USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90
Світ вражає: ХАОС НА КОЛЕСАХ
П’ятниця. Бреду з роботи. Колега щось без упину тараторить, і я теж не замовкаю. Як і решта люду товчемо чоботами руду кашу снігу й, як і всі, згадуємо добрим словом… А, ну їх. Все одно на «Лексусах» їздять.
– Твоя маршрутка, – гукає колега, коли світлофор на переході біля центрального універмагу зареготав червоним. Ну, це ж треба. Така халепа! Ледь діждавшись характерного цокання світлофору, мчу на всіх парах. Пакет із хлібом і кефіром – на витягнутій руці, аби втримати. Словом, корова на катку відпочиває.
Люди збігаються до жовтого «Богдана», наче кури на пшеницю. І не дарма, бо наступний «екземпляр» громадського транспорту, що прямує до нашої окраїни, може бути й через годину. Влітку – ще півбіди, а взимку, коли поскачеш коло ЦУМу хвилин 40, то пішов би й фари «Лексусам» бити… Дрібочу і я. Коло дверей маршрутки – купа люду. Всі пруться і лізуть, наче в цю ж хвилину трапиться армагедон чи ще якась неприємність. Школярі із наплічниками заскакують, гризучи на хочу чипси, тітки у типових для них шкіряних дамських кашкетах високо закидають ноги на сходинку маршрутки, дядечко в хутряній шапці, певно, колись був пижик, встигає все: заповзято розштурхувати ліктями, тримаючи під рукою пластмасовий дипломат, і балакати по мобільному. Мене заносить хвилею. Вмощуюся. Хвала Всевишньому, рушили.
– Передаємо гроші, – волає водій. – Ще хтось один не передав за проїзд!
– А ти вже всіх порахував, наче курчат, – гукає у відповідь хтось із задньої площадки. – Ліпше б задні двері відчиняв, а то запускаєш людей, наче худобу.
– Зараз висаджу, розумнику, – відповідає водій, але його голос губиться у шквалі реклами з радіоприймача.
– Ну, почему к концу зарплати, остается так много месяца? – запитує з радіоприймача супер-блондинка Оля Полякова. Народ не реагує.
– Лєна, я уже к тебе єду, – на весь салон кричить у трубку старої чорно-білої «Нокії» чоловік у пижику. – Слиш, єду. Жді. Скажи маме і папе, шо женіх едет с цветамі і шампанськім. Всьо, давай.
– А мій гад ніколи доброго слова не скаже, – журиться тітка у шкіряному кашкетику, балакаючи із колєжанкою. – Тіко в телевізор очі втупить, наче там медом намазано…
– Слиш, Лєна, – перекрикує її пижик, вкотре набравши до своєї дами серця, про існування якої знає вся маршрутка. – А ти комнату приготовила? А причандали?..
Хтось давиться сміхом. Водій різко гальмує на зупинці біля «Променя».
– Гей, начальнік, – у дверях з’являється чоловік у шкірянці «на розпашку» років сорока (язик злегка заплітається). – Почекай, ща любіма сяде. Харе? Л-ю-б-і-м-а-я!!!!! Сідай.
Любімая – дамочка бальзаківського віку і триденною нетверезістю – заповзає в маршрутку зі щасливою посмішкою Джульєти на яскраво червоних вустах. Туш розмазана аж на щоках, волосся скуйовджене, але вибілене… колись.
– Спасіба, начальнік, – репетує чолов’яга в шкірянці, тримаючи за руку свою даму. – Ти – свій челавєк. Баш, то – моя любімая (сідає прямо до шофера на підвищення, куди всі кидають гроші). Любімая, дай цьом!!!
– Лєна, слиш, я уже єду, – чутно голос пижика. – Єду с премієй в діпломате. Далі четире сотні. Прікінь. А все пріготовіла?
– А Янукович, бач, яка сволота, шо робить? – перейшли до політики жінки в кепках. – Буде революція. Точно буде.
– Любімая, давай до мене на колінце, га!
Дама серця із репетом падає кавалеру на руки. Водій зупиняється. Перша партія люду виходить. До маршрутки заходить дівчина років 22-х у вільному пальтечку. Рушаємо.
– Гей, ви що робите, – волають в один голос тітки в кашкетах, побачивши, що Любімая і її супутник цілуються.
– Здуріли чи що? – нервує водій і тисне на гальма. – Висаджу до бісової матері…
Маршрутка різко зупиняється. Колеса пищать тонко й пронизливо. Дівчина у вільному пальтечку падає прямо на спину.
– Та, що ви, іроди, робите, – репетує хтось із пасажирів. Дівчина піднімається, тримаючи руку на животі. Плаче.
– Я вагітна, а ви…
– То казати тра, як заходиш, шо беременна, – гарчить та тітка в кашкеті, що сидить ближче до проходу. Дівчина ридає, із пальця тече кров, зламаний ніготь стирчить гостряком. Всі чоловіки сидять. Кавалер смачно обіймає Любімую, дядько в пижику вкотре згадує про причандали, шофер видає на гора всю ненормативну лексику, яку лишень знав…
Виходжу. Вітер у лице. Ух! Оце так кайф за дві гривні. Ще й тендер у міськраді проводять, хто ліпше над людьми… познущається.
Коментарів: 42
Exaboto Показати IP 13 Грудня 2010 18:48
Українці висококультурна нація :)
Свєточка-конхвєточка до Exaboto Показати IP 13 Грудня 2010 19:08
Знала, що вам сподобається))))))
Ko3bMa до Exaboto Показати IP 15 Грудня 2010 16:49
коли не потрібно зранку на роботу в маршрутку трамбуватись)))
небайдужа Показати IP 13 Грудня 2010 19:21
Точно окраїну Луцька ніхто ще не змалював! Молодець! Оце кайф! Особливо чекаючи жовтенького з годину у дощ і слякоть!
Andrij Показати IP 13 Грудня 2010 19:35
vsi mu budlo )))))))))))))
Коректор Показати IP 13 Грудня 2010 20:12
Да, на жаль, наша дйсність... Але писати все-одно треба грамотно: коли прочитав оце: "біля "ПРОМЕНЯ", то пересмикнуло ...Вчить мову, ГАСПАДА і ГАСПАДЯНКИ!
FANTOMAS до Коректор Показати IP 14 Грудня 2010 08:25
Промінь , але - промЕнем , біля промЕня; торгівля , але - торгОвельний , торгОвельне ...Здається так правильно. Перевірте , хто добре знає мову.
FANTOMAS Показати IP 13 Грудня 2010 20:52
Здається щось таке вже чув ... від Чибаря - старого та молодшого , Дроботєнко , Єщєнко та Пєтросяна. Дуже смішно. Дякую красно !
Свєточка-конхвєточка Показати IP 13 Грудня 2010 21:10
Насправді все це - історії із щоденного перемішення на роботу й зроботи. Звісно, героїв знайшла не в один день, але їх не крала у пародистів. Сорі, якщо вийшло щось схоже на великих. просто просилися оці спостереження))))))
Dyssja Показати IP 13 Грудня 2010 21:22
В мене подружка взагалі уступала місце жіночці з дітьом в маршрутці, водій різко тормознув і вона головою у лобове вікно воно аж потріскало. В результаті струс сильний головного мозку. Бо дивитись на пасажирів зараз не модно у водіїв.
makar Показати IP 13 Грудня 2010 22:16
...смішно було до того,як дівчина бідна впала.Дай Бог,щоб у неї все було добре.
Свєточка-конхвєточка до makar Показати IP 14 Грудня 2010 09:37
Із нею, певно, все нормально. пізніше її кілька разів бачила. Тоді ж ми їй заліпили пластирем пораненого пальця й допомогли вийти, де треба. А от ні водій, ні жінка (сама ж теж була в такому положенні) не вибачилися. Більше - в їхніх очах зовсім не було співчуття. А дівчина вже, певно, й народила.
Юлія Показати IP 13 Грудня 2010 22:49
Отак змалювати - добре. А слабо записати номер маршруту, реєстраційний номер автобуса, у водія прізвище спитати - і потім на блюдечці у транспортний відділ міськради, або у ДАІ? Слабо ВЛАСНІ ПРАВА не тільки в Інтернеті відстоювати? Ось тоді і стане ліпше. І не страшно, що вчорашні гебісти будуть називати стукачами. Якщо водій Бога та людей не боїться, нехай боїться начальства. ІМХО
Свєточка-конхвєточка до Юлія Показати IP 14 Грудня 2010 09:23
Юліє, мені зовсім не слабо видати всю інформацію. Та чи вірите ви в те, що через моє звернення у міську раду все одразу виправиться? Думаю, ліпше зараз, коли тенедер на цей маршрут ще не провели, отак підняти питання. Та й не про це я хотіла розповісти, а про те, що ми, люди, піддаючись якомусь стадному інстинкту, забуваємо, що ми - люди. Можливо, виною тут той фактор, що маршрутка якраз і їздить раз на годину, хоча мала б курсувати кожні 11 хвилин.
! до Свєточка-конхвєточка Показати IP 14 Грудня 2010 12:36
Виною маршрутка, що невчасно курсує?! Ні, ми або люди, або - бидло. Тут справа не в обставинах. І поставити на місце водія не така вже надскладкна справа. Власники маршруток як вогню бояться таких скарг, отже водій на горіхи від власника отримав би точно. А якщо на цього водія за тиждень надійшло б 10 скарг? Думаю реакція була б неодмінно. Проблема в тому, що кожен би хотів вирішити це чужими руками: я не можу написати в міську раду, от якби хтось.. Українці! Робіть щось! Обставини не повинні бути сильніші вас - і все буде добре:)
Свєточка-конхвєточка до ! Показати IP 14 Грудня 2010 14:54
Не можу з вами не погодитись. тому й використала слово "можливо"...
Нестерова Ірина Показати IP 14 Грудня 2010 09:15
До "грамотного" коректора: "все одно" пишеться окремо, а не через дефіс. Перш самі, ГАСПАДІН чи ГАСПАДІНКА, будьте грамоті, а тоді повчайте інших
Українець Показати IP 14 Грудня 2010 09:20
Свєточка,то Ви з "вишкова"?
Свєточка-конхвєточка до Українець Показати IP 14 Грудня 2010 09:24
А ви, що їхали в тій маршрутці?
Українець до Свєточка-конхвєточка Показати IP 14 Грудня 2010 09:46
Та ні,я їхав в наступній,через 45хв.
Свєточка-конхвєточка до Українець Показати IP 14 Грудня 2010 09:49
Через 40 хв. Почуття гумору ваше оцінила, як і замєчательность.
Serg до Свєточка-конхвєточка Показати IP 14 Грудня 2010 11:36
А як вам в Кульчинських маршрутках їздити в години пік? Коли наступна дійсно через 40 хв., а дві 26 наполовину заповнені одна за одною ч-з 5 хв проїхали. Не тісно? Коли стоїш з дитиною біля променя і ледь-ледь впихаєшся в маршрутку і передаєш дитину щоб хтось на руки взяв, а сам стоїш на одній нозі, а потім на вишкові через весь переповнений автобус пропихаєтесь на вихід на кожній зупинці! Невже так шкода 50 копійок переплатити?
Українець до Serg Показати IP 14 Грудня 2010 12:02
Копійочка до копійочки-цвєтний телевізор :)
Свєточка-конхвєточка до Serg Показати IP 14 Грудня 2010 14:34
Чесно-чесно. Ніколи не сідаю в кульчинську маршрутку. віддаю вам своє місце.
Журналіст Показати IP 14 Грудня 2010 09:36
Підтримую пропозицію оприлюднити номер маршрутки. Неодноразово стикалася з хамовитістю водіїв - і завжди вдавалося ставити їх на місце. Щодо пасажирів... На жаль, з усього написаного вималювалося обличчя дешевизни, вульгарності і, даруйте, але "бидла".Не хочеться вірити, що це і є образ сучасного Українця.
Хронік Показати IP 14 Грудня 2010 09:53
Талановито.
небайдужа Показати IP 14 Грудня 2010 10:13
З Вишкова? А я думала з ГПЗ. Однакові проблеми. До чого ж тут номери?
Свєточка-конхвєточка до небайдужа Показати IP 14 Грудня 2010 14:29
Взагалі Українець повідомив місце мого гіпотетичного проживання. Я ж його не підтвержувала))))))) а проблеми з транспортом дійсно однакові.
Тарас Показати IP 14 Грудня 2010 12:22
Літературні "можливості" конфеточки вкрай обмежені. Катастрофічно!!! То ж, чи варто висуватись? Як добре, що можна скритись за псевдом. Очевидно, випускниця інституту ім. Стеценко? В цьому "оксфорді" уже всіх випускають. Навіть юристів. І журналістів. Шкода, що так дрібніє ця, колись шанована, професія. Від журналістики до смішного - один крок. З іншої сторони, тут піднімаються дрібязкові проблеми. Пук в воду. "ВН" - єдина інтернет-газета Волині, куди пускають коментарі. Це похвально. Але не треба її перетворювати в нужник. Сподіваюсь, усі знають значення цього слова. На випускний вечір в Ліцей до Пушкіна приїхав Гвриїл Державін. Першим його запитанням було "Где здесь нужник?". Нужник тут.
Свєточка-конхвєточка до Тарас Показати IP 14 Грудня 2010 14:32
Щиро дякую, Тарасе, за добрі слова. Правда, із аналітикою у вас... точно, як у Стеценка навчання. Правда, я там не вчилася і не повідомляла, що я - журналіст. Щось ви наплутали, добродію. Мухи з котлетами...
Tarantino до Тарас Показати IP 14 Грудня 2010 14:38
Я уже років 5 читаю коментарі в інтернеті, і, знаєте, нужник меншим не стає. Бруду в анонімних коментарях завжди було є і буде. Я б на місці ВН взагалі забрав премодерацію коментарів. Якщо брудні коменти пишуть читачі - значить вони їх хочуть читати. Чому ж їх позбавляти такої можливості - видання ж для людей! І ви шановний "Тарас" це зайвий раз довели. Спочатку, перепрошую, традиційно і звично обісрали трошки автора посту, а потім (не менше традиційно) стали вернути носа - ой як тут воняє. Вас не було - той не воняло
Свєточка-конхвєточка до Tarantino Показати IP 14 Грудня 2010 14:43
Наважусь наголосити, що вельмишановний Тарас все ж прочитав мою писанину, раз оцінив мізерні літературні можливості. А ще долучився до обговорення, що означає одне з двох: або його теж обурює те, як нас возять і ми "возимося" в громадському транспорті, або ж він доморощенний літературний критик. ну, не витримала душа поета мого графомансвта! Тарантіно, не переймаймося.
FANTOMAS до Tarantino Показати IP 14 Грудня 2010 15:16
Я , до речі , теж по - хамськи "ПОШУТИВ" , коли порівнював гумор Свєточкі із петросянами та чибарями , але , дякую , ніхто не помітив...То й добре ! Посміхаймося ! (Одне з одного)
Свєточка-конхвєточка до FANTOMAS Показати IP 14 Грудня 2010 15:30
Це ви передумали?
TFA Показати IP 14 Грудня 2010 12:36
"Довбошрутки" є "довбошрутки", цим все сказано. http://sbmtbl.narod.ru/spm.htm - почитайте. І смішно, і грішно :)
Добрий Гагатек Показати IP 14 Грудня 2010 15:03
Вітання для "Тараса"!!! (ви до нас (ВН) по "большому", чи так, зверхньо посюрчати?) Свєточка-конхвєточка, по темі - підтримую Вас на всі 100%! (бидло возить і виключне бидло трапляється серед пасажирів - але це лише наслідок; причина - нам створені такі умови: щоб перевозити громадян містом придумали маршрутки, в яких за кермом сидять "невищоосвітні слухачі шансону", які під час руху транспорту повинні слідкувати за ситуацією на дорозі, в салоні, обілечувати пасажирів і підтримувати порядок.. Це замкнуте коло - ми не маємо виходу! Це - "матриця", ми своїм існуванням кормимо "організм", що "над нами"...
Ну, нарешті! ЗРОЗУМІЛИ. Добрий Гагатеку, ви - ліпший.
Балабанка Показати IP 14 Грудня 2010 15:43
Не витримала. Хочу по "большому" посюрчати.Респект вам, Добрий Гагатек! Те, чим ми пересуваємося (!) містом давно називаю скотовозкою. Послуги, які надають перевізники, - це фантастика, особливо в годину пік. А Свєточка-конхвєточка - молодець! Деякі коменти читати дійсно не дуже приємно. А от "послання" коректора, вважаю, - непрофесійне. Якщо не знаєте, то мовчіть. Якщо ж не йметься, то перш ніж писати зауваження, загляніть у правопис!
VSC Показати IP 14 Грудня 2010 18:44
Светуля - это цветочки. Я однажды видел, как водила на 47 в левой держал зажженную сигарету, в правой сотовый телефон, рулил и переключал передачи локтями, и это в сумерках, да еще во время дождя. Вот это было зрелище. Пока я доставал мобилу, чтобы сфоткать этого шумахера, подошла моя остановка, пришлось выйти. На выходе сделал ему замечание, но ессно плевать хотел. И никто, никто из пассажиров меня не поддержал. Вывод: эти пассажиры заслуживают этого водилу.
anonymous Показати IP 14 Грудня 2010 23:24
В своїй більшості українці - це просто невиховане бидло з фальшивими ідеалами в голові. Перевиховання - неможливе. Потрібно щоб пройшла зміна покоління. Дивлячись на нашу молодь якнайшвидше хочеться змінити країну проживання.
Юрчик до anonymous Показати IP 17 Грудня 2010 09:15
придурок! потрібно починати з себе, а не з молоді))
Добрий Гагатек Показати IP 15 Грудня 2010 11:20
Я - Українець! І я втомився "боротись" за порядність української нації: чому я повинен псувати свої нерви пояснюючи сусідам, що їдуть зі мною в ліфті, що повертатися до мене спиною(і дупою також) є поганою манерою, чому повинен наражатися на "праблєми" пояснюючи бидлоті в маршрутці, що його справи не цікаві для інших пасажирів??? Чому мені треба захищатись (як носію української мови), коли мені пропонують сприймати українську дійсність двомовно? Хто вдовбав нам ці фальшиві ідеали? Коли? Якщо має помінятись покоління, то що принесе нова генерація українців у майбутнє: ідеал Борі Апрєля, доступні і модні поняття - "гамасятіна","гламур","беха","рішала","перець". Я народився надто рано, чи вже запізно? (і не по темі: в соцмережі один молодик - мій знайомий - розмістив поруч зі своїми особистими фото ще одну, під назвою "я с друзьями на сватьбе", а на фото він і ще двоє молодиків, які нині мають "статус" "Рішала", по крутій тачилі і абсолютний "нуль" в освіті і культурі! От куди прямують "ідеали"!!)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus