USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Чат із Володимиром Войтовичем
На «Волинських Новинах» 15 лютого відбудеться чат із головою Волинської обласної ради Володимиром Войтовичем.

Початок розмови о 16.00.

Запитання гостеві можуть задавати лише зареєстровані користувачі «ВН».

Анастасія: Ви часто дивитесь передачі своєї доньки Наталки на ВТ? Чи раніше слухали по радіо?


По радіо частіше слухав. Бо мав багато поїздок в автомобілі. Цікавився, як формуються її професійні якості. Коли побачив, що цей процес іде нормально - заспокоївся. Коли ж Наталка почала працювати на телебаченні - цікавлюся в розмовах під час спілкування. Але останній "Солодкий вікенд" вдалось подивитися.

Іванна: Дуже просимо Вас взяти під особистий контроль вирішення цього питання! До Вас по допомогу звертаються жителі м.Рожище, Волинської обл., які проживають по вул.Незалежності, 48. Нами, в грудні 2005 року було створено ОСББ "МІЯ". Будинок має 5 квартир, збудований він у 1928 році. Одну з квартир було продано підприємцю Березовському А.А. В подальшому він вирішив провести реконструкцію своєї квартири під бізнес-центр. Рішенням зборів членів ОСББ "МІЯ" була дана згода на реконструкцію горища над його квартирою під мансардне приміщення з легких конструкцій. Під час будівництва ми помітили, що він будує над своєю квартирою ще 2 поверхи, на яке ми згоди не давали. В наших квартирах з'явились тріщини на стінах, стелях. Дах був розкритий, йшли дощі і наші квартири заливало водою, від чого розповсюдилась цвіль і сирість. Будівництво велось з б/у матеріалів і без підрядника. Ми звернулись до районного інспектора по будівництва Орлова В.В., щоб він перевірив чи законно ведеться будівництво. Проте всі наші звернення було проігноровані. Ми неодноразово зветались в інспекцію державного архітектурно-будівельного контролю у Волинській обл. м. Луцька, яка видала дозвіл на будівництво, що А.А.Березовський проводить будівництво з численними порушеннями і без наявності відповідних документів. Інспекція його неодноразово штрафувала, а у в подальшому взагалі забрала дозвіл на будівництво. Незважаючи на це Березовський продовжував будівельні роботи. Ми знову ж таки продовжували звертатись по допомогу в інспекцію, проте ніякої суттєвої допомоги ми не отримали, тому змушені були звернутись до районного суду. На момент коли велась судово будівельно-технічна експертиза, судом була винесена ухвала про заборону будь-яких будівельних робіт. На що Березовський не звертав уваги і продовжував будівництво, наносячи матеріальну і моральну шкоду мешканцям будинку. Про ці порушення ми повідомляли в районну міліцію, міську раду, прокуратуру, виконавчу службу. Стрілки переводились з однієї служби на іншу. Затягування вирішення нашої проблеми призвело конфлікту між Березовським і власниками квартир. Щоб мешканці не перешкоджали його незаконному будівництву, він найняв приватну охорону. На наші зауваження до будівельників працівники охорони застосували проти нас сльозогінний газ і нанесли гумовими кийками тілесні ушкодження. Це було останьою краплею нашого терпіння, що змусило звернутись мешканців будинку до Вас по допомогу. 4 січня 2012 року районним судом було винесено рішення про демонтаж надбудови над квартирою Березовського А.А. Підприємець Березовський подав скаргу до Апеляційного суду. Будинок і надалі продовжує будуватись. Ми надіємось, що з Вашою допомогою це питання буде вирішено згідно закону. Будемо дуже вдячні, якщо Ви відгукнетесь на наше прохання.

Питання надзвичайно складне. І порушень допущено надто багато, на мій погляд. Але там, де працює судова гілка влади, там керівник органу місцевого самоврядування, навіть найвищого, обласного, втручатися не має права. Навіть якщо б я зараз втручався, то мене звинуватили б у перевищенні повноважень, у тиску на суд.

Тому порада одна - чекати рішення Апеляційного суду. А далі потрібно буде виконувати рішення цього суду, або звертатися до суду ще вищої інстанції. Але я особисто у межах своїх повноважень вивчу проблему. А про свої подальші дії - знайду як вам повідомити.

Кто-то: Раніше на ВН у матеріалі про двійників вас зовні порівнювали із Євгенієм Петросяном. Як думаєте, є ще щось схоже між вами?

Ну, такої майстерності мені не досягнути, яка є у Петросяна як гумориста. Але я симпатизую цьому актору.
Чи схожий зовні? Навряд. Думаю, це невдале було порівняння. Мабуть, у нас просто схожі зачіски.

Salo: У вас диплом вчителя української мови та літератури. Вас не дратують помилки у мовленні волинських чиновників? Приміром, неправильний наголос на РОжищенський район.

Ви знаєте, я думаю, що багато потрібно працювати із держслужбовцями, аби вони насправді досконало володіли українською літературною мовою. На жаль, часто-густо навчальні програми не передбачають відповідних тем із культури мовлення. Це не додає державним службовцям в очах звичайних громадян.

Якщо поставити собі за мету і проаналізувати усі виступи чиновників, то лише окремі виступи будуть бездоганними з точки зору дотримання норм і українського правопису, і орфоепії, не говорячи вже про стилістику, синтаксичні конструкції та пунктуацію.

Я пропонуватиму нашому центру перепідготовки і підвищення кваліфікації, щоб у навчальних планах і програмах мали місце теми, які стосуються особливо культури ділового мовлення і дотримання вимог до офіційно-ділового стилю у листуванні.

Щодо наголосу у словосполученні "Рожищенський район" можна дискутувати щодо правильності наголосу або на першому складі, або ж на третьому складі. Але на мій погляд, правильно ставити наголос на перший склад. Мене це не дратує, бо у людей дуже велика сила звички.

Я вчився у хорошого вчителя, Володимира Феофановича Покальчука. Він нас вчив і правильно називати місто "ГорохІв", а не "ГорОхів". Корінь слова не "горох", а "ховаться між горами" - "ГорохІв".

Тому варто було б усім знати походження назв населених пунктів.

Депутат: Чи лобіювали ви свого сина на посаду голови РДА?


Я вдячний долі, що мої діти добре вчилися в школі, в університетах. І до кар'єрного росту своїх дітей я не маю жодного стосунку.

Синові Тарасові нещодавно запропонував новопризначений голова Рожищенської райдержадміністрації Володимир Масалов посаду його першого заступника. Скажу відверто - радості в сім'ї з цього приводу мало. Бо син своїй молодій сімї зможе значно менше вділяти часу.

Але це - його вибір. Я не турбувався про його підвищення посади. Моєю турботою було допомогти дітям здобути освіту, а далі вони самі ковалі свого щастя.
Виктор: Владимир Иванович.В связи с возростанием пассажиропотока в нашу область и г.Луцк и с равитием туристического потенциала,хочу задать Вам вопрос: что делает областная рада, Вы как голова,депутатский корпус,для улучшения сервиса людей,своевременной и быстрой доставки пассажиров с различных уголков нашей страны,Донбасса, Харькова,херсона т .д.На мой запрос в УКРЗАЛМЗНИЦЮ,получил ответ,что с этим вопросом должны ходотайствовать областные руководители перед ними.Также хочу узнать что Вы предпринимаете для улучшения доставки людей с Луцка во Львов.Дороги в ужастном состоянии(железная,автомобильная).Выш вклад в Развитие инфраструктуры Луцка и области(аеропорт,железная дорога и т.д.).И конечно новая телевышка Луцка,с развитием цифрового толевещания.Благодарю за ответ

Щодо транспортного сполучення, я думаю, що Волинь у ненайгіршому становищі в Україні. Крім того, щоб було зручно людям, ми повинні думати і про те, щоб транспортне сполучення було прибутковим для бізнесу, для державних підприємств чи комунальних. Адже ніхто на збиток собі працювати не буде.

На сьогодні досить розгалужена система залізничного транспорту на Волині, а тим більше - автомобільного. Скажімо, які проблеми сьогодні потрапити до Києва? Немає.

Є проблема в одному - якість доріг, і відповідно якість надання послуг перевізниками. З усіх видів транспортного сполучення, напевно, лише залізниця у державній власності. А автомобільними перевезеннями займається бізнес.

Ви, напевно, помітили, що за минулий рік в області проведена значна робота із реконструкції доріг та проведення їх капітального і поточного ремонту. Але не все за один рік можна зробити.

І в нинішньому році ми маємо фінансові ресурси для поліпшення якості, зокрема, комунальних доріг - вони в найгіршому стані. Я думаю, в листопаді-грудні ми зможемо прозвітувати про виконані роботи.

Щодо дороги Луцьк-Львів, то на території Волинської області - дорога у доброму стані. Але дійсно у занедбаному стані - на території Львівщини.

Волинська обласна рада прийняла відповідне звернення до керівництва Львівської області, але поки що результату немає. Зрозумійте правильно, ми не наділені такими повноваженнями, щоб змусити львівських керівників виконати необхідні роботи на цій дорозі.

Доводжу до вашого відома, в даний час відбувається реконструкція луцького залізничного вокзалу. Уже в нинішньому році він матиме і сучасний вигляд, і значно поліпшиться сервіс.

Щодо авіаційних перевезень, то ця робота поки що на рівні листування з Кабміном, обміну думками. Проводиться аналітична робота щодо економічного прогнозу авіаційних перевезень та зацікавленості як державних структур, так і бізнесу у використанні таких послуг. Відбувся у минулому році візит віце-прем'єра Бориса Колеснікова, який, надіємося, дасть у майбутньому позитивний результат.

Ми повинні добре розуміти, що без залучення державних коштів такі проекти реалізувати неможливо за рахунок місцевих бюджетів. І, безперечно, має бути інтерес бізнесу й інвестиції бізнесових структур.


rusych: Як ви оцінюєте те що Ігор Гузь очолив фракцію Фронту Змін в облраді? Як ставитесь до нього особисто? Він вас частенько критикує...

Я ставлюсь нормально до того, що Ігор Гузь змінив партійну приналежність і очолив фракцію "Фронту змін" в обласній раді. Це - активний молодий політик, і перспективний політик. Робота цієї фракції із приходом Ігоря пожвавиться.

Щодо особистого ставлення, я ціную його небайдужість до проблем на Волині. Знайомий давно. Поважаю його політичні погляди, але не підтримую його тоді, коли він займається не критикою, а голим критиканством, або популізмом.

Бувають інколи такі вчинки, які свідчать, що окремі депутати ніби провокують абсолютно непотрібні дискусії в сесійній залі. І ми ламаємо списи навколо питань, які не належать до компетенції обласної ради.

Це - марна трата часу, інтелектуальних зусиль, вносить нервозність у стосунки між депутатськими групами, фракціями і самими депутатами.

Моє ставлення як голови до усіх депутатів - рівне. Мені хотілося б згуртовувати усіх депутатів над вирішенням проблем і завдань, не створювати у сесійній залі нікому не потрібних конфліктів.

Мирослав Ватащук: Чи маєте Ви намір балотуватися до парламенту?

Я уже відповідав на це питання. Думаю, що рано про це говорити. На сьогодні такої мети не ставлю, вважаю, що кандидатами у депутати до Верховної Ради мають бути люди, які мають не лише добру репутацію, професіоналізм у роботі, але і можуть фінансово забезпечити на достойному рівні свою виборчу кампанію.

На мою думку, в українському суспільстві є хибна тенденція обирати тих, хто допомагає виборцям матеріально, а не тих, хто може творити потрібні для України закони. Адже в цьому основне призначення парламенту.

Тому поживем - побачим.

_ВПОУРГ_: Ігор Гузь оприлюднив інформацію про те що в Любомлі новопризначений прокурор Ківерцівського району Володимир Лебедюк в робочий час розпивав алкогольні напої, хоча мав у цей час виконувати свої обовязки в Ківерцівському районі. Яка ваша думка з цього приводу. Як голова облради чи будете звертатись в прокуратуру області про розслідування цього факту?

Подібні питання знаходяться в компетенції інших органів.

rusych: Для вас Степан Бандера - герой України?

На це питання я теж відповідав на сторінках "Волині-нової". Це був складний період в житті України. Я поділяю ті цілі, які перед собою ставили провідники ОУН, але я не поділяю тих методів боротьби, які принесли нашим співвітчизникам чимало трагедій у їхні родини.

Так само, як і в НКВС, в Червоній армії, так і серед повстанців були і справжні патріоти, люди з високою мораллю, так і негідники, які чинили зло. На мою думку, звання Герой України мають носити ті люди, які стали такими у роки Незалежності.

LaSet: Ви вболіватимете за Металіст у ЛЄ?

Безперечно! Я вже не міг дочекатися, коли нарешті відновляться ігри Єврокубків. Шкода, що тільки "Металіст" дійшов до стадій плей-офф. Я завжди вболівав за одну команду - за київське "Динамо".

Але сьогодні "Динамо" не демонструє того рівня футболу, який був за часів Лобановського. А "Металіст", на мій погляд, сьогодні демонструє найбільш змістовну гру з українських клубів. Я вболіватиму за "Металіст", і впевнений, що він пройде до наступного етапу.

Депутат: На чат ВН ви прийшли чи приїхали? враховуючи що з облради до редакції кілька метрів ходи.

Я люблю ходити пішки, але в мене на це мало часу. Сьогодні я старався встигнути на чат, оскільки були тривалі заходи з нагоди вшанування ветеранів афганської війни. Тому пішки, тільки пішки. Люблю бігати, грати у різні рухливі ігри.

Prikrasna: Володимире Івановичу, ви маєте свій власний автомобіль? І, до речі, сідаєте за кермо сам? І так, до слова, як вам їздити на крайслері, який залишив вам у спадок Анатолій Грицюк? :))

Вибачте мені за те, що я зараз скажу, але це питання вже набило оскому. Мене не цікавить ні "Крайслер", ні інші престижні марки авто. Але свій перший автомобіль я придбав у 1981 році. А потім з періодичністю змінював автомобіль. За кермом я часто, майже щодня.
На "Крайслері" їжджу тільки в далекі поїздки. Наприклад, остання з них була до Дніпропетровська.
У щоденній роботі використовую "Опель", який значно економніший.
ЛасковаЯ: ким із відомих волинян ви пишаєтесь?:)

Я - вчитель української мови і літератури. І де б не бував, я завжди пишаюся нашою славетною землячкою Лесею Українкою.

rusych: Як ви ставитесь до проведення на Волині фестивалью "Бандерштат"? Відвідували його, якщо ні, то чи плануєте?

Кожен фестиваль, який має свого глядача, учасника - має право на існування. Фестиваль "Бандерштат" має своїх прихильників, але мені не подобається його назва. Віддає таким німецьким відтінком. Подібний фестиваль за змістом - хай би був, але я б дав йому іншу назву, яка б асоціювалася з милозвучністю української мови. Мені, наприклад, ріже слух. Але проводити його потрібно, оскільки частина молодих людей його відвідують з інтересом.
Постараюсь цього року відвідати.

Кто-то: Які у Вас стосунки з опозицією? З Вітівим, Гузем, Грицюком?

Про стосунки із Ігорем Володимировичем я уже сказав вище. Я не поділяю в багатьох питаннях підходи як Анатолія Миколайовича, так і Анатолія Петровича і вирішення питань.

Є побажання для обох. Керуватися у депутатській роботі не емоціями і амбіціями, а українським законодавством. Я їх не повчаю. Я був би радий, якби вони частіше зважали на це. Ми повинні один одного чути, і навіть коли відбувається гаряча дискусія, дотримуватися елементарних етичних норм.

LutskWS: Обласна влада фінансує висвітлення своєї діяльності у місцевих газетах. Чи не вважаєте ви, що це сприяє появі заангажованої інформації про вашу діяльність у волинській пресі?

Я поділяю таку точку зору. І є прихильником роздержавлення усіх ЗМІ. Кожен конкретний орган повинен писати, розповідати, висвітлювати у діяльності влади те, що вважає за потрібне і необхідне. Що, зрештою, є цікавим для людей.

Можу сказати, що жодним чином як голова обласної ради не впливаю і не намагаюсь цього робити на редакційну політику будь-якого ЗМІ.

MarySew: які у вас позаробочі стосунки з Клімчуком?

Ми обидва настільки зайняті як в робочі, так і в вихідні дні, що вільного часу практично немає. Але ми любимо спілкуватися у вільний час на теми культури і мистецтва, фізкультури та спорту.
І дещо згадуємо з минулого.

Prikrasna: Ви завжди коректний з депутатами. Навіть з тими, які ведуть себе ну дуууууууууууже не гарно. Як вам вдаєтсья бути таким стриманим та у своїх висловлюваннях підбирати культурні слова. І таке, кому з волинських депутатів ви б поставили двійку за поведінку? :))

Було все-таки кілька разів під час сесій, що я трошки підвищував голос. Але потім картав себе за це. Я думаю, це навики, які я здобув під час роботи у системі освіти.

Кажуть, що я терпимий і терплячий. Але коли бачу, що в сесійній залі свідомо створюють ситуації, які призводять до конфлікту чи затягування роботи, мене це дратує.
Але в будь-якій ситуації потрібно знаходити рівновагу, золоту середину. І це - мистецтво спікера. А претензій до депутатів я не в праві висловлювати. І виставляти двійки за поведінку - не буду.
Маю таку звичку аналізувати свої проступки в роботі і в подальшому їх не допускати. Надюсь, кожен депутат бачить свої промахи, недоліки і теж робить свої висновки.
Депутат: Чи можливі рокіровки серед ваших заступників?

Не бачу в тому жодної потреби. По-перше, вони представляють різні політичні сили. По-друге, на особистісному рівні у нас - порозуміння. Як молодих і перспективних керівників я намагаюсь підтримувати обох. Такій науці вони піддаються, вони - добрі учні.
Не хотів би щось змінювати у керівному складі обласної ради.
BanDeras: Чи повинні журналісти писати про особисте життя політиків або ж про їхній майновий стан?
Повинні, але за згодою політиків. А за майновий стан повинні писати те, що не заборонено чинним законодавством.

kotyk: Як Ви добиралися з облради на чат до ВН: пішки чи на авто? Чи користуєтеся громадським транспортом?

На першу частину запитання я вже відповідав.

А стосовно другого - в даний час громадським транспортом користуюся зрідка. Коли немає з якихось причин автомобіля і потрібно приїхати із Рожища до Луцька, або навпаки. В інших випадках є службовий, або особистий транспорт.

Prikrasna: Кажуть, що ви без Бориса Петровича не приймаєте ніяких рішень самостійно. Це правда? І, загалом, ви боїтеся Клімчука? :)

Я не боюся нікого. Самостійні рішення приймаю у межах своєї компетенції і не зазіхаю на повноваження керівника виконавчої влади.

Повинні усі розуміти, що голова облради є керівником колегіального органу. І лише шляхом голосування приймаються рішення доленосні для волинського краю, а не особисто головою обласної ради.
Тому одним із основних своїх завдань бачу - працювати в правовому полі. А з Борисом Петровичом ми часто обговорюємо ті чи інші проекти. Наші задання на поточний рік, на перспективу. І на люди виходимо уже із компромісним рішенням.
Нам поки що вдавалось уникнути конфліктів (стукає по дереву - "ВН").
Думаю, що безкінечні конфлікти керівники як на рівні держави, так і на рівні області радували не багатьох людей. Тому на сьогодні у нас є співпраця, схоже бачення перспектив Волині і чітке розуміння, що кожен із нас виконує ті функції і повноваження, які передбачені законами України.

BanDeras: Ви вже купили квиток на Євро?

На жаль, ще ні. Якось не подумав. Але обов'язково хочу побувати в Києві і у Львові.

Якщо Україна буде грати у півфіналі і гратиме в Польщі, то й туди поїду.

Дав би Бог уникнути будь-яких непередбачуваних обставин. Нам потрібно підтвердити свою гостинність і цівілізованість.

ВладИмир: Яка у вас зарплата, якщо не секрет? :)) І взагалі чи Ви знаєте скільки коштує буханка чорного хліба, пляшка горілки і десяток яєць?

Знаю все. Зарплата моя і моїх заступників є на офіційному сайті обласної ради.

Принагідно хочу зауважити, що якщо кілька разів на рік бувають преміальні, то я їх витрачаю на благодійні заходи.
Ціни мені відомі. Я люблю чорний хліб, але лікарі мені не дозволяють його поки що споживати. Я радий тому, що у нас соціальні сорти хліба мають стабільні і доступці ціни. І тут як ні у якій іншій сфері влада може впливати на цінову політику. На жаль, у всіх інших випадках - ціну диктує ринок.

Іванна: Чи могли б Ви звернути вашу увагу на вирішення проблеми щодо ремоту дороги у м.Рожище по вул.Шевченка? Цю проблему вирішують дуже давно, проте ніхто не взмозі довести її до кінця, а мешканці які проживають по цій вулиці потерпають від пилу та болата яке утворюється після проїзду грузових автомобілів!

Це дорога із твердим покриттям. На жаль, в такому стані, що громадський транспорт не може через неї курсувати. На ремонт комунальних доріг на 2012 рік для Рожищенського району передбачено 1 мільйон 313 тисяч гривень.

Певні кошти передбачені і в міському бюджеті. Тому я вважаю, що на даний час, коли усі бюджети уже затверджені, вам необхідно звернутися до керівництва РДА і до міського голови. Щоб хоча б частину цих коштів спрямувати на ремонт дороги по вулиці Шевченка.

Олексій: скажить,пане войтович-скильки вартуе автопарк депутатив обл ради?! не бажаете на лисопеда пересисти,як це роблять меры прибалтики?!

Депутати облради автопарку не мають. Вони мають компенсацію із бюджету, які витрачають на доїзд на сесії і на комісії.

Обласна рада на сьогодні має 4 легкові автомобілі, які використовуються головою, заступниками і працівниками виконавчого апарату у службових цілях.

Щодо велосипедів, поки що ми тільки можемо жартувати на цю тему. Але рано чи пізно це може статися. Я нормально до цього ставлюсь.

Prikrasna: Володимире Івановичу, яке з волинських інтернет-видань ви найбільше читаєте? Тільки скажіть правду :))

Абсолютно відверто - найчастіше читаю "Волинські Новини" і "Волинську правду". Усі інші інтернет-видання значно рідше, бракує часу. Але обов'язково сайт Волинської облради і ОДА.

MarySew: Як стати депутатом облради?

В мене рецепту немає, але скажу з власного досвіду. Я вдруге обраний депутатом облради без залучення жодних фінансових ресурсів. Я не ризикував стати депутатом, коли мені було 30 років, 35. Напевно, вперше, будучи обраним депутатом обласної ради у віці 47 років, я прийняв таке рішення не випадково.

Без зайвої нескромності скажу, що бачив результати своєї роботи у Рожищенському районі, і прислухався до настійливих пропозицій своїх колег-освітян, які наполягали на тому, що пора балотуватися.

Якщо є досятгнуті результати в роботі, є довіра від людей, тоді можна приймати рішення і балотуватися до рали. Якщо ще в своєму житті мало що зробив для людей, для міста, для села, району - таких рішень приймати для себе не варто.

Крім того, вважаю необхідною умовою будь-якого депутатства мати добру освіту. Звичайно, вищу.

Абсолютно не сприймаю порожніх обіцянок, фанатичної віри в партійного вождя, адже лише праця дає результати і підтримка людей.

У молодому віці людина, яка має якості лідера, повинна сміливо балотуватися.

LaSet: На Вашу думку, чи мають чиновники їздити на дорогих авто?

Думаю, що скромність - не найгірша риса, яка повинна бути притаманною державним службовцям. Але, не маючи добротних автомобілів власного виробника, вважаю цілком виправданою купівлю іномарок, але мають бути встановлені чіткі межі для чиновників районного, обласного рівня, рівня Кабінету Міністрів і інших.

На це повинен своєчасно реагувати Кабмін. Бо сьогодні за 60 тисяч гривень автомобіль для працівників облради і ОДА купувати не виправдано. А саме такі межі є на сьогодні.

Справа не в тому, щоб купити дешевший автомобіль, а в тому, щоб витрачені кошти приносили користь в роботі.

Prikrasna: А сайт Народної партії моніторите?

Зрідка. Я свідомо не став членом фракції Народної партії в обласній раді, не очолив обласну організацію. Аби не було спокуси використати посаду голови обласної ради у якихось політичних цілях.

Сьогодні ніхто не може дорікнути, що голова обласної ради дає партійні завдання працівникам виконавчого апарату, або в робочий час займається чисто партійними питаннями.

Мені як члену Народної партії достатньо спілкування з лідером нашої політичної сили і з керівником обласної організації.

Я таку модель обрав у роботі і вважаю, що вона є правильною.

Salo: Нащо Грицюку квартира?

Запитайте про це в Анатолія Петровича. Є два проекти, запропоновані двома депутатами стосовно розподілу житла, яке може бути у розпорядженні облради протягом 2012 і 2013 року, але не у найближчі місяці.

Обидва проекти сформовані із значними порушеннями чинного законодавства. Тому у такому вигляді я не буду вносити їх на розгляд комісій і найближчої чергової сесії.

В обох депутатів є можливість на основі наших юридичних висновків внести зміни. Якщо у найближчі дні і депутат Грицюк, і депутат Курилюк удосконалять ці проекти, то вони можуть бути розглянуті 6 березня на черговій сесії обласної ради.

Депутат: Як ви оцінюєте свою роботу, зважаючи на досягнення попереднього керівника облради Грицюка?

Оцінку моїй роботі повинні давати виборці і депутати обласної ради.

Сергій Наумук: Як Ви вважаєте, чи існувала коли-небудь армія (або воєнізована структура), у складі якої не було «людей з високою мораллю»?

Високоморальні люди завжди були, є і будуть. В тому числі і у воєнізованих структурах. Але завжди були, є і, напевно, будуть недалекоглядні і жорстокі політики, які використовують людей у певних цілях.

Ми сьогодні зустрічалися із ветеранами афганської війни. А яка була необхідність направляти в Афганістан українських юнаків? Це було політичне рішення тодішнього бюро ЦК КПРС і це була величезна трагічна помилка тодішніх кремлівських правителів. Але це не означає, що наші афганці не були високоморальними людьми.

Вони виконували обов'язок перед тодішньою нашою Батьківщиною.

VolynNews: Що ви побажаєте читачам «ВН»

Читачам "ВН" я бажаю не зраджувати своїм симпатіям до "Волинських новин". На мій погляд, сайт дуже популярний, тому, що цікавий. Багато цікавих новин можна почерпнути. Я б підкреслив оперативну і аналітичну роботу видання.

Тому бажаю читачам, аби вони вірили "Волинським новинам".

А у день Стрітання - душевного тепла усім.

На «Волинських Новинах» 18 квітня відбудеться чат із відомим українським письменником Степаном Процюком
На «Волинських Новинах» 21 березня відбудеться чат із головою Державної податкової служби у Волинській області Володимиром Михалчичем
На «Волинських Новинах» 15 лютого відбудеться чат із головою Волинської обласної ради Володимиром Войтовичем
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus