USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95
Світ вражає: Луцька маршрутка і мій голос на місцевих виборах
Нещодавно відвідав Луцьк і був приємно вражений маршрутками. Вірніше, відсутністю однієї проблеми у них.

У місцевому транспорті ніхто щосили не кричить «на наступній зупинці, будь ласка!». Просто над дверима транспортного засобу є кнопки, за допомогою якої подається звуковий сигнал у кабіну водія. А біля них - наліпка з проханням повідомляти водія про зупинку за допомогою цієї кнопки. Пасажири спокійно підходять до дверей, натискають кнопку, водій чує сигнал і зупиняється на найближчій зупинці. Все просто, зручно і комфортно.

Однією проблемою менше у людей із вадами голосу, застудою чи просто сором’язливих. Відсутні такі знайомі багатьом ситуації, коли водій маршрутки не почув прохання пасажира про зупинку і проїхав її. Зникла одна маленька, але дошкульна причина для псування настрою.

Тепер я визначився за кого голосуватиму на місцевих виборах – за того, хто пообіцяє зробити таке саме у маршрутках мого міста.
Коментарів: 10
Віктор Показати IP 20 Вересня 2010 16:36
Все залежить від водія. Був в Ялті то там більшість водіїв маршруток (зважаючи на те що возять багато туристів)голосно оголошували всі зупинки і питали чи потрібно зупинятися
Володимирянин Показати IP 20 Вересня 2010 17:18
Як би голосно і чітко водій не запитав про необхідність зупинки, пасажир із вадами голосу (німий від народження чи просто голос слабкий, застудою (коли ви навіть пошепки говорити не можете)не зможе відповісти на запитання водія.
правда Показати IP 20 Вересня 2010 17:22
та ті кнопки раз через раз працюють в кращому випадку, а то бува жмеш-жмеш а водій нечує і далі їде, і от думаєш що краще: крикнути "на наступній зупинці" чи пройтись пів-зупинки/зупинку
ЕНДРО Показати IP 20 Вересня 2010 21:33
Питання транспорту у Луцьку вирішене. Доїхати можна у любий район міста.Вирішено питання і культури обслуговування. Заслуга у цьому жителів міста і міського голови Шиби, який оперативно реагує на пропозиції з місць. Але у любій справі можна зловити комаху. Коли зловиш її і кажеш, що це комаха - правда.
Я Показати IP 21 Вересня 2010 09:55
А ви спробуйте після 23.00 в теремно доїхати...
татка Показати IP 21 Вересня 2010 10:26
Фе.... підлизали... Це його робота була, вашого мера, маршрутки розрулити. За кордоном міського голову взагалі не видно й не чути. А в нас - фарс!!! самий натуральний. Роздули... ЧОго ви не оспіваєте лікаря, який оперує щодня по кілька людей??? М? Він же життя рятує! Слава звичайному луцькому лікарю! Він робить свою роботу!
респект Показати IP 21 Вересня 2010 10:46
що-що, а за маршрутки Шибі справді - респакт. Зручно їздити.
Іван Показати IP 21 Вересня 2010 13:15
Минулої суботи півгодини простояв на зупинці біля Риббази і так і не дочекався жодної 17-тки і 28-ки. На зупинку прийшов о 21.50. Коли терпець увірвався, пішов на Соборності. То кому респект? А ви спробуйте в 6-ій ранку на роботу доїдьте з цього ж району...
Маркіян Показати IP 21 Вересня 2010 14:24
До Респект: Ага, особливо, коли страйкували, то дуже зручно було )))
SysR Показати IP 21 Вересня 2010 16:04
О даааа.... голова як раз таки вирішив.... повністю пох*ривши депо, загнавши його в борги і збитковість, маючи 2 самих прибуткових маршрути. На таке талант треба мати.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus