USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.67 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: У Тихому океані виловили рекордну кількість сміття: воно важить понад сотню тонн
Операція з очищення вивела близько 103 тонн рибальських сіток і пластикового сміття з Великої Тихоокеанської сміттєвої ділянки.

Вилов 48-денної експедиції Інституту океанських подорожей є «найбільшим очищенням відкритого океану в історії», повідомляє ТСН.

Попри те, що вони дійсно витягнули велику кількість побутових відходів і пластикового сміття, велика частина предметів, які вони витягли, була комерційним рибальським спорядженням і «невидимими тенетами», які рибалки недбало викидали за борт.

На жаль, схоже, що цей пластик вже спричинив появу кількох жертв: у мотузках заплуталися кілька черепах-скелетів.

«Не існує всеосяжного рішення для очищення океану: це довгі дні в морі, коли спеціальна команда сканує горизонт, бореться з тенетами і витягує величезну кількість сміття», – говорить Локі Маклін, океанський учасник кампанії зі збереження морського середовища

За словами команди, вони перевищили мету зі збору 100 тонн токсичних пластмас і занедбаних тенет, і продовжують допомагати відновлювати здоров’я океану, яке впливає на здоров’я людей і планети.

Велика Тихоокеанська сміттєва пляма розташована між Гаваями і Каліфорнією в одному з найвіддаленіших районів Тихого океану. Передбачається, що в ній міститься близько 80 тис. тонн пластикового сміття.

Океанські ділянки сміття, схожі на цю, сформовані обертовими океанськими потоками, названими «коловоротами», які змітають сміття в одне місце. Щорічно в океани планети надходить до 12,7 млн тонн пластику, що заглом становить 150 млн. тонн, які наразі циркулюють в нашому морському довкіллі.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus