USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98
Світ вражає: Чому я не люблю свято Нового року
1. Тому що не хочу, щоб з мене робили барана, якому можна під обгорткою «Це ж свято!!!!» нав’язати рекламою будь-яку маркетингову пургу: від того, що «яке ж свято без Кока-Коли» до типу «передноворічних» знижок у всіх магазинах.
2. Тому що не люблю нещирості. А «найкраще свято року» заставляє казати «з натупаючим» або «з Новим роком» чи й просто «з праздніками» і водію в маршрутці і продавцю в магазині. Побажання усі кажуть на автоматі. І сказане у відповідь «і вас тоже» виходить ще більш нещирим .
У діловому житті це набуває ще більшого цинізму: треба не забути привітати клієнтів і партнерів, аби наступного року не передумали бабло нам нести.
3. Тому що задовбали СМС-ски, раз у когось передерті і розіслані усім під виглядом «власного» привітання.
4. Тому що усі привітання з Новим роком зводяться до двох тез: «У новому році буде краще як в минулому» та «У новорічну ніч треба загадати бажання». Якщо друге – це самообман для дітей, то першою тезою залюбки обманюються і дорослі.
І ще я просто не розумію дцрної фрази «з новим щастям». При цьому десь до кінця 31 грудня почнає тошнити від солодких і порожніх слів на тему «ось і відходить минуле цей непростий рік»
5. Тому що свято нового року у телевізорі в останні роки стало суцільним зомбуванням народу на тему «ностальгії за радянським минулим» з засиллям російської попси.
При цьому усі святкуання зводяться до відомої сентенції "ЖРАТЬ, СРАТЬ, РЖАТЬ".
6. Тому що набагато важливіше свято – Різдво Христове – стає просто другорядним продовженням Нового року. Що теж неправильно

P.S.
Хто слухав Януковича? Банальнішого поздоровлення українського президента я ще не чув. Все-таки Ющ був у цьому красавєц….
Коментарів: 48
Сергій Показати IP 1 Січня 2011 09:00
луцик думав так само
Клим Савур Показати IP 1 Січня 2011 09:14
Чому я не св"яткую нового року. Тому що насправді, наш, український, по православному календарі, Новий рік, наступає 14 січня. Це більшовики, після путчу 1917 року, заставили нас зустрічати в Св"ятий Піст, настання нового року, ніби для того, щоб підлаштуватися до Європи, яка на той час жила за Григоріанським календарем... В нас, православних, вечері,13 лютого, в домі за столом, збирається вся родина на Багату Вечерю зкуштовують кутю, та інші св"яткові страви, співаючи колядки, прославляють Бога, і разом зустрічають Новий рік
Смайл до Клим Савур Показати IP 1 Січня 2011 18:02
Ну не шли смс, не дивись тєлєк, придумай розумне побажання - і бажай. Хочешь бути нещасним і пускати соплі в свято - то пускай. І не треба свій галімий настрій нести всім. Вийди на вулицю, побудь серед людей, познайомся чи просто поспілкуйся с кім небудь і тобі стане легше. А свято має бути, бо в Новий рік важливим є можливість подивитись назад та переосмислити минулі події.
Tarantino до Смайл Показати IP 2 Січня 2011 13:13
Я сказав, що погано оглядатися назад і переосмислювати зроблене, чи спілкуватися? Якраз чудова нагода. І настрій у мене чудовий, повір. Шкода, ти просто не зрозумів, про що я.
Смайл до Tarantino Показати IP 3 Січня 2011 15:17
1. Тебе не влаштовують знижки - купуй коли їх не має. А барана можна з себе зробити у двох випадках - коли сам цього хочешь, або коли ти дійсно баран. (Не сприймай особисто) 2. Про побажання вже писав, не буду повторюватись. 3. Див.п.2 4. А я хочу щоб було краще в новому році незалежно від побажань, бо як звичайна людина бажаю ліпшого. Для мене загадування бажання - це постановка мети, до якої треба прагнути послідовно цілий рік. 5. Це транслюють УКРАЇНСЬКІ канали. Співають - УКРАЇНСКІ виконавці. В них є своя аудиторія, просто ти до неї не належишь. Хоча я особисто телек на новий рік взагалі не дивлюсь і привітання високопосадовців на хліб не намажешь, тому в дупі їх мав, а не по телеку дивитись. Чи в тебе не працює кнопка "Вимкнути"? Ремонтуй а не жалійся. 6. Все в тебе зрозуміло. Тобі ніц не подобається, тому роби своє і неси у маси. А настрій твій мене так цікавить, як і привітання можновладців.
Свєточка-конхвєточка Показати IP 1 Січня 2011 09:59
Проти ваших аргументів, Танантіно, як кажуть, не попреш. Все правильно написали. Дійсно, Різво якось відсторонили. Однак і нині робиться все для того, аби його люди не святкували, а, даруйте, прожерли. Все святкування зводиться до сидіння за столом. всі стогнемо, що не маємо грошей, а скуповлюємо в супермаркетах дорогезні наїдки й топчемо їх кілька днів. Хто йде до храму? Бабки-пенсіонерки. чому? то вже інше питання, але так є.
Tarantino Показати IP 1 Січня 2011 10:22
А Януковича, що - таки тыльки я слухав, да?..... :-(
Свєточка-конхвєточка до Tarantino Показати IP 1 Січня 2011 10:35
Недооцінюєте, Тарантіно, я теж слухала. Навіть більше - дивилася по великому телику, і він там був товстенький. Ух, згадали за столом, як він, бідолаха, записував звернення із 6-го дубля. Пошкодували чоловіка, бо ж до стійки довелося йти ніжками, а можна ж було й літачком гаранта доставити. Ой, даруйте, гелікоптером.
забужан Показати IP 1 Січня 2011 11:29
З бодуна не можу згадати, а привітання Азарова було, чи то я такий вкинутий був?
дідо Показати IP 1 Січня 2011 13:55
ТИ НЕ ЛЮБИШ СВЯТО НОВОГО РОКУ,ТОМУ ШО У ТЕБЕ В СІМЇ ХТОСЬ Є АЛКОГОЛІК...
Я до дідо Показати IP 1 Січня 2011 14:13
Дідо, по собі судиш?
Tarantino до дідо Показати IP 2 Січня 2011 13:14
Я думав, судячи з коментрів, що ДІДО - це крутий політичний експерт. Тепер бачу, що він не менш крутий психоаналітик )))))))))) Нє, Дідо, у нас в родині, знаєш, більше наркотиками балуються.
ostap Показати IP 1 Січня 2011 14:14
капэць як класно ти підмітив!! Браво!! підтримую. Правда я шлю смс-ки написані мною і обовязково щоб там у вірші були або прізвище або імя відправника. наприклад: Піднімайтесь не хропіть Вже на дворі новий рік Олівє стоїть на кухні Кава свіже стигне в кухлі ТАРАНТІНО в СМС Шле вам радості без меж І здоровя цілу купу І багато грошей в руку
гарний настрій Показати IP 1 Січня 2011 14:24
Свята не люблять бідолахи,яким самотньо в ці дні.Як би там не було,а без свят від буденності можна збожеволіти.І Різдво у нас гарно святкують.
Ладомир до тарантино Показати IP 1 Січня 2011 14:37
То не жери и не сери, цікаво як довго ти протягнеш :)
Tarantino до Ладомир до тарантино Показати IP 2 Січня 2011 13:16
І жеру і серу, але не перетворюю це у смисл існування. Ти б ліпше зрозумів, що я маю на увазі
Ладомир до Tarantino Показати IP 3 Січня 2011 00:16
Та все я зрозумів, не тупий. Просто на твій настрій більш нема чим відповісти! Це ж НАСТРІЙ (емоція) а як емоцію можна пояснювати логікою?
Tarantino до Ладомир Показати IP 3 Січня 2011 02:21
Ну якщо нема чим розумним відповісти - то й мовчав би. А то, ну справді, аби ляпнути шось )))))
Exaboto до Tarantino Показати IP 3 Січня 2011 10:29
це тебе також стосується. лицемір.
Tarantino до Exaboto Показати IP 3 Січня 2011 11:32
Це ти мені?
Exaboto до Tarantino Показати IP 3 Січня 2011 12:11
ну а кому ж?
Tarantino до Exaboto Показати IP 4 Січня 2011 10:27
Дивний ти якийсь. ладно. скучно якось
Ладомир до Tarantino Показати IP 3 Січня 2011 13:25
ПУНКТ 4. "Тому що усі привітання з Новим роком зводяться до двох тез: «У новому році буде краще як в минулому» та «У новорічну ніч треба загадати бажання». Якщо друге – це самообман для дітей, то першою тезою залюбки обманюються і дорослі." ЦІКАВО!!! А в улюбленій тобою "ЕВЖОПІ" чи "В ГАМЕРИЦІ" (не знаю може помиляюсь, але судячи з твого світогляду по попередніх записах це твої іделаи, в тебе навіть нік західноорієнтований) Там же це сенс життя (срать жрать срать, .... о забув там ще + наркотики прибавились бо денег до х... мають). Там всюди приклеєні фальшиві посмішки і про щирість там навіть не чули. ПУНКТ 5. "у телевізорі в останні роки стало суцільним зомбуванням народу на тему «ностальгії за радянським минулим» з засиллям російської попси." А що краще хай буде засилля американської попси? Хоча весь світ її ковтає. І взагалі чого причепився до кавичок на кшталт "радянського минулого". Якщо відмінусувати Сталіна і зверхність Москви в економічному плані то не так і погано жилось! Думаю зі мною багато хто погодиться. По крайній мірі з нами рахувались і не одівали на пісаючого хлопчика вишиванку в честь "грандіозної поваги" до України.
баба снігова Показати IP 1 Січня 2011 20:01
Якщо розібратись,то лицеміримо ми щодня,коли "механічно" бажаємо доброго дня усім сусідам,колегам.Насправді ж нам байдуже чи буде він "добрим" у більшості з них.Втюхати колу,пиво і т.д. можна і без свята.Пити і їсти без міри можна і без свята,аби кошти дозволяли.А якщо хоч раз на рік ми трішки віримо в новорічні дива і мріємо про нездійсненне...це ж позитивно впливає на нас і думки матеріальні.Релігійні свята проводимо по- іншому(з молитвою,з колядками),у кожного свята свої традиції.
Олекса Показати IP 1 Січня 2011 20:41
5 балів,Ладомир.Тарантіно нещасна людина,я так думаю...
Tarantino до Олекса Показати IP 2 Січня 2011 13:17
О, ще один психоаналітик )))))))
Револьвер Показати IP 1 Січня 2011 22:54
Тут тобі, Тарантіно, 10 балів! Давно я ніде не читав і не чув, щоб хтось настільки вдало описав ситуацію! І, до речі, Яникового мугикання я теж не дивився - горилу я можу в зоопарку побачити, і видовище це буде куди приємніше!)))
Mirna Показати IP 1 Січня 2011 23:21
азарова було прикольніше дивитись)))) міг би хоч у зверненні потрудитись краще вимовляти)
))) до Mirna Показати IP 3 Січня 2011 15:52
ми на Азарова випадково натрапили, вздрогнулі і переключілі ))) але Яника ми іспілі до дна. І ще не погоджуся з автором стосовно привітань Юща: усі 5 років мені особисто дуже бракувало новорічного Кучми, який добряче звеселяв серця. Вікторфьодоровичу частково вдалося надолужити це досягнення ))) хоча його іміджмейкери принаймні додумались не робити привітання довжелезним, бо Юсченка слухати було неможливо - нудно, тошно, довго... бр-р-р!
Bert O-Nill Показати IP 2 Січня 2011 02:06
Свято можна влаштувати хоч коли, а нещирість - проблема давня: тут і дні народження, весілля, хрестини і скрізь - нещирість. А не простіше сприймати усе як є? Варто розслабитись і спробувати отримати задоволення від паузи у роботі, спілкування з рідними вам людьми. А політики - то їх робота, якби Януковичу сказали, що при виступі перед маріїнським палацом слід вдягнути заячі вушка, бо від цього 100% залежатиме його друге президентство - він би одягнув, а Тимошенко - вдягнула б костюм баби-яги, аби їй сказали, що це вбереже її від другої ходки до ізолятора і дасть гарантію підсидіти фальсифікатора виборів 2004р. та стати тим же главою держави. Так що веселого вам святкування і не зациклюйтеся на проблемах - вирішуватимемо їх з понеділка...
Анатолій Котлюк Показати IP 2 Січня 2011 12:47
Азаров запалював по повній. Може він спеціально так погано говорить?
ФАНТОМАСC до Анатолій Котлюк Показати IP 3 Січня 2011 11:27
Думаю , что да. Специально. Это - или позиция (МЫ УКРАИНСКИЙ ЯЗЫК ДУШИЛИ - ДУШИЛИ...), или - идиотизм : работать два десятка лет в правительстве и - пусть не разговаривать , но постоянно читать и слышать как читаются документы - на украинском языке... Он же даже не читает ! Ни одного слова не произнес правильно. Не в состоянии ? Как же он руководит , если не способен вызубрить даже полстраницы текста ?
Роман Показати IP 2 Січня 2011 14:01
Блін, та шо ви паритесь? Свято є для того, шоб святкувати, шоб на деякий час забути про проблеми... А на рахунок Різдва - кожен святкує як хоче, якшо вам не подобається - ви в праві не святкувати взагалі=) А коли Азаров говорив? Я шось провтикав...=(
Exaboto Показати IP 2 Січня 2011 18:10
"Тому що не хочу, щоб з мене робили барана" - і сам слухав януковіча. Ну-ну :)))
Tarantino до Exaboto Показати IP 3 Січня 2011 02:23
Та мало того - я й Азарова слухав. І Клімчука. І випадково на Сапожнікова потрапив - взяв і теж послухав. Але я й баран, правда?
Exaboto до Tarantino Показати IP 3 Січня 2011 12:42
ніні... ти з мене цього не витягнеш. Кожен зробить свої висновки сам.
Tarantino до Exaboto Показати IP 4 Січня 2011 10:28
який ти хитрющий. УХ! молодчинка. з тобою небезпечно сперечатися
кандитат Показати IP 3 Січня 2011 11:30
Справа у тому, що в Україні свята починаються з Нового року. От і я кожного року не можу визначитись, для чого святкувати Новий рік. Мені більше подобається Різдво. Я хоч знаю, в чому радість. А новий рік?! Для мене лише привід, щоб відпочити в сімейному колі в культурному сенсі цих слів. А наші політики у Новорічну ніч, як програма гумористів:смішно, дотепно, навіть трошки сумно але не більше.
kamil Показати IP 3 Січня 2011 16:28
мда.. жалко тебе тарантіно
Tarantino до kamil Показати IP 4 Січня 2011 10:31
Да? я щасливий, що ти мене пошкодував. Мені легше, дякую ))))))))))))
Zheniok Показати IP 3 Січня 2011 23:09
плюсуюсь до автора, Різдво - свято, новий рік - вихідні
Exaboto Показати IP 4 Січня 2011 00:42
"Різдво - свято"... ну кому як.
! Показати IP 4 Січня 2011 12:02
А я люблю Новий рік! Люблю прикрашати ялинку та бути таємничим Дідом Морозом для своїх дітей, який приходить, коли вже всі нарешті вляжуться спати та залишае під ялинкою подарунки. Люблю саме в новорічну ніч пити шампанське, істи ананас та бутерброди з червоною ікрою, які люблю. Я не скажу що в інші дні я собі вже так категорично не можу цього дозволити, хоча явно це не мое щоденне меню, але уже доволі довгий час саме в новорічну ніч я собі дозволяю таке, і хай це банально й приземлено, але отримую від цього радість. Люблю дивитись вітання президента, гімн, та загадувати бажання, бо хай там як, а це моя країна, іншої не буде, і хай там як живеться а в новорічну ніч, хоч на кілька хвилин повертаешся в дитинство, коли віриться, що обов"язково хоч в чомусь буде краще.
109 до ! Показати IP 5 Січня 2011 09:39
і що, краще стає в Новому році?! Для таких наївних і придумали це свято, з бажаннями, святковими знижками і привітанням профессора.
! Показати IP 5 Січня 2011 10:31
@і що, краще стає в Новому році?!@ А дозволити собі трохи наївності, помріяти і налаштуватись на позитив - шкоди від того точно не буде. Зрештою, я кажу за себе, а кожен вибирає як краще для нього. До знижок мені абсолютно байдуже, насильно в магазини ж ніхто не тягне, а привітання президета ніскільки не заважае, можна й не дивитись, якщо не хочеться, це власне дрібничка порівняно з потоками дурні, яка лине з екранів протягом року не лише від президента, а особливо впередвиборчий період.
! Показати IP 5 Січня 2011 11:43
Можна зробити висновок, що майже у всіх таке яскраве різноманітне життя, суцільний калейдоскоп свят, просто благородна втома і перенасичення відчуваеться від постійної участі в "світських зібраннях",а от у мене все більше будні,справжніх друзів не так і багато, "виходи" дозволяю собі рідко, тому Новий рік для мене - радість, а як я хочу радість, то організовую її собі, а заодно близьким.
) Показати IP 17 Січня 2011 23:27
да-да
ліля Показати IP 12 Грудня 2016 17:01
а я люблю новий рік

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus