USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92
Світ вражає: 800 років у землі: В Індії знайшли статую бога Ганеші
Кам’яний ідол індуїстського бога Ганеші, створений у XII столітті, був виявлений в індійському селі Мотупаллі в районі Пракасам.

Фігура з головою слона була знайдена місцевим фермером, пише Новое Время.

Повідомляючи подробиці відкриття, Сіванагі Редді, археолог і генеральний директор Pleach India Foundation, сказав, що Сіріпуді Венкатесваралу виявив ідола, коли обробляв свою ферму.

Люди в селі і навколо нього кинулися поглянути на ідола, але окремо повідомляється, що фермер розповів про знахідку секретарю Товариства спадщини Мотупаллі. Після цього доктор Еман Шіванагіредді, археолог і генеральний директор Platch India Foundation детально вивчив ідола на місці.
800-річна скульптура розміром трохи більш як метр завдовжки, 76 см завширшки і 46 см заввишки перебуває в позі йоги «Падмасана» на п'єдесталі у формі лотоса. Дві руки ідола зламані.

Голова слона позбавлена будь-яких головних уборів і носить всі прикраси, типові для зображень цього бога, зокрема «Naga yagnopavita» (священна нитка у формі змії) на животі.

Ґрунтуючись на стилістичних особливостях і тамільських написах, індолог датує його 12 століттям, протягом якого ця територія перебувала під владою Чола — тамільської держави на півдні Індії.
Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus