USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: Чергові "перли" Януковича.
Останній виступ Президента України у Львові 27 травня 2010 року є свідоцтвом незнайомства із сучасними європейськими цінностями, а також виходу за межи допустимого у публічних висловлюваннях особи високого державного рівня.
Його заява з приводу того, що «економіка – це така чутлива жінка, до якої не можна підходити просто так, без розуму» є не тільки черговою демонстрацією браку розуміння суті гендерної рівності як засадничої європейської цінності та принципу дотримання прав людини, але й виявом тотальної кризи у розвитку та впровадженні державної гендерної політики в Україні, відсутністю компетентних та кваліфікованих фахівців з цих питань як в Уряді, так і серед радників Глави держави.
Рівно місяць тому, 27 квітня 2010 року, відповідаючи на питання членів Парламентської асамблеї Ради Європи, В.Янукович заявив, що готовий в найближчому майбутньому зробити подальші кроки, щоб підняти це питання (гендерну політику) на високий рівень.
Чи може гендерні дискримінація та стереотипи, з якими в січні 2010 року нашу державу закликав боротися Комітет ООН з ліквідації всіх форм дискримінації щодо жінок, вже стали частиною нового курсу влади в Україні і шляхом виконання зроблених обіцянок?
Цікаво також почитати коментарі до чергового ляпу Президента на Українській Правді
Коментарів: 7
sukoman Показати IP 28 Травня 2010 12:26
Тюлєнь, а де ти тут побачив гендерну нерівність?! о_O
seal до sukoman Показати IP 28 Травня 2010 14:00
Можливо порівняння економіки із чутливою жінкою є виконанням Президентом обіцянок депутатам ПАРЕ підняти гендерну політику в Україні на високий рівень? Цим виступом продовжений ряд дискримінаційних висловлювань по відношенню до жінок, яких спочатку відправили на кухню (http://www.unian.net/rus/news/news-358158.html), а потім обмежили в участі в управлінні державними справами (http://www.unian.net/ukr/news/news-368344.html).
Jkl до seal Показати IP 28 Травня 2010 14:17
это было. А вот с экономикой, тюлень, палку не перегибай.
STOP Показати IP 28 Травня 2010 13:54
Гендерні питання - це така несусвітня дурня, більшої за яку просто немає. Організовують громадські організації, тратять гроші, пишуть наукові праці... а смисл? жінки вимушені пісяти не так як чоловіки!!! чоловіки не мають можливості народжувати дітей!!! А хтось посмів сказати, що жінка в принципі дурніша за чоловіка!!! Кричуща несправедливість яку треба усунути!!!
seal до STOP Показати IP 28 Травня 2010 14:24
Ну, Ви все дуже спрощуєте! Поняття "гендерної рівності" значно ширше, ніж Ви собі уявляєте. Чомусь, у нас всі звикли пов"язувати поняття "гендерна рівність" з поняттям "фемінізм". Ніхто ж не каже про фізіологічну рівність чоловіків та жінок - це було б абсурдом. Мова скоріше йде про рівність в соціальних правах, можливості зреалізуватися в житті, побудувати кар"єру і т.д. І це стосується не тільки жінок. Так, для прикладу - чи багато Ви знаєте чоловіків, які б пішли у декретну відпустку по догляду за дитиною? Закон цього не забороняє, але на практиці - це дуже і дуже поодинокі випадки, скоріше виключення (особливо у силових структурах). PS Можна багато сперечатися на цю тему. Але те, що за свої права в нашій державі потрібно боротися як жінкам, так і чоловікам - це факт!
STOP Показати IP 28 Травня 2010 14:29
Я оце перепитав усіх жінок в офісі (тут їх 11) - чи ображає вас те, що президент вашої країни не дотримується гендерних принципів і дискримінує жінок в цьому питанні. Відповіді були різними, але суть одна - та нам до дупи ця гендерна рівність! Агов, жінки, відгукніться кому це не до дупи! Такі є на світі??? (пані Оксану Ярош пршу не відповідати - ми в курсі ;-))
seal до STOP Показати IP 28 Травня 2010 14:53
Ну, якщо у Вас в офісі жінкам "до дупи" ці питання, то значить у фірмі з цим все ОК. Щиро за Вас радий. PS - я не Оксана Ярош (це точно) :-)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus