USD 39.56 39.90
  • USD 39.56 39.90
  • EUR 39.70 39.90
  • PLN 9.75 9.87
Світ вражає: 65 бронзових бойових сокир: у Великій Британії дівчинка знайшла скарб
13-річна дівчинка виявила на фермі у графстві Хартфордшир скарб із 65 бронзових бойових сокир.



Як повідомляє Дзеркало тижня з посиланням на ВВС, це була її третя експедиція із металошукачем.

Після цього регіон дослідили вчені, які виявили ще 200 артефактів, які відносяться приблизно до 1300 року до нашої ери. На думку дослідників, виявлені предмети може бути пов'язані друг з одним, вони розглядають знахідку як потенційний скарб. Артефакти вже передали до Британського музею для вивчення фахівцями.

Сокири виявила 13-річна Міллі, яка здійснила експедицію зі своїм батьком.
За її словами, коли вони розкопували перший артефакт, вони жартували, що це може бути сокира. Так і виявилось.
Інші учасники тієї ж експедиції виявили ще один потенційний скарб поруч із сокирами, знайденими Міллі. Після цього в регіон викликали вчених, які вважають, що виявили два скарби бронзової доби, що містили близько 200 предметів. Дослідники розглядатимуть їх як два окремі, але два пов'язані з собою скарби.

За словами місцевого чиновника Лорни Дюпре, знахідки включають безліч незавершених предметів, серед яких два види сокир, зливки та фрагменти лез, які виготовили із мідного сплаву.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus