USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94
У 2004-му різниця між добром і злом була очевиднішою. Чат з Володимиром Карпуком
Гість чат-марафону на "ВН" - народний дерпутат України, довірена особа по місту Луцьку кандидата на посаду Президента Віктора Ющенка Володимир Карпук.
 
 
Редакція "ВН": Чи мало продовження історія з інцидентом, коли, з ваших смлів, було побито активіста "Нашої України"?
Ми будемо думати над розв’язкою цього питання уже після виборів.
Редакція "ВН": Як працює ваш штаб сьогодні?
У нас працює обласний штаб, 5 окружних штабів і районні штаби. Це досить великий колектив, який працює злагоджено. Щоправда, зараз не відчувається напруженості, що була під час минулих Президентських виборів. Нормальна робота: ми консультуємо спостерігачів, збираємо інформацію і звітуємо перед центральним штабом. Грубих порушень не відслідковано. Є оті порушення, котрі з’явилися через недолугість закону про включення виборців до списків, адже навіть члени ЦВК дають взаємопротилежні коментарі щодо постанови Київського адміністративного апеляційного суду. Тому одні ДВК включали людей до виборців вчора за власним рішенням , а інші, - посилають людей до суду із скаргами із включенням їх до списків виборців у день голосування. Загалом, по Волині із 771 тисячі виборців на дому будуть голосувати 31 тисяч волинян. Це в межах 3 % від загальної кількості виборців – це відповідає кількості виборців, котрі не можуть самостійно пересуватися через хвороби. На дільницях є заяви від громадян і документи, котрі підтверджують їхній стан здоров’я. А кількість позовних скарг до суду - дещо більше 50 випадків, а в інших округах менша, ніж в Луцьку щодо включення у списки виборців.
Редакція «ВН»: 21.3% голосів відвідувачів «ВН» за результатами опитування не вірять жодному з кандидатів. Чи не вважаєте ви, що ці вибори будуть виборами без вибору?
Загалом, розчарування і зневіра прослідковується в динаміці голосування. Якщо порівнювати із попередніми Президентськими виборами минулих років, то станом на 11 годину відсоток людей, котрі проголосували відчутно менший, ніж у попередні рази. Вища активність у східних областях і є думка, що загальний відсоток людей, що проголосували буде меншим, в межах 60-63 %. Звичайно, це в значній мірі зумовлено певною зневірою людей в кандидатах в Президенти. Люди, в яких вбачали нові політичні постаті також не підтвердили сподівань виборців.
Roman: Чи варто очікувати позачергові вибори до парламенту після президентських виборів?
Ймовірність позачергових парламентських виборів досить висока. Все залежить від того, хто вийде переможцем Президентських перегонів і з яким результатом. Однак, бажання сформувати парламентську більшість є у всіх ймовірних очільників держави.
Богдана Стельмах: Пане Володимире, не секрет, що багато громадян розчаровані сучасною владою, за яку вони стояли на Майдані. Наскільки важко Вам доносити ідеї "Нашої України" та Віктора Ющенка за таких умов?
Чесно мовлячи, зараз складніше говорити із людьми, ніж у 2004 році. Тоді був чіткий вододіл між добром і злом. Була більша підтримка людей, а головне, була надія. Зараз іноді важко пояснити людям межу поміж популізмом і справжніми намірами того чи іншого політика, тієї чи іншої політичної сили. Адже, мова йде про стратегію розвою України, демократичні та європейські цінності, які потребують вміння аналізувати факти, а не користуватися в своєму виборі лишень обіцянками та численними пільгами.
вого КРОК: Доброго дня! Скажіть будь-ласка,Ви дійсно вірите в перемогу Ющенка?
Я вірю в перемогу тих ідей, які відстоює Ющенко і відстоював раніше, попри ймовірні падіння рейтингу і підтримки суспільства. Я чітко переконаний, що без національної ідеї, без відстоювання українських інтересів, демократичних принципів побудови суспільства не можливий економічний розвиток держави. В основі економічного розвою багатьох європейських демократій лежить саме національна ідея.
Марія_09: Ви можете назвати передвиборчу кампанію Віктора Ющенка вдалою?
Звичайно, я людина, яка уже вдруге є довіреною особою Ющенка, бачу певні недоліки і прорахунки. Однак Ющенко чітко дотримував вимог законодавства щодо термінів і початку проведення Президентських виборів попри те, що майже всі кандидати розпочали її раніше. Основний напрям нашої роботи – це спілкування із людьми. Президентськими виборами не завершується політичне життя, ми працювали на перспективу.
Заноза: Скільки грошей витратив кандидат у президенти Ющенко на свою агітацію на Волині?
Я скажу, що ми оперували невеликими фінансами, не мали коштів на наче б то на благодійні пожертви чи подарунки, а фактично підкуп виборців. Щодо зовнішньої реклами, то вона проводилися коштами центрального штабу. Щонайбільша вдячність нашим активістам, які працювали, не вимагаючи певних грошових відшкодувань.
Заноза: Питання до вас як до народного депутата. Чи існують в українських політиків якісь "забобони", пов"язані з виборами? Ну, наприклад, не вимовляти в голос ім"я основного політичного суперника. Не голитися. Казати якесь заклинання, коли кидаєш бюлетень в урну…
Дякую за гарне запитання. Можливо, у певних політиків і є забобони. У прихильників Ющенка на Волині таких забобонів немає. Я думаю, що кожен із нас напередодні виборів молився за майбутнє України і просив у Бога перемоги національних і державницьких ідей, перемоги справжнього українського Президента.
вого КРОК: Скільки коштувала передвиборча компанія кандидата Ющенка на Волині та загалом по Україні? Якщо можна, цифри будь-ласка.
Цифри чи конкретні витрати кандидатів на пост Глави держави будуть опубліковані, але я чітко впевнений, що у Ющенка вони на порядок менший, ніж у його суперників.
Тетянка: Кого ви пропонуватимете на посаду мера Луцька?
Питання кандидатури на посаду мера Луцька ми будемо розглядати на міській та обласній конференції партії «Наша Україна». У нас є кілька достойних кандидатів і на відміну від попередніх виборів, кандидатура від партії обов’язково з’явиться.
До відома читачів "ВН".  Наступними гостями чат-марафону сьогодні будуть Анатолій Вітів (ВО "Свобода") - 18.00,  Олександр Пиза ("Фронт змін") - 19.00, Ігор Алєксєєв (ВОГО "Крок") - 17.00, Анатолій Грицюк (БЮТ) - 20.00
На чат-марафоні "Волинських новин" - голова Волинської обласної організації ВО "Свобода" Анатолій Вітів
Розмовляємо з головою Волинської обласної громадської організації "Крок" Ігорем Алєксєєвим.
Гість чат-марафону на "ВН" - народний дерпутат України, довірена особа по місту Луцьку кандидата на посаду Президента Віктора Ющенка Володимир…
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus