USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.85 40.40
  • PLN 9.75 9.97
Світ вражає: 550 млн років. Вчені знайшли найдавніші сліди тварин на планеті
Поки вчені з Нової Зеландії шукають подібності між вугром і Лох-Несським чудовиськом, а біологи у Японії описують новий вид китів, на Сході Китаю дослідники виявили найдавніші з відомих людині сліди тварин.

Про це повідомляє Новое Время.

Група вчених з Китаю виявила у провінції Хубей камінь зі слідами тварин, вік яких понад півмільярда років. Стародавню тварину назвали Yilingia spiciformis на честь китайського міста, який розташований неподалік місця, де сталось відкриття.

Фахівці припускають, що сліди належать одному з видів докембрійського хробака-багатоніжки, який виростав до 10 см.

«Це відкриття показує, що сегментовані і рухливі тварини еволюціонували 550 мільйонів років тому. Рухливість дозволила тваринам зробити безпомилковий слід на Землі, в прямому і переносному сенсі», - говорить геолог Шухай Сяо з Технічного коледжу Вірджинії.

Вчені припускають, що знайдені сліди можуть бути свідченнями одного з перших видів пересування тварин на Землі. У Yilingia spiciformis були хвіст та голова, а також складна нервова система, що дозволяло їм пересуватися в будь-якому напрямку.

Ймовірно, автори відкриття змогли зафіксувати одну з перших еволюційних змін тварин на планеті, яка пізніше привела до Кембрійського вибуху скелетної фауни та розвитку всього живого.

«Розвиток пересування тварин визначає важливий геологічний та еволюційний контекст антропогенного впливу на поверхню Землі», - пояснює Шухай Сяо.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus