USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Чат з Олегом Чернецьким
У чат-конференції на "Волинських новинах" взяв участь відомий луцький підприємець і благодійник Олег Чернецький.
Софі: Пане Олеже, відома Ваша широка благодійність у різних сферах. А чи підтримуєте Ви молодих літераторів Волині та книговидавництво? І чи могли б допомогти з'явитися на світ моїй другій поетичній збірці? Перша вийшла друком у 2006 році і була удостоєна Міжнародної україно-німецької премії ім. О. Гончара. Якщо так, то куди мені звернутися до Вас? Залишіть якісь координати. Дякую.
Так, телефон - 72-13-00, звернутися можна через 30-40 днів, у зв’язку із тим, що існує черга в благодійному фонді з обов’язкової виплати коштів на лікування відповідно до звернень волинян. Це й є головним напрямком діяльності фонду.
Даніель: Ви не стали менше довіряти банкам через останню фінансову кризу?
Сьогодні держава пішла назустріч через Нацбанк України у сфері іпотечних кредитів. Але цього не достатньо, тому що комерційні банки мовчать, а вони також повинні понести втрати.
Я вважаю, що під час фінансової кризи, яка вже триває більше 9 місяців, банкам пора звернути увагу таким пунктам, як «заморожування кредиту» і «співпраця на лояльних умовах». Якщо цього не відбудеться, то банки, окрім нерухомості, не отримають нічого. За нерухомість же вони будуть платити всі платежі щодо її утримання і реалізації. Ао вони продадуть за готівку фірмам борги від 70-90 % у мінус.
Тому, якщо мене чують банки, нехай звернуть увагу і розпочнуть співпрацю, адже серед 13 людей, які до мене звертаються, 12 виявляються із проблемами.
Коля з Ковеля:  Звідки виникла у вас любов до ретро-автомобілів, яка і скільки коштує ваша колекція ексклюзивних авто? 
Світязь є фундаментом появи хобі ретроавто. Так як я живу на Світязі фактично три місяці влітку, спиртне вживаю рідко, і тому з’явився такий розважальний елемент, як проїхатися по вулиці із відкритим верхом на незвичайному авто. Перший автомобіль був «Запорожець», автомобіль файний і унікальний. Друге авто – це був восьмимісний кабріолет, придбаний на Одеській кіностудії. Цей автомобіль знімався у фільмі «Іван Васильович змінює професію». І третій автомобіль – бюїк, на котрому їздив видатний американець. І інші авто, про які я можу говорити багато.
Для мене період цих автомобілів закінчився, і сьогодні я маю автомобіль «Мерседес», двомісний кабріолет, який руками двох людей складався протягом двох років, день у день, до 100 тисяч доларів США. Друге авто – «BMW» кабріолет Z 4. І третє авто H2 Хамер.
Фін_admin: У чому, на вашу думку, основна причина корупції у нашій владі?
Основна причина – в нестабільності економіки. Тому що при стабільній економіці формуються всі сходинки функціонування держави. Я вважаю, коли європеєць, будучи електриком, за заробітну платню може відпочити в Туреччині і інших країнах світу, і дерслужбовець, також на власну заробітну платну, може отримати максимально забезпечений рівень життя, то в них відсутня потреба в коштах, бо існує певна стабільність і соціальний рівень забезпечення.
Tan4ik: Чи сформували ви уже передвиборчий штаб?
Відповідь: і так, і ні. В розумінні «відкрити вікно» – ми бачимо, що у країні є криза. Я працюю над тим, щоб стабілізувати свій власний бізнес, я фінансую благодійний фонд, щоб допомагати людям. А ось витрачати кошти на формування передвиборчого штабу, я не бачу потреби, не потрібно «роздувати мильну бульбашку для міста». Однак, є значна кількість людей, бізнесменів, владців, із якими я постійно співпрацюю, їх я й бачу свої потенційними партнерами, в тому числі і у виборчому процесі.
Л. Яворська: Не боїтесь, що якщо станете мером, люди будуть автоматично проводити паралель із діяльністю мера Черновецького через співзвучність прізвищ? До речі,Ви знайомі Леонідом Михайловичем?
Не знайомий. У багато чому я його не розумію. Я вже ж таки пишаюся своїм прізвищем, хоч які б там паралелі не проводили. Але для мене «прапором» є економіка плюс господарство і сьогодні цей «прапор» майорить через гранітні споруди по всьому проспекту Волі. Вони, наче флагмани, височіють на центральній вулиці міста.
Мантіс: Вас називають "технічним" кандидатом на посаду луцького міського голови. А особисто ви на який результат розраховуєте у травні?
На стабільний результат. А щодо технічного кандидата – це мені смішно. Хоча б натякніть технічним кандидатом якого із кандидатів на пост луцького міського голови ви мене вбачаєте?
ytaras: На Вашу думку - що потрібно зробити владі, щоб як найшвидше вивести країну з кризи?
Стабілізувати економіку. Для цього повинна бути дружня праця кожного ранку, починаючи від Верховної Ради України і закінчуючи усіма гілками влади.
Федя: Пане Олеже, вам не здається, що ваша абсолютна лоялність до всіх і уникання критики може зіграти з вами черговий злий жарт на виборах. Людям подобається "мочилово"
Я не критикую, повторюю, я маю «хворобу», - я економіст і господар. І спробуйте мене вилікувати.
KAKTUS: На Вашу думку, чи інструменти та методи ведення бізнесу прийнятні при здійсненні управління місцевою громадою, де отримання прибутку стоїть не на першому мсці?
Так. У владі не варто перейматися питанням як розподілити кошти, а думати про те, як наповнити міський бюджет.
Володя: Доброго дня. Розкажіть будь ласка про свій бізнес ? Чим саме ви займаєтесь?
Добрий день всім! Основне – я є інвестор.
вого КРОК: Ваше політичне кредо?Боєць. «Економіка, але не пусті балачки».
Федя: На продовження теми про вашого майже тезку Черновецького: ви могли б повторити його успіх, свої "шалені бабки" у вас є, певна неординарність іміджу теж , є навіть Олесь Довгий, точніше Короткий:) залишилось заспівати і знайти чорного пастора
На «повітря» витрачати кошти не будемо, адже у нас є благодійний фонд.
Л. Яворська: Як вважаєте, чи вистачить у волинських бізнесменів грошей, аби купити аеропорт без допомоги столичних інвесторів?
Думаю, що ні. Тому що за стартовою ціною купівлі із аукціону, приховуються безліч інвестиційних зобов’язань.
Ліга КВН Волинь: Є інформація про те що ви збирались проводити до Дня студента "Кубок Олега Чернецького з КВН" . Чому саме КВН , і чи відбудеться ця гра?
Я вас дуже люблю. Ви – прикольні хлопці. Я люблю сатиру і гумор, але чомусь хотів витратити 60 тисяч гривень, проте мало вишів зацікавилися цим проектом, а в додачу до цього розпочала епідемія грипу.
Мантіс: Стверджують, що у належних вам саунах встановлені приховані камери. Ви захоплюєтесь домашнім відео?)
Це просто смішно, оскільки я є інвестором і збудовані сауни здані в оренду, я і як власник я вам скажу, не було і не будуть встановлені там ніякі відеокамери.
Мантіс: На продовження теми. Вас називають "технічним" не тому що ви отримуєте гроші від більш сильних кандидатів, а тому що ви займаєте, на жаль, лише "технічну" роль. Хотілося б дізнатися, для чого вам отой "стабільний" результат. У що ви його девальвуєте?
Скажіть, коли людина іде на змагання юніором і стає третім на дорослих змаганнях, як видумаєте, наступного разу він відступить чи буде боротися до кінця?!
Л. Яворська: Не вірю, що Ви є технічним кандидатом. І все ж, у Луцьку є людина, якій Ви віддали б свої голоси, якби вона балотувалася і мала шанси виграти? Назвіть когось.
Це кандидати, котрі є європейськими господарниками. Не буду назвати імен, тмоу що усіх їх вважаю друзями.
Tan4ik: У вас дуже гарна сорочка. Скажіть, де ви одягаєтеся?
Парадокс, але факт. Я маю достатньо коштів, щоб одягнутися від Версаче і Гучі, проте заходжу у магазин. Якщо щось сподобалося, то купую і радію як дитина. Основа для мене – це кльове і гігієнічно чисте.
вого КРОК: Ви-керівник ліберал,керівник демократ чи керівник деспот)?
33, 3333333333 % плюс 33, 3333333333 % плюс 33, 3333333333 %.
Л. Яворська: Яку найбезглуздішу інвестицію Ви зробили?
Мабуть, вона ще попереду. А, можливо, це минулі вибори. ;)
Володя: На ваш погляд , яких помилок допустив пан Шиба у свої роботі на посаді мера міста?
Ой! Хочу пройтися по підземному переходу, а власну матір як десанта я забирав із Варшавського ринку, де зверху «працював» надземних перехід, в спину дихали 4 автобуси. Я оцінюю роботу мера як активну, проте із пострілами «3-4», замість в «яблучко». На аукціоні підземного переходу потрібно було його відати «Континіумуму», а не думати про «підземне торгівельне царство».
kamil: Доброго дня! Який на Вашу думку в даний момент рівень розвитку міста Луцька на фоні інших міст України? І чи плануєте Ви балотуватись на посаду мера міста Луцька? Дякую!Доброго дня! Рівень розвитку на «трійочку» в 12-ій системі. А якщо ви скажете, що треба, то буду балотуватися.
Iryna Kusha: Пане Олеже, перед минулими виборами Ви розпочали проект зі встановлення дитячих майданчиків, який, зрештою, не закінчився після виборів. Цього разу чим оригінальним порадуєте?
Мені сподобалося така благодійність, це мене стимулює, майданчики були передані у власність ЖЕКів і вони їх «повбивали».
Л. Яворська: Не погоджуюсь з "Танчіком": найгарніша у Вас не сорочка, а посмішка.Мабуть, Ви і самі це знаєте. Назвіть секрет такої блискучої посмішки?
Це внутрішнє. Я просто насолоджуюся кожнісінькою хвилиною життя.
Iryna: Як зрозуміти словосполучення "стабільний результат"? Воно з Вашої відповіді на запитання про результат мерських виборів
Вибори мають дати мені оцінку не моїй рекламній кампанії, а моїй господарській роботи в Луцьку і на Волині. А власний бізнес наразі є стабільним.
Тетянка: Дорогий Олег Чернецький! Ви - моя остання надія. Я знаю, що ви колекціонуєте ретро автомобілі. В мене є Москвич. Купіть його, будь ласка!!! Олеженько, всього 200 доларів. Повірте, це таке ретро, яке ви ніде не знайдете. До речі, гарно виглядаєте :)))
Дуже дякую. Купівля автомобіля не є основною метою, а ось по-господарські зробити із нього «ляльку» із витратною частиною: теплим гаражем і механіками, котрі не п’ють, це займає від 10 до 50 тисяч доларів США. Федя: Технологічна порада: не тримайте руки в замку і не піднімайте їх при жестикуляціх вище лінії плечей. Правда, Мантіс?

Якщо мені «пре», то я на такі речі не звертаю уваги. ;)
Віталій: Доброго дня! Як Ви вважаєте в кого вищі шанси стати мером у Шиби чи у Козюри???
Я не Нострадамус, але ним хочу бути. )
Tan4ik: Скажіть, будь ласка, ви як благодійник і меценат будете підтримувати цього року конкурс "Студент року "Волинь" -2009"?? Адже організатори закликають бізнесменів до співпраці. Можливо, взяли б когось собі на роботу.
Так, якщо цей проект не буде політизований.
Л. Яворська: Якщо станете мером, аби запобігти корупції, наскільки готові збільшити зарплатню управлінцям?
Я вважаю, 50 % управлінців має перейти на інші напрямки роботи в міському господарстві, де гармонійним результатом буде оптимальна заробітна платня і для лучан, і для управлінців.
kamil: Неодноразово бачив Вас на спортивному майданчику ВНУ. Взагалі займаєтесь якимось видом спорту?
Так. В понеділок – боротьба, плавання, у вівторок – футбол, плавання, у середу – боротьба, плавання, у четвер – біг парком, плавання, у п’ятницю – кінна прогулянка, баня, у суботу – плавання, у неділю – кінна прогулянка і 0, 5 літра пива.
Володя: Хто буде Президентом України в 2010 році? За кого Ви будете голосувати?
Президентом України у 2010 році буде – ПЕРЕМОЖЕЦЬ. Я буду голосувати тільки за ПЕРЕМОЖЦЯ.Федя: я теж не вірю, що ви технічний кандидат! я думаю ви ще до висування підтримаєте Богдана Шибу, адже нікого європейськішого і господарнішого це місто ще просто не знало!
Хто б хвалив себе як не невістка!;).
Л. Яворська: "Волинські новини" пригостили смачним чаєм? Цікаво, який найдорожчий алкогольний напій ви пили, де це було і скільки коштувало?
П'ю каву. Декларують розмову двоє дівчат і дуже грамотний редактор. Домініканська республіка. Солдат НАТО Алекс причепився до мене із напоєм на дискотеці, так як я був із України. Це була ром-кола. Так як і не п'ю алкогольні напої. Поруч зі мною був іноземець, якому я й «спихав» цю випивку. І така процедура відбувала разів із 10.
kamil: Треба і надіюсь на Вашу перемогу. Дякую за відповідь..
Дякую вам. Але балотуватися це – одне, присісти в крісло – це друге. Найголовніше ж – це нести відповідальність.
вого КРОК: Задайте запитання собі .Яке?Обирати Вам.
Поки від відчутності питань ми не скучаємо.
РОНІН крок: який найдорожчий автомобіль в вашій стайні? ціна,марка?
Якщо кінь – 26 тисяч доларів США, а якщо авто – то більше 100 тисяч доларів США.
Iryna Kusha: На скільки успішним став Ваш проект "Лавочки для міста"? В плані піар-акції, і в плані кількісному?
В ході проведення цієї акції мало уваги звертали на інформаційну підтримку, однак усі заявки від під’їздів та будинків були задоволені.
Вадим: Даєте позики під відсотки на розвиток власної справи???
Скільки не давав, зараз не можу забрати. Вертають дошками, обіцянками і всім іншим, окрім грошей. І що мене дивує: люди внутрішньо не беруть до уваги займ і приділяють цьому хоча «три копійки».Iryna Kusha: Пане Олеже, раджу Вам заховати свій, напевно недешевий телефон, бо на чатах, які проводять "Волинські новини" учасники зазвичай просять гостя щось подарувати...
Я не проти того, щоб відати телефон у якості подарунку, проте за умови, якщо віддам усі платежі у благодійному фонді. Тому телефон ховати не буду. )
Л. Яворська: Що Ви собі подаруєте на Новий рік?
Для мене великим подарунком буду виздровлення батька.
KAKTUS: Чи планували бюджет весняної виборчої кампанії? В яку суму розраховуєте вкластися?
Берусь за голову і заздрю бюджетникам. ;)
Володя: Давайте організуємо футбольний матч? Як вам така пропозиція?
Підходить. Готовий викласти на призи і поїхати в аквапарк із перможцями, на жаль не в Луцьку. ;)
Anonymous: Як ви думаєте, якщо на виборах президента переможе В.Янукович, чи буде це мати негативний вплив на Волинську область?
Я думаю, що ні. Все залежить ще й від того, хто переможе на виборах до органів місцевого самоврядування в цілому та луцького мера зокрема. ( Один журналіст сказав так, що іноді від особистих відносини між президентами, багато чого дає для країни ).
Iryna Kusha: Чи маєте намір брати участь в земельних аукціонах, які ще цього року буде проводити міська влада? На вашу думку, щось приховується під благими намірами поповнити за рахунок цього бюджет міста?
Дякую за запитання. Думаю, що не приховується нічого, так як зараз економічна скрута і кожна копійка має рухатися. Так, участь у аукціонах буду брати.
Iryna Kusha: Ви, правда готові подарувати свій мобільний? Раджу зробити такий подарунок автору найкращого чи найцікавішого для Вас запитання на цьому чаті...
Я не заперечую і тому протягом трьох днів готовий автору за найкраще запитання виділити 1000 гривень, при цьому він має відати на благодійність 50 % цієї суми.
Вадим: Коли плануєте остаточно викупити центр міста?
Якщо із вашою допомогою, то протягом 10 років. А якщо перейти до конкретики, то купівля центральної частини міста – невигідна. Я називаю це пенсійною економікою. Це паралель купівлі трьохкімнатної квартири в грошовому еквіваленті і здача її в оренду також в грошовому еквіваленті.
KAKTUS: Якби Ви ненароком стали міським головою нашого міста, ваші перші кроки.
Я пофантазую. Перш за все, має бути абсолютний плюс із різних джерел надходжень. Це є «ревізія сьогодення». А конкретно це – три із половиною роки готовий підземний перехід в центрі міста, підземний перехід «Там-Там» - 4 роки, надземний перехід «Варшавський» - 1, 5 роки і підземний перехід «Гостинець –РАГС» - три роки і, можливо, багато чого іншого, а наприкінці хотілося б за два роки реалізувати моє внутрішнє бажання, - велосипедні доріжки і стоянки для них.
Володя: Коли буде даний матч? Залишти номер телефону? Де буде даний матч проходити?
Це не матч. Це серія матчів. Я думаю, що назустріч піде міська влада і ми це організуємо. Телефон – 72-13-00.
Вадим: Чому з"їхала "Євросеть"? Ви підняли оренду???
Я люблю чіткість у виконанні домовленості. Порушення виконання домовленості було причиною.
Iryna Kusha: На Вашу думку, чим може закінчитися історія з "Західінкомбанком"?
Якщо я не помиляюся, то є два варіанти виходу із кризи банку. Перший  - реалізації пакету акцій банку і другий, - націоналізація. Інформацію про даний банк немає, адже не причетності до даної фінансової структуру. Щодо прогнозу, - то на сьогодні, судячи по ситуації в Україні у них є реальний шанс реалізувати акції, питання там буде тільки в ціні.
Вадим: Якось на минулих агітаціях Ви розповідали студентам славнозвісного ВІЕМу про те де краще робити стежки до будинків, де лавочки ставити.... і т.д. але не відповіли на моє запитання: -"Як Ви та ваша команда зможе бути одночасно успішною і у владі та свому бізнесі та все ж чим більше будете перейматися?
Я вважаю, що коли людина досягнула для себе якихось матеріальних висот, то, як собі сам на диво, хочу зробити щось для міста. Я в житті багато не хочу: тільки коли-небудь покерувати максимум 5 років, аби показати свою результативність. Більше 5 років я не буду працювати, адже у мерів маленька заробітна платня.
Л. Яворська: Якби Богдан Шиба запросив Вас на день народження, що б Ви йому подарували?
Благодійну дію за його бажанням.  Так як я вражаю, що це правильно із боку держслужбовця, за винятком подарунків від друзів.
Anonymous: Всім відомо що у вас був нелегкий шлях у бізнесі, які якості ви цінуєте в людях і бізнес партнерах?
Порядність, відповідальність. А фундаментом – економіку і господарство.
вого КРОК: Який світовий політик для Вас авторитет?
Вдалий політик, який може організувати «політику плюс влада плюс бізнес» і створити гармонію.
Вадим: Як йдуть справи у вашому бізнесі з нерухомістю та чи вистачає розміру оренди на погашення відсотків по вашому кредиту?
Ми рухаємося на 20 % від бажаного у залежності від ринку, який диктує нам умови. Розбіжність може бути щомісяця. Це є стабільність економіки, і, на жаль, до нашої «каші» додалася ще й епідеміологічна обстановка, котра вдарила по надходженнях.
Л. Яворська: Що Ви думаєте про роботу комунальних підприємств у Луцьку? Останнім часом простежується дивна тенденція, коли для КП забирають готовий бізнес (маршрутки 15 та 9, ринки рік тому в облспоживспілки, зараз - ринок "Скорпіон-сервісу" біля "Юванта") і т.д.?
Комерційна діяльність в цих напрямках має бути призупинена щодо діяльності міської влади. Приватний бізнес був ефективний. Тільки цінову політику потрібно контролювати. І всі підприємства мають бути прибутковими, на першому етапі вони мають здаватися в оренду із забезпечення усіх робочими місцями.  РОНІН крок: скільки відсодків від своїх прибутків ви віддаєте на благочинність? сума якщо можна ?)))
Від 5 до 10 %. Це залежить від кризового стану в країні, від епідеміологічної ситуації, від моїх боргових зобов’язань в банку, від боржників, котрі мені будуть віддавати дошками чи грішми.
Володя: Посада мера , вона вам потрібна?Ви вже наступали на ці граблі. Можливо не варто лізти у це болото?
Я 12 років був у професійному спорті. Я – боєць. Мене переверни верх ногами, - я виживу. Чим складніше, тим мені краще. Бо коли людина «потіє», то вона бачить результат.
Volynianyn: Чому у вас на фото обручка на середньому пальці, а не на безіменному?
Дякую за політичне питання. А якщо насправді, то відповідь дуже проста і конкретна, - я важив 107 кілограмів при зрості у метр 76. При цьому зараз важу 89 кілограмів. І тому із одного пальця я переклав обручку на інший. І коли із одного обручка почала злітати, я придбав обручку із дорогоцінним каменем. І раджу всім читачам спробувати зробити такий вчинок.
Володя: В слові СІЛЬСЬКОГОСПОДАРСЬКИЙ поставте наголос?
У цьому питанні без чарки пива не розібратися! ;)
Andrew USA: в Україні хочуть відмовитися від долара.чи вдастся секретаріату президента і Нацбанку це зробити?
Думаю, що ні. Ця грошова одиниця працює не тільки в Україні. Але заходи, котрі ми називаємо антикризовим пакетом, прошу їх від себе і від імені всіх позичальників, їх треба терміново зробити.
Вадим: Як Ви будете боротись з системою "відкатів" чи будете її підтримувати?
Ні. Я хочу встановити відеокамери у всіх кабінетах луцького міськвиконкому. Можна зайти у Інтернет і подивитися, що роблять чиновники. Прошу мене у цьому питанні підтримати.
Софі: Які якості необхідні людині, щоб почати власну справу з "нуля"?
Відповідальність перш за все. Нуль – це не своя справа, це чиясь справа, де людина отримує девіденти від роботи і на їх основі людина формує і робить перехід на власну справу. Це умови сьогодення. Сміливість – це є друге. Царем в цих починаннях має бути економіка і сьоме відчуття.
Ласковая: В сімейному колі Ви такий як і в бізнесі, чи ніжний, лагідний і "пухнастий"?
Поряд із складною економічною ситуацією в Україні і власною зайнятістю у мене існує сімейна програма, по якій я вдало йду, тобто діти бачать батька, дружина бачить чоловіка, мати бачить сина.
Володя: Прохання , розкажіть цікавий тост?
У моєму житті існують два тости. Але вони протилежні: одного разу я їхав лісом і мене зупинила бабця і коли вона сказала «Підвезіть мене», виходячи із машини, вона поклала руку мені на плече і сказала, «щоб тебе хоч раз у житті благословив Бог». Мене ці слова зупинили, я почав дивитися, де є ця бабуся, а її не стало. При цьому я був при свідомості. Тому мій тост такий «Щоб хоч раз у житті Вас благословив Бог». А інший народний, пов'язаний із економікою, грипозним станом і жартівливим настроєм «Хай вам пре! ;)».
Мантіс: І знову відеокамери.... Все ж таки Ви їх встановлюєте...;)
Я вважаю, що вони будуть встановлені у виконкомі. А в моментах приватного життя, я накладаю внутрішнє і моральне вето. Для прикладу, ми можемо встановити камери у вашій ванній, кухні та кімнаті, і тоді вся всесвітня павутина спостерігатиме за вами. Ви цього хочете?! ;)
Володя: Яке пиво ви полюбляєте? Що до пива замовляєте?
Дякую за запитання. Я є український хлопець і люблю смажену скумбрію в нашому «Пікніку» і «Світле Чернігівське», так як це полюбляють наші Клички та футболісти.
Tan4ik: Хто із луцьких бізнесменів є вашим товаришем чи другом? Бровін, Токарський і т.д.??? Назвіть прізвища.
Я їх дуже поважаю. Бачуся рідко, по дорозі сюди бачив Токарського, бесіда із його боку була простою «Приїзди на чай!». І тому велика шана і подяка тим людям, котрі беруть на себе відповідальність у бізнесі.
KAKTUS: Проблема №1 м. Луцька? Ваше бачення її вирішення.
Не знаю як говорити про проблему № 1, проте є бажання, щоб кожна копійка, яка є у лучан, не виходила за межі Луцька, щоб кожна сім'я нікуди не виїздила із Луцька, а могла отримувати розважальні послуги у місті, щоб кожен підприємець мав бажання інвестувати кошти лише у розвиток Луцька.
Andrew USA: чи впровадять в Україні закон про саджання за ґрати за продаж алкоголю підлікам?
Складно відповісти на це питання. Адже Верховна Рада страшно цікава у своїй результативності. Для відповіді на це питання потрібно провести паралель оцінки покупця і продавця у їхній віковій категорії. На мою думку. Такий закон допоможе позбувати конкурентів. Якщо ж запитує житель Америки, а у Америці і Європі свідомість населення набагато вище і тому доцільність такого закону – наше майбутнє.
АТМ5.: Який на вашій руці годинник і скільки він коштує?
 Я купив його на Гавайях. Мені ціна годинника ролі не грає. Мені головне пам’ятна подія. Я вже шукаю якусь пам’ятну подію, аби поміняти годинник ;)
Софі: Як Ви святкуватимете Новий 2010 рік?
Перше: або в «Ріксусі» місто Трускавець, якщо я знайду компанію, адже там за столом 12 місць. Хто хоче, відгукніться! Або в колі своєї родини вдома.
Володя: Ви фанат футбола? За яку команду вболіваєте?Луцька Волинь виграє Кубок України цього разу?
Я дуже поважаю ентузіастів. Це я зрозумів, - на Волині пан Столяр. Я хочу, щоб «Волинь» вигравала все і завжди, й хотів би, щоб високі керівники державних структур допомагали у цьому. Адже, футбол є важливим елементом економіки для міста і країни.
Tan4ik: До речі, ви самі прийшли на чат з ВН? Бо ваші попередники приходили із прес-секретарями. А у вас є прес-секретар?
Поруч зі мною є мій колега. Він мені допомагає у спілкуванні із вами, тому що я комерційна одиниця і моє місце – економіка плюс господарство.
Л. Яворська: Банальне питання: якби довелося поїхати на безлюдний острів, які б три речі взяли з собою?
Холодильник, бо люблю холодне, газову плиту, бо люблю гаряче і коника, бо люблю скакати ;))))
Tan4ik: Пане Олеже, розкажіть про найцікавіше інтервю із волинськими ЗМІ. Коли і де?
Це було перед виборами мера, адже кожен запитував що хотів: від особистого до загального.
Володя: Ви вмієте готовити їсти? Яка ваша улюбленна страва?
Мені подобається готувати. Улюблена страва та, яку можна приготувати в казанку, - це має бути Світязь, босі ноги і невеличкий жар у мангалі. Приїздіть до мене на Світязь – покуховаримо разом.
Misto:  Ви любите відпочивати на Світязі. А вас не коробить від куп сміття, жахливого сервісу і дерев’яних туалетів? Чи там де ви відпочиваєте – усе тіп-топ? ;-)
Була б моя можливість відкоригувати, я б це зробив. Тому і прошу керівників відповідних органів приділити цьому увагу. Для мене найкращий відпочинок – натуральна природа Світязя.
АТМ5.:Скільки, на вашу думку,  треба потратити грошей на виборчу кампанію кандидату на пост луцького міського голови у наступному році. Я маю на увазі не конкретного кандидата, а «в середньому».
Не декларую факт, але кулуарно мені розповідали бажаючі потрапити на пост мера, - від 1 мільйону гривень до 4 мільйонів гривень. Це є кошторис, в який входять усі витрати. Але мій кошторис буде становити 1 гривню.
Volynianyn: Хочу оформити депозит, вагаюся з вибором. В якому банку ви зберігаєте гроші?
Я виручив не одних людей, котрим повернув свої гроші в розрахунок депозиту. Тому доводжу до вашого відома, що банки в нас зберігають гроші в нас. Раджу вкласти в наше підприємство кошти під 12 % річних в американській валюті.
Микола Ковальчук: Ви займалися боротьбою самбо та дзю-до. Чи доводилося застосовувати навички в житті, іншими словами, вирішували проблеми кулаками?
Так. Одного разу я мав бультер’єра. І один із трьох чоловіків під час прогулянки його копнули, мені довелося відреагувати на це. Було без наслідків і 2-3 чоловіки зупинялися поруч на авто і пропонували мені власну допомогу.
Тетянка:  На ваше життя були замахи?
Перед виборами так. Можливо, це були слова. І тому як пам’ятаєте, в мене була ліцензована охорона.
Микола Ковальчук: Який найдорожчий подарунок ви зробили власній дружині?
Двох доньок. А матеріальне – це авто.
Микола Ковальчук: За реалізацію якого проекту Ви готові заплатити мільйон одній людині?
Рентабельність якого становить два роки в залежності від вкладу, в тому числі, що я повертаю затрачений один мільйон.
Даніель: Любити гроші - погано?
Так, це погано. Але, на мою думку, їх треба мати і вміло їх витрачати. Так як чоловік дає, так він і отримує.
Misto: Як стати мільйонером?
Ви розуміє, які риси для цього потрібно. До того ж потрібно народити в той час і скористатися тим моментом, в якому ви знаходитися. Тобто, перше, народитися принцом, женитися на дочці олігарха, (це порада студентам), і заробити мільйон – це не є проблема. Проблема – це вкласти той перший мільйон, щоб заробити друге. Якщо всередині вас не з’явиться маленьке жабенятко, то вважайте цей крок ви не здійснили.
Фін_admin: Якби вам зараз запропонували зайняти будь-яку посаду у міській раді (крім посади міського голови) – яку б ви обрали?
Ніяку. Так як навіть робота міського голови не оцінується по досвіду і затраченому часі і відповідальності.
АТМ5.:Чи є у вас плани організвати власну торгову марку?
Так, дуже хочу.
Misto: Чи вигідно зараз купувати квартиру? Що порадите тим, хто назбирав грошей і хоче купити житло вже до кінця 2009 року?
Не поспішати. Зачекати ще принаймні півроку. Все залежить від результатів виборів.
Даніель: Чи пропонували вам вступити до лав громадського об’єднання «Лучани»? І чи знаєте ви про нього?
Ні, не пропонували. Рекламу зустрічав.
Spider_MEN: Ви завжди знаєте скільки грошей у вас в гаманці?
Два місяці тому і раніше не було жодної копійки. Я замучився позичати в друзів на кожному кроці, тому й встановив собі заробітну платну. Із терпінням очікую дня заробітної платні.
Тетянка: Яке найекзотичніше місце, де ви відпочивали?
Таїланд – на першому місці. Америка – на другому. Амстердам, на щастя чи на жаль, - на третьому. В останньому – абсолютний бардак в абсолютному правовому полі. А в нас навпаки.
Олег: Серед бізнесменів, політиків престижно мати певний ЗМІ. Чи плануєте ви придбати чи видавати який засіб масової інформації?
Ні, це «булька». Планую декларувати факти у всіх ЗМІ за їх згодою.
Status: Чи підтримуєте ви, як бізнесмен, категоричну заборону грального бізнесу в Україні?
Як бізнесмен ні, Як людина – так. Я розумію, про що йдеться, то 1) я би через три роки дав можливість відновлення грального бізнесу на певній території за певних умов; 2) в напрямку цього проводити за кошти власників ігрового бізнесу соціальну рекламу щодо шкідливості саме грального бізнесу протягом трьох років. 3) дав би можливість бізнесменам, котрі погрузли у кредитах, протягом цих трьох років вийти із ситуації, так як цим законом про заборону «заділо» не лише гральний бізнес, але й інвестиції в Україну загалом.
Тетянка: В одному з інтерв’ю ви повідомили, що вже на третій день запропонували дружині піти до РАГСу. Чи наважилися би ви зараз, будучи заможною людиною, так само швидко запропонувати жінці вийти за вас заміж?
Це залежить від внутрішнього духовного стану, а не матеріального. Я є боєць.
Misto: Ви любите місто Луцьк? Якщо так – то за що.
Так, дуже. Тому й залишився тут жити із 1984 року. Мене запросили у Луцьк і я мамі весь час із 6-ого класу по 10-тий розповідав, який Луцьк файний. У 90-тих роках я полюбляв Луцьк за його «українськість».
Status: Чи доводилося вам давати хабарі чиновникам, аби стати успішнішим у бізнесі? Як при яких обставинах це було?
Напевно, ні. А ось сувеніри – так ;)
Spider_MEN: Чи потрібно аби бути успішним у бізнесі мати «авторитетну кришу», я маю на увазі з кримінального світу?
Ні, а ось інвестора – так. А в 90-тих роках було саме так як ви запитуєте.
АТМ5.: Скільки ви заробили за цей рік?
Запитайте скільки втратив.
editor: Ваше побажання читачам інтернет-видання "Волинські новини"?
Хай вам пре! ;)
[cam]
 
У відео-чаті «Волинських новин» 15 липня взяли участь головні організатори євроінтеграційного проекту Європейських Днів Добросусідства «Кордон 835» - голова Фундації…
12 липня народний депутат України Ксенія Ляпіна була гостею прямого ефіру інтернет-телебачення «Волинських новин» і відповідала на запитання ведучого й…
Гість чат-конференції "Волинських новин" - бізнесмен Василь Токарський
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus