ви вважаєте, що ви краще обізнані з темою, то переконувати вас нема необхідності. Але для всіх скажу. В мене була особиста розмова з Юлією Тимошенко щодо мого кроку. Якщо ви вважаєте, що я прагну влади заради влади, і сумніваєтесь у моїх щирих намірах, то запрошуюсь зустрітись і подискутувати. Згадаєте мої слова, коли Юлія Володимирівна обов’язково приїде в Луцьк до 31 жовтня.

Маркіян: А що подарували внуку? )))

Ще не встиг, бо святкуватимемо ввечері. Ми з дружиною готуємо йому справжній сюрприз. Завтра вам розкажу.

Zheniok: зараз модно виголошувати лозунги, проте що влада потребує молодих кадрів, але зазвичай про це кричать випускники політологічних чи філологічних спеціальностей, чи потрібна така молодь владі?

За ці 4 з половиною роки, працюючи головою облради, я щиро сприяв проходженню практики студентам різних спеціальностей – філологам, політологам, юристам – у стінах облради. Переважна більшість цих людей талановиті і з бажанням працювати. Хоча 15% є, байдужі. Навіть в останні дні поспішно готують документи звітності про практику. Вважаю, що сміливо треба брати молодь. Я впевнений, що вона не підведе. За ці останні роки 17 молодих людей стали працівниками виконавчого апарату, лише 3 звільнились за власним бажанням, не витримавши вимог.

Маркіян: Помічником якого депутата є Ваша дружина?

Кирильчука Євгена Івановича.

Леонід: Гузя візьмете заступником мера по молодіжних питаннях? :)

Якщо він виявить таке бажання, будемо працювати.

Zheniok: де пропав Валера Ляшук з молодіжного парламенту, він ж ніби постійно з вами співпрацював?

Дійсно, Валерій часто приходив до мене з цікавими пропозиціями. На жаль, не завжди він був послідовним і наполегливим. Де він зараз не знаю.

rusych: Уявімо - ви програли мерські вибори і не пройшли в обласну раду. Чим будете займатися?

Вам, мабуть, наснився кошмарний сон. Прокиньтесь, все буде нормально!

Марія: Що потрібно зробити для того, щоб Луцьк став привабливим містом для туристів?

Луцьк привабливий, бо в нас є старе місто, замок, унікальні музеї. Це дає змогу розвивати туризм. Але це справді галузь, яка найгірше розвивається. Бо рівень роботи управління, яке очолює Лисюк Володимир, недостатній, адже туризму надається другорядне значення, в той час як волинський хор, філармонія, інші колективи розвиваються успішно. Туризм розвивається лише за рахунок приватних агенцій. Для туризму Луцьк – золоте дно, просто немає системної роботи, яку б очолили кваліфіковані спеціалісти.

Юрій: Наскільки оновленим є список партії «Батьківщина» до Волинської обласної ради? Чому його не можна ніде подивитися?

Список оновлений, вважаю, достатньо. Він формувався з ініціативи первинних первинних організацій міст і районів. Для прикладу, в першій 5-ці залишилась лише 1 людина із списку 2006 року. Це вже говорить про серйозні зміни, які були прийняті на партійній конференції щодо оновлення списку. Якщо ви хочете подивитися першу п’ятірку чи увесь список, то я негайно після завершення чату дамо «ВН» повний список кандидатів до обласної ради.

Zheniok: Анатолій Петрович, хотілось би подякувати за відповіді, хоч я і далеко не ваш електорат, але враження про вас після чат-конференці змінилось на краще, дякую

Спасибі вам за об’єктивність. Наголошую, підтримавши мене, ви не пожалкуєте.

Від редакції: на решту питань, які поставили учасники чату, Анатолій Грицюк відповість найближчі дні.
Сьогодні, 19 лютого, на "Волинських новинах" пройде чат-конференція із заступником голови Волинської облдержадміністрації Святославом Кравчуком
Сьогодні, 12 лютого у чат-конференції на "Волинських новинах" бере участь митрополит Луцький і Волинський Ніфонт
У чат-конференції на "Волинських новинах" взяв участь голова Волинської обласної ради Анатолій Грицюк.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus