USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93
Світ вражає: Про підвищення штрафів
Жертви ДТП - це, як правило, жертви зухвальства, поспіху, неуваги, дорожнього егоїзму. І ... пияцтва. Хвиля з пияцтвом на дорогах не вщухає. Після себе вона залишає трупи, покалічені тіла, перекручує долі, руйнує плани ... Через що? Через склянки горілки, яким заправився легковажний водій! Відомо, що у п'яної людини порушується координація рухів, сповільнюється реакція, знижується гострота зору. Водій « під градусом » не в змозі адекватно і своєчасно реагувати на зміну дорожньої обстановки, стежити за швидкістю, визначати дистанцію до інших учасників дорожнього руху.
Посилення адміністративної відповідальності за вказане порушення дало позитивний ефект, але далеко не повністю його виключило. Державтоінспекцією Волині, за для протидії злочинності на автотранспорті, та забезпечення безпеки дорожнього руху проводиться загальнодержавну профілактичну операцію «П’яний водій – злочинець!». Під час проведення якої лише за новорічні свята до адміністративної відповідальності за ст.130 ч.1 (керування транспортними засобами в стані алкогольного сп‘яніння) було притягнуто 54 водія.
Прикладом є затримання співробітниками взводу ДПС ДАІ з обслуговування м. Любомль. В смт. Шацьк був зупинений автомобіль марки Фольсваген – Пасат під керуванням Микола К. під час перевірки якого було встановлено, що даний водій керує транспортним засобом в стані алкогольного сп’яніння. Автомобіль затримано на арештмайданчик, на водія складено адміністративний протокол. Не оминув увагою випадок затримання в м. Ковелі автомобіля марки «Ауді – 80» під керуванням Олександра М. при перевірці документів виявилось, що водій знаходиться в стані алкогольного спяніння, та чинив непокору працівникам міліції після чого був доставлений в Ковельський МВ, де на нього було складено адміністративний протокол.
Слід нагадати « не чемним водіям », що за порушення норм ст.130 ч.1 передбачено штраф від 2250 до 3400 грн. або позбавлення права керуванняна строком від 1 до 2 років, або ж громадські роботи. Якщо кожен водій зрозуміє і повністю усвідомить небезпеку й необхідність дотримуватися Правила не через острах покарання, а з метою загальної безпеки і поваги до законів то кількість « вихованих водіїв » збільшиться.
Державтоінспекція попереджає водіїв проте те, що автомобіль джерело підвищеної небепеки, а коли ним керує водій в стані алкогольного сп’яніння він наражає на небезпеку не тільки пасажирів а й інших учасників дорожнього руху.
Щасливої дороги!

УДАІ УМВС
Коментарів: 8
Рекс Показати IP 4 Січня 2011 11:42
Из себя начните.
АСАВ Показати IP 4 Січня 2011 18:21
Немає такої підстави як - перевірка документів - для того щоб зупинити ваш т.з. Можна сміло посилати на роботу того хто тебе зупинив...
роботяга Показати IP 4 Січня 2011 18:33
да да не раз бачив як даішники пяні ганяли на власних авто!!!! і порахуйте скільки працівників даі розбилося в минулому році на дорогах області!!!!!??? вони відчувають себе безкарними,як кажуть ворон воронові око не виклюе!!!
Читач Показати IP 4 Січня 2011 20:14
Дивно у Шацьку в лісі зупинили одного веселого зайця для галочки, а у Луцьку жодного ;) На дорозі одне хамство, та що говорити й далеко не треба ходити у дворі тебе твої ж сусіди нагло підіпруть, перекриють виїзд/заїзд, іноді чужі зовсім люди, які не розуміють мови на багато толерантніші на дорозі. Іноді через такі дрібниці виникає бажання виїхати з цієї держави бо осточортіло жити по принципу 3D дай дорогу дурню.
прохожий Показати IP 4 Січня 2011 20:37
поясните почему крутые ездят без таллонов а то и без номеров и их дай не чипае а из дедушки на запоре всю душу вытрясут
автолюбитель Показати IP 4 Січня 2011 20:43
Знайомий мент жартував:"Коли мене з ДАЇ вигонять,буду вимушений новий іспит на права здавати,бо вже розучився тверезим їздити за кермом"
1 Показати IP 5 Січня 2011 00:01
А як це даїшникам не приходить в голову, що якщо хвиля пияцтва не спадає- то треба боротися якось інакше.
tatarynb Показати IP 5 Січня 2011 00:40
1- низький рівень культури як водіїв, так і ДАІшників 2- гроші, що платяться - не зароблені... якби ви, панове, заробляли ці гроші, то так легко їх (у вигляді штрафів) не платили б... для любого европейця "5 ойро то є 5 ойро", бо він їх ЗАРОБИВ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.

Система Orphus